icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

miculienka
29. aug 2010

@takyna - aj moja Paja si tak obžúva rúčky, tiež neviem prečo, aj najedená je, najviac ma to štve, keď sa na to budí, lebo žuje aj vo sne, tak som jej začala dávať rukavičky keď spí, ale už žuje aj tie 😒

takyna
29. aug 2010

@miculienka aj mne sa na to budí presne tak isto ☹

lucia987
29. aug 2010

ahojte baby.. 100 rokov som tu nebola. krásne to detúrence sa nám vydarili? náš denisko má už cez 70 cm a 7 kg... koki to aj vy kupujete veci na 6 až 9 mesiacov??? ale lenivý je statočne.. doki povedala že budeme cvičiť ak sa neumúdri a nezačne držať hlávku a akoby uťal a zo dna na den uplne krásne..tak som rada 🙂

anjelicek26
29. aug 2010

@takyna - lebo v pusinke je momentalne najlepsie schopna ochutnavat, skusa tvar, strukturu, tvrdost predmetov. Je to teraz jej vnemovo najcitlivejsie miesto. Este ostatne neuronove prepojenia nie su tak citlive - napr. ked pohladkas nozicku, ci ju posteklis, reaguje spomalene o 1-1,5s. To je normalne, lebo tie prepojenia sa az teraz finalne spajaju. Tie v pusinke su najskor "hotove". Zatial obzuva len rucicky, neskor vsetky hracky, co jej prijdu pod ruku 😅 Ono to zo zubkami nema nic spolocne. A s hladom tiez väcsinou nie, aj ked niektore deti tak hlad prejavuju. Ale nie v prvom rade. Max si tiez zuzle ruky (o palci ani radsej nehovorim, ten ma v puse furt), a to aj po papani, prave som ho vazila - a zjedol 150ml... este aj ublinkol, lebo toho bolo moc (alebo strcil ruku prilis hlboko do pusy hihi)...

anjelicek26
29. aug 2010

@licia987 - no Max ma len 59 cm, takze veci na 6-9 mesiacov nekupujeme, on sa zmesti do velkosti 0-3 mesiace este v pohode. Len gate musi mat leginsy, lebo nikam inam ten jeho velky pupok nedostanem 😅 On mal 6,2 kg v stredu, takze ma uz aj viac... buchta 😎 No a cvicit nejako budeme musiet fakt zacat, snad tu zo vsetkych junovciat jediny este nepasieme 🙄

anjelicek26
29. aug 2010

Inak baby nam v noci vykradli susedov a to oni boli doma! Ukradli im kluce a penazenky - a odviezli si dve auta spred ich domu 😲

lucia987
29. aug 2010

@anjelicek26 ja som mu rúčky strčila pod hrudník a pomáhala som mu tú hlavičku dvíhať.mrnčal stále a neprestala som až kým nezačal brutál plakať...predsa len by to potom bolo bolestivejšie v nemocnici...a ešte som mu pri tom masírovala chrbát.. tak asi ták 🙂 a už sa aj smeje pri tom 🙂 chlapci sú predsa len lenivší

ceresna
29. aug 2010

@mici111, ďakujem. Uvažujem nad niečím (a Senec mám na skok), tie fotky vyzerali naozaj krásne. Ja som si dala robiť aj v pôrodnici, ale nebola som spokojná - za veľa peňazí, málo muziky - fotky boli síce pekné, ale bolo ich málo a ani CD k tomu nedala, tak ma to naštvalo.

ceresna
29. aug 2010

@lucia987, no teda ty máš iného chlapa 😀

chani
29. aug 2010

@lucia987 no toto asi musim skusit aj ja, lebo tiez sa Petuskovi moc nechce dvihat sa...kolko mal asi ked si s tym zacala?

chani
29. aug 2010

@anjelicek26 ani u nas zatial nehrozi pasenie, neviem kedy presne by mali zacat, Petko ma dnes 2 mesiace presne, tak asi budeme musiet zacat cvicit tiez

lucia987
29. aug 2010

@chani pred týždňom len a už 3 dni drží v pohodičke...pred tým si len hlavu položil a kukal ako buk 🙂 aj ja som sa čudovala že za 4,5 dní...

ceresna
29. aug 2010

Viete mi poradiť nejaký "hmat " / trik, keď mám veľa mlieka a malý to nestíha pregĺgať, stále sa mi zakucká.
Odsávať nechcem.

