icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

jenie123
16. feb 2012

@julianka777 ani u nas neberu deti s plienkami.. ☹ musia vediet jest lyzickou, pit z poharika a chodit na wcko.. a sukromnu mame az v okresnom meste a pokial by som tam nechodila do prace, vozit ju tam nebudem..
@basa23 ja bryndzove nemam rada.. 🙂 pekne ste spinkali.. my sme boli tiez o 7 hore..
@matkaasebko ja mam tiez dost problem merat teplotu v zadku.. nenecha sa.. teraz ju ucim si zvykat merat si pod pazuchou.. asi na tu doktorku nezabudnes, ale dufam, ze co najskor to prejde a budes sa psychicky ovela lepsie citit..

matkaasebko
16. feb 2012

@jenie123 v nemocnici mi tvrdili ze pod pazuchou nie je dobre merat az od 3 rokov...my sme tiez merali len tam, ale ze sa ma v ritke...sak dufam, ako zabudnut nezabudnem ale tak musim sa naucit s tym vsetkym zit, akurat teraz pri kazdych horuckach budem trpnut...aj sa bojim ho dat do skôlky, bo co ak mu nahodou tam vyskoci horucka a ony si to nevsimnu...normalne som v stadiu ze si budem ziadat predlzenu matersku bo sa budem bat aj do nejakej roboty nastupit ak by ho nahodou volakedy chytili tak ho nebudem mat s kym nechat a aj keby hej tak nikomu nebudem verit ako sebe...

znamia
16. feb 2012

@matkaasebko moja, je mi hrozne luto, co ste si prezili. najma to spravanie sa tej lekarskej atrapy. urcite ten list napis a ja by som kopiu poslala aj lekarskej komore! febrilne krce su na pohlad otrasny zazitok. uplne chapem, ze si taka vystrasena ☹ cas ale pomoze uhladit aj tie najhorsie spomienky. uz vies, ze to mozes ocakavat a vies, co robit a aj to, ze nie su az take nebezpecne ako vyzeraju. a uz urcite nespanikaris, ak by sa nahodou este vratili. sebko potrebuje usmiatu a vyspatu maminu, nie trosku, tak ak mas teraz problem sa s tym vysporiadat, urcite zajdi za lekarom. aj za tou pediatrickou, ak jej veris a pochopi ta. nesmies mat pred ocami tie otrasne zazitky, skus sa nasilim ladit na tie krasne spomienky, co mas s malym. viem, ze je to tazke, ale skus sa premoct. mne sa to tiez niekedy nedari, ale ked vidim malej ustaranu tvaricku, tak sa musim smiat aj cez slzy. nechcem moje trapenie na nu prenasat a ona je v tomto ako spongia...
bradu hore, malemu nic nebude! nemysli na to co moze byt, lebo to vobec sa to nemusi vobec stat. zi pre jeden den a sebka, na nic ine teraz neminaj energiu 🙂

znamia
16. feb 2012

ahojte baby,
spali sme super, bez zobudenia, akurat, ze s miou v nasej posteli od zaciatku. drahy to tak vyriesil a vraj ked odchadzal a po 15 min kontrole sieste lezala a veselo dudlala. 🙂 ale nerevala a nevysla von. ona ma taku poriadnu zavislost na perinach a specialne cerstvo vymenenych oblieckach, ze ja ju podozrievam z toho, ze ona vtedy schvalne robi cirkus, len aby sa dostala do tych perin 😅
kontrola u ortopeda podla ocakavania, dostala som papier na mag. rezonanciu a uvidime, co sa ukaze. ale operovat zatial nechce. ja zase neviem, radsej by som i to dala rozvrtat teraz, kym som doma, nez ked budem uz pracovat. cesta do ke bola otravna, najma tu ten zaciatok, ako sa nejaki blbci plazili 30-40km rychlostou! 😠 kosice zasypane snehom, sidlisko kvp totalne, nestihali a ani sa nesnazili pluhovat...
@basa23 som rada, ze ti je lepsie. a dufam, ze uz mate na dlhsie pokoj!
@jenie123 aj nasa je 'mierne' akcna 😀 nielen vy mate take cisla. ale tej mojej posledne tyzdne uz usta nezavrie a to je este len napor! sliedim, kam zase lezie, co vytahuje a popri tom ten nekonciaci hluk 😖 😅
@angie267 si ma presrasila s tym zaludkom! ale musim priznat, ze kamoska mi uz dala aj tabletky na tie stavy, co mavam... len sa zatial na nich pozeram, ale vcera som uz bola v takom rozpolozeni, ze mi chybal uz len kustik a uz by som si bola vzala. ale kedze som ich nedostala od doki, tak si netrufam... ale moj obvodak je totalny debil a za nim s niecim takym ani nemozem ist... ☹

