icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

weirdo
29. aug 2010

@ceresna - za malicko, len nech pomoze ... co uz s nim, pahltnikom malym 🙂

ceresna
29. aug 2010

@riska, nie negatívne - ide skôr o to koľko kurzov chceš absolvovať, aby to malo nejaký efekt. Najkrajšie si tú vodu bábo užíva, keď sa blíži k jednému roku. Tak ak vieš, že absolvujete povedzme 8 kurzov, tak v pohode by som začala aj v 4 mesiacoch.

Ja som s Tominom začala, keď mal 7,5 mesiacov, absolvovali sme 32 lekcií (tj. 4 kurzy) - v tomto veku sa úžasne zabával a tešil na vodu, naučil sa potápať a vo tom štvrtom kurze už vedel na penovej žabe sám plávať. Keby to nestálo toľko prachov, tak by som s ním chodila aj dlhšie. Na druhej strane, teraz mal 2 roky a hlavu do vody neponorí 😵, deti veľmi rýchlo zabúdajú, ak sa to s nimi neprecvičuje.

Inak my sme začali chodiť na jar, aj sme sa saunovali a neboli sme ani raz chorí. Čiže v tomto nevidím problém.

ameanda
29. aug 2010

@ceresna
my nemame este ani 3 mesiace, ale maly ma trosku sopliky, preto este zvazujem zaciatok
mozno to nakoniec presunieme az na pol roka
a ake si mala skusenosti, ze nechces skor?

@leveretka
aj som sa cudovala, ze Dubaj.. mozno raz 🙂

bealondyn
29. aug 2010

baby mozem dat malu zaockovat aj ked ma sopliky?? musia byt deturence uplne zdrave na ockovanie alebo ako to je? v utorok mame 2.davku, tak neviem ci to mam zrusit. 😕 a nemozem im tam zavolat a opytat sa lebo je vikend a zajtra statny sviatok, takze nikto neni u lekara. 😠

jenie123
29. aug 2010

Nasa mala tiez nechce dvihat hlavicku, radsej si bude triet nosik o postel, mame doma lenocha.. 🙂
A vidim, ze tu preberate kupanie.. my chceme zacat chodit v 6 mesiacoch, to uz pojde do bazena. Mensie deti chodia do vane, teda aspon v Hodonine to je tak, pokial som dobre informovana.. 🙂

desmodka
29. aug 2010

baby musim sa vam pochvalit, taketo kraaaaaaaasne tricko som dostala od mojho draheho k narodkam, kreslil to sam 😀 a este pripajam aj original fotku pre porovnanie ze sa maly podoba 😝
jaaaj tak sa z neho tesim 😀 😀

ellysa
29. aug 2010

ahojte baby chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s veľkosťou oblečenia z tesca a h&m, dnes som malej kúpila tepláčky v h&m 68 lebo čo má z tesca sú jej už pomaly aj krátke a oni sú jej neuveriteľne veľké aj dlhé aj v páse, sú dlhšie asi skoro o 7 cm, tak neviem, či robia v h&m nejaké väčšie veci alebo sa mi tie z tesca tak zrazili praním
ja som iekde čítala, že najlepšie je začať s plávaním do 4 m, že dovtedy si pamätá vodu z bruška, že potom sa už môže začať báť, však uvidíme je to 10 lekcií

desmodka
29. aug 2010

@ellysa hm je o cislo vacsie, my nosime teraz 68, tesco 3-9, ale hm mame 62 a aj niektore ca mame 62 ale niektore 68

desmodka
29. aug 2010

@leveretka takze plienky na plavanie nemam kupovat???? a tie plavky tam oni predavaju??? ci mam zacat zhanat?? a kde??? dakujem... este sa ti neozvali?? mne nie, ale uz som nazhavena viac ako maly 😀 😀

ellysa
29. aug 2010

@desmodka no teda je pravda že máme nejaké body z h&m a tie nosí 62, tak fajn, že viem, som sa zľakla že mi to tak sušička zráža 😕 😅

ellysa
29. aug 2010

@desmodka fííííííííííha ten je šikovný krásne tričko 😀 😀 😀

mici111
29. aug 2010

@ceresna fakt ti ju odporucam...je velmi sikovna, sem som dala len zopar fotiek..je ich ovela viac.. spravi ti co budes chciet...

chani
29. aug 2010

@desmodka wau to je krasne, sikovny manzel 🙂

chani
29. aug 2010

@ellysa hej hej H&M su o cislo vacsie, lebo vsade inde uz mame bodynka 62, len H&M su nam stale dobre aj 56 🙂

mojalili
29. aug 2010

@chani Malý je krásny v čapičke 😉 Neboj on zacne dvihat hlavicku, my uz budeme mat 3 mesiace, zacal dihat tak, 2,5 mesiaca Dievcata su sikovnejsie, Lili mi dvihala skor.
@katka - boli sme uz a bolo super. Veru dala som dole kopec vlasov, este farbu, dat dole Brežnevovske obocie a je to. 😉

Kočky, ja mam nieco s mlieckom. Maly mi lave prso nechce (z neho vzdy menej pil,ale teraz ho nechce vobec) a pri pravom reve po chvili, papa castejsie. Uz soml letela kupit aj homeopatika, co myslite, pri tej mojej dete Coca- Colovej a rozkovej - nemohlo sa stat s mlieckom nieco????????

