icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

weirdo
26. aug 2010

@marcelka123 - 😀 😀 😀
@riska - mne Dr.kazal ak je teplota nad 38°C polku paralenovej cipky a na vpichy vlazny obklad. Aj nas ockovali teraz v pondelok, mala mala 11 tyzdnov
@chani - nasa plackala "len" pocas vpichov, ale poviem Ti, srdce mi trhalo. Este 2 dni som to mala pred ocami tu tvaricku, ked ju pichli a ona to necakala ... a o 5 tyzdnov znova ☹

weirdo
26. aug 2010

@ellysa - aj my tie supinky vyberame, teda vcera prvykrat a islo jej to aj s vlaskami 😲 😀 😀 😀

fatimuska
26. aug 2010

@anjelicek26 no na poradnu ideme zajtra, ale máme 63 cm, tak váhu pridám zajtra, prajem krásny dník

leveretka
26. aug 2010

marcelka, aka nostalgia 😀

nas budu ockovat prvykrat az v 16t...doktorka hovorila, ze ona ockuje az 3mesiace po tom ako sa ockuje proti TBC.

fatimuska
26. aug 2010

pamätám si keď očkovali Vladka, tá bolesť v očkách, ten vyčítavý pohľad asi tak, že mama ako si mi to mohla dať spraviť...a ten rev...no hrôza, asi nás budú zajtra, a tie slzičky:(

zojec
26. aug 2010

och baby ani nehovorte o ockovani.. ja mam uz teraz strach... aj miesto malej.. 🙂

babulina
26. aug 2010

mne sa osvedcilo pri ninke si nosit na kazde ockovanie vreckovku namocenu v octovej vode, som jej to prilozila a tak obliekla a potom doma hned dalsiu studenu a prezliect nech nema na sebe mokre teplaciky, a nemali sme nikdy teplotu po ockovani, to mi mama poradila ze to aplikovala na mne a ono to funguje teda aspon u nas

ellysa
26. aug 2010

@babulina dobrá rada ďakujem

babulina
26. aug 2010

@ellysa - len pre info treba ten ocot dobre zriedit s vodou, lebo to je zeriavina pre taku citlivu pokozku babatka

bakatuska
26. aug 2010

@babulina a na aky pomer asi to zriedenie?

babulina
26. aug 2010

@bakatuska - tazka otazka, ja to vzdy len tak od oka, aby moc nesmrdelo po octe, som asi moc neporadila

bakatuska
26. aug 2010

@babulina nevadi vyskusam to lebo na dalsej poradni nas budu tiez ockovat a inak ako sa mas? Ninka pojde teraz do skolky?

babulina
26. aug 2010

nie nezobrali nas, a i tak este stale mame plienky, dokonca ma psychicky blok z cikania a kakania takze by to i tak neslo, neviem co mam robit ako sa tymto prekusat, uz je z plienok u nas tema a najma ja sama mam uz z toho nervy v kybli ☹

cuki
26. aug 2010

ahoj junovky, vas nejako nestiham...
len tak rychlo som tu kuk a tak sa aspon k tomu ockovaniu vyjadrim 😅 Ja som v nemocke odmietla tu TBC vakcinu, presunuli az po hexe (niekedy okolo 2 rokov a dufam, ze dovtedy ani nebude povinna) a teraz som adamkovi nedala pichnut aj hexu a prevenar, ale len tu hexu, prevenar tiez az okolo 2 rokov, ked bude stacit na zaockovanie jedna vakcina namiesto troch. Moja doktorka to s vyhradami toleruje, nemoze mu to pichnut proti mojej voli, tak skusa oblbovat 🙂
U nas na bolavy vpich stacil studeny obklad- mokra vreckovka, ale lucka mala aj tak vzdy teplotky. adamko si ani nevsimol, ze ma nieco na nozke 😕

bakatuska
26. aug 2010

tak to mi je luto ze mate taky problem a skusala si aj za nejaku odmenu ju tam posadit ? dat jej lizatko alebo knizku citat atd....alebo sa poradit s dokim ako sa z toho dostat teda jej psychika. No nezavidim ti tuto situaciu ale moc moc drzim palce nech to cim skorej prekonate

bakatuska
26. aug 2010

@cuki ono mas pravdu s tym ockovanim. Ja by som najradsej tiez moc nedavala deti ockovat lebo v dnesnej dobe by ich stale niecim dopovali. Ked sme boli mi maly tak nam dali len nieco a sme vsetci zdravy, teraz si stale nieco vymyslaju a deticky su stale chorlavejsie 😒
ja nakonec zaockovat dam ako chce dokina ale nic navyse nebudem davat mozno neskorej proti kliestom lebo svokrovci byvaju na samote u lesa 🙂

fatimuska
27. aug 2010

@babulina tak ten psychický blok nezávidím, mal to tu jeden chlapček asi tak do 5 rokov, normálna trauma z kakania, čím menej sa to všíma, čím menej na to dieťa upozorňuje, tým lepšie, na nete je veľa článkov o tom, držím palčeky, je to veľmi náročné

ellysa
27. aug 2010

dobré ráno malá od 6.00 hore, čulá ako rybka
aké vlastne očkovanie sú na slovensku?
tu sme boli zatiaľ na rotavírusoch, treaz v troch mesiacoch máme prvú dávku na čierny kašeľ, obrnu, hepatiídu B, nejaké HIB,záškrt,tetanus, to sa preočkováva 4 krát do dvoch rokov, potom pneumokoky-tiež 4 dávky, a v dvoch rokoch oosýpky, kiahne, mumps

mici111
27. aug 2010

@ellysa my sme hore od 6:15, ale uz znova zalomila 🙂 zachvilu je urcite hore..