basa23
16. feb 2012

@znamia tak to dufam aj ja 😉 bud rada ze ta nechcu operovat ak to nieje nutne tak radcej pockaj,ved este je cas ky m pojdes do prace.no dnes bolo hrozne pocasie, este ze si stastne dosla, lebo u nas v ba bol koniec sveta 😠

jenie123
16. feb 2012

@matkaasebko o tom som vobec nepocula, ze sa detom do 3 rokov musi merat len v zadku.. Tak to sa uz asi nezmeriame.. 🙂 mysis si teraz tymto obdobim prejst a bude lepsie..
@znamia tak to ma super zavislost.. Tak to, aby si castejsie menila obliecky a bude ti takto uzasne spinkat.. Tusim to zajtra vyskusam na nasej.. 🙂 s cim si bola u ortopeda? Ja by dom asi tiez rozmyslala ako ty, tiez by som si to dala spravit teraz nez ako kef budes chodit do prace..
ja mam dnex problem malu uspat.. Na obed som ju hodinu uspavala a teraz vecer hodinu a pol.. Vobec sa jej nechcelo spat.. Uz som z nej bola zufala.. Dokonca naobed som ju zatvorila v izbe a ocakavala strasny plac, ze potom pojde pekne spinkat a ona nic po 15 minutach som pocula z izby zvuky hraciek.. Slecinka sa hrala.. 🙂

znamia
16. feb 2012

@jenie123 mam vo vazive nezhubny nador. a pri 1. operacii nevedeli cely dostat von a tak ze ked dorastie a zacne ma trapit, tak sa to bude zase riesit. ale uvidime, co ukaze mr, ze ako velmi narastol. dufala som, ze to vydrzi dlhsie nez tie 4 roky ☹
dnes sa nasej malej tiez nejako vecer nechcelo zaspat. mozno preto, ze drahy ju daval spat uz o 7.45 a to je asi o 15-30minut skor, nez normalne. ale nakoniec som ju uspala a dokonca v jej postielke 😉

jenie123
16. feb 2012

@znamia tak to ma mrzi.. Dufam, ze velmi nenarastol a uz ani neporastie.. Moj drahy ju tiez dnes uspaval, po pol hodinke som len z detskej pocula rehot a mala skakala po madrackach s dvomi cumlami v puse.. Tak sme to vzdali a opat ju dali spat o 21.. A Stellus stale vymyslala, ale nakoniec zaspala.. Som rozmyslala odkial ma tolko energie.. A to sme dnes boli cvicit s detmi.. Asi sa malo vysantila.. 🙂 my sme uz postielku zrusili, vobec v nej nechcela spat a len zavadzala.. Zatial spi na madrackach, nez jej dame spravit velku postel.. 🙂

znamia
16. feb 2012

@jenie123 neviem si predstavit, ze by sme nemali postielku. to by bola stale von z izby. mame tu velku, co sa da prerobit na normalnu postel, len kratsiu, tak snad nebudeme kupovat ziadnu nablizsie roky.
to s tym uspavanim u nas nebyva pravidlo, tym ze malo spi cez den, tak vecer je unavena. 😉
koleno nijako extra neriesim, co ma byt bude, vedela som, ze to raz pride. nado nemusi byt velky, ale ked mi bude znemoznovat zivot, tak sa to bude rezat. tentokrat ale uz asi nie laparoskopicky - to jedine ma trapi ☹

jenie123
17. feb 2012

dobre ranko kocky.. @znamia @basa23 @angie267
ako ste spinkali? my opat taka klasika.. uz nam to asi aj takto ostane.. len neviem, preco v noci fnuka a jeduje sa.. ☹
@znamia mala spinka na tych madrackach a ked zaspi ostava tam.. ked sa zobudi, sadne si a zacne plakat.. tak tam dobehnem, dam jej cumel a spinka dalej.. a ked sa mi uz k nej stale nechce chodit, zoberiem ju medzi nas do postele.. a raz dufam, ze ked sa v noci budit nebude, prespi tam celu noc.. 🙂 pred par mesiacmi, ani neplakala, bud ma zavolala alebo ona dobehla za nami.. to bolo fajn.. 🙂 jasne, ak ti bude branit v chodeni a bude sa boliet, tak sup s nim von.. nema tam co robit.. to je skoda, ze uz ti to nebudu robit laparoskopicky.. prvy krat to bola asi pohodicka, ze?

