Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 - skore uzdravenie malinkemu ☹
@nonika1979 - krasavec 😵 a ako sa Ti dari s tym kojenim? Odsavas a z flasky?
@evina0 prajem tebe aj malému Majkovi , aby ste to už nikdy nezažili.Ty si pre neho jeho anjel strážny. Mne tiež pár krát pípal monitor a to som sa tak zľakla , že potom som už nikdy nezaspala. Človek o náhlom úmrtí počuje , číta ale stále si to nepripúšťa , že sa to môže aj jemu stať. Ešte sa ťa chcem spýtať , či to bolo v noci alebo cez deň a ako spal? Či na chrbátiku alebo na brušku. Lebo ja som čítala , že 90 % úmrtí bolo , keď bábätko spalo na brušku.
Včera sme boli na poradni a máme 6150 g a 60 cm. 🙂 Čo sa týka očkovania , tak už teraz sa bojím a to máme ešte mesiac do ďalšej poradne. Ja som sa pýtala na tie rotavírusy a rozhodli sme sa , že to dáme. Sestrine dvojičky majú teraz 3 roky a keď boli bábätká tak skončili 3x v nemocnici na infúziách , kvôli týmto vírusom . Išlo z nich vrchom aj spodkom. Bol to strašný pohľad na také malinké bezvládne telíčka ako ležia napojené na infúzie. Vtedy tá vakcína ešte nebola .
@anjelicek26 prajem Maxíkovi aby bol čo najskôr v poriadku a nech je z neho zase to zlaté usmievavé bábo. Plakal aj keď ho očkovali? A kedy dostal teplotu ? Hneď alebo až na druhý deň. Mne doktorka vravela , že nech si nachystám čípky proti teploty a octanový zábal. Jáááj bojím sa tých očkovaní, hlavne tých reakcíí potom..... ☹
@tintinka1 - dostal ockovanie o pol stvrtej, o dve hodky uz zacal byt nekludny, vecer uz plackal a od nejakej desiatej uz mal 39 a viac horucku. Horucku ma viac-menej doteraz, zrazame ju, ako sa len da ☹
@anjelicek26 tak nech je Maxík čo najskôr v poriadku a nech mu teplota rýchlo zmizne 🙂
ja mam za sebou kontrolu po sestonedeli , som ok, tak sa manzel betarsky uskrna, nuz rok nebol keksik, tak sa celkom tesim na vikend 😉 🙂 , starsia dievka ide na chatu na 3 dni, tak dufam, ze malicka bude dobrucka 🙂
@evina0 akurat som si prečitala čo sa vam stalo 😢 ...bože obdivujem ta ako si sa zachovala....prajem nech je malicky uz len a len zdravucky.... 😉
@jarus8 ja som bola na dovolenke so sestričkou ktora robi na destkom a ona mi povedala ze do piatich rokov.....ze im v nemocnici zomrelo stvoročne dieta na ten syndrom a odvtedy maju v nemocniciah monitory dychu....ale to uz bolo davnejsie.....
@takyna - diky moc, ja dufam, ze to coskoro prejde, ved kolko to moze trvat?? Saska takto nereagovala na ziadne ockovanie. Aj ked je pravda, ze taku hnusnu davku nikdy nedostala 🤐
Nas chorucky drobcek
@ellysa Ahoj, neviem ci spravne oslovujem teba, ale pochopila som, ze ty vies poslat na mail knihu o spani babatiek. Velmi ta prosim, ak je to mozne, posli mi ju na mail anno1973@gmail.com. Dakujem a dufam, ze pomoze v niecom. Prajem vsetko dobre.
@mata0312 - poznam jednu maminku, ktorej zomrelo dietatko na SIDS ked malo 4 mesiace... o stvrtej nakojila, o siestej bolo mrtve v postielke. Praskla jej bud cievka v mozgu alebo jej len sla krvicka z nosteka a tym sa udusila.... Nevedia a nechcu vediet, nechcli dat svoje dievcatko pitvat ☹ Uz by im to nepomohlo ☹
Boze baby o com sa tu bavime, nemyslime na to, lebo kazdu minutu sa bat takto o dieta by ma asi svihlo 😔 😔 😔
@anjelicek26 smejko 🙂 zlatučky 🙂
evina dlho som tu nebola a citam taketo veci....drzim palce ale vsetko bude oki...neboj bud silna a uz to ta posilnilo ako si zareagovala.........
netreba to zhorsovat tym ze kazdy napise nieco krute a ze co sa stalo...netreba nato vobec len pomysliet.....musime mysliet len pozitívne.....a nase deti musia prezit nas......tesit sa s toho ako rassru smeju sa krasa........tiez sa tesim ...a baby ake ockovania? uz absolvujete? ved az od 3 mesiacov?
