Je zajtra Kik otvorený?
@svetlonos
@tana85 a Co teba do toho kdke kto stravu Vianoce.. Ak to ten hotel ponuka teba do toho nic, kazdy Rok bud sluzim Vianoce alebo Novy Rok a nejdem sa po skladat... A predavacky si Rady ze si za robia sviatok.. Ved nebud hovorkyna premudrela...a ano ked budem mat chut si ten hotel objednam, nezavid
Ja idem dnes do práce 😉 do 11:00 mame otvorene. Tiež čakám ze sa budu ešte snažiť dostať po 11 dnu
@riyadh nie všetky predavačky si z radosťou chcú tie sviatky odrobit pripadne nedele, tiež budem radšej doma s rodinou ako byť takto v robote takže nahadz všetky do jedného vreca...
Nesrandujte, že dnes boli potraviny otvorené. Ja som včera zabudla kúpiť plienky malému a modlím sa, aby vystačili do 27.🙄
@melanta do 11:30 sme mali otvorené obchody na nákupnom centre ,ale boli sme v práci do 12 stej.Tu polhodinu mali ľudia na to aby odišli z centra a o 12 stej zamkli už dvere .Ti čo sa zabudli tak blúdili skade sa dostanú vonku 🤣. Zamestnanci šli bočným vchodom a my sme tu polhodinu mali na upratanie obchodu keďže ľudia si niečo zoberú do rúk a prenesu na druhý koniec predajne.
@vyrovnanaosoba áno boli Tesco v nákupnom centre bolo dnes do 11 otvorené aj jednota u nás pri paneláku bola tak otvorená 😁
Keď tu tak riešite predavačky na Vianoce a zamestnancov v hoteloch, zdravotníkov ktorí pracujú nepretržite v nemocniciach vám nie je ľúto ?? Tie predavačky v deň Vianoc končia v práci o 11stej, to nie je žiadna tragédia… my sme s mužom nakúpili v týždni, včera sme neboli v obchode, ani dneska…
no zbohom zas tie prudko inteligentne komentare ako aj predavacky maju svoje rodiny 🤦🤦🤦 lebo hasici, policajti, lekari, zdravotne sestry, vodici, taxikari, sanitari, casnici atd... ti su vsetci do jedneho siroty, jedinacikovia a single, vsak? 😂
kazda jedna predavacka si predsa sama vybrala pracu aku robi a vedela, ze to zahrna aj vikendy, tak ked jej to nevyhovuje, nech si vyberie profesiu, v ktorej nemusi pracovat cez vikendy/sviatky... normalne mi hlava nebere ako su ludia zmagoreni z jednej prihluplej frazy "aj predavacky maju svoje rodiny" 😂 ved tie predavacky to robia dobrovolne, nikto im nedrzi zbran pri hlave, ze musia robit predavacky, ale aj tak sa najde trafena hus, co zagaga tu trapnu vetu
@riyadh
ahoj, to si mne asi neadresovala. Sama som v hoteli pracovala a nemam vobec nic proti, ked rodina stravi vianoce v klude v hoteli s full servisom. Dokonca sme im, kto chcel, aj stromcek ozdobili na izbe 🙂
Ved matky/zeny sa vacsinou stresuju nahanaju 24teho a nakoniec su rady, ze je po vianociach. Tak preco nie ist do hotela a bez stresov ?? Je to individualne.
A preco spom8nam predavacky? No lebo ludom to fakt uz d...e. Oni si totiz 24.12 spomenu, ze su vlastne Vianoce. Su protivni casto a nakup robia ako pred koncom sveta.