basa23
17. feb 2012

dobre ranko kocky u nas snezi statne dnes a uz tolko nasnezilo ze je koneic sveta v bratislave ani sa neda nikam ist strasne nasnezi a uz cestari nestihaju 😠
@jenie123 mi sme spali ok ale o 6 20 uz vstavala.chudatko mozno zubky alebo nieco ju trapi preto je taka.
mala je od rana zla jak cert, to zas bude dnes den 😒

matkaasebko
17. feb 2012

@znamia teraz je to hlavne o tom ze my tym krcom musime zabranit pretoze sa nemôzu uz opakovat, lebo kazdy takyto krc ma nejaky vplyv na pracu mozgu, a keby sa to opakovalo je nutna neurologia a môzu byt z toho aj trvale nasledky, epilepsia abo ine...aspom tak povedala moja dr...a henta krava v nemocnici ma plasila ze to uz teraz moze ostat postihnuty a ze ked ostane tak môzem za to iba ja...lebo mu neviem stiahnut horucku....
@jenie123 aj u nas je to boj...ale teraz sa relativne drzim dnes sme "iba" raz merali...aj to preto bo mal cervene lica a to uz ked mu vidim tak ....a vcera som prekonala strach a Sebka osprchovala, bo ked som videla ako sa tesi ze ide do vane tak mi to nedalo...ale keby si videla ako som sa pak pri jeho spani triasla...

inak baby aj vam myka krpcov ked spia?z nicoho nic iba taky myk....

znamia
17. feb 2012

@matkaasebko to zalezi od dlzky krca (pozri si to na nete, mozno ta to ukludni) a sebko NIC nebude mat!!! a nemozes ani inak rozmyslat 😉 myslim na teba, ty to prekonas a opat bude dobre 🙂
a sklbanie v spanku je normalne, to ma kazdy, aj dospeli. mna ide moj drahy niekedy dobit, dokopat 😅
kuk tu: http://zdravedieta.rodinka.sk/zdrave-telo/spano...
@jenie123 tak ziadna operacia nie je pohodicka, ale neboli komplikacie a po nejakych 3m som to uz necitila 🙂

neviem co varit, poradite?

jenie123
17. feb 2012

@basa23 tak v Blave to musi byt teraz hotova katastrofa.. ja som doobeda vysla s kocikom a mala som co robit, chodniky neuhrnute, som sa normalne zapotila.. 🙂 musim jej kuknut do pusiny aj moja je teraz nejaka podrazdene.. doobeda sme boli u kamosky, jej mala je o 3 tyzdne mladsia od nasej.. tak sme sa zabavili.. teraz idem rychlo navarit, urobit poriadky a poobede sa pojdeme sankovat, ked nam sneh vydrzi..
@matkaasebko aj nasa sa sklbe zo sna.. asi je to normalne alebo to tak beriem, ze to k spanku patri..
@znamia ja dnes robim lasagne, uz sa na ne moooooooooc tesim.. uz som ich dlho nemala.. 🙂

basa23
17. feb 2012

@jenie123 no u nas uz prsi som ted dala malu spat tak mam klud vecer ideme asi gratulovat kamaratovi a budeme tam asi spat som zvedava ako tam bude spat 😒

jenie123
17. feb 2012

@basa23 tak budete mat o zabavu postarane.. uvidis, bude to pre nu cudzie prostredie, ale mozno ta prekvapi a bude ti spat celu noc az do 9.. 🙂 my mame vecer navstevu, ma prist manzelov kamarat a tiez bude u nas spat.. u nas zacnu a dorazia sa niekde v bare.. tak to im zajtra asi bude dost zle.. radsej sa z malou zajtra vytratime z bytu, nech si uziju.. 🙂

basa23
18. feb 2012

ahojte kocky ako ste spali?mi ok mala vstavala o pol 7.spala super na navsteve som myslela ze to bude katastrofa,och tak ma boli hlava som vypila s kamoskou flasku vina a jeeemine opica 😒 uz dve kavy mam za sebou 😉 co dnes planujete?baby chcem kupit malej taky letny overal krataskovy nemate tipa kde maju neaky pekny?
@angie267
@jenie123
@znamia

