icon

Je vhodné mať deti v dnešnej dobe?

12. júl 2020

S partnerom uvažujeme nad dieťatkom, ale dostala som strach. Partner by už rád mal dieťa, mne to príde nezodpovedné. Nemáme vlastné bývanie, nemáme úspory. On si to predstavuje ako Hurvínek válku. Navyše teraz je kríza a bude horšie. Doteraz som pracovala len v nekvalifikovaných prácach ako napr vo fabrikách a v obchode. Neviem, či by sme to s dieťaťom zvládli. Rodičovský príspevok je smiešny a prídavky na dieťa detto. Ako ste to zvládli Vy?

autor
12. júl 2020

@daniela1911 Bojím sa výpadku príjmu, teraz je navyše kríza a vraj bude horšie. Tak neviem či je dobrý nápad mať dieťa.

daniela1911
12. júl 2020

Chápem, určite sa zameraj na prácu, aby si bola poistená a tvoj chlap tiež, po tvojej MD sa môžete prestriedať a môže ísť aj on na MD - aj to je riešenie výpadku príjmu (ak by si si ako žena našla skôr ty prácu)

laila22
12. júl 2020

Pozri chce to len sebadisciplinu a zodpovednosť. Plánujete rodinu, tak zatnite zuby, ako písali dievčatá, začnite makať, šetriť, na začiatok moznozno ten podnájom, alebo si pozistujte hypo a potom dieťa.. Myslím, že keby počkáte aj 3-4roky, 🌏 sa neprestane točiť..

marsmykkok
12. júl 2020

@najk to je o našej mentalite, vo väčšine štátoch, napríklad aj v česku prevládajú podnájmy. Treba myslieť aj na to, že o takých 20 rokov môžeš byt alebo dom kompletne prerábať, to tiež zhltne veľmi veľa peňazí , pokazí sa ti po napríklad 8 rokoch kotol a 2000 eur v keli atd. Každý vidím len splátku hypo, ale to že okrem splátky a pravidelných nákladov aj údržba je nákladná, to nik nerieši.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
autor
12. júl 2020

@pupavka89 A predsa to veľa ľudí považuje za podradné práce, kde robia len debili a stratené prípady. Smutné.

zuzap33
12. júl 2020

@anita1978🤣🤣🤣🤣, hej aj antikoncepcia. Alebo skôr jej nepoužívanie. Prístup bigotnych katolíkov alebo stredoveku

blankaj
12. júl 2020

Zobrať si ťa vôbec chce ?

mlska19
12. júl 2020

@anita1978 Priroda jej zivot s detmi financne nepotiahne.Ma 30,takze tam este priestor je.Neviem,preco tu niektore razia predstavu,ako ma najvyssi cas na deti.Bezhlave tehotenstvo bez zabezpecenia buducnosti je nezodpovedne,zla situacia po narodeni moze narusit aj vztah v partnerstve,rodina sa moze rozpadnut.Nic vhodne pre ziadneho jej clena.A ona to aj sama citi.Autorka,zapracuj na sebe,usetri si,ziskaj narok na slusnu matersku.Dohodnite sa s muzom,nech aj on skusi zabrat,ked chce dieta.Nemusite ist hned do hypo-je to financne aj psychicky narocne,ak nie ste v tejto oblasti zbehli,moze sa stat,ze sa zacyklite v uveroch,lebo 20% ceny nehnutelnosti musite financoval inak nez z hypo + aj zariadenie nieco stoji.Skuste sa prikryvat len takou perinou,na aku mate,na podnajme teraz nie je nic zle.Neminajte na hluposti.A o 2-3 roky moze aj s vacsim pokojom prist dieta.Nepocuvaj reci o 12 detoch pred 50 rokmi-tito ludia ti deti ani nevychovaju,ani na ne neprispeju.

autor
12. júl 2020

@blankaj Áno, svadbu plánujeme už dlhšie.

blankaj
12. júl 2020

Tak najskôr doriešte jedno...

kvetinka75
12. júl 2020

@hettinka ale po splateni hypo mas vlsdtne byvanie. Po rokoch v podnajme nemas nic. A cely zivot byvat v cudzom. Nikdy nevies kedy ti daju vypoved alebo aj majitelbytu si to moze rozmysliet. Urcite je to vacsia neistota ako hypoteka a vlastne byvanie

daniela1911
12. júl 2020

Ak nemáte nič našetrené (a teda svadbu Vám nezaplatia rodičia), tak by som sa vôbec nezaoberala svadbou. A radšej už odkladala na život s dieťaťom.

john3535
12. júl 2020

@asia83 Žena,ktorá pozerá do peňaženky a na majetok muža je lenivá, hlúpa, neschopná a vypočítava.....toto je problém dnešnej doby,materializmus a peniaze,koľko je dosť?,koľko je málo? Skromnosť sa dnes nenosí že?....Ako ľahko je prísť k majetku podľa vášho uvažovania, pretože u vás má mať hodnoty muž uložené v materiálnych veciach to sú vaše atribúty výberu, povrchné a prízemné myslenie.

majkeel
12. júl 2020

@blankaj Spomenul som si pri tom zobrati na tento :D
Príde dcéra domov a vraví matke:
"V obchode majú takto velke uhorky, ukáže rukami hrubku a dlzku."
Díva sa na to hluchá babička a vraví: "Len aby si ťa, dievča, aj vzal!"

blankaj
12. júl 2020

@daniela1911 svadba môže byť aj o dvoch svedkoch. Ono väčšinou "priatelia" sa viac hrnú do dieťaťa ako do svadby. Veď nech sa hrdina aj ona začne trochu snažiť. Ak nemaju na svadbu (malý obed pre 4 ľudí + oblečko) ako vychovajú dieťa ?

blankaj
12. júl 2020

@majkeel no jo, priority 🙂

majkeel
12. júl 2020

@john3535 No na toto si idem po popcorn, toto bude teraz zaujimave. ;) Teraz stuchas bosou nohou do kobry.

kvetinka75
12. júl 2020

@airaw no pochybujem ze by isla na denne, kedy bude chodit do prace alebo kto ju bude zivit? Ale mozno sa mylim

daniela1911
12. júl 2020

@blankaj máš pravdu, ale keď aj tu svadbu už “dlhšie plánujú” tak keby naozaj chceli, sú s tými 2 svedkami, už dávno svoji.

huxy
12. júl 2020

@zuzap33 mozno by som zvazovala pomaturitne studium na zdravotke. Externe 2 roky, povedzme prakticka sestra. To by sa dalo pocas materskej. Uz s tym by sa mohla zamestnat a nasledne si dorobit dialkovo vs, ak by chcela

kvetinka75
12. júl 2020

Tak to uz si vy musite zvazit ci mat alebo nie dieta.

kvetinka75
12. júl 2020

@zuzap33 mam taky pocit ze v NR sa da. Pozerala som podmienky

stanulienkat
12. júl 2020

@huxy naco by studovala prakticku sestru dalsie roky na to,aby dostala minimalnu mzdu a utierala hovna? Uz ked ma studovat,tak nieco perspektivne a ohodnotene

kvetinka75
12. júl 2020

Bojis sa dopredu niecoho co.mozno ani nebude. Bud do toho pojdes alebo nie. Kazdemu hrozi ze raz moze prist o pracu.

laila22
12. júl 2020

@stanulienkat presne a chodiť do služby a na nočné aj cez víkendy.. To je tiež vyhliadka do budúcna..

kvetinka75
12. júl 2020

@stanulienkat daju sa najst aj donre platene miesta s tymto vzdelanim.