Ja uz som na prasky, ci skusit umelee ci co, ved svoje mam 😒

mojalili
29. aug 2010

@chani Nam je uz 62 malá, máme už 68 . ach jaj, ved mame skoro 6 kg ...

Inak, mal 37,1 teplotku...snad nebude chory... ☹

ellysa
29. aug 2010

@mojalili tu teplotku mal v zadočku? naša mala včera 37,6 ale ževraj kým nie je nad 38,5 nič sa nedeje

mojalili
29. aug 2010

@ellysa nie, na čele. Viem, ze nad 38 ak nie je, e to ok, len keby nebol taky nervny pri papaní ...

anjelicek26
29. aug 2010

@mojalili - teplota do 37,5 je u deti normalna teplota, ak je merana v zadocku. Riesit treba az nad 38...

Jaj a s mlieckom - deti tak reaguju napr. ked sa ti blizi menstruacia 😝 Vraj to meni mliecku chut a casto sa ho tvori aj menej. No a coca cola - mne po nej je strasne malo mliecka. Dala som si dva razy a dva krat sme cely dalsi den mali mizerne mlieka. Ale s chutou to nemalo nic spolocne.

@ellysa - H&M ma vzdy tak o cislo väcsie veci. My od nich nosime aj 56-ky a aj 62-ky, ale napr. v 62-ke bunde od nich este plava. Ostatne veci nosime 0-3 mesiace.

@desmodka - kraasne tricko, musis draheho od nas pochvalit 😵 A plienky na plavanie - oni aspon zachytia tu hrubu zlozku, akoze deti do vody nekakaju je dost nezmysel, Max kakava do vane - bohuzial - relativne pravidelne, takze u neho by to aspon to zachranilo.

Detske plavanie - my sme zo Saskou chodili od jej 8 tyzdnov, boli sme najmladsi, chodili sme do 16 mesiacov. Vedela sa potapat, plavala ako pol rocna uz len s rukavikmi. Strasne ju to bavilo. Ale pre starsie deti uz plavanie nebolo. Na motoriku a svalstvo je to super vec. Prvy raz sa mi pretocila z chrbatika na brusko prave na vodnej madracke 😎 Ona bola tiez junova, takze sme chodili uprostred zimy no a je to zahul. Myslim casovo. Prijst, prezliect sa, vyzliect dieta, dat mu zupan, ak je nekludne, este nakojit, skludnit, lebo kopa deti pri tom reve... pol hodka v bazene, potom sprcha, vyzliect najprv dieta, obliect ho do sucheho (ono je unavene po takej akcii na smrt), takze umrncane a hladne, chce sa kojit - ty cely cas v plavkach a mokre vlasy - no ale dieta ma prednost. Takze obliect, nakojit, prastit do kocika, potom sa prezliect, ako-tak vyfukat a supom domov...

anjelicek26
29. aug 2010

@bealondyn - zo soplikom tiez neockovat. Radsej. Ony tie 6-kombinacie su uz strasny zatah na to dieta a ak este bojuje s niecim inym - aj ked su to len sople - tak to moze byt moc. Nam idu davat teraz vo svrtok zasa, tiez sa na to netesim. Nastastie je ta druha meningitida a nie pneumokoky, ako posledne. Dalsie pneumokoky Max dostane az po dvoch rokoch, a mozu sa aj na hlavu stavat 😠

leveretka
29. aug 2010

@ameanda pardooon potom, je tu niekto s podobnym nickom ako ty, preto som sa pomylila 😅

@desmodka mne napisala, ze prepustaju moc, ale niektori ich pouzivaju, cize nezakazu ti. A plavky sa daju kupit aj u nich, ale ja som nasla tu na konovi Imse Vimse plavky uplne nove s visackou za stvrtinovu cenu. Ja som to prelozila nakoniec na oktober to plavanie, lebo nam sa este nezahojilo po ockovani TBC a 13.9. ideme na prve ockovanie plus rotavirus, tak som nechcela zacat bez ockovania alebo vynechat hned na zaciatku kvoli reakcii, takze my az v oktobri, ale daj potom vediet co a ako, ci ste spokojni a ako to tam funguje. Krasne tricko, vsetko najlepsie 😵

zojec
29. aug 2010

caute maminy.. 🙂 ja som dnes vyhodila vanicku a malu som dala do sportiaka 😀 lebo som oprala satku a musela som sa s nou niekam presunut.. vanicku uplne neznsa, reve v nej ako tur!! tak som skusila sportiak a parada 😀 nebola tam dlho, ale konecne nemam urevane dieta v kociku.... a do vanicky sa uz aj tak poriadne nezmesti... novorodenecku vlozku aj ja idem vybrat, lebo hlavku uz drzi pekne sama.. nech tam nie je napchata....