To sa proste da aj den pred tym. Potraviny 24.12 nie su nevyhnutnost, kdezto zdravotnici, policajti atd nutnost je. V zlom som to nemyslela, rak kluud a pekne Vianoce. A kludne si izi hotel so vsetkym, co ponuka aj vo sviatky 😃 Ja som za 👍
@svetlonos súhlasím s tebou.Tiez som s tých predavaciek v nákupnom centre a včera a dnes čo dokázali ľudia.Skoda slov boli schopní chodiť ešte aj celý deň dnes.Mrezu som stiahla o 11:30 a do 12 ľudia ešte chodili snáď 20 som ich zvrtla a minimálne 4 z nich má poslali do horúcich pekiel ,že sme ich už nepustili na predajňu ,lebo sa nemajú kde prechádzať.Oproti kaviareň plná ľudí od rána.Ja už o 12:05 som sa horko ťažko dostala vonku ,lebo už pozamykane hlavne vchody.A piatok to bol masaker v robote na wecko som sa dostala niekedy po 16stej čo bol stále rad v pokladni.Kebyze ich máme 4 tak sú všetky obsadené.Ludia sú drzi,predbiehajú sa,bordel na predajni neskutočne nechali.Co mám končiť o 20 tej tak som odchádzala tesne pred pol deviatou čo som po nich odkladala veci .Podprsenka medzi potravinami hodená, kuchynské veci medzi kobercami atď.A za málo ak nákupný košík odložiť.A také že prosím ďakujem málokto pozná.Za tieto tri dni v robote som tak unavená,že dnes som spala do 16 stej.a čo sa týka hotela brala by som to raz dva 😂asi to spravím o rok a Vianoce budú v hoteli ako dovolenka 😁
@bimbambim
ano presne to myslim 🙂. Ludia saleju, chovat sa nevedia. Robila som v hoteli aj v pekarni s kaviarnou. Hotely super, ta pekáreň katastrofa, 10 metrovy rad ludi rano o siedmej 🤯
V kancelari som nikdy averziu na ludi nemala. Po tej pekarni som chcela robit najradsej archyvarku niekde bez kontaktu s ľudmi 😂
PEKNE Vianoce ti prajem 😀 a buduci rok rafsej nejaky velmes a novu pracu.
@viky173 každý robíme svoju robotu dobrovoľne v tom máš pravdu. Že ťa irituje fráza o predavačkach to je tiež tvoj postoj k danej veci. Ale motať nevyhnutné povolanie ktoré musia byť pre ľudí 24 hodín denne aby sme fungovali s niečím čo absolútne není nevyhnutné je ako miešanie jabĺk s hruskami. Že si človek zlomí ruku a treba ju ošetriť je nutnosť, no že si človek nenakúpi vtedy kedy má tak si evidentne nevie rozložiť čas ... Tri dni po sebe zatvorené obchody privedú národ k hladomoru🤦. U mňa 24.12. môžu byť kľudne všetky obchody zatvorené. Aspoň tá časť zamestnaných ktorá môže byť s rodinami tak nech je. Tým ostatným som vďačná za to,že robia svoje povolanie aj na úkor rodín, tým myslím policajtov,zdravotníkov a hasičov. Hotelierov komentovať nebudem, to u mňa nutnosť nie je,ale keď si to ľudia zaplatia nech si oddýchnu.

@tana85
K tomu personalu v hoteloch - tiez snextak robili. Bud sa nakadus na ti, ze Vianoce si v podstate posunies akebo budes nasrana. Ina moznost nie je, kedze tu pracu robis. A utocit na ludi ci su alebo nie su lenivy varit? No to pokojne mozes, len ti to fakt velmi nepomoze k dobrej nalade. My sme pracovali na sezony a boli sme si vedomy, ze vianoce silvester je naj obrat.
Vianoce sme si s orehladom urobili, ked sme mali volno. Ved je to len datum a do re nam moze byt aj 27 ci 30.12 🙂
Dokonca sme to praktizovali uz aj s detmi. Prvy rok mm pracoval na vianoce do 13:00 tak sme posunuli na 25.12 a druhy rok vsetci chori, tak sne vianocivali az o tyzden neskor.
Zalezi ako si to urobis. Ake ti je gastro a robili sme tam dobrovolne, bezdetni.
Obchody aj potraviny by som 24.12 zakazala otvorit. V AT v nedelu ani potraviny otvorene nie su, max tak na staniciach. Takze zajtra maju vsetky predavacjy v mdaja Bohu volno.