Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@ceresna ale viec co ma stve, ze sa teraz normalne ja poradkyna nosenia bojim nosit adamka v satke na zvislo (s koliskami to stale skusam, ale nechce tam byt a neviem ho ukecat zatial) lebo ked si da hlavicku na stranu ktoru preferuje, zvezie sa s celym chrbatikom do druhej strany akokolvek pevne je uviazany, neviem ako by som ho este zafixovala v spravnej polohe, aby bol symetricky, ma to vytaca, mam novu satku a adamko sa rad nosi a toto neviem rozlusknut. Riesenie je asi v tych koliskach, len to fakt nema rad 😒
@cuki ano viem, ze by nemali byt vo vajicku alebo tych kresielkach prilis dlho..
ja planujem zdvihnut jej tu polohu v kociku len o jeden stupen (mam tam 4 polohy), predsa len co-to uvidi a ona aj tak vzdy do 15 minut zaspi a to ju dam do vodorovnej. vyskusam a uvidim.
ona ak je hore, tak sa vzdy poleziacky jeduje, pokial jej nezlozim striesku a to kuka aspon na stromy, to miluje. 😀
alebo ju nosim v nosici, ale ja mam problem s chrbticou a take 5,5 kg dieta plus taska, to uz neni sranda. 😒
no a tym, ze ja mam skoliozu, urcite nebudem vymyslat moc s polohami aby som vlastnemu dietatku neublizila nejako a este skonci ako ja! 😖
@anjelicek26 dík no my budeme na plávanie chodiť aj s mojim, tak hádam to s tým prezliekaním nebude také zlé, najskôr ja obriadim malú, potom ju mm vezme a usuším sa ja 🙂
baby aj my sme včera rozmýšľali, že skúsime malej šporťák, tiež už plačká vo vaničke a iba by sa na rukách vláčila, čo chce vidieť, asi počkám ešte do 4m a potom vyskúšam, samozrejme zatiaľ v najnižšej polohe
inak dnešná noc hrúza, od piatej som hore, malá už nechcela spať v postieľke pľasla som ju do hojdačky, ešte drieme ale mne sa pri nej nedá 🙄 , ešteže muž má dovolenku, jeho nechám spať teraz a potom si ľahnem ja
poobede ideme k našim na Oravu už teraz sa bojím ako sa jej zasa pokazí režim ale musíme odhlásiť to zhorené auto a ideme podpísať zmluvu na nové
ahojte, mna choroba skolila a to mame ist v sobotu na svadbu, tak snad sa mi to nejako unormalni, sice je to asi normalne nachladnutie len ako sa poznam tak sa budem z toho zpamatavat aj dva tyzdne, a mam pocit ze zrazu je akosi aj menej mlieka a to pritom mam taky pitny rezim
Dobre ranko baby, chcela by som sa vas spytat ako ste zorganizovali krst a krstenky, teda co sa tyka posedenia.. Robili ste nieco doma ci niekde v restauracii alebo vobec nic.. My budeme mat krst tento vikend a neviem ako to vsetko vymysliet..
@jenie123 ahoj...my sme po krste isli do reštiky, alee iba v uzkom rodinnom kruhu...starí rodicia, krstna mama, naši súrodenci s partnermi.... ja som nechcela, aby si niektorá stara mama robila problem s varenim a nasledným upratovaním a pod... a ja by som to určite nestihla... inak u nas bol krst o pol jednej, a to by určite bol problem aj s pripravou jedla... a takto to bolo velmi prijemne a pohodlne a boli sme ako uzavreta spoločnost... mala to znašala dobre a ked plakala tak sa vystriedala na všetkych rukach 🙂
@jenie123 - my sme urobili krstiny tentokrat iba v restauracii, ktora bola pri kostole, lebo ninka este na obed spava, dali sme obed a kavu, dohodli sme sa ze si mozme priniest tortu, ked sme krstili ninku tak sme dali obed v restike a potom sme isli este k nam domov trochu posediet to bolo na dlhsie, obe krsty sme mali okolo 11h takze to pekne vychadzalo s tym obedom,
doma by som to asi ani nestihala vsetko nachystat, mozno teoreticky pri jednom dietati ale pri dvoch urcite nie
a boli sme iba 10ti, stari rodicia, krstni rodicia, my a prastari rodicia
tak baby..ja som musela zacat s dokrmovanim...moja mala vlastne tak často vreštala asi nie tak kvoli kolikam...aj ked aj kvoli nim..ale že bola hladna...v prsnikoch je stale menej mlieka aj ked sa snažim si ho vyrábat odsavanim...ale na poobedie je to ciste zufalstvo ☹ beriem to nejako dost tragicky, kedže som zastancom kojenia... a este mi nechce avent flašu ale prijala nuk s antikolikovýcm cumlom, čo je dost makky...a podla mna, dlabe na to aby sala bradavku tak ako predtým... ☹ a zda sa, že mi odmieta aj nutrilo HA, a skor jej chutí beba... robi všetko inak ako som si to ja predstavovala 🙂
baby caute dlho som tu nebola, ale som chora ako pes. Uz beriem druhe antibiotika a strasne sa bojim aby sa maly nenakazil. Neviete ci sa mozu kvapky do nosa ked kojim? ale nie ta morska sol ta nezabera vobec
Ahojte dievcata, som smutna.....
