icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
4. aug 2010

@etuska - Saska ma vsetky ockovania v nemecku, pneumokoky len raz po roku. Ono to totiz uplne staci vtedy. Nechapem, preco ich tu chcu pichat 3x 😖

Navyse u nej to vobec nezabralo, prve, co si uhnala po troch dnoch v jasliach, bola prave takato pliaga 🙄 🙄 🙄

bealondyn
5. aug 2010

@etuska tak aj vy mate uz prve ockovanie uspesne za sebou, super. nam doktorka povedala, ze Calpol len ak bude horucka vyse 38,4 ze tak malinkym detom paracetamol moc neodporuca, samozrejme. vam kazali dat akoze preventivne??? inak v anglicku ten blby paralen davaju uplne na vsetko! ☹
to je mi luto, ze otec je v nemocnici, snad sa mu coskoro polepsi.
@anjelicek26 aj s nami bol ocko lebo kamosky strasili, ze ja budem revat viac ako mala, ale pohoda, nabuduce idem sama.

gilmorka
5. aug 2010

ahojte. Mozno divna otazka, ale ako casto vasi drobci zmurkaju? Nas maly strasne zriedka zmurkne, neviem ci je to normalne, ale dokaze mat strasne dlho otvorene oci bez zmurknutia.

mojalili
5. aug 2010

@anjelicek26 AJ ja som rozmyslala nad dalsou velkostou plienok, pretoze 2ky mame este dost,tak som radsej "akaala" tym co chcu priniest plienky, nech prinesu uz 3ky. Uvidim,ako mu pojde ta, ked bude velka, odlozim na par dni este.. 🙂

bubina1
5. aug 2010

@cuki čo je ten cinsky nočnik 🙂

adamala
5. aug 2010

Maminky chcem sa vas opytat, ze ci tie vase deticky papaju kazde 3hodiny a vnoci uz vydrzia aj 5-6hodin bez mlieka, lebo mne lekarka vravela,ze nech skusim aby spal 5-6hodin a ja ze a to ako mam ?? ked moj od malicky papa vela, kazde dve hodiny ,teraz uz kazde 3hodiny, niekedy 2.5h, ma 2mes .
Tak mi vravela ze nech ho oklamem cajikom slabim alebo vodickou medzi kojenim v noci, nevydim v tom zmysel ,lebo takt ci tak musi k nemu vstat, a vobec to aj tak nezaberie, lebo on chce len moje mlieko a ak to nedostane tak je dost jedovaty, vobec sa vsetko toci okolo neho od narodenia, musi byt po jeho a ja aby som mala klud tak mu dam kedy chce . Ved si nebudem jedovat dieta.
Ale len by ma zaujmalo ze ako to je s vasimi detmi,su tak rovnako skoro stare.

Mate aj vy problem so zaspavanim,ked bol uplne malicky tak spal super,napapal a spal..a teraz zacal vymyslat posledne 2tyz ,chce sa stale nosit na rukach a je tak unaveny z toho mrncania ,ani oci nevie poriadne otvorit,tak velmi chce spat ale nevie ako tak sa jeduje a budi sa stale,hlavne cez den, vnoci nie. Uz som niekedy na nervy z toho. A ako krici po nas, no vyslovane sa hneva z tej unavenosti,strasne a nechcem si ho naucit na pestovanie na rukach ,uz mi je teraz riadne tazky.

bubina1
5. aug 2010

@adamala moja chce jest skoro každe 2 hodiny... dokonca pýta aj každu hodinu..ale to jej nedávam..najskor vždy za 2 hodiny... večer my však plače od 6tej do 8mej... potom okupem..nakojim a okolo 9tej spi do 4tej-5tej... takže vydrži dost dlho bez kojenia...

adamala
5. aug 2010

@bubina1 jeeeej tak to ti zavidim,mne ani nevadi cez den ho kojit ale vpodstate som kazde 3hodiny hore, a najhorsie je to vnoci, lebo som sa pred dvomi dnama zobudila taka dolamana,uz po 2mes tahani takto 🙂 no neni to lahke, naposledy som nevedela ani oci otvorit vnoci a to doslova,ako keby mi niekto tlacil oci naspat , totalna vycerpanost. Chlapec jeden maly,uz nech sa nauci spat dlhsie vnoci,to by mi tak pomohlo.
A to sama od seba tak zacala malinka spat/?? mojmu sa tiez podarilo par krat ale to max tak 5h a som sa hned lepsie citila , som myslela ze to tak bude pokracovat ale vobec nie, zase sme hore kazde 3hod. Kazdy mi vravi ze to je individualne,ze ale od6mes to bude uz lepsie, v tom spani a bude rezim,ale nastanu ine problemy,ale aspon sa ako tak vyspim. Je to fakt na psychiku zataz,ked nemas dobry spanok. :(((((( dufam,ze druhe baby budem mat take co spinka dlho .

