Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
caute baby....kukam ze vy tu uz po ako vela zubov mate...my mame len 8 a to z toho 6 hore a 2 dole....sa normalne obavam o spodne ci ich tam vôbec aj mame...
@jenie123 ahoj, my sme nespali dobre. Nici ma hnacku a teplotu k tomu, tak neviem ci nejaky virus alebo co. Stale place rano sa ani na nohy nemohla postavit taka bola slaba, nasadila som jej dietu, chcela som ist aj na pohotovost, ale ked pije a to dost a aj co to spapa, tak pockame do zajtra. papala ciste mrkvu to bol obed neskor banan a teraz na veceru ma urobenu mrkvu s ryzou, mlieko som vypustila uplne. Od rana kakala 7 krat no nasledkom toho ma velmi bolavu ritku, ked ju umyvam tak ju tak hrozne musi stipat, ze sa sponuje a trasie chudatko moje.
Toho mliecka ako si sa pytala vypije tak 170 ml a niekedy aj viac a dostava ho rano po zobudeni, na obedny spanok a vecer pred spanim a davam jej tam aj na spic lyzicky cukru 🤐 🤐
A ten kolacik som robila a vrelo ti ho odporucam mnamka paradna a je to hned a nenarocny 🙂 😉
Dakujeme za prianie 😉 😉 😉
@matkaasebko ano mame tak porovnako okolo 12 kusov a neboj aj malinkemu vyrastu urcite 😀 😀
@matkasebko ahoj.. uz som ta tu dlho nevidela.. ako sa mate? my mame tiez 12.. ale poslednych 6 nam vyslo behom neceleho mesiaca.. do dovolenky sme mali 6 zubkov, 4 hore a 2 dole.. a zrazu vyslo dalsich 6.. 🙂 ked ma sebko 6 zubkov hore.. to ma jednotky, dvojky a stolicky, ci ocaky?
@angie267 chudatko, dobre ju to musi stipat.. aj pojdete zajtra k lekarke.. dobru si jej dala dietu.. len aby jej to rychlo preslo, my sme uzivali aj nejake kvapky tusim hilak alebo tak nejako sa to vola a malej to pomohlo.. ako ste oslavovali? my sme dnes boli v zoo v hodonine.. kolacik urcite urobim, vyzeral super a ked je nenarocny a chutny.. tak sa don ho urcite pustim.. zajtra chcem robit makovo-visnovu strudlu.. jaaaaj a ideme zajtra k zubarke aj s malou.. som zvedava ako jej kukne do ust.. ta sa urcite nenecha.. 🙂
ahojte maminy chcela by som sa opytat co davate detickam na ranajky lebo moj maly zrazu nechce nic,,davala som mu cerstve ovocie ale teraz ani to nechce ,,,a chlebik natrety s niecim alebo sunkou spapa velmi malo..inak este kojim mliecko si da o tej 6cca a potom pred 9 ranajkujeme,ale akosi mi prestal ranajkovat odkedy sme sa vratili z dvojtyzdnovej dovolenky,,inak obed ,jogurty a vecere spapa pekne a vsetko..inak my mame 10 zubkov.. 🙂
@jenie123 ahoj, uz sa ma lepsie Nici horucku dnes este nemala a pocet pokakanych plienok je tiez menej, boli sme aj u doky zobrala jej vyter, nasadila dietu nedala jej ziadne lieky, sak nevadi ved tou dietou ta stolica sa pekne upravuje. Dnes uz je ziva, skace, beha no uz je to ta stara Nici 😵 😵 oslava ani nejako nebola len som napiekla, prisli nasi a svokrovci a to bolo vsetko. Do toho Hodonina sa chystame aj my, je tam pekna Zoo, ze? Kolac urcite urob zavdacis sa 😉 mnam tu strudlu by som si dala 😝 k zubarke? viem ze robis dobre, no tu u nas na dedine by ma iste vysmiali keby som s nou prisla k zubarke 😕 no potom napis ako to prebiehalo 😉
@patatina83 ahoj nasa zvikne papat na ranajky nejaky jogurt davam jej ten zvolensky alebo vyzivu a niekedy aj chlebik, ale ako pises ty tak ho zje len velmi malo 😉
