icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

monky1
20. aug 2010

@bubina1 ach moja, ako keby si o nas pisala - presne toto sme zazivali pri prvej dcere - plac, koliky, bolave brusko, pocity zufalstva .... nevedeli sme, ci place z hladu, ci kvoli brusku ......tiez nepriberala .... akonahle sme ale presli na UM, VSETKO POMINULO, MALI SME JEDNO ZLATE SPOKOJNE BABATKO ...neboj, vsetko bude dobre... ked to nepojde, tak to nepojde, budete na UM
ak chces zvysit produkciu, skus senovku grecku - da sa kupit aj pomleta na prach a tiez Benedikt lekarsky
senovka je sice hnusna, ale pre mliecko predsa zvladneme vsetko .... A FAKT ZABERAAAAAA (len neviem, ako dlho sa moze uzivat)

desmodka
20. aug 2010

@bubina1 a nepijes nejake caje alebo take nieco??? kamaratka mala tiez problem s kolikami, ako prestala pit caje mala prestala vrestat
@mici111 my mame doma to iste.. aj ked musim povedat ze od 2 m spime viac... uz vieme spat aj 3 hod v kuse aspon raz za den, ale to musime byt unaveny a v kociku (autosedacke)..to je doobedny spanok a poobedny max 2 hod. .. dnes spal doobeda 20 min. a poobude 30 min. inak stale musime vymyslat aktivity... je to o nervy, ale ked vidim co uz vsetko dokaze... stoji to zato sa mu venovat...
inak babyvak, manduca a pod.... nenavidi to... iba ked moze sediet tvarou von, to ano (vid foto)
a neskusala si malu uspat v vajci ( na kociku) takymi prudkymi pohybmi dopredu dozadu

angie267
20. aug 2010

@nonika1979 no nic musis si davat pozor aby ti nahodou nespadla aj tato, s tym mlieckom je dobre ho zmrazovat. Ty mas tie saciky? To kupis v lekarni? Ja som zatial davala do tych poharov od Aventu ale uz nemam. No ale uz mozno ani nebudem potrebovat lebo sa mi zda ze uz je mliecka pomenej 😒

riska
20. aug 2010

@mici111, ahoooj 😉 a v noci ti spinka dobre? naša mala tiež take obdobie, teraz spi doobeda vždy tak 2-3 hodiny, poobede už nie.... ale pred spanim reve ako besná a začne vždy zrazu, mam čo robit, aby som ju utišila....trvá to asi týžden, no uvidime, čo nas ešte čaka 😕

@bubina1, tiež prajem pevne nervy najma na tie koliky 😔 nemože to mať z nejakej potraviny, čo ješ? 😕

inak aj vaše deturence vyžaduju čoraz viac pozornosti? 😉 ja neviem, kedy budem variť, žehliť, upratovať

weirdo
20. aug 2010

@desmodka - ahoj desmodka. Ja mam ten isty babyvak doma a nikdy sme ju nepouzili, lebo mala tam nechcela byt taka pokrkvana. Ale to bolo ako babo. Teraz ale rada "cumakuje" na svet a rada sa nosi (manzel to vola, ze spoznava svet 😀 ), a preto by som ten babyvak rada pouzila tak ako Ty. Ale zaujimalo by ma hlavne to, ako tam ma maly nozicky ulozene??? Akoby sedel alebo ako? A ako ho tam ukladas? Dakujem

riska
20. aug 2010

@monky1, a ta senovka sa da kupiť normalne v lekarni či si to objednala cez net? ak to naozaj pomaha, tak by som to skusila 😉

desmodka
20. aug 2010

@weirdo my sme ho mali len pozicany, nam sa ho neoplati kupovat, lebo dlhsie ako 15 min. tam nebude... ale postup .. najprv som si dala satku potom maleho drzala v jednej ruke a druhou som si roztiahla satku... potom som tam vlozila maleho a on si hned akoby sadol do tureckeho sedu, ale nebol to tur. sed (nakolko mame na stehienkach troska viac tuciku 😝 tak neslo nozicky dat do tejto polohy ) len sa patickami dotykal... a potom som si poriadne satku upravila... hlavne na chrbatiku vytiahla poriadne hore aby tade nevypadol a bolo na chvilu dobre
nam doktor tiez povedal ked mal maly mesiac a riesili sme jeho nespavost, ze co chcem aby spal ked on spoznava svet 🙄 🙄

a este nase stehienka

weirdo
20. aug 2010

@desmodka - dakujem za postup a tie suncicky su vyyyborne 😵

nonika1979
20. aug 2010

@angie267 ano ja mliecko zmrazujem ved to je samoska ako inak a ja mam normalne sklenene pohare sterilizovane ale mam aj sacky a este stale zmrazujem nie uz tak casto ale uz mam plny mraziak zachvilku budem do druheho a tuto odsavacku nosim uz ako Samuelka ako babatko aby nespadla 🙂 🙂 🙂

anjelicek26
20. aug 2010

@bealondyn - ked dorastie, urcite odfotim, zatial sa v tom topime 😝

@weirdo - navody na viazanie su na youtube fakt dobre ak chces kuknut.