ellysa
27. aug 2010

@mici111 olivi sa akurát tiež ukladá ona bud easi spať dlhšie ale zasa už nemôžeme ísť von, ja ju nechcem budiť, prezliekať, tak len poobede, dúfam, že nebude pršať

mojalili
27. aug 2010

Ahojte kočky, prosím vás, poradte mi, v noci ,a skolila brusna viroza, prehana ma, vracala som. Teraz mam 37,2 a boli ma cele telo,
mozem si dar Smectu? a co kojenie, nedaa sa to do mliecka????
Citim sa strasne, navyse moje ruky su upet vobec nefunkcne, opet sa mi vratil zapal karpalneho tunelu 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

anjelicek26
27. aug 2010

@mojalili - urcite smectu ano a aj cierne uhlie. Ak budes nefunkcna, nepomoze to tebe, ani malemu 😨

Maly dnes este nevstal, aka pohodicka. A vonku slnko. Konecneee. Bude krasny den 😎

Som sa chcela spytat - aj vam hore zmizlo v zalozkach, ze kto vas spomina??? Alebo som len nieco blbo klikla a zmizlo to? Dost mi to chyba 😖

ellysa
27. aug 2010

@anjelicek26 ja to tam mám 😕
oliv doteraz buvala, poobeda asi už nedá 🙂 , ale príde kamoška tak môže byť čulá, ešte musím povysávať

@zojec inak zistila som kde bol zádrhel s čiapkou, nesmie sa uväzovať pod krkom, tam sa jej nesmiem ani dotknúť (ja som tiež na to citlivá) tak som jej skúšala tie čo som jej robila, je jej len jedna ale nerevala keď ju mala na hlave, tak dnes som začala hačkovať ďalšiu-smotanovú aby sa jej hodila k viacerým veciam.
kuk na tú čo už má, nehodí sa k oblečeniu, ale to bola len skúška-inak v čiapke vypadá ako také miminko, tie vlasy robia strašne veľa

katka512
27. aug 2010

@anjelicek26 No mne to zmizlo tiez dufam ze to tam vratia 😖 😖

miculienka
27. aug 2010

@mojalili - tak na toto som sa pýtala pediatra, povedal, že ďalej kojiť, že sa vytvárajú protilátky a nemalo by to škodiť, a ak tak potom veľa kojiť a veľa tekutín a ešte mi napísal nejaké probiotiká pre bábo, že na úpravu črevnej flóry, len neviem kde som dala ten lístok s tým názvom, aj kamoška kojila pri brušnej viróze a malá bola ok, nič nechytila, tak pekne sa vylieč

riska
27. aug 2010

@anjelicek26, mne to tiež zmizlo 😕
@mojalili, aj ja som to mala asi pred mesiacom a doktor mi povedal, že si mam dať pohar čierneho piva 10 😲
inka moja malá mala večer 38 teplotu, po hodine 37,7 tak som jej nič nedala, našťastie do rana klesla úplne, tak ju len pozorujem...trocha je mrzuzta 😒

fatimuska
27. aug 2010

mojalili daj si pravú coca colu, tá je výborná na črevnú virózu, nechcem strašiť, ale keď sa nakazí mimi rotavírusom, väčšinou to má aj celá rodina....alebo skús hylak forte, zjedla si niečo? hádam to nebude salmonela
anjelicek26 aj mne to chýba
tak už sme zaočkovaní aj druhú dávku rotavírusu, aj hexa aj neviem čo...chúďa Maximko, máme 6000g🙂, 63 cm

miculienka
27. aug 2010

@marcelka123 - to bolo, to už sme aj zabudli

my sme očkovanie tiež preplakali, len si dávajte pozor pri pichaní , moja trhla nožičkou a potom sa jej tam spravil taký riadny červený opuch a revali sme doma pol dňa a dávali obklady, srdce mi trhalo skoro som aj ja plakala, inak teplotu sme nemali, na druhej nožke to mala ok, tú pekne držala

zojec
27. aug 2010

@ellysa ake krasne babatko.. 🙂 aj ciapocka samozrejme.. 😉 inak akurat som minule na tvoju vlasanu myslela, ci aj ona ma vo vlaskoch tie chrasticky, ked som moju holohavicu olupovala 😀 ze to musi byt sradna z toho páča to vyberat 😀 😀 😀

ellysa
27. aug 2010

@zojec ja som je to skúsila nechtom odlúpnuť ale nejde to, tak jej to len olejčekujem a čo už má vo vláskoch vyberiem, včera som ju skúšala ťahť, či nejaké vlasy vypadnú a zatiaľ držia