Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte takto začíname pásť barančeky 🙂
Ahojte kočky, tak konecne mam cas zasadnut a precitat si vas.
@anjelicek, snad dnesna noc bude lepsia. Mas krasnu dcerku, pekny smejko 🙂 🙂 🙂
Nam svagrova zobrala LILI do Bratislavy vlacikom, tak bolo o 1 dieta menej, spolu s manzelom sme poupratovali cely byt, nakupili, ja som navarila a teraz dozehlila 4 pracky a zajtra budeme oddychovat.. 🙂
Kocky, dnes som kupila rektalnu rurku...PROSIM VAS, AKO SA POUZIVA??? iba jednoducho pichnut do ritky? a kolko cm hlbkoko? Aby som neublizila... ☹
Neviem preco, ale Danko sa mi v noci zacal castejsie budit...hrozne,,,
@mojalili no ja sice nie som ziaden odbornik, ale rurku som davala tak do 2 cm hlboko... chvilu som pockala a ked nic, tak som ju sklamane vytiahla... dala malej novu plienku... no a na prekvapenie o takych 10 minut bola kvalitne pokakana... 🙂 ale to bolo tak dvakrat, teraz uz dlho funguje bez rurky... 🙂
rektrálna rúrka.....pár krát som ju priznám sa použila, keď nekakal aj 6 dní,,,,ale nič, tak som ju odložila a zmierila sa s tým, že keď si pekne prdká...a nereve tak ok.....a od vtedy sa vykakal obdeň, zakaždým vo vajíčku...uff
@anjelicek26 ☹ má malý povlak na jazýčku už dlhšie, ale myslela som si, že je to normálne... najmä keď sme vo štvrtok boli s drobcom v poradni, lekárka pozerala pusu a nič nepovedala 😠 Ale už mi išiel manžel kúpiť canesten 😖
@flamenga - myslim, ze aj pre maleho musite nieco kupit, lebo si to prenasate. Takze ak on bude cuckat, tak to mas zas... nejaky roztok to bol... snad niekto poradi, ako sa to vola...
Rektalnu rurku my ani nemame... a teda mozno by sa niekedy aj hodila, teraz kakava kazde 3-4 dni... a teda vytrapi sa pri tom 🙄
My mame dnes dva mesiace 😎 5400g a 57 cm 😵
baby...dobrá stranka.. www.kojeni.net
@desmodka - tak toto napadlo aj mna, mam tu nadherne vianocne oblecko tak na tri mesiace, ze by do toho maleho navleciem a porobim fotky 😅 😅 😅 Lebo na vianoce ho do toho uz rozhodne nenatlacim... no aj ked ako nad tym uvazujem...urcite mu aj na vianoce kupim novy set v tej spravnej velkosti 😅
My sme s malym dnes nevyliezli z postele, mna strasne boli prsnik, tak obkladam kapustou a modlim sa, nech to prejde ☹ Malinky je anjelik, cely cas tu pri mne spinka. Rodinka vybehla do zoo... prave listujem menu od cinana, ze co si dam doniest, mnaaam 😀
@anjelicek26 aj ja som len preto fotila 😀 nejako som sa prratala ked som tie body kupovala, tak ale kto vedel ze body na 3-6 mes na budu dobre teraz, aj to nemozeme balit na siroko inak sa nezmestime 😀 😀
@desmodka - pekné fotečky , dobrý nápad 😉
čítam, že tu riešite kakanie a prdkanie, nám minule pomohol obyčajný teplomer, ten ohybný, malá sa poriadne vykakala na podložku, stačilo troška zastrčiť, predtým sa mi pučila a len prdkala a nešlo von nič
@anjelicek26 - skús si pod dobre teplou sprchou vymasírovať prsia a povytláčať mliečko , v smere od hrudníka k bradavke