@desmodka - krasne suncicky, aj ked musim skonstatovat, ze vam slusne konkurujeme 😅 😅 😅

Mne maly od 20:30 spi, on zacina byt fakt ako hodinky... chodi spavat zarovno zo Saskou, spi do 01, niekedy do 01;30 potom do 04:30 a do 07:30. Plus minus pol hodka sa toho drzi... a potom este driemka do 09:30 😎 Mne dnes podvecer nabehlo viacej mliecka, tesim sa ako mala 😀 UM sa teda zatial konat nebude 😎

monky1
20. aug 2010

@riska mne ju priniesla laktacna poradkyna - kupovala v nejakej racio predajni - v zdravej vyzive
len odporucam pomletu, lebo mam aj nepomletu, skusala som to mliet a bolo to o zivot 😖

mojalili
21. aug 2010

@anjelicek26 NO super, ze nemusis prikrmovat 😉
Aj Danko ma svoj rezim uz, som rada....o 19.15 hod kupanie, do 20 hod papa, potom zaspinka do 1.30 - 2.00, potom okolo 4.00 - 4.30 , a poto m sa natahuje od 6 hodiny a o 7 hod ho uz musim zobrat, prebalit, prezliect - doslova na to caka....potom sa na mna zderi...a o 7.30 papame, po papani zaspinka na doobedie, zalezi od toho kde ideme.... 🙂

Dnes sa idem dat ostrihat, mam veeeelku dilemu, ci dat dole svoje huste vlasy, ktore sa mi zacali po porode vrtiet do pramienkov, alebo len uces....lenze tie lokne mam len den, pretoze su tazke a huste... ☹ tak neviem neviem... 😠

@monky, ak pisete o Melte, tak ja ju tiez pravidelne pijem, vzdy som ju pila, aj ked som nekojila, je dobra.... 😉

mojalili
21. aug 2010

@desmodka teda riadny macko je z neho, aj LILI mala take jemne sunky, Danko sa nechyta, ten je ako vybehany konik 🙂

anjelicek26
21. aug 2010

@mojalili - to mate veeelmi podobny rezim, ako my 😎 Aj ked teraz o tych 07:30 vstal a nejake kojenie ma na salame, pan este nema hlad. Vyskereny od ucha k uchu robi blbosti s tatinom 😎

Strihat by som sa nenechala, aj ked je to praktickejsie, ked deti zacinaju tahat za vlasy. Ale to chytia aj kratsie, ze ano 🙄

bubina1
21. aug 2010

@riska @monky1 @desmodka už som bola len na dietnej strave , vynechala som aj caj na dojcenie..leros... aj železo, čo som musela brat.... aj tak aj tak reve... takže som sa vratila spat aj k svojmu železu a dnes aj k caju... pijem vela karo kávy a dnes mi teda manžel donesie korytnicu.... ajus mi este poradila kombinaciu espumisanu a baby calm vyskusat...tak od včera sme nabehli aj na to... od včera vážim ... a zistila som, že zatial mi mala povacsinou vytiahne 50 ml z prsnika a este 20ml..to asi pije od smadu... jeden pediater povedal, že by mala zjest za den 1/5 svojej váhy... to sa mi zdá dost... ale tak možno naozaj potrebuje tolko... ach jo ☹ 🙄 😔

ameanda
21. aug 2010

@kika2111
ahoj, nas mal pri narodeni 3780g a teraz ma 2 mesiace a jeden tyzden a vazi 7060g
ani doktorka ani sestricka nevraveli, ze by to bolo privela
tiez len kojim a maly je poriadny valibuk 🙂

anjelicek26
21. aug 2010

@bubina1 - no liter nieco pochybujem, ze by sme pili 😝 Neplati toto o detoch, co su na UM? Ako denne maximum? Max taha tak tych 110 ml posledne dni... ale uz ho stale nevazim, niekedy mi po kojeni hned zaspi, tak sa mi ho nechce davat na vahu... Vecer dal vcera ale 160, len som kukala 😵

anjelicek26
21. aug 2010

Inak mne maly u draheho na rukach zaspal a dospava v postielke. Ani sa nenakojil rano. Takze od piatej nic nejedol. Nevyzera, ze by ho to trapilo 😝

ameanda
21. aug 2010

inac nas maly sa v poslednej dobe nejak rozospal hlavne na noc
dam ho spat okolo 8mej a spi do 3:30-4:00
on by mozno potiahol aj dlhsie, ale ja ho radsej beriem na kojenie, lebo mam uz z toho zly pocit, ze dlho nepapkal
(dufam, ze som to cele teraz nezakrikla) 🙂

ozaj kocky ako ste osetrovali hnis po TBC ockovani?