jenie123
18. feb 2012

@basa23 my sme spali ako obycajne a tiez sme od pol 7 hore.. Nie si zvyknuta na alkohol, musis viacej trenovat.. 🙂 urobila si mi chut na kavicku, mala som len jednu, idem si urobit dalsiu.. 🙂 Odviezla som malu k mamine a pridem si pre nu az navecer.. Takze mame s manzelikom volny den.. 🙂 este som nepozerala letne veci, takze neviem.. Ale ak na nieco natrafim, dam ti vediet.. 🙂 my mame zajtra karneval, dnes som pre malu doniesla kostym.. Bude indianka.. 🙂 musim jej ho vyskusat a ked tak upravit.. Som zvedava ako dlho v nom vydrzi.. 🙂 @angie267 tu uz akosi dlho nebola.. Ta si urcite uziva.. 🙂

angie267
18. feb 2012

@znamia
@jenie123
@basa23 caute holky 🙂 som tu tusim dva dni nebola 😝 musim sa polepsit 😉 docitam vas neskor ste tusim popisali 😝 my noc relativne dobre, len tuto noc sa jej muselo nieco snivat plakala zo sna a hovorila pritom havo, tak neviem........ dnes ideme na oslavu k nasim otec ma 50tku. Teraz sme prisli z dediny mame tu akciu Gulasmajster a oslava fasiangov teda koniec je to taka tradicia, malu som ted dala spat. Tiez nam vcera nakydalo dost snehu som rano spratavala ako diva a do vecera bolo po nom, tak aspon som spalila par kalorii 😝 na sane sme ani nestihli vyrazit 😒 na karnevale sme boli minuly tyzden, ale mala nemala ziadnu masku, len tak, ale sa super zabavala tancovala o dusu 😵 Jani ta indianka bude perfektna, odfot ju a hod potom sem 😉

jenie123
18. feb 2012

@angie267 mne sa taketo akcie velmi pacia.. Chodievame na moravu do jednej dediny, zabijacka, vinko, masky, uzasna atmosfera.. 🙂 jeeee 50-tka, aj nas behom 2 mesiacov cakaju 2.. Svokor aj svokra.. 🙂 tak sa pekne zabavte.. 🙂 my sme sa tiez vcera planovali sa ist sanovat a nez sme sa poobede vytrepali von, uz bolo aj po snehu.. ☹ urcite sem hodim nejaku fotku.. Uz sa tesim, bude sa jej tam pacit.. 🙂 len sa bojim, aby sa mi tam nestratila..

angie267
18. feb 2012

@jenie123 ma to svoje caro taketo tradicie, vzdy sa ideme pozriet aj my 🙂 tak a je po oslave, moj mm to trosku prehnal s alkoholom som nasrata na neho 😠 ale inak to prebehlo len v kruhu najblizsich a najviac ma stve, ze som dnes porusila dietu ach ja som neodolala tolkemu jedlu 😠 😠 inak ide mi to celkom dobre mam -6kil 😵
urcite sa bude Stellke pacit 😵 potom napis ako bolo

jenie123
18. feb 2012

@angie267 nevadi, ked si das raz za cas nieco zakazane.. 🙂 krasne ti idu tie kila dolu.. Gratulujem.. Od zajtra mozes opat na nu nabehnut.. Ja to tiez nemam rada, ked si da drahy o nieco viac nez znesie.. Vcera si tak vyrazil s kamaratom, vratili sa o 4 rano a aj to ma zobudil, ze nema kluce.. ☹

angie267
19. feb 2012

dobre rano 🙂 ako ste sa vyspali?
@jenie123 nevadi len take vycitky som mala mala som pocit ze mam o kilo viac 😝 a zle som to napisala mam - 7kil dolu 🙂 no pekne tak aj ty si mala radost s mm 😝 ten moj sa to snazi od rana odcinit, uz od rana vari sam 😀 a venuje sa naplno detom 😀
@basa23
@znamia

basa23
19. feb 2012

dobre ranko kocky mi sme spali super vstavala 7 30 a zas nevecerala musi chodit spat nenajedena 😀 co dnes planujete?ja idem dnes konecneeeeee nakupovat a pak vecer susedom na oslavu 😉
@angie267 kraasne si schudla ja sazajtra vatim aj ja som porusila vcera som mala kolac 😒 krasne ti teda schudla len tak dalej sice uz to je pekne ti staci 😉
@jenie123 tak manzel pekne neskoro dorazil a tak si vyrazil troska no len zobudit ta nemusel 😒
@znamia a ty ako?kde sa flaakas? 😀

