Je vhodné vziať deti na protest?
Ahojte,ako to vidíte vy? Išli by ste?
Mám 3 deti,8,6 a 15 mesačné,a uvažujem ísť zajtra v Bratislave na protest, ale neviem či je to dobrý nápad🤔.Keby že som sama,tak idem na každý,ale s deťmi si niesom istá,a nechať ich nemám u koho.
Bol už niekto na tých predchádzajúcich,bývajú tam aj rodiny s deťmi?
Ďakujem za odpovede.🤗
@breeen tak to určite nie je pravda - lebo ísť s deťmi na demo je vždy riziko / áno radšej vyjadriť nesúhlas napr cez siete - čo aj robím - nepáči sa mi totiž masívny výrub stromov, likvidácia lesov, lynč na medvede a vlky poľovnícke excesy huliaka a spol - áno táto a mečiarová vláda sú najhoršie v dejinách SK
@tramtada31 no čuduj sa svete, poplatky za odpad a dan z nehnuteľnosti išli hore všade, nielen v BA. Veď všetko zdraželo za posledných pár rokov (mali sme tu 10% infláciu, to si si iste všimla) a aj ľuďom išli hore platy, tak z niečoho to mesto musí platiť. Ja si veľmi dobre pamätám, ako sa sťažovali všetci starostovia, že ten zvýšený daňový bonus na deti, ktorý zaviedol Matovič, zníži množstvo peňazí, ktoré dostáva obec z dani z príjmov cez podielové dane na svoje fungovanie, tak nebudú mať inú možnosť, len zvýšiť miestne dane - čo sa dialo všade, u nás tak isto a nebývame v BA. Mesto/obec na rozdiel od štátu musí mať vyrovnaný rozpočet zo zákona, inak ide do nútenej správy.
Proste do jedného vrecka politici v parlamente vložili, aby boli za pekných (daňový bonus), ale to boli peniaze, ktoré vzali z iného vrecka, ktoré malo dostať mesto/obec, ale zlé sú mestá, že zdvihli poplatky.
Takisto nemôžeš čakať, že budeme produkovať stále viac a viac odpadu a budeme za to platiť rovnako. Tak samozrejme, že išli poplatky za odpad hore, veď išli hore pohonné hmoty aj mzdy ľudí, čo to vyvážajú, nehovoriac o poplatkoch za uloženie na skládku, ktoré určuje štát a štát ich zvyšuje, aby donútil ľudí separovať odpad a znížiť tak % odpadu, ktoré ukladáme na skládku. Áno, ja viem, že v BA je spalovňa, ale v našom prípade napr. postupne zatvárajú skládky na okolí a smeti je treba voziť ďalej a ďalej. Asi to nebude za rovnakú sumu ako doteraz, nie?
Čo sa týka parkovacej politiky, asi záleží, v ktorej časti BA bývaš, ja som počula aj pochvalné vyjadrenia od známych, že konečne majú kde zaparkovať, keď prídu z práce a nie sú všetky miesta obsadené ľuďmi, čo dochádzajú do BA za prácou.
A čo sa týka spájania opozície, by som chcela vidieť, toho kúzelníka,čo by spojil PS+SaS s KDH, keď ho vedie Majerský. Veď ten je okamžite pripravený skočiť Ficovi na toho bieleho koňa a dať sa odviezť do pekla, to bolo vidieť hneď po voľbách, ako sa vykrúcal.
@apolka77 presne tak. Ja vsetkym podporovatelom koalicie uprimne poviem jednu vec - vobec nepotrebujem pocut reakcie opozicie na to, co sa na Slovensku za posobenia vlady Roberta Fica deje. Vidim, ze sa deje nieco pre mna a pre mohe deti nemyslitelne a na to nepotrebujem ani vyjadrenia. opozicie. Tak do ocibijuca nehanebna klamarska banda bez stipky moralky a plna nenavisti. Ja nechcem, aby mohe deti utekali do zahranicia studovat a zit. Ja chcem spat “nudne” Slovensko s nudnym osadenstvom v o 5 minut 12, kde budu temou reformy zdravotnictva, skolstva a nie boj o elementarne hodnoty slusnej spolocnosti.
Nie, deti podľa môjho názoru na takéto akcie naozaj nepatria. Nikdy nevieš ako sa môže protest zvrhnúť, navyše sa ti môžu niekde v dave stratiť. Ešte keby jedno a minimálne 8 ročné tak dajme tomu, ale tie menšie isto nie.
