Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 - a dávali jej tú dvoj či tú na tri razy ? lebo tá trojka je proti 5 druhom hnačky a tá prvá len na dve myslím , a ešte som ti chcela poradiť na tie lakte , ja som si v lekárni kúpila také telové mlieko na strašne suchú kožu - Excipial U lipolotio - sa to volá je to fajn mliečko, aj bábatká sa tým môžu mastiť ak majú suchú kožu 😉
tak idem ďalej uvažovať o tom očkovaní, len musím rýchlo, lebo tam je stanovené do ktorého týždňa veku sa to má absolvovať
@miculienka - urcite vyskusam, zatial si tam davam Bepanten a to je jedine, co ako-tak zabera.
Neviem, kolko raz to dostala, ale tak, ako to odporucala pediatricka. Musim to niekde kuknut. Ale kazdopadne nam to vobec nepomohlo, takze tentoraz fakt nie. Rovnako pneumokoky. Prvy tyzden v jasliach a co moje dieta dovlecie domov 🙄 Tri tyzdne bola chora 😠 Odvtedy ziadne jasle ale opatrovatelka.
ahojky vsetci... ja nejak nestiham... ci co 😉 kukam, ze skoro vsetky deticky su uz pokrstene... my krstime 11.9.
@miculienka ja som sa rozhodla ze neockujem proti rotavirusu.. obmadzim ockovanie na minimum.. co nemusim, neockujem a ani nedavam...
@anjelicek26 trosku som kuk do tvojho albumu.. 🙂 panecku maly ma viac veci ako ja za cely zivot.. 😉
@anjelicek26 ani ja nemam fusak, a este k tomu mam aj na prd kocik Neonato , male kolieska 😠 , cize spekulujem co ma v zime vobec caka, ci nebudeme musiet improvizovať 😝 a nakoniec skončíme v sánkach 🙂
@zojec - ani Max este neni pokrsteny. Budeme ho v rovnaky den ako vtedy Sasku - 30.10. - a my sa vtedy berieme 😵 Takze to spojime 😎
Hihi no a oblecka ma mala hodne, na moju obranu treba povedat a. ze to fakt strieda a b. ze rastie slimacim tempom (je dobrych 10-15 cm pod priemerom) a to sa nazbiera... za posledny rok vyrastla 4 cm 😖 Nosi veci, co som kupovala, ked mala 2,5 roka este furt...
@takyna - ja som preto teraz kupila druhy kocik - lebo jane je sice skvely do terenu, ale nedam ho do auta, a ak ho narvem drahemu do audiny, tak uz ani nakup poriadne nemam kde dat. Ta vanicka je obrovska. Ale na korculovanie je to skvely kocik. Korculujem s oboma detmi, Saska na kiddy boarde a maly priputany vo vanicke 😎 A to, ze Buzz nema nejake skvele koliecka mi nevadi, do mesta je akurat, ci ked pojdeme ku nasim, na letisko, proste idealny na to, na co ho potrebujem.
Jaj a minuly rok by fakt pomohli len sanky. Lebo v Nemecku bol 3 mesiace!! u nas pred dverami sneh. Dufam, ze toto mi v anglicku fakt nehrozi.
@anjelicek26 ved asi aj ja tak skoncim, Neonato super skladacka lahka do mesta a nieco s velkymi kolieskami do zimy 😝 🙂 , aj ja rada korculujem, este som neskusala tento rok s malou , ale v septembri asi skusime
inak cvicite ked kojite?????
@takyna - ja som mala pri Saske hartan racer a teraz z jane slalom sa da skvele korculovat. Chce to proste nieco s rucnou brzdou. A bez velkych koliecok to v zime nepojde. Obdivujem ludi, co si na slovensku trufnu na take bugaboo 😝 Ja s malym chodim snad odkedy mal 3 tyzdne kazdy druhy den, niekedy aj dva krat za den. Do minuty je totiz utraseny a spi 😅 A Saska je "vyvencena". Väcsinou si zajdeme do mesta (10 minut na korculiach) na zmrzku, ci ked zabudnem nieco nakupit, rozhodne nevytahujema auto. Aspon si trosku vylepsim postavu.