@weirdo dobrý vtip 😀 na mňa ako ušitý 😉
@mojalili držííím veľmi palce Dankovi nech to máte čím skôr za sebou. A to mal od narodenia alebo to sa mu teraz urobilo? S tou odsávačkou je to dobrý nápad a ak tam budeš s ním, tak mu môžeš dať papať, nie?
@anjelicek26 a vy sa máte ako? už neteplotkujete?
@leveretka - uz mame "len" 38.6. Ale aspon pije z prska. V noci nechcel pit nic, az rano sa napil, chudatko moje. Aj ked pije malinko, odsala som po nakojeni este 130 ml ☹ Takze vypil len takych 70 a spi dalej...
@anjelicek26 mal by vela pit veru, aby nebol odvodneny...snad to rychlo prejde ☹
@tintinka1 k akej doktorke chodíte?
@anjelicek26 malinký vôbec nevyzerá ako choručký 🙂 a treba myslieť pozitívne naše detičky budú zdravé a krásne
😵
@anjelicek26 chúďatko maličké ☹ ale presne ako píše mojalili, že by mal piť, lebo keď sa náhodou aj potí, tak aby nebol dehydrovaný.
@mojalili to je super, že môžeš byť s ním. Nejaká kamarátka nemá odsávačku, že by ti požičala?
anelicek a ake mal ockovanie?
@sportpark - tu 6-kombinaciu z tetanusom, difteriou a polio (nemam tu ten papier a maly na mne spi, neviem co tam bolo este) a druhu injekciu pneumokoky. Do kazdej nozicky jednu.
@leveretka - ja som rada, ze pije teraz aspon nieco, v noci ignoroval prsnik uplne. Ani sa neprisal. Len reval. Teraz zvysok odsavam, aby ked zasa zacne pit normalne, bolo dost mliecka...
@leveretka my chodíme na Klokočinu k Dr.Krauskovej. Pýtala som sa jej aj na to plávanie a odporučila mi ho od pol roka , ale že je to super . Tak niekedy v novembri by sme začali. Babule , dostávate nejaký príspevok aj od mesta? My by sme mali ( Nitra ) , ale neviem koľko. Ale veď každé € sa zíde.
@anjelicek26 Maximko musí byť strašne dobré dieťa , aj napriek teplote sa usmieva a vyzerá spokojný. 🙂 No nech mu to čo najrýchlejšie prejde.
@mojalili držím palce Danko , neboj zvládnete to obaja 🙂
anjelicek a to sa nedava az po 3 mesaicoch nie?
@tintinka1 - no ono to neni usmev, skor roztahuje pusinku a o sekundu neskor uz fnukal... Ale mas pravdu, ze je to strasne dobre dietatko, on place len ked ho nieco boli, niekedy aj cele dni ani nemrnkne. Ale teda od vcera poobedia place viac, ako za cely zivot doteraz... Dostal teraz zasa polku cipku a pojdeme s nim k doky radsej. Sa mi to nezda, ze ma tak dlho horucku, aj ako mu to pichli to ma cervene 😔
@sportpark - na Slovensku ano a v Nemecku tiez. Tu je to v 2,3,4 mesiacoch ( v 2 v kombinacii s pneumokokom, v 3 s meningitidou C a v 4 tusim tiez s niecim)
Pneumokoka v Nemecku davaju az po roku, vtedy staci jedna vakcina - takto dostane tri, aby to bolo ucinne!!! Kde je logika, ked s infekciami tohoto typu prijde do styku najskor v skolke. Ale zaockovavat 2 mesacne deti zivymi vakcinami 😠
Ja mam fakt chut tam nabuduce nejst. Aj ked zasa nemat zaockovanu meningitidu je asi blbost 😖

Veru aj ja som hned vyhrabala snuzu a uz ju ma na plienocke zapnutu 😉