@apolka77 samozrejme, že sa opozícia musí spojiť, ale ľudia by tiež mali rozmýšlať, koho volia, napr. nechápem, ako môže niekto zase chcieť voliť Matoviča po tom, čo tu predvádzal nedávno, veď ten človek sa poháda aj sám so sebou. A potom sú tu takí, čo stále hľadajú v opoziícii niekoho bez poškrvrnky, nič neodpustia, radšej nechajú hlas prepadnúť, pričom ficovoliči by svojmu odpustili, aj keby zabil niekoho v priamom prenose (obrazne).
Hej, Majerský sa vyhradzuje, ale jedného takého sme tu už mali, ktorý sa bil do hrude, že on so Smerom nepôjde a hneď po voľbách s nimi rokoval (Rado Procházka za Sieť pre tých, čo už zabudli) a Majerský sa správa veľmi podobne, kopec rečí, že so Smerom nepôjde ale zároveň bol s nimi rokovať rokovať a skáče im na udičky. Priklad tu https://hnonline.sk/slovensko/96108330-majersky... a tu https://tvnoviny.sk/domace/clanok/891019-kdh-je...
Chodila som s deťmi, ale teraz ich nechávam doma.. dezolati spriadaju svoje choré myšlienky, neverím im a tak teraz už deti brať nebudem.. ale ja tam budem.. keď nemáš kde nechať deti, radšej buď s nimi.. snáď sa nás tam zíde dosť...
Ďakujem ženy,za každý príspevok,nakoniec sa mi deti podarí nechať manželovi,a ja s kamoškami pôjdeme takto.🤗
Kľudne by som šla, verím tomu, že veľa z týchto príspevkov sú zas len platení trollovia, ktorí sa snažia odradiť a znechutiť ostatných.
ja som chodievala bezne s dcerou, teraz ma skoro 12 rokov. Myslim si ze je to dobra skusenost pre deti, a rodic sa moze s nimi rozpravat o politike, obcianskej spolocnosti atd. Stokrat lepsie ako hodiny obcianskej vychovy. Na druhej strane, mensie deti sa tam asi nudia a mozno tento jeden protest moze byt trochu rizikovy. Ale inak male deti v kocikoch, aj take trosku vacsie co sa hrali na chodniku, kreslili si kriedami atd, tych tam je vzdy kopa.
Mám troch času, tak sa rozpisem.. ja som chodila s deťmi bežne, ale keďže dnes organizujú na tyrsaku aj dezolati o 16tej protest predpokladám že hodina čo sa pešo doteperia na námestie slobody a budú vytvárať dusno, prehodnotila som ich účasť.. s deťmi sa konflikty riešia omnoho ťažšie, hoci je to pre nich veľký prínos, nie keď je riziko nejakého konfliktu.. moji sú už veľkí, ale aj tak by to bol stres.. v dave je naozaj ťažké utekat a nie to ešte s deckami..
Už naposledy čo sme tam boli, tak tam trúbili a hučali dezolati, ale polícia ich držala mimo.. bude sa to podľa mňa stupňovať.. čo som mohla urobiť bolo, že som sa o tom bavila s kolegami a viacerí čo tam doteraz neboli, prídu.. tak dúfam že bude veľká účasť, ale na deti musíme dávať pozor.. nechcem vytvárať v nikom strach, to je to posledné čo by som chcela, ale jednoducho existuje riziko, preto každý kto tam chce zobrať deti, nech si to rozmyslí...
Okrem toho, podľa mňa sú vyslovene namiereni na Bratislavsky protest, hoci Košice včera dopadli dobre, bolo to len preto, lebo bol o deň skôr a asi im to ani nedošlo..
@kofilka33 moja reč vypne sa kamera a ruky si podávajú a smejú sa ako rozdeľujú ľudí
My prave preto, ze sa zostruju vyjadrenia na to ako su tie protesty pochybne a nebezpecne chceme zobrat decka. Snazime sa ist vzdy, bud s detmi, alebo ich nechat niekde, alebo ist aspon jeden, podla situacie. Ale prave dnes mi to pride najdolezitejsie, nezostat doma! Udiat sa moze hocico aj na vianocnych trhoch, aj v metre aj na dialnici. A nesedim doma s nimi kvoli tomu. A hlavne ked sa ma budu o 15 rokov pytat, kde sme boli, ked nam unasala vlada stat na vychod, nebudem sa musiet vykrucat, co im poviem.
Ja som sa pytala len co si mysli muz ohladne ucasti deti, samozrejme, ty ako osoba mozes ist a povolenie nepotrebujes. Som rada, ze sa to vyriesilo.
