Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@katka512 my kúpeme každý deň , on to už berie ako taký rituál , potom papáme a ide do postieľky. Ale snažím sa aby bol maximálne o 21.00 už v postieľke . Spí potom do cca. 3.30-4.00 a potom už kojíme každé tri hodiny . Na začiatku sme to robili tak , že po kúpaní si ho manžel zobral k sebe do obývačky a ja som si išla ľahnúť no ale to sa vždy o polnoci zobudil. Tak som ho začala dávať hneď po kúpaní do postieľky. Síce sa chvíľu mrví ale potom spíme. Skús malému dať jesť tak do 21.00 aby ti vydržal aspoň tých 7 hodín, lebo možno keby si od 19.30 zdriemol tak by potom nevydržal.
ahojky, tak mne pomaly choroba prechadza ale spolu s nou mi odchadza aj mliecko 😢 😢 😢 , tie dva dni sa koji kazdych 40minut, je to na porazenie, prsniky mam poloprazdne, dneska ked som chcela nakvapkat par kvapiek na lyzicku kvoli vigantolu tak som sa fakt namakala, a este ceresnicka na zaver, za posledny tyzden maly schudol 200g
tak snad je to len docasne, lebo toto je presne vek kedy aj ninka zacala chudnut a taha sa to s nami az doteraz ze je taka cvernicka
esteze ma lepsi zaklad nez ona ale zacinam byt na prasky z toho
co sa tyka fusaku - tak tie dve zimy sme pouzivali, sice tu druhu pomenej lebo odkedy sa naucila sama chodit tak nechcela moc v kociku sediet radsej sa brodila snehom aspon ju to unavilo a lepsie spala
a co sa tyka kupania - tak my kupeme ako stihame ale vychadza to skoro vacsinou obden, okolo 19h, napapa sa potom, este sa chvilu pohrame ponosime, a cca okolo 20h do postielky tak ako ninka, do polhodinky vacsinou spia obaja, ale sme potom kojim o 1h, 4.30 a rano 6.30-7h
no uz mam laktacnu na chate, tak ma ukludnuje a dava rady do zivota, hned je zivot krajsi
ahojte!som tu nebola ani nepamätám. 😀 moja malinká už krásne prespinkala úplne celú noc. spávala takmer 10hodín vkuse,ale posledné dve noci sa mi zobudila normálne výkrikom a strašným plačom, akoby sa jej niečo stalo.pričom sa budila len takým mrvením a až potom mrnčala. ale toto??? aj poobede, keď spinkala sa tak zobudila, že som aj stolík preskočila, čo som bežala pozrieť, že čo sa jej stalo... a ono nič. aspoň nič viditeľné. neviem či sníček alebo čo, ale ma to normálne desí... neviete čo to môže byť???
@katka512 ahojcek mi kupeme maleho tak pol hodinku ako viem ze ma papat vacsinou o 8:30hod dam mu potom napapat. ked papa tak uz je iba nocna lampa, trosku ho potom ponosim ale iba okolo postielki, pustim mu hudbu na spanie a ked si odgrgne tak ide do postielki, niekedy trochu mrnci, ale netreba ho brat z postielki, ked tak pohladkat a nechat sameho. pustit mu kolotoc, alebo nieco kde je osvetlenie a prijemna hudba a mi do pol hodinki spíme a najnovšie do pol 8hod rána. len sa mu moc neprihováraj ked ho budes davat spat, nech pochopí že je noc, ked tak pohladkaj, pobozkaj. u nas to funguje na sto percent a od 2 mesiaca spíme celú noc
babulki ked je takto chladnejsie v com nechavate deti spinkat?? mi mame spaci vak. a na stupne by malemu nemalo byt zima, ale nad ránom ma studene rucicki, ale zaspava uplne teplucky. ako to mate vy??
🙂 @fatimuska je nejaký vymysel, tusim sa to vola voditko, ak dieta zacina chodit, tak mu to das a nemusís sa bat ze padne, kamaratka to mala a pochvalovala si to, mala sa prestala bad a tak sa rozbehla
@kuriatko33 - to myslis tie popruhy? Ono je to fajn, len ludia po tebe divne kukaju, ako keby si mal na voditku psika. Je to fakt pomoc - ale no go - proste to vyzera dost zle.
Mne maly spi normalne pod paplonikom v kosi od zaciatku, u nas teplo este nebolo, teraz je u nas tak ako je aj u vas 😅 Ma len pyzamko tenucke a ziadne bodynko pod tym.
Kupanie - my kupeme podla nalady, ale vzdy v rovnakom case. Mne casto "smrdi" na zatylku, ako mu tam zatecie mliecko, ked sa skeri na prsniku, prasiatko moje 😅 Kupeme skoro kazdy den...aj zo Saskou... on sa na nu cely cas vo vani vyskiera ako slniecko.
@babulina - to urcite este rozkojite, po chorobe to byva s mlieckom biedne, ale bude urcite lepsie 😵
My sme dnes mali krasne slniecko, maly spal vycapeny cely den v kociku, tak sa mu teraz nechce spat, tak ho drahy ma u seba, trosku sme sa s drahym chytili, tak som mu ho proste bez reci dala, no snad uz zaspal. Dnesnu noc sa posledny raz vyspim, od stvrtka ide Saska do skoly, takze budeme vstavat aj s Maxom, asi nam to riadne rozhodi rezim, lebo momentalne tahaju obaja zo Saskou rano do 09:30..