@angie267 to je super, ze je Nici uz lepsie.. tak strudla sa dnes nekonala, bude zajtra.. 🙂 dnes som akosi nestihala.. boli sme u tej zubarky, ona sama chcela malu vidiet.. manzel a ja sme presli k novej zubarke a hned sme prihlasili aj malu, kedze u nas v okoli je problem zohnat zubara, nikto neberie.. no a samozrejme mala jej pusu neotvorila.. hrala sa so zubarskymi zrkadielkami, ale pusinu neotvorila.. teda len na chvilku a to zubarka videla len spodne.. no a mam dojst z malou za pol roka.. tak uvidime, ci ukaze potom.. ale inak super prijemna zubarka.. V Hodonine je malicka zoo, ale aspon sa tam vela nenachodis.. 🙂 su tam nejake opice, lev, zebry, papagaje.. slona ani zirafu tam neuvidis.. a je tam taky vybeh, kde su ovecky a mozu ist medzi nich aj deti.. 🙂 inak co sa tyka dediny, my sme sice mesto, ale take malicke.. ale tiez sa tu na mna ludia pozeraju, ked malu ucim znakovu rec pre deti.. ci mi nahodou nehrabe alebo ci nahodou neni mala nejaka postihnuta.. no sedlaci.. ☹
@patatina83 ahoj, no mala posledne 2 tyzdne nejedava doobeda nic.. je tiez kojena a jedine co chce je mliecko.. donedavna jedavala jogurty, ale asi sa ich prejedla a uz ich nechce.. chlebik ani rozok nechce a vyzivu uz vobec.. je strasne vyberava, asi to ma po mamicke.. 🙂
@jenie123 no maly mlieko nikdy nepytal,,to mu ja ponuknem prsnik,,takze vypije len rano a obcas na obed a potom v noci raz...tiez sa mi niekedy zda,ze ma jogurtov plne zuby ked ich je kazdy dne,ale nastasie som zacala davat uz vsetky aj vanilkove atd.a tie mu chutia... 🙂
@jenie123 tak aspon sa malicka zoznamila s pani zubarkou a prostredim 😉 brrrrrrr inak ja mam traumu zo zubara 😝 😝 😝 tak mensia zoo je lepsia ako napr. Ba nachodis sa hrozne aby si videla nejake zviera, inak zoo v Ba sama o sebe nic moc, len ten dinopark im pomohol. Ono to tak na dedine byva, ja som s rodicmi cele dectvo byvala v Malackach prestahovali sme sa na dedinu ked som mala 18 a poviem ti byva sa mi velmi dobre, ale ti ludia teda niektori a ich nazori ma udivuju, oni su taki konzervativni, taka stara skola, no proste poznas to. 😝
idem spat lebo neviem aka bude tato noc no minula bola hrozna od 24 hod do 3.30 rana bola hore 😝 😝
@patatina83 to mas super, ze ti maly mliecko nepyta, moja opicka stale, cez den si da niekedy 5 - 10 krat.. no, musim to zacat obmedzovat.. Stellka tiez jedla vsetky jogurty, ovocne jej prestali chutit asi mesiac naspat, chvilu jedla vanilkove a teraz si da nejaky raz za 3 dni.. vobec netusim, co jej mam davat jest..
@angie267 zubarov sa aj ja bojim, dokonca som u jedneho skolabovala od bolesti.. no bratislavska zoo je naozaj o chodeni a nie o zvieratkach.. ale straaaasne dlho som v nej nebola.. chceli by sme ist niekedy do lesnej.. tam si bola? no jo dedina.. ja som byvala 6 rokov v Blave a velmi sa mi tam pacilo, ale nasla som si toho mojho a vratila som sa naspat domov.. ale inak by ma domov nikto nedostal.. 🙂 a v ktorej dedine to teraz byvas? ako ste sa vyspali? my tam vselijako.. do 5 rana bola len 2 krat hore ale od 5, stale mndzala a prehadzovala a vstavala o 6..
