Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@weirdo ano moja presne tak sa zasmej moj muz mi povedal ze mam take vytrenovane ruky ze by sa mi ho bal dat do nich 🙂 🙂 🙂 no povedz co ho este nenapada ja sa morim ako kon a on len na somariny mysli ale ten moj kustik uz ma cez 5 kilou a to ma zajtra prvy mesiacik presne to budem vediet az v pondelok tam mame poradn tak dam vediet akurat mu vrtame policku na hracky a na veci lebo to nemam kam davat a este k tomu kojeniu minule bol taky zlatunky nad rano ako cakal na flasku a vrestal tak som mu povedala ze no keby si bol taky hladny aj cicik zoberies ja som mu zo somariny susila dat a on chytil cuckal asik 5 minut potom ako keby vedel ze sa flaska nesie tak sa jej dozadoval a takto mi cuckal uz dva krat no mozno dsa umudri v kazdom pripade len tak o mliecko prist nechcem a bez boja uz vobec nie idem muzovi pomahat s tou polickou bo ma roztrhne 🙂 🙂 🙂
papa
@leveretka neviem prečo až od pol roka , ona to odporúča až vtedy . Ja som sa chcela prihlásiť už teraz v septembri , ale nechám to až na ten november. Však nám nič neujde. Ja som s ňou tiež spokojná 🙂A ten príspevok ste už dostali? Lebo včera som stretla kamarátku , čo robí na mestskom úrade a vravela , že každého štvťroka , lebo musia nazbierať novorodencov a potom posielajú pozvánku ako na " vítanie novorodencov ".
Baby nam klesla konecneee teplota, uz ma len 37,9 a lepsiu naladu 😎 Len ja som ako vyflusnuta. Esteze mam ten baby vak, bol v tom cely den na mne nalepeny 😵
ahojte, tak som už domaaaaaaaaaaaaa
@nonika1979 - tak ale muz ma pravdu, si teraz nebezpecna, ked ho zdrapnes ako tu odsavacku 😀 . A vidis, ake su tie deti trdielka, aj by pristal, ale ked zistil, ze ooops, co to jem, tak pustil ... a skusaj, mozno sa zadari. My sme boli na flaske a raz po 3 tyzdnoch chnapla prsnik a uz sme flasku nepouzili, zatial, tak skusaj 🙂
@tintinka1 - nam mesto Prievidza dava 66€. Ja som o tom nevedela, mne az prisla vyzva, ze si ich mam prist vypytat so ziadostou 😀
@fatimuska - vitaj ... a kde si bola? Som nezaregistrovala 😒
u nas davaju 100 eur
baby, aj ja si prosim knizku o zaspavani
ktora ju posielate? dakujem!
@tintinka1 ano my sme dostali domov pozvanku a my sme tam nesli, tak potom to na urade vyplatili v pokladnici 😎
@anjelicek26 tak to je super správa 😵
Tak my zasa hlasime 38,8... Moze to byt este z toho ockovania? Ved uz je to vyse 24 hodin po... ja sa pomaly zacinam bat, ci si u dokiny nejaku inu pliagu nenachytal a ja to neriesim 😖
@anjelicek26 chudacik malicky, takto tazko to zvlada, mozno preto, ze sa narodil trosku skor nie? malinky... ja som tu moju herecku tyzden prenasala a ona to ockovanie zvladla super nastastie. mozno aj to robi rozdiel. snad sa mu to zlepsi, inak by si ho mala zajtra zobrat k lekarke. a ma to aj cervene? ☹
@bealondyn - ma to take asi 3-4 mm okolo vpichu cervene... no on je o tri tyzdne skor narodeny a dva mesiace ma az tri dni po ockovani... teraz spi uz asi tri hodiny, dostal nurofen zasa.