bealondyn
29. aug 2010

@desmodka naozaj krasne 🙂

@anjelicek26 no ved aj ja myslim, ze radsej to presunut na dalsi tyzden, nech sa vylieci zo soplikov, urcite by ju tie vakciny polozili, moju malu usoplenu. ☹

@mojalili anjelicek ma pravdu, neboj, 37,1 teplota je uplne normalna. ja som mala malu v nemocnici po narodeni stale podchladenu, chodili jej stale merat teplotku a mala 36,5 a musela som si ju priklada nahu na hrud aby sa zohriala. vtedy som sa doktorky pytala aka je vlastne normalna teplota u babatka a povedala ze medzi 36,5 a 37,5. 😉

bealondyn
29. aug 2010

@zojec ja tiez uz tyzden uvazujem ze zmenim kocik z hlbokej casti na sportiak lebo Isabella tiez furt reve ked lezi na chrbatiku a ked ju zdvihnem tak je kludna, chce pozerat na svet... myslela som, ze je este skoro aby bola vo vyssej polohe, ale zajtra mame 12 tyzdnov, tak uz by to malo byt ok nie? ved nebude uplne sediet.
inak tie nase deturence s nami pekne nacvicuju! 😀 😝

weirdo
29. aug 2010

@bealondyn - aj nasa uz nerada lezi vo vanicke, lebo chce cumakovat okolo, ale tak je to tak pol na pol, este tam cosi vydrzi. Niektori to riesia tak, ze na kostru nasadia vajicko a z toho deti vidia lepsie. To ja nemam ale ... a teda odkedy sa moze chrbatik polohovat? 😕

bealondyn
29. aug 2010

@weirdo neviem, radsej sa opytam lekarky, ale taky pololah je urcite ok, ved tak su aj vo vajicku aj v tych roznych hojdackach, vibracnych kresielkach a tak. a hned ako bude zaspavat, tak jej dam kocik do normalneho lahu. 🙂

cuki
29. aug 2010

ahojte, pozeram, ze riesite drzanie hlavicky, tak u nas na brusku ukazkove pasenie ci ako sa to vola ale na poslednej poradni ked ho doktorka za rucicky tahala hore, uplne mal v pazi a hlavku nechal visiet, takze my teraz musime cvicit svaly na krku a presne v 3 mes. ako hovori tabulka 🙄 musime prist ukazat ci vie drzat hlavicku.... serie ma ta nasa doktorka furt. A okrem toho chodime na k rehabilitacnej doktorke, lebo ma adamko navykove drzanie hlavicky doprava. Cvicime normalne ze skoro furt ked je hore, lebo doktorka napisala 5xdenne 😒

Plavanie je u nas absolutne pase, momentalne sme kazdy mesiac dva tyzdne pred vyplatou uplne vyhodeni z penazi... ach jo drsne su tie splatky hypoteky.

cuki
29. aug 2010

@bealondyn ja som niekde citala, ze ani v autosedacke by malicke deti kym same nesedia, nemali byt dlhsie ako 2 hodky, asi to nebude idealna poloha. Mne sa osvedcilo u oboch deti, chodit s kocikom, len ked potrebuju spat a nenechat ich v kociku navolno, ale napchat ich do nejakeho hniezda - adamkovi momentalne sluzi zavinovacka, pri hlavicke ma malicky vankusik alebo plienku zlozenu a on sa tam tak zavrta, ked ho napolohujem na bok a spi jak derevo, na lucku to tiez platilo. Deti potrebuju este v tomto veku citit jasne hranice (ved boli uplne natesno posledne mesiace v brusku) a vacsinou nemaju radi, ked v tej vanicke doslova hrkaju 🙂 ale priznavam, ze obsah nasho kocika je tym padom mierne neesteticky. 😝

ceresna
29. aug 2010

@ameanda, ja už som to naznačila v predchádzajúcom príspevku - všetko závisí od toho koľko kurzov chceš absolvovať. Nevidím problém v tom, že by nemohlo ísť 3-mesačné bábo do vody kvôli imunite pokiaľ je zdravé. A tak ako písala anjelicek, v zime je to komplikovanejšie z pohľadu obliekania, sušenia - na seba nemáš vôbec čas, lebo lietaš okolo bábatka..., ale dá sa to zvládnuť.

My sme boli v kurze s detičkami, ktoré boli o 2-3 mesiace mladšie (tj. 4-mesačné) a nereagovali tak na vodičku, ako polročné bábatká. Ich maminy boli z toho sklamané, lebo plánovali absolvovať 1-2 kurzy, a tam sa ten efekt veľmi nestihne prejaviť.

Ja osobne plánujem počkať a začať od nového roka.
Pridávam foto Tomina z plávania.

ceresna
29. aug 2010

čauko @cuki 🙂
a aké cviky robíte kvôli tej hlavičke nabok - lebo mám pocit, že aj náš Adamko inklinuje viac do prava