bubina1
5. aug 2010

no ja som si zacala všímat, že najprv som ju kojila napr.... o 19:00, 21.00, 23.00, 2.00, 5.00... potom som si všimla, že ak vynechám kojenie o 19.00...samozrejme place...do osmej..ale o osmej sa ideme kupat ..potom sa poriadne nacucia a spi... este som čitala v tej knihe, vštky deti sa naučia spat, že ak ju nakojim aj o 23.00 tak by mohla spat aj do 6.00 bez medzivstávania...ale vacsinou ja už do 23.00 nevydržím byt hore...

tu unavu z nočneho kojenia poznam... ja som už bola aj tak, že som počas kojenia zaspala aj ja aj micka... a zobudial som sa asi po 1,5 ked sa mi dieťa zacalo na rukach hýbat.. a to kojim posediačky, tak som tak aj spala.. 😀

cuki
5. aug 2010

baby ja som nasej pediatricke povedala, ze nechcem do 2rokov pneumokoky a ona ze fajn ale ze potom si ich budem musiet zaplatit. Malicke deti dostanu az 3 vakciny, zatial co po 2 rokoch im staci na imunitu jedna. Ja ho nenecham chudaka furt niecim otravovat. Dame len hexu a basta, co je to za chorost ockovat take male deti naraz dvoma roznymi vakcinami, obe nozky napichnut 😠 Inac pri Lucke sme kazde ockovanie pocitili na horucke a po prvej hexe mi strasne plakala 2 hodiny v kuse, nemohla som ju utisit... otras 😔

cuki
5. aug 2010

@adamala co ja by som dala za 3 hodky spanku, nas bol dnes hore kazdu hodinu v noci, to sa mi ani neoplati ist spat 🙄

cuki
5. aug 2010

@bubina1 cinsky nocnik je taka umelohmotna nadoba s ohnutymi okrajmi, co si das medzi stehna a polozis nan babo, aby sa vykakalo, vycikalo, pouziva sa pri bezplienkovej metode. Babatko je celym telom oprete o maminu, nesedi na nocniku, skor si hovie v pololahu. Nas drobec, hned pisa ked je na nom a celkom fajn sa vykadi. Odkedy pouzivame, nemame skoro vobec bruskabolenie.

adamala
5. aug 2010

@zojec Ahoj, ja mam tiez pomenej mlieka vnoci a mozno preto sa mi maly vnoci budi ze na nezasiti dobre, tak ako to robis s tym odsavanim? po kazdom kojeni si odsajes a potom to nechas v chladnicke a vnoci mu to das? ci ako??ja by som dala neviem co za to keby maly spal tak 5hodin vnoci :(( toto papanie ma uz nici.

@cuki to co je ten cinsky nocnik??? by ma to zaujmalo , 🙂 znie to dobre
@bealondyn chcela by som sa opytat, ci zijes v londyne ,podla mena usudzujem , ak ano tak ako tak ockuju..ci davaju tu vakcinu kde je 6vakcin v jednej dose. Lebo sa toho dost bojim idem buduci tyzden s malym,tusim do nozicky to davaju, a potom v 4mes zase nieco stepia,neviem ako sa to vola. diky

adamala
5. aug 2010

@cuki tak vidim ,ze si to uz opisal hore vyssie v sprave 🙂)))) a kde si to zohnala??? musim to kupit,ma to zaujalo

Neviete mi poradit nejaky dobry trik na uspavanie,lebo on si zvykol na uspavanie na ZABKU to volam,ze je vo zvyslej polohe na mne hlavicku na mojom pleci a takto chodim po byte a spievam mu ,tak zaspi ale musi tak tuhsie aby sa neprebral po polozeni do postielky, ak ho polozim skor tak sa jeduje a ideme opat odznovu :((( nechcela som si takto dieta naucit ale naozaj po tom plakani plnom hnevu ,som nemohla nechat dieta tak , a odvtedy uz si na to zvyka, a nechce v tom pokracovat. ...hmm uz je asi neskoro.
Napiste mi ako uspavata vy, nieco povyskusam a mozno maleho oklamem. chichi

sofinka2009
5. aug 2010

@bubina1 a ako sa presne vola ta kniha?dakujem

bealondyn
5. aug 2010

@adamala ano som v londyne, no tu je prve ockovanie 2 vakciny, jedna su pneumokoky a druha tetanus, zaskrt, cierny kasel a jeden druh chripky. takze pekne do oboch stehienok. 😒 potom znova v 3. a 4. mesiaci a potom az v 1 roku.