chani
29. aug 2010

@takyna aj nas si posledny tyzden obzuzlava rucicky, ci je najedeny alebo nie je to za jedno, a keby len ruky, co mu pride pod usta zuje 🙂 anjelicek ma pravdu, spoznava veci naokolo seba a aj seba 🙂

chani
29. aug 2010

@lucia987 no aj Petko, ked ho zdviham za rucicky z chrbatika, tak ju krasne taha, ale akonahle je na brusku, tak polozi hlavu a maximalne ju tak otoci z jednej strany na druhu tahajuc noc po posteli, ale to je vsetko, zdvihat ani za svet

lucia987
29. aug 2010

@chani presne 😀 ale nám doktorka povedala že to aj pre to, že dosť veľký..neviem kolko by ali presne bábatká priberať ale za posledné 3 týždne od poradne do poradne dal 1,1kg..koki ale tučný nieje ... 🙂

bealondyn
29. aug 2010

@katka512 4 je 37 🙂

anjelicek26
29. aug 2010

@chani - podla mna ma krpec tazku hlavu a bodka. Raz to vediet bude, tu je poradna az v 7,5 mesiacoch, takze nas za to nikto "nesprdne"... a nejake cviky s nim robit nebudem. Par krat za den ho davam na brusko, on trolinka dviha, potom si lahne, potom zaspi... toto ho fakt vobec netrapi. Len mne je divne, ze je medzi poslednymi, Sasenka v tomto bola hodne rychlejsia 😖

chani
29. aug 2010

@lucia987 my ideme do poradne vo stvrtok tak som zvedava co nam povie....minule ked ho skusila dat na brusko alebo aj dvihat za rucky tak absolutne nespolupracoval, lezal a bol v polospanku, tak mal na haku 🙂

chani
29. aug 2010

@anjelicek26 no Petko nedviha ani trocha, maximalne ju tak pretiahne na opacnu stranu tak ze nos sucha o postel 🙂 a pritom za rucky ide krasne hore a aj na rukach krasne drzi hlavu , tak uvidime 🙂 nuz tu je poradna casto, tak uvidime kedy sa to lekarke prestane pacit ak ju nezacne dvihat 🙂

mirka007
29. aug 2010

anjelicek26 - aj nas maly je dobra buchta ,buduci stvrtok bude mat 2 mesiace a vazi 5,53 kg 🙂
Strasne vela papa,je riadny hlados 🙂

leveretka
29. aug 2010

@sportpark prvykrat v noci spinkame zhruba 6h a potom take 2-3 hod. dvakrat a hore je od 7h rano.
@ameanda my mame plavky Imse Vimse speci plavecke a su od 5kg tusim do 8kg, od 8 vyssie. Ja som sa na to pytala v plaveckych jaslickach a nam povedali, ze plienky na plavanie nie, lebo aj tak prepustaju moc a dietatko ma v nich obmedzeny pohyb, cize iba klasicke gatkusove plavocky na gumicky okolo noziciek. A kde budete plavat? V Dubaji?

chani
29. aug 2010

takyto bol vyjaveny z novej capick 🙂

babulina
29. aug 2010

@anjelicek26 - nas tiez tomu dvihaniu hlavky moc neda, oproti ninke je tiez pozadu ale hold su to chlapci a ti su pohodlnejsi, ked je na brusku tak kruti hlavkou hore dole ale ze by ju nejako zasadne dvihal a drzal hore to sa neda pvoedat
stale ho ospravedlnujem ze je moc tazky tak mu to ide pomalsie, nas maly sumo ma cez 6.5kg a 68cm k tomu, uz si vsetci robia srandu ze nakoniec bude mat 2metre 😀

ameanda
29. aug 2010

@leveretka
Dakujem za tip.
Uz som ich pozrela na nete. Plavat budeme v Snope v BA.

leveretka
29. aug 2010

@ameanda ty si neni v Dubaji? Poplietla som si ta s niekym? 😕

weirdo
29. aug 2010

@ceresna - ma sa pouzit tzv. cigaretovy uchop, cize prsnik nad dvorcom chytis medzi ukazovak a prostrednik ...

ceresna
29. aug 2010

@weirdo, vďaka, náš malý je taký kuckoš, ešte aj keď sa nahlas smeje, tak mu slinka zabehne 😝

@ameanda a odkedy budete chodiť plávať? Ja sa tiež chystám s Adamkom, len zo skúseností s prvorodeným začneme až okolo 7-8 mesiaca.

babulina
29. aug 2010

aj my sa chystame do snopu ale asi po novom roku, vlastne ninka tiez zacala plavat ako 5-6mesacna

riska
29. aug 2010

@ceresna, mala si skor nejake zle skusenosti? lebo ja tiež chcem s malou chodiť plavať a neviem, kedy začať... najviac mi asi vadi, že sa blíži zima 😒