ahojte, my sme tento týždeň u starkých na orave, teda už len ja a oliv, včera aj dnes m zaspala už pred ôsmou, je total grogy, máme tu celú rodinu, tak nič nerobíme len chodíme po návštevách a návševy k nám, dnes už bola z toho taká ohučaná, že dostala desaťminútový záchvat strašného plaču, ja neviem, že to tí ľudia nechápu, že nemôžu na ňu ísť tak zhurta, už som sa zaprisahala, že nikoho nepustím a ja nikam nejdem, ak chcú nech idú so mnou kočíkovať. hlavne svokrA, tá mi ju budí keď spí, som mužovi povedala, že ak ju neusmerní, tak tam už nechodím 😠 , dnes sme boli v parku hrala tam živá hudba, ja som odišla na wc a keď som sa vrátila malá ani svokra nikde, keď sa nevracali hodinu tak som už bola nervná, č ich dakde nezrazilo auto alebo čo, samoyrejme mobil nedvíhala, tak muž ju hadal po celom meste, našiel ju ako ju nadrda na schodoch obchoďáku-zobudila ju, som myslela, že ma šľahne, ako si dovoľuje tako odísť s mojim dieťaťom
prepáčte ale musela som sa vyžalovať
inak čítam knihu najšťastnejšie miminkov okolí a celkom dobré čítanie, čo sa trápite s plačom odporúčam 😉
@ellysa - úplne ťa chápem, len si uľav, ja to poznám z vlastnej skúsenosti, svokra býva v jednom dome s nami, tak to má blízko a niekedy mi tiež totálne pije krv, hlavne keď nám nárúša náš ťažko budujúci sa režim, malé detičky to zle znášajú keď ich stále niekto iný nanáša a okukuje atď, tú knihu si tuším obstarám 😉 , tak to tam nejako vydrž, návšteva sa ešte dá zvládnuť, ale byť pod jednou strechou 😝 😖 😒 a to mudrovanie ani nevravím 🙄
@jarus8 dakujem... ja som myslela, ze pre deti co nedrzia hlavinu, tak su len tie kolisky.... 😅 diky moc, za pomoc 😵 vyzera to dobre, zajtra poskusame 😎
@flamenga ahoj, ako tak citam tak tymto som si presla aj ja. Mala mala v pusinke zabku a mne sa ta infekcia preniesla na prsia, vola sa to vraj mykoticka infekcia, no boli to strasne a mne to doslo do hrozneho stadia co sa skoncilo krvacanim s bradaviek. Dokonca sa nedalo dojcit musela som odsavat. Az ked som kontaktovala laktacnu sa to zacalo zlepsovat. Canesten zabera skoro okamzite, ale odporucam ti natieraj si to dlhsie aj ked uz sa to zlepsi, lebo sa to zvykne vracat aj u mna to tak bolo. Prajem skore uzdravenie a uspesne dojcenie 🙂
ahojte babulky moje. az teraz citam co ste mi napisali a dakujem za podporu. s manzelom sme odisli v piatok na vikend ku svokrovcom na chalupu lebo som bola psychicky uplne unavena.snazim sa na to len zabudnut ale stale sa neda.v sobotu som uplne vystresovana vyskocila okolo 4.00 s postele ci mame zapnuty monitor v postielke a ci som tam nahodou Majka nezabudla vlozit.. proste soky. v sobotu vecer sa zrazu Majko rozplakal ale strasne silno naraz a az tak ze sme zase boli v panike a kricali ze Majko Majko co je a dychaj ale aj ked tazko ale nadychol sa asi si vyrazil tym nahlym placom dych.v noci nemozem uplne zaspat co stale kontrolujem ci blika monitor nazeleno a sem tam aj tak vsatnem a kukam ci Majko dycha.uz sa strhnem na kazde pipnutie aj v telke ci s mobilu..verim ze to chce len cas lebo takto sa neda fungovat dlho.
