Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@ellysa no umyvat susku treba prstom... a ja vzdy pekne poutieram jemnou handrickou.. 😉 aj ked nahodou kremikujem, co nerobim casto, aby jej tam ten kremik neostal... asi vsetky deti si pchaju ruky do ust.. hlavne tie co nedudkuju cumlik... myslim ze to este nie su zubky, ale saci reflex. kukni dasienka ci nema cervene... ak nie, tak by to zubky nemali byt 😉
strasne to utekaa vsak? aj mala mam pocit ze kazdy den je vacsia.....a tazsia....
@marcelka123 - ahooooooooooooj a vitaj ... tak spokojna mamina ... a nezaregistrovala som, aky bol porod? 😅
@monline, vdaka, aj ty mas rozkošneho smejka 🙂 a s bexou som spokojna, uvidime ako v zime, ale kedže ma velke kolesa, nemal by byť problem 😉
@nonika1979 , super, že tak vela odsaješ, potom to človeka ani tolko neotravuje 😉
@riska noo, natajnaša mu davam chlieb s masťou 😀 Len dúfam, že sa to priberanie už spomalí, však ho fakt zachvilu neudržím na rukach 😀 lekarka vravela, že keď sa začne otáčať a viac už hýbať, že sa to spomalí 🙂 len keď som včera videla v spravach toho 20 kiloveho čínskeho chlapčeka čo ma len 10 mesiacov, tak som sa zhrozila, že tymto tempom pol kila za týždeň mame aj my o chvilku 20 kil 😀
a vy sa ako mate? ako sa ma Ninka? 🙂
@marcelka123 ahoj marcelka, aj ja kojim, hoc niekedy mam pocit ze s odretymi usami, lebo aj nasa mala vymysla - niekedy sa vie prisat ukazkovo, inokedy des hroza.....ale neplanujem prestat s kojenim - kym nechudne, urcite neprestanem
...ja UM doma pre istotu ani nemam, nech ma nepokusa, bojim sa toho ako das, ze keby som raz skusila, uz by sa nechcela prisat - toto sa nam stalo pri hanke ked mala 2,5 mesiaca - okusila flasku a prsku dala zbohom ☹ ...cize len 2,5 mesiaca som ju kojila
...keby bolo fakt najhorsie, asi by som jednorazovo riesila ryzovy odvar 😒
@monky1 - aj maly vymysla, odtiska sa od prska, ja mam aj pocit, ze ho mam tendenciu prikladat castejsie, ako je on vobec hladny. Jemu proste staci jest kazde 3-4 hodiny. A aj to je za 5 minut napapany. Mne sa to nezda, ale je to tak... a buchta je riadna. A ani my nemame ani UM, ani flasku doma, ono by to pokusalo, ked ma clovek menej mliecka...
Jaj baby a este k tomu oddelovaniu pyskov u dievcatiek - prave teraz na zaciatku to fakt treba pri umyvani robit poctivo, aby nezarastli. Saske ich oddelili v mesiaci kremom, este to slo, som bola rada, ze si to doktorka vsimla, mna by to ani nenapadlo 😖 Lebo neskor ked to uplne zrastie, tak to robia chrirurgicky alebo doky nasilu a treba to repikovymi kupelmi a kadecim moznym riesit...
Kamoskina mala sa skoro do 4 rokov pocikavala, hrozne problemy v skolke, preliecovali opakovany zapal mocaku, proste vsetko mozne, nakoniec som ju poslala k nasej detskej, ze to neni normalne aby sa v skolke este 3x za den pocikavala (kamoske uz bolo do revu kazdy vecer prat ocikane veci zo skolky) - tak doky ju kukla a ona mala uplne zrastene pysky, ani cikat tade asi poriadne nemohla chudatko. Hned jej to oddelila a dievca sa odvtedy ani raz nepocikalo. Keby to vedli skor, nemuseli sa tak dlho trapit...
