Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
dobré ránko prajem, ako sa vám darí?rastiete ako z vody?🙂
baby ja to nechapem ako je to mozne, ale ten nas valibuk ma uz 6.3kg,asi vyhrame sutaz o najtazsie babo, a to na poradni mal 62cm a to bolo skoro pred tromi tyzdnami, musim ho doma odmerat ze ako podrastol
no co rastie aj za ninku, ta mala taketo miery ked mala vyse 7mesiacov
ahojte, tak sme sa vratili od svokrovcov z oravy a som celkom rada, že už budem doma vo svojom klude 😝
aj som si vas stihla dočitať....vidim, že ste riešili auta a kilá 😀
my mame ford focus combi, super autičko a hlavne ten velký kufor je neocenitelný....ked som videla, čo všetko ideme brať z oravy domov, ani som nemyslela, že sa pomestime 😉
ja som cez tehu pribrala nejakých 15-16kg, polovica bola dole po prichode z porodnice a odvtedy nič 😠 skor som ešte pribrala 😖 myslite, že už možeme robiť brušaky?
inak prave sa chystam na gyndu, mam pocit, že ma zasa chyta zapal prsnika 😔
@angie267 ja co mam teraz odsavacku t.j.MAMIVAC Easy ta je sice dobra az velmmi mi pasuje ale stoji 30€ uz ju mam druhy krat lebo prvu som rozbila teda padla mi zopar krat na zem a nieco v nej tam puklo a potom uz prestala odsavat a zlomilo sa tam nieco tak sa bojim ze ak sa mi aj tato pokazi tak ma uz porazi zato by som chcela nejaku pevnejsiu ja mam mliecka habadej tych 15min a mam 250ml moj malinky tiez tolko nevypije ale davam do poharou su aj sacky na to a zmtazujem zide sa ked bude menej...
@monky1 monky dakujem urcite sa na to pozriem 🙂
@babulina - ukazkove miery 😅 Ja by som ale teda bola skor za mensie babo, budeme mat "zabavu" tie nase buchticky nosit, ked budu mat pol roka - rok 😕 Max bude mat za chvilu tiez 6 kg... to Mala Saska v pol roku...
@monky1 - ja mam tiez minimalne mliecka uz 4. den. Co ja viem preco tak zrazu, stale som mala privela a teraz. No nic, neriesim to, prikladam ako sa len da, maly je zatial kludny, spokojny, len stale nacecnuty, ALE uz som vravela drahemu, ze dnes kupime krabicu UM a nejaku flasku a ak vecer bude zasa tak minimalne, ze mu skusime trosku dat PO kojeni, ci bude este hladny. Aj ked aj tak spal dnes ukazkovo - on tak spi uz tyzden, ze by rezim?? 20:30 - 01:00 -04:30 - 07:00 - 09:00.
Ahojte,prosím koľko ml mlieka by malo vypiť cca 2 mesačné bábo?? moja má 6 týždňov a mám málo mlieka tak musím prikrmovať,dnes vypila odo mňa 40ml a UM 40ml stačí to???Za 2 týždne aj 2 dni sme pribrali presne 400g je to dosť???
ahojte, mam kocky otazocku..kolko spia vase babatka cez den? lebo ta moja da za cely den tak max. styrikrat po polhodine..uz som z nej zufala..neviem co mam s nou robit, je mrzuta, ze nevie zaspat, ale ona sa vzdy po pol hodine az 40 minutach zobudi a placeeee o dusu..taky trojhodinovy spanok cez den da tak max. raz dva krat do tyzdna..
@kosta123 -Max pije 90-120 cez den a vecer 120-150 a len MM... A pribera ti mala dost, takze evidentne jej to staci 😎
@mici111 - Max spi strasne moc, lepsie je napisat, kolko je za den hore - tak 2-4 hodiny 😅
Skusala si jej prilozit k nosteku plienocku, co si nosila na tele? Ja vzdy s jednou spim a cez den ju davam krpcovi do postielky, spi 100xkludnejsie, lebo ma"citi"
@anjelicek26 tvojho Maxa ti v tomto zavidim 🙂 ja uz som tak unavena, cely den sa jej musim venovat, ked ma nevidi, tak place, nespi dobre, no zleee...
@mici111 - neskusala si ju strcit do satky ci babyvaku? Ony deti tam skvele spia a ak nespia, tak aj tak mas aspon obe ruky volne...
@anjelicek26 bohuzial nemam ani jedno ani druhe..ona sa rada pestuje, ale iba tvarickou vopred, aby mala rozhlad, takze si myslim, ze aj babyvak aj satka by mi boli nanic..
@anjelicek26 - ďakujem moc,a čo sa týka tej plienky to kde ju nosíš ty cez deň na sebe?