bubina1
21. aug 2010

@anjelicek26 anjeliček...ale tvoj taha naraz 100 alebo 160ml...moja naraz vytiahne len 50ml 40ml 30ml..sice jeme každú hodinu a pol ale tak je to rozdiel...
a myslela som 1/5 z váhy za den..nie za jedno kojenie 🙂

monky1
21. aug 2010

@mojalili nepiseme o melte - poiseme o senovke greckej, kt. je dost bleee, ale so zatatymi zubami sa da 😉
ja som meltu nepila davno, Ela zle reaguje na mlieko, ktore vypijem, ale skusim zase po dlhsom case - ved MM je doma na dovolenke, tak ponosi keby nieco .. a aj sabky mame, tak nakvapkame

ozaj baby, ja som vcera jedla kapustu!!! boli sme na vylete a dali sme si bagety a mne uplne vyplo, ze je tam krajana kapusta, hehe 😀

anjelicek26
21. aug 2010

@bubina1 - no ved ano - lenze to by bolo 1170 ml co si teda myslim, ze nepije, co ja viem... asi si to skusim jeden den odsledovat, ze kolko pije...

leveretka
21. aug 2010

@monky1 inak aj moja toto zacala robit posledne dni, ked jej uz asi netecie prudom,tak sa zacne jedovat na prse, odtrhava, mrvi sa, pisti a tak dokola...tak som zvedava ako priberame my...ja idem zacat davat benedikt a homeo, ci sa to rozprudi a bude to lepsie alebo nie....veda je toto kojenie, ale drzim vam palce, aby ste vydrzali co najdlhsie.

monky1
21. aug 2010

@anjelicek26 mne to neotvara

my sme sa dnes dopracovali az k takemuto niecomu ...... bolo mi luto odsate mliecko vyliat, kedze ho je tak malo a tak si ho cez cievku krasne vypila ... som neverila, ako rychlo .... ale bola prekvapena, ked zacala cuckat palec a hop - ono z neho aj cosi islo 😀 😀 😀 😀

miculienka
21. aug 2010

čavte, možno sa vám zdá , že som tu dlho nebola, ale čítam vás skoro každý deň 🙂

@leveretka - tá moja tiež tak vyvádza keď jej to tam už netečie prúdom, potom prehadzujem na druhú stranu, veľakrát uvažujem, či ju už začať dokrmovať, ale našťastie z obidvoch jej to potom stačí

@monky1 - to je tá senovka čo preháňa alebo iný druh ?

dlhšie som tu nevidela marcelku, neviete čo je s ňou ?? mám na ňu tel.číslo, ale nechcem otravovať , teda , skôr mám dilemu , napísať sms , nenapísať sms ??

miculienka
21. aug 2010

@monky1 - jejda , to je výraz prekvapenia , zlatá 🙂

monky1
21. aug 2010

@miculienka mici nieee, tamto je senny list - to je uplne nieco ineeee

toto o tom pise annag

8g senovky treba variť 10 minút v 250ml vody - ona veľmi napučí, odvar je silný, odporúčam ho zmiešať s iným čajom a môže sa piť tak do 1 lt. Potom sa senovkou potíš (vtedy zaberá) , dá sa to samozrejme, prekryť antiperspirantom. Vonia ako karí - senovka sa často v niektorých zmesiach karí korenia objavuje.

- tieto semienka sa môžu aj zjesť ak máš na to žalúdok, môžu sa klíčiť a dávať do šalátov, senovka sa aj melie na prášok ako korenie.

-senovkou sa kŕmia (pasú) aj kravičky na celom svete , aby mali viac mlieka

ale mňa skôr zaujíma- máš pocit, že je mliečka málo? napíš mi do IP , čo sa Ti na dojčení nezdá - že neodsaješ na večernú kašu alebo ...

ale ja to takto neuzivam - mam ju kupenu uz mletu, beriem 2 lyzice denne - rano vecer a zapijam to vineou - niecim sladkym, lebo je to dost nechutne, aj ma to skriabe v krku, nalepi sa to na zuby .... a afakt smrdim ako kari korenie

a marcelke napis, mozno len nema cas ... myslim si, ze tym nic nepokazis ani otravovat nebudes

monky1
21. aug 2010

a takuto mam ja - mletu, uplny prasok
http://www.bio-velkoobchod.sk/produkt-2074/seno...