jenie123
19. feb 2012

@angie267 tak to sa ti manzel snazi.. 🙂 a co budete mat dobreho? Ja sa asi od draheho obedu nedockam.. Jedine, ze by objednal alebo spravil polotovar.. 🙂
@basa23 krasne ste spinkali.. Nieco na tom bude, ked neveceraju.. 🙂 tiez som si to vsimla, ze lepsie spinka.. 🙂 doobeda sme boli u svokry a poobede ideme na karneval.. 🙂 nech si drahy raz za cas vyrazi, to mi nevadi, casto nechodieva, tak je to v pohode.. Len na druhy den je rozbity a nic s nim nemozeme planovat.. Zabity den.. ☹ len som sa smiala, ze kebyze sa nezobudim, kam by islj spat.. 🙂 🙂

angie267
19. feb 2012

@basa23 a co si pokupila? ano som spokojna ale este 3 kilecka a budem so sebou spokojna 😝 😝 ale teraz uz to pojde pomaly urcite 😝 dnes som jedla dva krat a to vzdy len polievku so zeleninou, ten vcerajsok musim odcinit 😝
@jenie123 ano cely den seka dobrotu, navaril polievku tu vari kazdy tyzden len on a pecene kurca, amer. zemiaky a salat s cinskej kapusty ale samozrejme ja som ani len neochutnala okrem polievky 😝
a ako bolo na karnevale?

znamia
19. feb 2012

@jenie123
@basa23
@angie267
ahojte,
my sme mali navstevu, vcera dosla kamoska z rodinou, ktoru som stretla v londyne. ona ma nelu, o 18 dni mladsiu od mojej malej a uz ma aj 2 mesacnu zaru! neplanovanu 😉 mna by rachlo, mat uz aj 2. baby. ale oni ziju u jej rodicov, tak ma aspon aku-taku pomoc. este sa dala aj na studium na vysokej, tak to ma perne. ale aspon jej male ma kto postrazit, kym sa uci. mne by nemal kto tolko pomoct.
tak sme mali pekny vikend, a male sice na seba ziarlili, ale nakoniec sa vystiskali a vybozkavali 😀 a nela ani domov nechcela ist 😅

a mam novinku: MIA JE ODPLIENKOVANA!
na noc este ma plienku, ale aj vonku sa pekne pyta 😵 zacala som ju nechavat bez cele dni, ked zacali tie velke mrazy a od pondelku mozem prehlasit, ze mame tak jednu nehodu denne, ale napr. dnes to bola moja chyba. vravela to, ale do pol litroveho pohara, kym pila a ked to povedala 2.x tak som jej uz rozumela, ale bolo pozde ☹

angie267
19. feb 2012

@znamia pekny vikend ste mali, tiez by ma rachlo mat dve male deticky hned po sebe 😝
jeeeemine gratulujem vam k odplienkovaniu, Mia je velka sikovnica to je perfektne, tesim sa 😉 no nasadila si mi tym pavuka do hlavy, zeby sme to uz skusili aj my........ 😝

znamia
19. feb 2012

@angie267 zacali sme striedmo, ked boli take velke mrazy, ze sme nemohli von. tak pozvolna... ale ked po tyzdni bez odrazu slo vsetko do gatiek, tak som to skoro vzdala. ale od nasledujuceho dna to fungovalo perfektne 😉
stoji to za ten stres. a kedze uz bude mensi rodicak, tak aspon takto som sa to snazila usporit. 😅

jenie123
19. feb 2012

@angie267 karneval bol super.. U nas trva len 2 hodinky a nez sa zobudila a nez sme sa tam dotrepali, bol pomaly koniec.. ☹ ale aj tak to stalo za to.. Ked sa mi podari, hodim foto malej indianky..
@znamia tak ste mali super vikendik.. 🙂 mna by tiez asi porazilo, mat teraz druhe.. ☹ to je super, ze ste uz bez plienok.. Mia je sikula..
baby ja som to tiez minule skusala, daka som jej nohavicky, teplaciky a behom 3 hodin prisla za mnou 3 krat s placom, ze je pocikana a ani za svet si sadnut na nocnik a ani na wcko.. Ale ak by to bolo ako u vas @znamia , ze po tyzdni by sa uz vypytala, asi by som do toho isla aj teraz.. 🙂