@kosta123 - ja ked v noci spim, tak ju mam prehodenu v podprsenke cez prsia... a cez den ked maly zaspi, tak mu ju prelozim tak pred tvaricku, on sa k nej potom tulka, podla mna ma z toho citi, nestrhava sa zo spanku a je kludny, aj ked nie som s nim v izbe. Ak tu plienocku nema, tak hned ako odijdem z miestnosti, je hore... takze na nieco to asi dobre bude...
@mici111 aj nas drobec posledny tyzden tak spi cca 4x za po 40 min, ako hodinky, a potom sa preberie, ale nie je nervozny ani sa nechce pestovat, len je hore a chce sa rozpravat 😉 a 2x do tyzdna potom spi cez den 2x po 3 hodiny....ja ked neviem ako ho uspat, tak kocik zaberie vzdy aspon na tych 40 min, to si aspon trochu oddychne, len sa vacsinou cely cas musi s kocikom hrkat a cim vacsie hrby na ceste tym lepsie, a vo vnutri hrkam kocik cez prechodove listy inak by nezaspal 🙂 aspon ze v noci spava....
@maja_25 my sme vtedy isli k nasim a uz sme boli len 15 min od ciela a za nami vyse hodinova cesta a z kukuricneho pola sa vyrutila srnka, nieze popred auto ale rovno do auta sa rutila ako splasena, tam uz nebola ani sanca sa vyhnut ☹ len nechapem co robila v kukuricnom poli, kde nebol ziaden les ani nic podobne
@chani - fesaka mas doma 😵 Ten set som dlho zhanala, ale neuspesne :( Zo superbaby kolekcie mame len dve tricka, riflicky a pyzamko...
@anjelicek26 nuz to kupil moj drahy, ked som bola 2 tyzdne tehotna, lebo mal 100perc istotu ze to bude chlapec...sme boli v H&M v Madarsku 🙂
@chani - drahy ma aspon vkus, moj dovliekol malemu ciernu kozenu bundu minuly tyzden, velkost 62 😝
@anjelicek26 co ho chce uvarit? 😀 62 uz asi neoblecie tipujem ze? 🙂
@chani - tu je 17 stupnov, to by problem nebol... ale cierna kozena bunda?? Halo?? Pohodlie nikde, hlavne ze bude coool ako tato 🙄 Drahy je aj pilot, tak tam ma este kadejake voloviny na jeho bunde a chce prisit aj malemu, ach jaj... teda ja mam prisit malemu, ze ano... boze boze, mne sa to tak nepaci, ale co mu poviem... a 62-ku oblecieme v pohode, ma sice skoro 6 kg, ale len 58 cm. On je tlstosko.
cafte...včera sme boli v poradni... a tam prekvapiva informácia... za dva týždne sme nič nepribrali, a dokonca schudli 20g... dnes mi urobili krátku skusku dojcenia...mala si vytiahla z jedneho prsnika 70ml..tak dokyna bola spokojna celkom... dali sme si týžden na priberanie... ale ak by zacala chudnut alebo nepriberat tak hned na gastroenterologiu.... takže prikladam aj ja teraz každu hodinu a pol... nas este k tomu všetkemu trapia koliky... takže už ani neviem prečo plačeme... či z hladu, alebo z bruška...unava sa stupnuje...mieša sa so zufalstvom... asi tak preživame tieto dni.. 🙂))
caute baby, my sa mame fajn...mala mi spava cez den teraz super, kazdy den potiahne 3 hodky vkuse plus parkrat po hodke, vzdy je medzi spinkanim max 2 hodiny hore. tiez u nas super zabera kocik. 🙂
ale aj my sme mali obdobie, ze nechcela cez den spat vobec, uz to preslo, to sa asi same upravi...
@bubina1 chudatko, tak drzim palce nech sa to zlepsi.
@anjelicek26 odfot ho v tej bundicke, urcite je cool. 😀 nasa ma ruzove tricko 'guns & roses' ale este ho nemala na sebe. 😀
a vsetky junovciatka sa hrozne vydarili, krasa... 🙂
@bealondyn @fatimuska no pevné nervy teda treba... ale dufame, že všetko dobre dopadne... už mam všetko potrebné prichystané... váhu, kvapky na prdkanie, zosit, pero... a že je na produkciu mlieka dobrá korytnica.... 😀 takže teraz budem kojit do zblaznenia... len kebyže tie koliky nemame.... lebo z toho jači...dnes bola ticho len ked bola na prse...

@ellysa, hlavne, aby malo veľký kufor.
Ja mám octaviu combi - a vopchám tam všetko - minule sme sa boli kúpať a vošiel mi tam celý kočík s vaničkou, bicykel pre Tomina, veľké nafukovacie koleso do vody a samozrejme deky, karimatky.... (a milión ďalších vecí, čo potrebuješ pre decká).