Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@zojec ja som zobrala jeden čistý a jeden so zvieratkami a ešte aj tie okraje, tie sú super nie je to také rozstrapatené, zatiaľ kým sa neprevaľuje máme poskladaný len ten plný a myslím, že druhý krát by som objednala len ten ale maxi, tie zvieratká pri každom pohybe vypadávajú, som myslela že sa potom s tým bude aj hrať, no ale na to má ešte čas.
inak je super, keď som ho objednala čítala som, že sú aj také čo smrdia a že tie sú nebezečné ale tento nesmrdí, tak si myslím, že je kvalitný.
@monline dakujem, aj tvoj malinky je zlatucky, ako sa krasne usmieva 🙂
baby s tym pocasim ste ma teda nepotesili, uz mam letenku domov, konecne sa ideme ukazat od 14.9. a tesila som sa na nejake to slniecko, tu len prsi a prsiiii! 😠
inak ta moja mala by tiez len kukala na svet a najradsej by uz sedela, ked ju polozim, tak skrieka o dusu. 😕
@anjelicek26 - jasne, ze nechcem babusit, to by potom nic nevydrzala ...
@ellysa - tak im ofacujeme hlavy 😀
Mne maly od druhej spi... o siedmej sa prebral, nakojil a spi dalej. Ma ho dnes este zmysel budit?? 🙄 🙄
ahojte,
tak to som netusila, ze teplo uz nebude ☹ skoda...mohlo sa to udzat na takej 20tke to je tak fajn...my jesenne aj zimne vecicky mame kupene takze my sme pripravene na zimu 😀 ale teda nemusi este prist 😅
@leveretka - aku velkost si kupovala? Lebo ten nas zbojnik ma 6200g/59 cm, tlstucky, gate su mu tesne 56 a aj dost 62-ky, ale ostatne su mu dlhe, co ja s nim budem robit 😝 Nemam ani sajnu, aku velkost kupovat na jesen /zimu 🙄
@anjelicek26 my gate riesime tak ze kupujeme len teplaky, tie su sirsie v pase ako rifle
@anjelicek26 no naša je dlhá, jej sú už dobré 68 čky síce voľné v páse ale tak ona je taký slíž, ja také jesenné kupujem 68 ale na zimu zimúcu už budem 74 predpokladám že v novembri-decembri nám už bude dobrá
@ellysa - aj nasa je dlha, ma 5300 g a 62 cm, niektore vraj 68 uz su jej tesne (ved vies ako je to s cislovanim, kazdy inac), cize tiez je dlha jak tyzden pred vyplatou, a uz sa pozeram po zimnych veciach a neviem, ci 74 bude dost ... ked si zoberiem, ze vyrastla za 5 tyzdnov 6 cm, tak to o mesiac zase bude mat o nejake 4-5 viac a to v decembri neviem potom, resp. januar, februar. Ale zase 80-tka sa mi zda vela ... 😒
dobre ranko.. moja sa este v pohode navlecie do niektorych 56tiek.. ale nosime uz aj 62... oni deticky uz cim su starsie tym menej rastu.. tak myslim,ze zimu v pohode my zvladneme v 68-74.. inak ja kupujem po jednej veci ked sa mi nieco paci.. aj tak ma toho kopu a nic nevynosi poriadne.. a mne sa tiez osvedcili teplakove nohavice, do nich sa aj dlho zmesti, aj sa mi zdaju pohodlnejsie ako dupacky, alebo rifle, a nakoniec nie je v nich v lete tak teplo na chrbatik.. 😉
@ellysa - ja len ze mne mala Saska 72 cm v roku hm... takze sme mali 74-ku potom cele leto, co mala rok 😅 Ta preto som si neni ista ako teraz Max... ale chlapci evidentne rastu inak 😖
Nohavice nosime teplakove, aj tak ho tlacia. Len leginsy take z hm-ka su mu dobre a netlacia ho. Budem musiet dokupit, inak to nepojde.
Inak maly spal dnes do deviatej. Od vcera od druhej poobede. Ale teraz je prebraty ze az 😅
ahojte, vratili sme sa z poradne, mame 5220g 🙂 a rovno nas aj zaočkovali, to bol príšerný rev 😔 vlastneho slova sme tam nepočuli, letela som s nou preč, akurat mi sestrička povedala, že jej to mam chladiť
chcem sa spýtať skusených mamičiek, ak mi nahodou dostane teplotu či ju znižovať a ako
@ellysa - jejda fotku som si predtym ani nevsimla, Olivka ma inak dlheeeee nohy 😨
@riska - paracetamolove cipky (staci aj polka 125-ky na tu vahu), striedat s nurofenovym alebo ibuprofenovym sirupom pre babatka, oni ti uz v lekarni daju ten spravny. Ak je teplota nad 39, tak mozes aj octanove zabaly na rucicky a nozicky, ale s tym opatrne. Ak by sla teplota dalej hore, tak do vlaznej - nie studenej - tak 35 stupnov je uplne ok - vody okupat.