Este prihodim fotku nasej velkej herecky z vecera... som ju prave teraz zahnala do postele...pol desiatej.. drahy zalomil, tak som ho nechcela budit...ale po vcerajsej a predvcerajsej noci (bolelo brusko) uz dost padam na zobak a oci sa mi zatvaraju... Snad tato noc uz nebude taka ako ta predosla 😖
@jarus8 - vazite tolko, co my 😀 Len maly je o 4 cm kratsi 😀 Super, ze sa malemu zacina pacit v satke, je to super pocit mat obe ruky zasa volne 😅
ahojte,
mala niektorá z vás problém s upchatým mliekovodom? Na bradavke sa mi po každom kojení urobí pľuzgier, ten prepichnem a na ďalšie kojenie je na bradavke zas 😒 Neviem čo s tým, prsník ma neskutočne bolí, bojím sa, aby som neskončila so zápalom.... ☹
prajem krásne ránko
@fatimuska - tak este raz vitaj 🙂
@flamenga - no ja som mala nieco take, ale pluzgieriky sa mi nerobili. Mne zatuhlo akoby tkanivo v prsniku, ani hrca to nebola, ale ani priechodne, znizila sa mi tvorba mlieka, potom trvalo nejaky cas, kym sa to znova rozbehlo. Mala som horucky, az 40°C a viac, otras. Doteraz neviem, ci to bol zapal prsnika alebo "len" upchaty mliekovod. Ale ja som brala antibiotika ... neviem ale co s tymi pluzgierikmi, prepichovat treba, ale otazka je, dokedy sa budu tvorit ☹
@anjelicek26 - no ako sa ma Max? Uz lepsie?
@weirdo - uz sa ma lepsie, v noci mal este trocha teplotu, ale dnes je uz fit... aj pochudol troska za ten den s horuckami, ale aspon viem, na co su nam tie faldiky dobre 😝 Dnes ma dobru naladicku 😎
@weirdo - zapal mliekovodu je hrca na jednej strane prsnika, tvrda, ostava tam aj po kojeni. Zapal prsnika je bolestivy aj po dokojeni, teda ziadne hrce, ale proste bolest, aj na prsniku je viditelny cerveny flak, jemny, ale horuci. Teplota je vysoka pri oboch 😖 Pri upchatom mliekovode pomoze odsavanie a vytlacanie mlieka (pricom velmi jemne, inak to este zhorsis), najlepsie prilozit dieta bradickou k tvrdemu miestu a ono to odsaje... pri zapalenom prsniku fakt len tie antibiotika 😔
@flamenga - to nebude upchaty mliekovod, to s bradavkami nema nic 🤐 a cely bolestivy prsnik bez zatvrdlin je zapal prsnika - a to chce nabehnut co najskor po antibiotika, kym ti vyleti teplota nad 40. A to ide veeelmi rychlo bohuzial 😖
@nonika1979 - gratulujem k mesacninam 😵
@anjelicek26 😲 teraz po kojení tam bol zase pľuzgier 😠 tak som ho prepichla a dala ešte malému vycucať... pľuzgier sa neurobil a ani prsník ma po dokojení vôbec nebolel 😕 tak ja už teraz neviem.... a toto mám už asi tretí deň 😔 nemala by som už teploty ak by to bol zápal? Prsník nie je nikde ani červený, ani horúci...nič... len tá bolesť a pľuzgiere... ale hovorím... teraz po prepichnutí a následkom vycucaní drobcom ani nebolel... tak uvidíme, ako sa to bude správať ďalej.... 😖
@anjelicek26 - super, maly to zvladol aj bez Dr. 🙂 . A s tym prsnikom to uz neriesim, co to bolo, hlavne, ze je to fuc 😉 , klop klop klop
@flamenga - to znie skor ako nejaka candida, boli ta to pri kojeni - bradavka- mas ju taku belavu? Aj ten pluzgierik by mohol byt z toho... Ak by to bol zapal, tak by bol horuci a urcite by bola teplota... Nema maly taky biely povlak na jazycku alebo zabku na podnebi??
Maly krasne spinuska, tak si idem lahnut ku nemu, parada, ked ma drahy dovcu 😅
cafte... hlási sa vyšťavená matka... dnes celý večer plače... doobeda kvoli kakaniu a prdkám...takže sme fičali na rektálke a na rukách a poobede reve, lebo nie je na rukách...už mám hlavu ako balon... dnes ak naspala 2 hodiny..a aj to píšem vela... teraz službu prevzal tatko... tak ju nosi a je ticho....

@melkina boze a uz sa mu tie ocka cistia no ked namna pozrie tymi malinkymi trnkami niet krajsieho pohladu na svete boze ako ho milujem 🙂