No ja som zacala robit brusaky, ale som leniva, viac ako 1-2x do tyzdna ma do toho proste nikto nedokope. Inak mam pocit, ze som pribrala ☹ Jem vsetko do radu a tak to vyzera. Drahy tvrdi, ze som schudla a je fakt, ze uz zasa vleziem do 34-ky - ale to brucho 🙄
@anjelicek26 a na mliecko ti to nevadi?, mam posilnovacie stroje doma, zacnem konecne aj ja makat lebo neobleciem ani jedny rifle a to je zle 😒
@ellysa dolce gusto mam a som velmi spokojna... som si ho zazelala od manzela ako bolestne za porod, lebo som ho skusila u jednej znamej na navsteve a odvtedy som chlapovi stale pilila usi... 🙂 ja teda ciste preso nemusim, ale ale vseliajke tie latte machiatta a cochocina su fantasticke! ale ekonomicky kavovar to teda nie je, kapsule vyjdu draho, ale vsak to nepijem na litre, tak co... 😝
akurat som dnes na to myslela, ze sa spytam ako ste na tom s cvicenim.. myslim take intenzivnejsie cvicenie.. pred tehu som hrala bedbinton, plavala, behala... cize aspon 4-5 hodiek do tyzdna intenzivne cvicenie.. od septembra otvaraju plavaren, tam sa urcite chystam, to by hadam mlieku nemalo ublizit, ale to behanie a bedbinton, toho sa trosku bojim.. trosku ma bolia prsia pri prudsich pohyboch... ja musim urgentne schudnut.. anjelicek velkost 34??? och to som v zivote nemala.. ja budem teraz rada, ked sa dopracujem na 40-42, o bruchu ani nehovorim.. este stale sa do nicoho nezmestim... 😠
no idem sa pochvalit, ako sme pochodili dnes v poradni... 4300 g, teda o pol kila viac ako naposledy... spominali ste, ze vam deticky menej jedia, tak u nas je to naopak, konecne cosi vycucne...
prepichovali nam uska na nausnicky, zostala som u doktorky dlzna 7 eciek, lebo som prisla bez penazenky... 🙂 jaaaaj, to bolo vrieskania! akoby ju na noze brali! 😉 ale je s tymi nausnickami slecna... dufam, ze si do nich nezadrapne prstom...
rotavirusy som sa nakoniec rozhodla dat... dvojdavku - prvu vakcinu daju v septembri... spolu s ostatnym ockovanim, no to bude bomba... 😒
no a krstime predbezne 5.9., takze ani my to este nemame za sebou...
@takyna - ked sa rozcvicis - pretiahnes svaly - tak nedostanes svalovicu. A ak nemas svalovicu, nema co zmenit chut mliecka - teda ta mliecna kyselinka ci aka, co sa tvori v svaloch ak to prezenies 😎
@anjelicek26 nuž tak musim začat, lebo veru aj ja potrebujem aspon 42 docielit 🙂
@hori ďakujem za recenziu asi doňho pôjdem
čo sa týka cvičenia tak ja som sa práveže nikdy nehýbala a tak to aj vypadý, počas tehu som ale nepribrala ešte schudla, ale ideme s kamoškami na zumbu, to neberiem ako cvičenie, skôr pôjdeme akože žúrovať 😉
@anjelicek26 náhodou bugaboo je super, s kamoškou som už odkočíkovala zimu a pohoda a ak je problém má aj zimné kolesá 😝
ahojte.my este v nemocke.vybehli nejake pecenove testy.sibne ma tu.dufam ze zajtra uz domov.maly ma 4700g a 60cm.mlieko uz mame naspet klop klop.kolika dnes opet.zapal sa nepotvrdil.strava amen tma.neviete od kedy sa moze cvicit po cisarskom?
@zojec - lenze ja mam len 1,53 m a to je taka 32-34 bezna velkost 😝 Vsak som pred tehu mala 45 kg a tam niekam sa RAZ chystam dostat. Ale momentalne mam stale hlad, takze to tak skoro nebude.
