icon

Je vhodný darček anjel pre moslimskú lekárku?

11. mar 2025

Ahojte zeny moslimky,
prosím vás pri pôrode som mala lekárku moslimku. Chcela som dat sestrám a dr ako poďakovanie anjelikov z vlny. Myslite, ze je to vhodný darček aj pre túto doktorku ? Ma to byt symbol toho, ze oni sú pri tých pôrodoch vlastne ako taki anjeli 🙂 Vsetci boli zlati a ona sa usmiala a povedala este, ze jej kludne mozem pocas sitia aj vynadat, vie ze boli a nedi ked budem protivna 😂.
Ďakujem vám veľmi pekne za odpoveď a prajem pekný deň 🙂.

Strana
z2
autor
11. mar 2025

Lekárka moslimka - sorry prehliadla som chybu.

tenerifka
11. mar 2025

Ak chces silou mocou nieco dat, daj vsetkym kavu alebo Lindt cokoladu, a bude aj vlk syty, aj koza cela. Lapace prachu typu anjeliky nepotesia ani sestricky nemoslimky

kitycat
11. mar 2025

Suhlasim. Anjeliky pojdu do kosa. Daj im cokoladu

lusyyy36
11. mar 2025

Kludbe, aj moslimovia maju anjelov

malinka158
11. mar 2025

Nie, pre moslimov to nieje vhodny darcek. Sama som moslimka

lusyyy36
11. mar 2025

@malinka158 preco nie? Moja muz je moslim a anjel je to ist v islame ako v kreatanstve. Vobec s tym nema Problem

malinka158
11. mar 2025

@lusyyy36 napisem ti spravu

ivanaks
11. mar 2025

Ahoj, anjelikovia z vlny nie sú dobrý nápad. Nie každému sa páčia, a to ani nemusíme riešiť vierovyznanie. Ak sa chceš poďakovať, daj im kvalitnú kávu, sadu čajov, čokoládu a ručne písané poďakovanie. Ako píšu ženy vyššie, nedávaj žiadne rárohy (ani vlnené, ani porcelánové, ani z preglejky, ani z iného materiálu). Maj na pamäti, že čo sa páči Tebe a považuješ to za roztomilé, môže byť pre iného absolútne otrasné (bez ohľadu na jeho náboženské presvedčenie)...

amelie2017
11. mar 2025

Radsej ti mala pichnut lokalnu anesteziu, ako hovorit, ze jej mozes vynadat.

januska12323
11. mar 2025

Anjelik z vlny je nejaký gýč na poličku? Daj im do sesterne kávu, čaj, niečo na jedenie, to ich viac poteší.

malaopicka
11. mar 2025

Ja poviem za seba (som pôrodníčka) a mna by viac potešil takýto darček ako vyššie spomínané kávy a čokolády. Vždy toho dostaneme plno, ja osobne to nechávam sestričkám, nepijem takú kavu a Lindt čokolády sú hnusné 🫣 všetky takéto pozornosti mám odložené a aj kartičky/listy, ktoré písali pacientky. Je to veľmi milé. A ja by som to kľudne dala aj moslimke.

lenkakravcova
11. mar 2025

Ako muslimka ti píšem, že radšej NIE.
Ak je skutočne praktizujuca a je sunnitka, tak to vyhodí. Lebo v hadisoch je výrok, že
"Božie požehnanie nevstúpi do domu, kde sa nachádzajú sochy" (nepoužívajú sa žiadne sošky, obrazy s postavami, až na výnimku detských hračiek - ale to by musela mať deti).

Čiže toto jej nedávaj. (Mimo toho keby nebola muslimka, tak nemusí mať rada lapače prachu).
Radšej tu čokoládu alebo kávu alebo niečo praktické čo sa dá spotrebovať. 🙂

vveron1ka
11. mar 2025

@malaopicka je to tak..kavy a cokolady mame stale (nechcem zniet nevdacne samozrejme sa potesime a zjeme) ale darcek osobny od pacienta mam dodnes roky odlozeny 🩵. A vzdy pri pohlade nan sa potesim.

lenkakravcova
11. mar 2025

A ak ti môžem poradiť, teraz cez ramadán sú vhodné viac ako káva kvalitné Iránske ďatle. Nejaké 500g balenie takých chutných šťavnatých veľkých Medjool datlí na iftary (nie tie suché z Tesca/Kauflandu na plastovom tanieriku s paličkou tie sú otrasné 😅!). Akeby aj nie, že má doma dosť, tak ponúkne kolegyne. A je to také že zdravé aj sladké zároveň. Takže podľa mňa toto je fajn darček 🙂

tenerifka
11. mar 2025

@lenkakravcova tieto aj my milujeme, a nie sme moslimovia, stoja dvakrat tolko, ale neda sa to porovnat

stanulienkat
11. mar 2025

Ja nie som moslimka, ale anjelik a podobne gyce by leteli s rozbehom do kosa.