My sme si to teraz uzili, Max mal 39,5 na celicku po ockovani, nad 38 snad 24 hodin... zrazali sme ako sa dalo. Ak by to bolo byvalo este dlhsie trvalo, tak by sme sli na pohotovost. Ono nad 38,5 po ockovani byt nema.
@anjelicek26 my sme mali zhruba pred 3t 58cm a 4,68kg, stale oblecieme niektore 56 a 62, ale budeme vyradovat len ju v tom aspon odfotime, lebo ani sme vsetko nestihli obliect 😖 . Nakupila som 68 a 74 na zimu, ale vybrala som take gatuse, ktore sa daju vyrolovat na dlzku hore a pripnut gombickom takze sa vynosia dlhsie.
@weirdo myslim, ze 80 Nelke bude velka...uz sa rast spomali, aby jej to nebolo velikanske...radsej kupuj postupne a po troske a uvidis alebo skus hladat vacsiu 74. Ja som kupovala zimnu bundicku a tam je vek 6-12 mes. takze sadne urcite aj ked na zaciatku s vyhrnutymi rukavikmi 😀
@ellysa ta Vasa Olivka je taka nadherna, ja ked vidim tie jej vlasocky, tak nemozem 😵 a aj jej vypadavaju alebo myslis, ze jej zostanu? nasa ma tiez vlasky, ale nie take ako Vasa, ale uz jej vypadavaju, hlavne vzadu na hlavicke. Skoda, taka je krasna s vlaskami 😵
@anjelicek26, vdaka, dufam, že nebude treba 😔
mna úplne zaskočilo, že ju už teraz zaočkovali, myslela som, že až ked bude staršia... a sestrička sa pýta, že kolko ma týždnov, povedala som, že 11 a oni: tak očkujeme 😕 no a do toho ten rev, ani som nestihla otázky klast.... ešteže je MK 😉
@ellysa, strašne zlata je ta tvoja malinká 😵
@riska - Maxa ockovali 8 tyzdnoveho 🙄 Teraz v 3 mesiacoch znova, teda buduci tyzden uz mame termin, takkze v necelych troch mesiacoch - 2.9. - a potom v styroch mesiacoch zas. Uz teraz sa toho bojim. Ale ked mi v 4 mesiacoch zasa prijdu s pneumokokmi, tak ich poslem hodne do certa. Toto mu do roka uz pichat nebudu a mozu sa aj na hlavu stavat 😠
@leveretka - Max ma teraz len nejakych 58-59cm... ale pri 6200g je mu vela veci proste tesna. On nie je velke babo, on je tlste babo 😅 😅 😅 Ja asi budem kupovat za pochodu, uvidime. Ak mi v decembri zo zimnych veci vyrastie, prave zacinaju zlavy, tak dokupime 😅 😅 😅
my ideme 2.9 do poradne a uz minule vravela lekarka ze sa mame pripravit ze ho bude ockovat uff, uz teraz mam z toho zimomriavky, ze ako to bude zvladat....
dakujem 🙂
@leveretka vlásky zatiaľ nevypadávajú, teraz má tie šupiny a z jej vláskou sa to fakt úžasne vyberá 🙄 tak čakám či nevypadnú, ale zatiaľ nie, aj ja som bola taká vlasaňa a ževraj nevypadli.
@anjelicek26 no veru dlhánske nohy má, nám vždy na UTZ hovoril doki že nohy má o mesiac väčšie ako by mala mať, asi bude modelka, ak nezdedí zadok po mne 😝
KOCKY... PAMATATE na tie casy???
MELKINA ahojte babule
hlasim prichod z poradne....dr. mi spravil hamiltonov hmat...tak som zvedava, ci zaberie.... vraj som na 2 cm otvorena a krcok skrateny na 1,5 cm,hlavicka nalieha na vchod.... a pytal sa ma, že čo ešte nerodim...tak vravim, ja by som rada, ale malemu sa nechce a ako ma vysetroval, tak , že skusime tomu trochu pomoct a rypal sa tam a potom mi vravel, že budem asi trochu spinit z toho...tak som zvedava.... a inak sa to dalo v pohode vydrzat.....