Majko ma uz aj prensony maly monitor dychu co snima pohyb na brusku ale aj tak ked kocikujem tak zastavime a kontrolujeme. caka nas este vysetrenie na gastro koli tomu podozreniu na tichy reflux lebo som si vsimla ze casto ked spinka tak ho natiahne a on to spet preglgne a sem tam sa nato aj obudi a placka.teraz ho mam vo vaku co plackal vyse polhodinky a uz nic nezaberalo az vak.
v piatok som bola odovzdat spravu jeho doktorke a ta skonstatovala ze zasluzeny syncek co aj do penazi aj do starosti a az nedychala ked som jej povedala ze co sa stalo len smutna povedala ale nastastie vsetko dobre dopadlo a keby nie monitor tak... a ja len ze viem coby bolo teraz...
cerpam silu a energiu s jeho usmevu a hned mi je lepsie pri srdiecku. nespustame ho aj s manzelom s oci a zatial je stale ktosi s nim aj ked je na monitore ze keby cosi.
v piatok som mu dala monitor ten maly prenosny na plienku ale ta sa akosi odtiahla a spustil sa alarm a chuda manzel vraj az ho spichalo pri srdci co hned ku nemu skocil- ale ja som sa na neho kukala tak vravim klud asi sme cosi len zle dali lebo som sa prave na neho kukala a dychal v pohode.sok na soku
jajaaaj zienky nikomu to neprajem prejst si takym niecim -uz len verim ze to bolo len raz a caka nas uz len lepsie obdobie
aj Majko sa musi s toho dostat lebo je od pobytu s nemocnice strasne vystraseny casto sa mi strha so spanku ci cez den ci v noci a aj male buchnutie a vyskoci o dusu a ocka vyplesty- chudatko moje hned skocim a hladkam ho nech sa neboji.a ked je zle upokoji ho len moja naruc a pohupovanie len mna zacal dost pobolievat klb bedrovy tak zatinam zuby a verim ze to prejde.
ktosi sa pytal ze ako Majko spal tak na chrbatiku tak ako vzdy ja ho na brusko spat nedavam a stalo sa to okolo 22.00 predtym sme ho boli kocikovat a len som ho prelozila s kocika do postielky co tak krasne spinkal a jedlom to tiez byt nemohlo co papal o 19:30 a poriadne si odgrgol a toto sa stalo o 22.00 proste sme boli jedni ti s neviem kolkych co sa to stane ale nastastie so dobrym koncom.
dobru nocku idem ja prevarit vodu a skusit spat.
dobré ránko prajem🙂
Caute baby uz davno ste tu pisali co ste robili stim ockovanim na ramienku ked bolo nahnisane a zapalene,mozem poprosit este raz....--dakujem.
@ellysa tak fakt mas moj obdiv, lebo keby mi zobrali dieta, neberu mobil a hodinu su prec, tak ma mozu hned hospitalizovat na psychiatrii...to ja by som taky bordel narobila, ze koniec...my sme boli na navsteve u svokrovcov, okrem nas traja ludia a mala to niesla velmi zle...cisteho casu sme tam boli asi hodku a pol, bola aj v autosedacke, aby si pospinkala, ale chytila take zachvaty, ze ju to drzalo okolo pat hodin a ani za svet zaspat...fakt nehrozi takteto navstevy a to by som nezniesla keby mi ju niekto budil...tazko je to s nechapajucou rodinou ☹
@katka512 my sme nerobili nic, vraj je to normalne, teraz sme boli v poradni a doktorka na to nic...citala som v letaku, ze problem je, ak je to vacsie ako 10mm, my mame 4mm, co merali v poradni a hnis sam vytiekol, teraz to ma take cervene trochu vystupene
@evina0 chúďako, dobre že ste si boli oddýchnuť, my už od vtedy čo sa to vám stalo používame tiež ten monitor na olienoku a musím povedať, že spávam lepšie, predtým som ju staále kontrolovala, či dýcha, ja ho dávam na tepláčky, čo majú pevnejšiu gumku a zatiaľ poplach nespustil, klpklopklop
ahojte. Dlho som tu nebola a veru ani nemám čas. Obidvujem Vás, že si nejaký nájdete, hlavne tie, čo máte 2 a viac detí. Ale to bude asi tým, že keď nejaký ten čas nájdem, tak radšej len pred telkou ležím. 😀
My sa máme v pohode, chlapci ako tak poslúchajú. Starší síce občas riadne vymýšľa, ale ešte je to v rámci znesiteľnosti. Prázdniny sa pomaly ale isto končia a to ma veru desí zo všetkého najviac. Už teraz sa neviem dočkať jary.

@anjelicek26 dakuwkameeeeeeeeee 🙂