Ta brusna chripka ma pripavila o mliecko, vcera maly reval a reval od obeda cely den, stale som si ho prikladala, no vecer sa nedalo to zniest. Reval mi pri prse, odmietal ho, obe prsia...
Skusila som si odsat a NIC ......nedalo sa nic robit, maly hladny, tak vypil 200ml umeleho mliecka a bol spokojny....o 23 hod som jedla, pila meltu, caje, Vineu, homeopatika.........Spal do 3.15 hod rana, mne sa jedno prso naplnilo, tak papal 3x a teraz zase odmieta prsniky, pritom je tam mliecko.
Uz jem normalnu stravu, nemam uz chripku, len vyhodeny herpes na pere....uz s nervami nevladzem co sa tohoto tyka, nechcem skoncit s kojenim, no jedno prso mam akosi uz mlandrave a o nicom.....
Vcera ma aj moj nasral....skoda reci......bola som 18 hodin na nohach, unavena....dnes sla dcera k babke, muz do prace a konecne som sama doma...len maly opet nechce spat, jest, nic....nema teplotu....ach jaj
@ellysa - idem ťa o niečo poprosiť, ak si dobre pamätám, tak ty háčkuješ čiapočky, z akej priadze je to najlepšie a ký veľký háčik k tomu treba, dakedy som aj ja háčkovala, tak si to chcem znova skúsiť, postupy som už nejaké našla, tak by som to mohla zmáknuť, ale reku na tie priadze sa radšej opýtam niekoho kto s tým teraz robí , vopred vďaka
@mojalili - a čajíky na kojenie máš ? možno by stačil aj feniklový detský, vraj potom malým mliečko viac chutí, niektorým zaberá aj čierne pivo
@jenie123 - my sme mali posedenie doma, zákusky sme dali napiecť, navarilo sa doma a hotovo
@miculienka HEj pijem od LErosu Caj pre tehotne, ktore som pila od zaciatku...no snad sa to upravi, ...
Snad to kocky prejde a este budem kojit, verim tomu da dufam, tak snad to bude dobreee...
@mojalili - hádam bude dobre, ja mávam tiež také stavy, že malá sa len čertí na prsku akoby nič nešlo, pričom zatlačím a strieka, také všelijaké je to, treba vydržať 😉
niga ani neviem....ja aj kojim aj dokrmujem....dufam ze mi to vydrzi to kojeniee je zazrak...neviem mala ma rezim o 6 30 kupeme prsko a dokrmim hrame sa s nou a potom prso a zaspi vzdy do 9...a do rana do 7 00 takze krasa a objavili sme mliecko nutrilon extra...a ten je uzasny kaka a je spokojna.........a my tiez.....musim si zaklopat ze jej to pomohlo...
Baby, @monky1 @marcelka123
Vy tusim beriete tie probiotika Infantus, teda deticky, ako to davkujete??? Citala som zatial len navod na nete, este nemam kupene, ale nasa mala ma zastavene prdiky uz davno, puci sa a potom ledva prdkne, je to aj na to? Ako to davat, 1-3 lyzicky po jedle, ale do mliecka na lyzicku ci ako? Ked kojim?

@ceresna no je toho viac, mame ho polohovat na opacnu stranu pri spani, potom nechavat cvicit svaly ked je na brusku, dalej klasika pozorovanie hracky z jednej strany na druhu aj diagonalne (to ma uplne v pazi, ked je hracka mimo zorneho pola kasle na to a neotoci sa za nou) potom dvihanie hrudnicka (ruky po chrbatikom, palce pod prsiami a dviahat do polo sedu) a najucinejsie sa mi zda otacanie z chbatika na brusko v oboch smeroch ale len do polovice, rukou ho rotujes niekde kusok nad zadockom a ked sa dostane do polohy, ze zacina dvihat hlavicku, chvilku ho v tej polohe pohupat a vratit spat. Nasmu adamkovi sa to cele celkom paci, nie je to nic bolestive, takze sa pri tom usmieva a vyzera, ze si to uziva. A zda sa mi ze sa mu tie krcne svaly celkom fajn spevnili odkedy cvicime.