petronela1985
11. mar 2025

Ja som doktorke aj pôrodnej asistentke dala ušiť anjelku, pribalila kvalitnejšiu kávu a dezert. Plus som ručne napísala poďakovanie. Anjelku mi vyrobila pani s venovaním zvlášť (mali srdiečko na ruke iba priviazané) pre prípad, že by chceli darovať ďalej a nepáčilo sa im to. Kávu a dezert tiež vedia minimálne nechať kolegyniam, keď ani to. Ale trafila som, obe boli nadšené, veľmi sa potešili. Doktorku som akurát vymákla v službe, pôrodná asistentka mi poslala poďakovanie cez Messenger a že veľmi chválili aj kolegyne na pôrodnej sále. Toľko k lapačom prachu, niekedy sa človek trafí 😅 Doktorke moslimke netuším aký darček, baby moslimky ti poradili. Ešte to som zabudla, sanitárka mi vravela, že drvivá väčšina maminiek dáva darček sestričkám na šestonedelí a novorodeneckom, na pôrodnú sálu sa zabúda.

stanulienkat
11. mar 2025

@petronela1985 jeeej, to aj my chvalime a dakujeme. Az potom to leti.

petracandle
11. mar 2025

Ja by som sa poďakovala len slovne. Neznášam gýčové rárohy a lapače prachu. A čo sa týka "kvalitnej kávy, čaju, alkoholu, čokolády" tak načo?? Nevieš akú konkrétnu kávu pije - možno vôbec nepije, alkohol tiež nemusí piť, nelubi čokoládu...a hentoho dostávajú zdravotníci na kvantá pomaly každý deň 😃

zuzubb007
11. mar 2025

Anjelik z vlny tak to radšej žiadna vec, akurát to zahodila, načo kedy komu bude taká sprostosť prepáč, ak nemáš dať nic normálne nedávaj nič, čaje, oriešky, čokoláda a hotovo

petracandle
11. mar 2025

@petronela1985 myslienka pekná, ale keby sa im každá spokojná pacientka mala tamto poďakovať, tak by si museli platiť celú skladovaciu kóju😃 myslíš, že si jediná so "skvelým anjeličkovým nápadom"??

petronela1985
11. mar 2025

@stanulienkat však ok, preto som písala, že keby chcú darovať ďalej, nikomu nič nenútim. Ale tak to vidíš tu reakciu, či je úprimná. A keď nie v poriadku aj tak.

petronela1985
11. mar 2025

@petracandle keď to teba neteší, nemusíš hovoriť za všetky doktorky a pôrodné asistentky. Ako vravím, tie "moje" sa potešili. Aspoň sa tak tvárili. Keď chcú, vyhodia to, darujú ďalej, to neriešim už. Bol to personalizovaný darček, káva a dezert ma tiež nezruinovali. A ako som písala vyššie, tak mi vravela sanitárka, že málo mamičiek dá niečo na pôrodnú sálu. Teda aspoň tam kde som rodila ja.

lenkakravcova
11. mar 2025

@petracandle ak nosí šatku (predpokladám, že nosí že tak spozná, že je jej lekárka muslimka), tak alkohol určite nie! 😆 To je na úrovni tej sošky, možno ešte horšie. Lebo toto vie väčšina ľudí, že muslim/ka nemôže piť žiaden alkohol. To by bolo totálne odveci.

petracandle
11. mar 2025

@petronela1985 ale aj mňa by to potešilo - to poďakovanie by ma úprimne potešilo. Čiže by si videla "úprimnú vďaku na mojej tvári" 😃 Ale samotný darček vôbec nie

vesimelonimarsista
11. mar 2025

Nic jej nedavaj. Dostava plat.

petronela1985
11. mar 2025

@petracandle však dobre, nech ti nikto nič nedá, keď sa nepotešíš ničomu. Aspoň to tej pacientke spomeň, že sa ti nezavďačí ani keby sa na hlavu postaví a nebude mať zbytočne výdavky, no. Pekný deň.

dahliaa
11. mar 2025

Jako muslimka ti radím, abys jí andílka, ani sošky nedávala. Také bych doporučila v tento čas jí obdarovat třeba kvalitními datly nebo sušeným ovocem. Tím jí uděláš větší radost než andělem. My muslimové také věříme v Anděly, ale žádné jejich napodobeniny nebo sošky (stejně tak lidí a zvířat) pro nás nemají význam a ani bychom je neměli vystavovat nebo jim udělovat nějaký vyšší význam jako třeba ,,talisman pro štěstí" atd.
My muslimové se mezi sebou často obdarováváme něčím dobrým (bez alkoholu, maso pouze halal, bez želatiny a vepřového). Nebo z věcí třeba modlitební koberec/tasbih (růženec)... Ale to by pro tebe bylo asi složitější. Doporučila bych ty kvalitní datle. 🙂 To bude super dárek. Těch není nikdy dost.)))

ladybarbora
11. mar 2025

Anjelik mi pride ako lapac prachu, take dary by po case uz nemali ako skladovat - najma ked sa jedna o takuto profesiu kde vdacnost vyjadruju casto malym darcekom

kaja0007
11. mar 2025

Ahoj. Ja maľujem na hodváb, hodvábne šatky a je to skvelý darček. Praktický, umelecký, jedinečný, pre každú ženu, každého veku. Vieš si nechať dopísať venovanie priamo na výrobok. Takže odporúčam skôr týmto smerom 😉

Strana
z2