Inak nas krpuch ma dnes 9 tyzdnov - a na vahe 5800 g vecer, uz nic nevravim o tom, ze nepribera. Drzi sa na 58 cm. A dal dnes poobedny spanok od 15:00 - 20:00... som zvedava, kedy teraz pojde spat 😝
@sofinka2009 - pokial viem tak 10 tyzdnov sa nema na brusko robit nic. Ale podla mna na boky a nohy uz mozes 😅 Vsak uvidis, ci ta to moc nenamaha, ci ti to netaha jazvu.. Je mi luto, ze sta v nemocke ☹
@ellysa - ja viem, normalne problem nie je, ale pri tych zavejoch, co som zazila minuly rok si to predstavit neviem. Vsak uvidime, aka bude zima. Ja som rada, ze mam aj jane s väcsimi koleckami, je to aj lepsie do terenu.
VIdim kočky, pre preberate cvicenie, ja som zufala z toho, ze tusim este priberam a nie chudnem 😠 😠 😠 Strasne ma to stve....brucho mam ako v 6. mesiaci... 😠 Tiez chcem zacat cvicit, len sa bojim, ze mliecko sa zmeni....aj plavanie som chcela...len kedy, ked je plavaren do 20.30 otvorena a cely september zavreta.....maly mi zaspava o 20hod....
No, zda sa mi,z e sa moc vyhovaram.... ale vazne cas pri 2 zivych detoch je vzaacny... 😒
@weirdo ten ruzovy lodger ucaroval aj mne 😵
@ellysa my mame kavoveho psika doma, manzel si robieva kavicky (ja nepijem) ja iba cokoladky som pijavala 😀 inak funkcne vsetko ok. Asi zavisi od toho, aky si kavickar, lebo starym skolam u nas tie kavy nechutia, manzel ich rad pije a mne sa paci dizajn a ta cokoladka 😅 a ten fusak wallaboo, tak sa da stiahnut okolo hlavicky? nevidela som taku foto
my grgame takmer vzdy, raz za cas sa stane ze nie, ale to skor v noci, ked ju nechcem prebudit a nechce sa mi ju drzat dlho na rukach 😝
@mojalili
no skus ist na plavaren ked je MM doma-na hodinku ho predsa postrazi.
Ja sa chystam kupit si nove plavky-ale chcem ist uz na plavaren aj s malym-cela familia 🙂 a potom by som si asi mala vyhradit den v tyzdni kedy budem chodit plavat sama-mliecko uskladnene v mrazaku,tak preco nie... 😅
ahojte, tak dnešný deň začal strašne, môj má angínu, malá bola tri krát v noci hore a mrnčí, tak dúfam, že to nedostala a ráno nám zhorelo auto, muž len stihpl vyskočiť a je úplne do tla, neviem kde zoženieme na druhé
@etuska fuuu, tak to ti zavidim, ja mam tiez dve deti, to starsie je za tri.....a nic, stale sa mi drzi 10 kg ☹ ☹ ☹ ☹ TO plavanie musim sa na to dat, len cez den je to nemozne, manzel robi do vecera, jedine ked dame obe deti spat. LEn maly sa dost casto docucava....ale skusim... 🙂
@ellysa JEjda, co sa nieco zapalilo? Fuuuu, esteze sa manzelovi nic nestalo, to mi je luto. Tie auta su take drahe pre normalneho smrtelnika....ach jaj. Snad poistovna nieco uhradi... ☹
Moj Danko bol 2 dni mrndzany a predoslu noc bol 3x tiez hore.....tuto len 2x, takze aspon tak, len od 6 hod je hore, a opet predchvilkou zalomil v posteli... 🙂

@takyna - a fusaky - do vanicky tiez este neviem 😝 Mame Jane kocik a tam mam cocoon (fotku mam v albume), tam je na to miesta dost, ale v quinny si to neviem predstavit. Jane ma 84 cm vanicku, tam sa narve, ale do quinny z 72 cm ani nie to uz bude tazsie. Skor asi budeme len dekami prikryvat, inak z nej drobec vyrastie raz-dva 😝
Viem, ze toto je fusak do vanicky, nad tym som uvazovala, ale v anglicku zasa vobec nemrzne, mi to prijde ako blbost. Asi skor ostaneme pri deke tepluckej, to bude stacit
http://www.maxlino.de/Fusssaeckchen_cat_1072_2....