Ahojte. @jenie123 citam,ze ti mala neje doobeda. Aj nas doobeda ledva nieco zje,par lyziciek,alebo dva kusocky chleba a dost. Aj to zje len pri hrani. Jogurty uz tiez nechce, doktorka radila,nech 2-3tyzdenne skusime ponuknut,ak nechce,ze nemusi jest,nemame nutit,aby sme mu ho nesprotivili. Ze deti mavaju take obdobia. Nechce mi ani puding,ani krup.kasu. Jedine polievocku na kyselo chce. A syr,ale ten nedavam casto,kvoli soli. A chcem skusit tvaroh. Spravila som mu zemlovku,uvidime 🙂
@gilmorka so zemlovkou som pohorela.. nechcela ju.. mala ma rada polievky, vyvar, teraz jej robim zemiakovu kasu.. ja som uz kvoli jedlu bola u doktorky a tiez mi radila, ze ju mam nechat, ze to ma obdobie a kedze aj nieco pribrala, tak je to v pohode, horsie by bolo keby schudla.. len ma hneva, ze je s jedlom po mne.. to potom este bude boj.. ☹ Stellka ma rada eidam, sunku vobec nechce a kase a puding tiez nemali uspech.. snad to prejde.. najhorsie je ze ani ziadne ovocie ani zeleninu nechce.. teda kukuricku moze, ale to jej vela nechcem davat, aby ju nebolelo brusko..
@jenie123 ahoj, v Lesnej sme neboli, ale Simonka tam bola na skolskom vylete tento rok a mm tam tiez chcel ist, ale nechame si to na buduci rok aspon aj Nici bude mat z toho viac 🙂 Byvame v dedine Zavod, a mne sa tu paci mame vlastny rodinny dom az na tych ludi, ale tak to je aj v meste 😉 nasa spala tuto noc dobre uz, bola asi dva krat hore na cajik a raz som ju prebalovala, ale inak hned zaspinkala 😵 😵 a v Blave by som ja asi nedokazala byvat nemam rada rusne mesta, ja ked tam nieco idem tak pridem taka unavena z tych ludi 😝 😝
Nici sa ma uz dobre, stolica ok, ale este je na diete myslim, ze od zajtra by mohla uz normal stravu teda este mliecko radsej vynecham 😝 kukuricu ma aj Nici rada 😉 vcera ju doky aj vazila a mame 9400g 😀 😀
@jenie123 tak zemlovka u nas bola zalezitost na dve sekundy, jedna sekunda dnu a druha von, vypluval mi ju. Zajtra skusim halusky s tvarohom 😀 Ale asi budu mat rovnaky osud. Su tie deticky ale opice 😅 Chcela by som,aby uz jedol stravu podobnu nam, a nie stale polievocky a rizoto a zemiakovu kasu. Hmmmm. Aspon ten moj drobec ovocie miluje,to niekedy je jedine, cely den. Hlavne na melone je zavisli,aj ked ho prave nemame, stale vypytuje iba me, me,cize melon. Ale lubi aj hrusku,marhulu, broskynu, aj banan zje , maliny. A aj rajciny ma rad, vcera mal vecerat chlebik s rajcinou, ale chlieb vypluval a jedol len rajcinu. Takze veceral 1,5 rajciny 🙂
@angie267 jeeee, zavod, tam som raz bola.. 🙂 mali sme odtial kamosov.. mozno ich poznas.. Lubos Dojcak a Rado Kubacak.. Ja som byvala v Blave uplne v super casti.. to tam bolo ako na dedine.. 🙂 boli sme tam super partia, no ale casy sa menia.. To je super, ze uz Nici nema hnacky.. dieta zabrala.. a to uz tolko vazite, ja som zvedava na tu moju opicku.. doma na vahe ma tak 8500.. musim niekedy aj ja zbehnut k doktorke a prevazit sa..
@gilmorka ja som dnes namiesto tej kase urobila zemiakovu polievku a aj tak nic z toho, dala si 2 lyzicky.. dnes skoro vobec nic nezjedla.. 2 lyzicky vyzivy, 3 lyzicky termixu, 1 lyzicku ryze, nejake chrumky a samozrejme kusok syra.. to je vsetko.. a teda dala si mliecka.. ale mam normalne nervy.. nechcem ju nutit, aj tak mi to na silu nezje, ale mohla by si dat aspon nieco.. to je super, ze ti papa ovocie, Stellka vsetko vypluva..
@jenie123 ja mavam tiey niekedy nervy, ledva mu stihnem navarit, co uz je nervozny ze chce ist von, a potom na obed zje niekedy dve lyzicky a dost. Ale vascinou si na ten obed da viac, podla toho co. Napr. chuti mu tekvicova polievka kysla, hlavne ked mu tam nadrobim este aj trosku chlebiku,to mi zje aj deci. Vcera a dnes mal spenatovu, vcera zjedol asi 5 lyziciek, potom od ocka z jeho obeda jedol holu ryzu, ta mu zazrakom chutila,aj ked den predtym svoju jest nechcel. No a dnes mi z tej spenatovej zjedol viac, takze asi vcera nemal naladu. A aj zuby nas zrejme trapia, v noci sme davali raz nurofen.