8. jún o 12:23 • 4 deti • Odpovedz
RISKA suttka, ja som mala v nedelu velmi podobny nalez ako ty, tiež otvorena na špičku prsta... už treti týžden tak fakt som zvedava, čo bude
8. jún o 10:20 • 1 dieťa • Odpovedz
MATULIK284 dobre ranko
ja som dnes mala tazku noc...vobec sa mi nedalo spat a na zachode som bola asi 10krat
8. jún o 07:38 • 1 dieťa • Odpovedz
MATULIK284 jeeej dnes mi nabehol uz 38tt konecne
8. jún o 07:41 • 1 dieťa • Odpovedz
ZOJEC @fatimuska ani nestras.. do stredy musim vydrzat.. kym nepojdem do nemocnice.. ja ale tak priberam cele tehu, takze tazko u mna nastavit porod podla vahy
ktovie ako sa ma inak ell s malymi dvojkami.. asi ma toho chuda dost, ani nezavita...
7. jún o 18:27 • 1 dieťa • Odpovedz
BEALONDYN babulky tak ja stale doma, kontrakcie kazdych cca 5 min a niektore teda bolia strasne. do nemocky mam ist ked budu kazde 3 min, tak snad to uz neni daleko! vobec som nespala samozrejme... a od prvej kontrakcie ubehlo 12 hodin, ale nebolo to take strasne, horsie este len pride.
6. jún o 07:48 • 1 dieťa • Odpovedz
ETUSKA @zojec
no vyluxovane nemam-lebo mam doma dvoch veeelkych bordelarov -takze co upracem to rozhadzu-ale zase MM sa dnes cinil-aj vysaval a pomohol mi upratat 2 izby a robil dost aj v zahrade-tak sa stazovat nemozem
@melkina
my budeme v nemocnici kratucko-takze ak tu zajtra nie sme-je to jasne a na druhy den sa hadam ozveme
5. jún o 22:46 • 2 deti • Odpovedz
DENISKATENISKA tak uz mam poradnu za sebou... pozatvarana, krcok 3cm... magnezko vysadene... tak som zvedava ideme maleho surit vonku.. a ked mi povedala ze ten termin 26.6. tak som jej povedala ze no urcite to je ten posledny termin a ona podla toho podla MS.. joj.. ideme posurit maleho trosku
4. jún o 10:39 • 1 dieťa • Odpovedz
WEIRDO @miculienka
@riska
Ak sa nic do pondelka neudeje, tak idem lezat s Vami ... v strede republiky
Budeme trpiet spolu ...
4. jún o 09:07 • 1 dieťa • Odpovedz
MICULIENKA dobré ráno , tak tu tiež celú noc pršalo a dosť intenzívne, ešteže bývame na kopci , no nezávidím tým chudákom po celom Slovensku čo ich topí, môjho otca vytopilo ešte v tej prvej várke povodní , som zvedavá ako to tam teraz vyzerá
ešte 3 dni doma a idem si poležať - dúfam len, že to čo najskôr zo mňa vylezie a pôjdem domov , ja keď som dlho preč z domu tak ma berie depka
idem vás dočítať
MONKY1 taak, docitane, ale nemam sancu reagovat, mam okno po dnesnom nocnom 45 minutovom spanku
len blahozelam maminkam - mojalili a aktak - super baby, mate to za sebou, ste hrdinky, drzkajte sa a tesime sa na info a fotecky drobcov
inak ked dnes v noci neporodim, tak uz asi nikdy - dnes som nabehala 100 jarnych kilometrov, a ked pisem nabehala, tak to myslim doslovne, vytriasla sa v MHD, aj 172 schodov som presla, aj tazke tasky niesla - vratane tlak. hrnca , malu nalozila a vylozila z vane.....a mm je do rana v praci, takze ked ma to v noci chyti, mam smolu
2. jún o 18:52 • 2 deti • Odpovedz
PUHINKA jejda baby...dneska som celý deň zabila na nete...troška som požehlila a vyprala dve práčky,ale to ako keby som ani nič neurobila...normálne cítim,ako mi rastie brucho...
2. jún o 18:14 • 1 dieťa • Odpovedz
4. jún o 08:47 • 1 dieťa • Odpovedz
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
to boli ine casy..uzasne, ani som si nevedela predstavit co ma asi caka.. 🙂)
Inak 1.9. mame krstiny. ja aj sestrine dvojicky..... 🙂

@ellysa chcem sa spytat sa mi zda ze ty si hovorila, ze si objednavala tu skladacku penovu na zem.. odkial prosim ta? chcem aj ja pre nasu objednat.. nech nie je na studenom a tvrdom.. dakujem 😉