@biba_18 však jak inak. fico zase klamal a strašil
https://domov.sme.sk/c/23440475/vojenske-spravo...
@jana_eyre_2 áno preto som sa rozhodla nechať deti nakoniec doma.
@majka99999 no som mu to popravde povedala až dnes, že by som chcela ísť,nakoľko som sa dohodla len dnes doobeda s kamoškami,a tá jedna deti neberie tak som nechcela radšej ani ja,preistotu.Na počudovanie súhlasil😁.
Sama s deťmi by som to pravdepodobne neriskla.
A kde sa koná protest za tradičnú rodinu???
Za mňa určite nie.Nikdy.
@gwendolyn a toto bol odrb na ludoch, lebo ten daňový bonus sa neskôr kompenzoval, ako som písala obciam a mestskym častiam a dostali pekne peniaze aj na zvýšené náklady s energiami. Dokonca v našej mestskej casti mali zazmluvnené ceny za energie do dokonca roku 2024, takze nebolo na mieste zvysovat poplatky. Ale ja som pozerala zastupko. Vieš ako boli obhajovane zvýšené ceny? Že aj tam, aj tam zvýšili, tak aj my sme zvýšili o toľko, vôbec to nebolo podložené dátami, koľko naozaj potrebuju financii. A čo sa týka parkovacej politiky, stojím už teraz 15 minut v aute pred domom a čakám, kedy sa nejaké miesto uvoľní a to som si už robila dve kolecka (nie sú ani 4 hodiny), takze toľko k tým parkovacím miestam a to sa ešte musím vratit do prace, vecer to bude zas bez sance a to tu parkujeme aj mimo vyznačených miest, na srafovanych ciarach stojím tak 6 noci do týždňa. Kontrolór PAASU má už eviduje, lebo som mu už nadavala, že nie je kde parkovat, takze podľa mna nemá gule má onalepkovat, ale legalne zaparkovať pred domom bez sance a to do zavedenia som parkovala 6/7 dni rovno pred bránou.
Vieš čo je najvacsi problem v Ba? Že na Magistrate mame prezamestnanost. Vallo si tu potreboval upratať vsetkych podporovateľov a aktivistov a narataj si + 500 pracovných miest, aké su to sumy za mzdy, plus náklady na marketing (ofiko + 50 zamestnancov) a napr platime aj jeho uderke predplatné SME, aby ho mohli velebiť, a to je len kvapka v mori, co sa dostane von. Ale ludom je ukradnute, ako sa rozhajdakavaju ich peniaze a sú tak hlupi, že si ho budú chcieť zvolit zas, lebo Ps
@eva233 ta hymna mala byt vtip, ano suvisi to vsetko spolu ved ak nebodaj bude dalsia pandemia pochopis sama o com je agenda OSN, cele WHO, nepresviedcam ta o nicom, zial politici nam strkaju pod nos ich akoze skriepky namiesto toho ze by ludom povedali na rovinu co ich o chvilu bude cakat, v tom je podla mojho nazoru tak zakerna koalicia, ze sa tvaria ze su proti mnohym veciam a potom za to zahlasuju a poschvaluju, ved prejde nejaka doba a generacia tychto malych deti ked bude uz v nasom veku bude vediet kto z nich bol klamar a obycajny pozer,
ludia si to teraz neuvedomuju
Môžte mi , prosím napísať,aký človek je to ten DEZOLÁT? Ďakujem
@sante81 aj ja by som to chcela vediet,
a aj co je to ten plateny troll ktoreho tu tolko omielaju 😉, ved kolko mamiciek by si chcelo privyrobit na materskej, hladaju pracu na doma, nech teda poskytnu navod ako sa stat takym platenym trollom na diskusnych forach, urcite by sa potesili
@sante81 nie, človek čo sa nedal napichať nie je dezolát. dezolát je ten čo sa o tom tak vyjadruje, že iní sa napichať dali… poznám mnohých čo sa proti covidu neočkovali. ale ani jeden nemal také kecy, proste sa nedali očkovať lebo nechceli. a nie preto že im niekto napichá do žíl magnety alebo zmení dna a podobne…

V Košiciach odhadom 10 000 ľudí. A prišli sami.
https://video.sme.sk/c/23440269/protest-v-kosic...
Keď fico autobusmi zvážal dezolátov, nebola ich ani tretina. A z toho jedna polovica nemala zuby a druhá ani nevedela na čo tam prišla