@melkina no veru tie klobásky by ste mali vynechať 😉 😉 😉 neboj spomalý sa to
@anjelicek26 inak nám nikdy k tejto téme nikto nič nepovedal 😠
a asi budem mať hyundai i 30 diesel 😀 tešíííííííííííííííííííííííííííím
jeeeeeemine spomalí
@riska vies aka som rada ze aspon takto vypije materske mliecko a ako vravim zacalo mi to naramne vyhovovat len aby toho mliecka aj nadalej bolo ale snazim sa si dopriat veci teda jedlo a vsetko aby mi to vydrzalo 🙂 🙂 🙂
ahojte kočky,
akurat od nas odisla helath visitor-Šimonko má 6,5 kg a to je plne dojceny 🙂
@etuska - health visitor v 2,5 mesiaci? Mne sa zda, ze ku nam uz neprijde... U nas bola naposledy v 6 tyzdnoch a ze sme komplet vybaveni 😝
na zubky sa mi baby zda skoro, nebude to iba tou slinou zlazou? mala by sa aktivovat tak okolo 2-3mesiaca, aspon to nase slintanie a pasticku v puse tomu prisudzujem, plus saci reflex k tomu, u nas tomik ma nenormalny, ked ho mam na prse tak mam pocit ze to mlieko taha az z paty taku silu niekedy ma 😀
@anjelicek26
to mala byt navsteva v 12tt,este nas caka jedna v 16tt.
Kolkokrat bol Max ockovany?-lebo my sme boli zatial raz-ale varj by sme mali ist coskoro na preockovanie 😕
@etuska - aha, tak to nas asi este caka, uvidime. Max bol 5.8. a ideme zasa 2.9. Blby termin, lebo Saska ma prave prvy den v skole - a vybrat ju treba ked jeho budu pichat. Takze ja nebudem pri tom, ked drahy pojde po nu. Fnuk.
baby videli ste? budúci týždeň ochladenie na 16 stupňov, jaj aby som nejaké teplé veci pre malú poriešila, chýba nám teplejšia bundička no a asi aj ten fusak naklusám kúpiť s mužom, kým nie som pojazdná nie je šanca
@ellysa - ja sa tesim na to ochladenie, ale teda oblecenie ma nenapadlo riesit 😒 . Ale ved 16 neni take zle, bodynko s dlhym rukavom, nejaku mikinu alebo svetrik a poriadnou dekou zababusit. A ciapocku, co sice neviem ako spravim, lebo ked nasej malej dame ciapku, odmala, tak panika najvacsia, ukludni sa, az ked je dole 😕 😅
@ellysa - u nas je tak stale a chodime von v tricku s dlhym rukavom v kociku, ziadna bunda ci mikina. ma tam flisovy fusak, tak na tom lezi a je tym do pol pasa zakryty a staci mu to, teplo je ze az.
@weirdo - s teplom neprehanat, ked ju budes uz pri 16 stupnoch babusit, tak pri -16 bude musiet mat fusak a dve deky cez seba. 16 stupnov nie je malo. Staci jedna deka a normalne obliect. My ciapocku nosime len taku tenku bavlnenu - a po proteste ju aj tak davame dolu. ved v kociku nefuka.
Kocky co mate niektore veci z Cheeroke z Tesca neroztiahli sa vam po oprani?mne niektore ano... 😝
@anjelicek26 no veď jasné, že to nie je tak málo stupňov ale po tých 30 tkach bude sočiatku šok 😀
@weirdo naša podobne o čiapke ani počuť, tiež neviem čo budem robiť
@katka512 niektoré sa roztiahli, sú to pekné vecičky ale teda kvalita niekedy nič moc
@anjelicek26
@ellysa
my ciapocku nosime len ked fuka-ako pise anjelicek- v kociku nefuka-tak nedavam.Šimi ma na sebe body s kratkym rukavom a tenke tricko s dlhym rukavom a prikryty jednou dekou-uplne staci

@zojec to naozaj? fuuuu som sa zľakla 😒 stačí teda tak umývať a osušiť?
aj naša je dnes umrnčaná asi preto, že sme zavreté doma, pred chvíľou strašne plakala, tak už dávno nezareagovala, musela som ju pol hodinu nosiť kým sa utíšila, stále si úplne nervózne pchá ruky do úst, myslíte že sú to už zúbky? čo na to? nie je na tie geliky ešte skoro? sem tam jej to masírujem ale neviem, či to stačí