Hlavne rano ma jeduje ze na ranajky skoro nic nezje, len von a von a poptri tom par kuskov rozka alebo ani to nie. Este jablcko s vlockami ako tak zje,ale pri hrani.
A chcem sa spytat, da sa vam pri detickach nieco aj porobit v domacnosti? Navarit,upratat,. Proste zahraju sa aj same alebo sa im nonstop venujete? Lebo ja uz mam z toho depky,ze vobec nikde nevydrzi, zahra sa len chvilku s niecim,aj to len ked sedim pri nom. Akonahle sa otocim,uz je na mne nalepeny. Jednoducho ma nenecha cokolvek spravit,aj ked som sa mu predtym plne venovala,hrali sme sa, aj tak potom nevydrzi sam chvilku.
Este stale nechodi sam,aj ked uz sa pusta a kusok prejde,len na neho treba davat velky pozor,casto nevyrovna a pada dozadu, ale su dni,ked sa stale len pyta na ruky a sam ani za svet. No my budeme pekne chodit tak za 4 mesiace takymto tempom 🙄 Je tu este niekto,kto nechodi sam?
dobre ranko kocky, ako ste spinkali.. my deeeees, bola staaale hore.. mna od vcera boli hlava a hrdlo, ani prehltat sa mi neda..
@gilmorka tak prave mi mala konecne spapala jogurt, to uz dlho u nas nebolo.. porozmyslam co na obed.. suchu ryzu ma aj Stellka rada, ale ona musi papat sama.. dam jej ju na tanierik a pridam lyzicku, i ked nakoniec ju zje rukami a ryza je potom vsade, ale pri nej zostane sediet najdlhsie.. vidis spenatovu polievku som este nerobila.. Ako ju robis? mala sa zahra sama tiez len chvilku.. vacsinou si najviac porobim ked ide spat.. ked spavala 2 krat za den, to bolo super, to som si toho vedela vela spravit.. teraz ked spinka 1 krat.. tak pri malej sa snazim aspon navarit a zehlenie a upratovanie si nechavam ked ide spat.. u nas sa upratovat pri malej neoplati, hned vsetko vytaha a mozem upratovat opat, dufam, ze uz coskoro dostane rozum a uz si po sebe aj upratovat bude.. Stellka uz chodi dlhsie, zacala v 10 mesiacoch.. ja len teraz musim za malou stale behat.. hlavne ked je chvilku potichu, to urcite nieco stvara.. 🙂
@jenie123 inak pekna dedina 😉 tych ludi nepoznam, nevyrastala som tu takze aj mojich rovesnikov malo poznam. No som zvedava kolko ta tvoja vazi. To verim ze si uz na nervy z toho nepapania malej, ona si drzi vahu modelka z nej bude a to ja mam pocit, ze ta nasa je chuda.
Dnes som bola rano v kauflande zacinali sa vypredaje hotova invazia tu v Ma bola, ale tak nakupila som vsetko co som chcela 😉 baby tu spenatovu polievku spravim aj ja, nerobila som ju este len spenat ako taky malej robim, zrovna dnes som si kupila ten porcovany.
@gilmorka tie domace prace popri malej su dost narocne, ale tak da sa to, niekedy toho spravim viac inokedy menej a niekedy mi aj gate strhne dole kym umyjem par tanierov a varim vzdy ked spinka 😝 😝 a neboj bude chodit urcite coskoro, niektorym detickam to trva dlhsie, urcite nic nezameska 😉
tak som sa trosku ukludnila, ked aj vy vravite, ze pri dietati sa toho vela robit neda. Len mne vydrzi spat sam tak 30-40 minut a potom musim byt pri nom, takze ani vtedy toho vela nestihnem, to ma hneva 😠 Kebyze mi spi sam 2 hodky, to by bola nadhera, ale to nerobil nikdy, len za jazdy v kociku. Klud na pracu mam len ked mi ho mama kocikuje, alebo ho tam necham hodinku, nech sa mu venuje. Jaj, je to tazke. Lebo potom si nevychutnam ani ten cas ked som s nim, lebo stale chodim v dome popri veciach, co by mi trebalo porobit a nemam ako.