cuki
5. aug 2010

@adamala na Liscich nivach v BA je novy obchod s latkovymi plienkami, nosicmi, satkami a maju aj tento nocnicek.

mojalili
5. aug 2010

@bubina1 si na tom ako ja, maleho som si polozila vedla seba na gauc, ze si prichystam prso....a po 1/2 hod som sa prebrala, ja som sedela s odhAlenym prsom a maly vedla mna spal... 🙂

Kocky, ten Infacol je na predpis?

adamala
5. aug 2010

@bealondyn no aj ja to tu tak mam,som v Dubaii,ockuje sa tu viacej,kvoli tomu ze tu je 80% ludi ktory nejsu odtialto tak som mala z toho strach..Tiez dostal 2vakciny po narodeni, tu do ramienka co ostane jazva potom a hepatitidu prvu dozu dostal, potom ako mesacny druhu ( mal by 2mes ale lekarka ho usetrila jednej vakciny lebo v 2mes by potom sli do oboch stehienok a vraj to boli) takze teraz ko 2mes ide na tu co sa dava do stehienka a je tam 5vakcin v jednej injekcii. a potom 4mes a potom uz az rocny ..presne ako ty hovoris.

@cuki - fuuuha tak to ani neviem kde je,ja sa uz v tej BA ani nevyznam poriadne ked tam dojdem 2x za rok , ok zapamatam si, teda zapisujem si to do diaru 🙂 lebo zabudnem aj svoje meno pri tejto nevyspatosti a vycerpanosti 🙂) dakujem pojdem to kuknut.

adamala
5. aug 2010

@bealondyn a ako sa ti rodilo v Londyne ??? by ma zaujmala tvoja skusenost lebo co som pocula tak baby neboli spokojne ze to tam beru strasne na lahku vahu ako keby kazda matka rodila kazdy den, ze z toho nerobia vedu,nechaju tak doma aj po odteceny plodovej vody , poslali ich domov z nemocnice ze este je skoro dojdite zajtra a jej vytiekla doma plodova voda tak nechapala kamoska a rodila naozaj az na druhy den . Som tomu nechapala.Ja som inak tiez v Londyne zila 2r 🙂 chyba mi tam to nakupovanie na Oxfordke 🙂)) ale inak to pocasie ani nie.

desmodka
5. aug 2010

@gilmorka ani nas maly nejako casto nezmurka, nasemu ani slzicky netecu, tak idene ocnemu
@adamala my sme tiez spavali len po 2-2,5 hod v noci, cez den takmer vobec a tieto posledne dni taha 4-6 hod cez noc a aj cez den zacal viac spat... ziadny rezim mu nerobim, podla mna si ho spravi kazde babatko vtedy ked uzna za vhodne... musis mat trpezlivost 😅 a trik na uspavanie... skusala si autosedacku??? na nas zatial zabera 🤐

akurat sme prisli z poradne a mame 6410g a 61 cm

ameanda
5. aug 2010

@adamala
to kricanie a jedovanie od unavy poznam 🙂
ja ho hladkavam po ockach, uskach, nosteku, hlavicke a vtedy zatvara oci a aj povacsine zaspinka... samozrejme na rukach 🙂
potom je problem ked ho polozim... tak som si zvykla k nemu lahnut a tak ho utisujem a spime akoze spolu, neverila som, ale jemu to uplne staci... asi potrebuje moju pritomnost ;)
a co sa tyka toho papania.... ja tiez kojim kazde cca 2,5-3 hod pocas dna a jedneho dna (resp. noci) z nicoho nic mi maly prespal vkuse 6 hodin! sama som nechapala a teraz stale tak spava 5-6 hod a potom sa budi uz kazde 3 hod
na tvojom mieste by som to neriesila a cakala, kedy sa sam nauci a napapa tak dosyta, ze tych viac hodin naozaj prespi
s tym cajikom mas pravdu, je jedno ci mu das mlieko alebo cajik, kedze sa zobudi tak ci tak

gilmorka
5. aug 2010

@desmodka nasemu ale slzicky idu normalne ked place.