Tak rada by som sa s nim hrala s kludnym svedomim, ze v dome je porobene co treba a mozme sa hrat 😒
ozaj a placky alebo dolky ste enskusali? Na to sa chystam v blizkej buducnosti.
@angie267 ake vypredaje suv kauflande. Boli sme tam rano, u nas ziadny naval.
Inak, doma my maly nechcel ani kusocek chleba,a potom v kauflande ked zbadal rozky, isiel priam vyskocit z kocika. A zjedol skoro pol rozka, zul ho cely cas v Kauflande a aj v Decodome . Len im tam trosku natrusil 😀
@gilmorka letny vypredaj to bol vacsinou zahradne veci, ale mali hocico, no u nas to bolo ako keby zadarmo davali 😀 😀 😀 uplne ako nasa ani ona nechce rozok doma a ked sme po nakupoch tak je to jedinne co ju zaujme a mozem v klude nakupovat 😅 😅 😅 dolky ani placky som malej este nedavala, placky ja robievam pre nas tak niekedy je dam ochutnat a tie dolky to uz je na mna moc 😝 😝
mne uz mala spinka 2,5 hodky, normalne ze nechapem 😝 a papa ti maly Hippky? nasa v poslednej dobe ich ma strasne rada aj dnes mala jahnacie maso s mrkvou a zemiakom.
@jenie123 myslis, ze uz malej mozem dat aj mliecko? lebo este od tej choroby ho nemala teda od pondelka
@jenie123 ahoj, ja sem nestiham ani chodit....bo ja neviem cim sa môj syn dobija ale je to s nim coraz horsie...bojim sa toho ze bude hyperaktivny...on sa mi vôbec nezastavi...spime raz denne max hodku....abo ako pisala @gilmorka ze pak musim byt pri nom....nooo zuby mame tak ze 2 spodne, a pak hore jednotky a dvojky...ocne nemame pak tie stolicky pri nich...nam to tak dako divoko rastie...ja sa obavam toho ze nam spodne nevylezu bo sme mali v rodine pripad ze nevyliezli ani mliecne a ani trvale a museli im ich nastrelovat....
inak baby ako vysvetlujete krpcom ked nieco nesmu?ked nono nezabera, fuj tiez nie, capnutie po ruckach tiez nie - skusila som to iba raz, a viac nie..nie som za take tresty...proste u nas nic...respekt skoro ziadny, hlavne co sa tyka elektriky...ja zakazem a on sa mi vyskeri do ksychtu a spravi to zas...a uz nas po novom chyta aj hadzanie o zem...ale to nejak neriesim ako prislo tak odide - dufam....
ahojte baby.. dnes vas akosi nestiham.. 🙂 dnes som dala varovat malu svokre.. tak som si uzivala den sama samucicka v spalni s notebookom na kolenach a vymyslala a navrhovala novu kuchynu.. uz som z nej nestastna ☹
@angie267 no ak takto bude pokracovat, tak to z nej modelka bude.. ale je aj malicka, tak mozno len fotomodelka.. 🙂 mala ma rada tieto prikrmy, teda my kupujeme Hami.. a davam jej tak raz za tyzden nejaku alebo ak sa mi nechce varit alebo nestiham.. 🙂 aj si dala malej to mliecko? ked mala Stellka hnacky, tak som ju kojila dalej, ale to je materske.. s kravskym by som asi este pockala.. i ked je uz stvrtok, to by uz asi aj mohla..
@gilmorka a to ti maly spinka len raz za den tak malicko, ci si dava este 2 spanky? mna by asi porazilo, keby tak kratucko spinkala.. to ti verim, ze si toho pri nom vela neurobis.. i ked mala tiez vie niekedy dat len hodinku, ale je potom nevrla, nestaci jej to.. dolky ani placky som este ani ja neskusala.. ale raz som robila placky v rure a to si mala dala a tusim jej aj chutilo.. dnes jej svokra davala palacinku a len si zobla..

dobre ranko..
@angie267 ako ste sa vyspinkali? my hruza.. o 11 nastal velky krik a plac, hodinu sa nevedela ukludnit a zaspat a do rana bola hore este 3 krat..
prajeme Nicolke vsetko najlepsie k meninkam, vela darcekov a hlavne, aby ocino s maminou posluchali.. 🙂