bealondyn
5. aug 2010

@adamala no ano, ten ich pristup pocas tehotenstva sa mi nepacil, nic neriesia, vsetko nechavaju "na prirodu" ako keby. ale potom v nemocnici sa o mna super starali aj o malinku, ja som mala dllllhy a tazky porod, nakoniec ju vytiahli kliestami, ale vsetko super aj starostlivost potom. tiez som pocula a citala vselico,ale mam tu 5 kamosiek sloveniek, kazda sme rodili prve babatko a ziadna sa nestazovala. 🙂 a to mali aj normalny porod, aj tazky cisarsky. takze asi by som zvladla mat este jedno dieta v UK. 😀 😝

bealondyn
5. aug 2010

akurat mi mala vrestala skoro hodinu, napapana, prebalena a nic nebolo dobre, len na rukach bola trosku kludnejsia, ale naozaj ju tak nechcem ucit, tak som ju nakoniec uspala v kociku. som zvedava kolko bude teraz spat, asi by som si mala ist aj ja lahnut, normalne ma to vystavilo, ved to poznate! 🙂
a vcera spala krpana od 19h do 2 a potom uz bola hore kazde 2 hodky. ona uz zvykne tahat 5-6 hodin ale v tej prvej casti vecera/noci ked ja este nespim a potom po tej 2-3 sa budi castejsie. mohla by si to nejak prehodit, nech sa aj mama vyspi 6 hodin! 😀 😝

ellysa
5. aug 2010

ahojte babule, no urobiť si režim to bude boj, zatiaľ nám ho robia naše poklady, asi fakt musia dozrieť a my im môžeme len pomáhať 🙂
Olivia má čo týždeň iný teraz sa snažím chodiť doobeda von minulý týždeň vždy dve hodiny spala, tento si dá tak 3x 15 minút ak náhodou zastanem je hore 😕
poobede spí tak 40 min a na deň koniec, ale akurát mi mama hovorila, že sestra od troch mesiacov nespávala cez deň vôbec, no tak dúfam, že to nezdedí po nej 😝
akurát teraz mi zalomila, ale predpokladám, že 30 min a sme hore ale za to v noci spala od 21.00-4.00 huráááááááááá, potom už zasa boj až do 7.30

asi nás poniektoré o pár mesiacou budú zbierať a stretneme sa na nejakom liečení 😀

ellysa
5. aug 2010

pardon mesiacov, to to preťaženie
inak chcela som sa spýtať šatkárok, keď nosíte baby stále chodíte alebo stojíte? alebo sa dá aj sadnúť? ja ju zatiaľ nosím len doma tak keď varím vonku sme boli v manduce, tam sa jej tiež veľmi páč, v nej prespí aj tri hodiny, ale ja chcem aj aby bola v kočíku nechcem ju Len nosiť

puhinka
5. aug 2010

čaute kočeny ...tak my sme boli dneska u lekárky a Igorko má 5100 gramov a 59 cm...dosť dobré na to ,že má mesiac...ne? 😀 😀 😀 som na neho hrdá...len dúfam,že to takto pôjde aj naďalej 🙂

ellysa
5. aug 2010

@puhinka krásne my máme približne toľko a 11 týždňov 😉 😉 ale tak čo by to bola za chlapiska, no nie?
inak malá ešte spí, v kresielku pri mne sa zobudila po 20 min, tak som ju odiesla do postieľky a normálne hneď zalomila, asi jej je v nej lepšie, len musím kúpiť tú pestúnku, aby som pri nej neležala,máme síce dvojizbák ale tak riešený, že ak budem robiť niečo v kuchyni, alebo kukať telku budem ju počuť až keď by úplne ričala a to nechcem, ale to až keď mi príde príplatok,ako dlho vám to chodilo, ja idem na sk budúci týždeň tak si to konečne podám, už máme aj svk rodný list, koľko to potom trvá, kým nabehnú na účet?
ešte že sme to stihli, už to idú rušiť svine jedny 😠

zojec
5. aug 2010

@ellysa ja malicku nosim skoro stale.. 🙂 aj teraz ju mam uviazanu a sedim.. len si ju potom musis trosicku vysie vyviazat, aby mala mat kde nozky 🙂 a nezasadla jej ich..
k tomu ockovaniu... nam este nic nehovorili ani neponukali.. akurat dnes mi kamoska hovorila ake je vyborne dat sa zaockovat proti rotavirusu... hm.. ja neviem.. nejak vobec nie som naklonena ockovaniam... ani radsej nejdem citat tu temu o ockovani, lebo ani spat nebudem...