My mame inak 11 tyzdnov 6360 g a 60 cm 😵 Na to, ze bol Max 2,5 kilove babo je to slusneee 😀
@kuriatko33 no áno, ale v dieťati zabíjame prirodzený inštinkt chrániť sa, potom dieťa stále bude sa spoliehať, že ho mama zachytí a nebude mať správne vyvinutý inštinkt, dieťa sa nemá ani chytať keď sa učí chodiť, ani podkladať vankúšmi, lebo vonku ten vankúš nebude, má sa dieťatku ukázať ako si má opäť sadnúť alebo ako najlepšie padať🙂potom ho nechať
@julinka2787 ako to, že tak dlho vydrží spať? nedojčíš ju?
@anjelicek26 tak Tvoj Max je riadny bucko🙂 tak to nezávidím, keď boli zvyknutí na 9.30, Vladko aj cez prázdniny stával medzi 7-8, takže by to malo byť ok a Maximko sa budú okolo 6 tak je to ok.......nepochopím ako vaše detičky tak dobre spia, o 20 zaspí, papá o 12-01, o 4, 6 atd
@fatimuska - on je fakt tucko nejako. Saska dnes rano stastna krici - mamiii, Max UZ ma krrrrk!! No doteraz mu ho nebolo vidno 😎
Max spi fajn - dnes od 21:00 - 01:30 - 05:00 - doteraz 😵 O prespati este nemoze byt ani reci, ale to este po tak malom babatku nechcem. Podla mna je uz to, ze je hore len 2x za noc super.
@kuriatko33 Ahoj ty davas umelu alebo kojis??
Baby ja davam malemu na spanie dupacky dam ho do spac vaku je prikryty plienockou tu si zmoli a este ho prykryjem dekou a rano ked sa zobudi na papanie rucicky ako lad neviem ci mu uz tiez dam nejaky paplon...... 😒
@anjelicek26 a nezosuchava sa ti maly pod ten paplon ?? 🙂
@katka512 - on spi v mozes baskete, teda v kosi na spanie, ma tam uz len asi 15 cm miesta...takze na suchanie teda miesta nic moc. Ku tomu je ten madrac na ktorom spi zdrsneny - teda to povlecenie a aj ta perinka je z takeho materialu, aby sa to nesuchalo. On sa ani nehne v noci. Hlavickou je narazeny az hore v rohu, to sa mu paci, ako ho tam polozim, tak ho tam najdem.
@fatimuska ja som to napísala ako pomocku, ked chces drzat dieta pri chodení, takto aspon nebolia krize 🙂
@katka512 nas malý je na UM od narodenia, je aj to dovod preco tak spinka dnes od 21hod lezal v postielke a o 7:30hod som ho z nej vybrala 🙂
inak k tým ruckam, ked bolo teplo, tak ich mal teple, ale nespal tak dobre, teraz ich ma rano ako žaba a spí ako dudek, ale siju ma teplucku aj nostek, tak neviem ci je to zle a treba ho babusit, oni by sa asi ohlásili keby im bola zima, neviem????
@kuriatko33 No tiez dufam ze by sa ohlasili keby im bolo zima maly mal nostek ani telly a ni chladny.....aj ja davam malemu Um co mu davas Nutrilon a kolko ml cez den a kolko pred spanim??.. 🙂
Babulky len ziadnu paniku, urcite NIE BABUSIT, ono je prehriatie babatka velmi nebezpecne. Studene rucicky a nostek su normalne a nie dovod na paniku. Urcite skusajte na zatylku, ci sa dieta nepoti, ak ano, ma na sebe toho moc. Pri takomto pocasi fakt musi stacit pyzamko a letny fusak ci lahka perinka.
@fatimuska máme málo mliečka, takže dosť dokrmujeme. dnes sme už spinkali v pohodke do 6. od 21.asi to fakt boli len zlé sníčky... 😒
Ďakujem za podporu, budeme sa snažiť čo najlepšie trénovať tú hlavičku. Len neviem, čo mám robiť, aby ju nemal stále aj na rukách tak neprirodzene vykrútenú. S Vilkom som ozaj takýto problém nemala, jemu sa na brušku páčilo a veľmi rýchlo začal s hlavičkou hýbať, aj sa pretáčať.
Ja malého kúpem tak každý druhý deň, okolo 20:00. Potom sa napapá a zaspí. Niekedy ho nechám spať, inokedy ho ešte nakŕmim. Tak či tak sa potom zobudí až okolo 4-5 ráno.
V noci sme prvý krát spali v izbe, ktorú sme dovtedy mali ako pracovňu. Pekná zima tam bola, Riško mal chúďa úplne ľadové ručičky. A to mal oblečené body s dlhým rukávom, na tom kabátik a dupačky a bol prikritý dekou aj paplónom. Už teda fakt neviem, čím ho mám prikrívať, aby mu zima nebola. Nech sa ešte oteplý, alebo nech začnú kúriť, lebo mi zas deti budú choré. 😖
toto boli 2 noci ufff, predvcerom nocny spanok nic moc, den ani nehovorim a od 8 vecera do pol8 rana sa krmil kazdu zhruba 1 a pol az 2 a pol hodku a ani medzitym nespal kludne, ale potom od pol8 rana vydrzal 4 h a 45 min bez jedla a ani nebol zuravy a teraz budu za polhodku 3 hodiny co nepapal...ale za to prdkal celu noc ako o zivot.
asi mu ta nahla zmena pocasia neurobila moc dobre
@ellysa - tak znova, zmazalo mi odpoveď, ďakujem za bohaté rady, tú stránku mimib som si dala medzi obľúbené, zajtra idem do mesta, tak niečo zakúpim a už sa teším , že sa do toho pustím, potom dám vedieť ako mi to ide alebo nejde, si zlatá, ďakujem 😉
@miculienka nie je zač
baby čo dávate v takejto zime na nožičky, ponožky sú málo nie? a v zime?
@anjelicek26 Moj Oliver tiez spinka od 21:00 do 01:00 apotom vstava o 5 rano a cajikom ho trochu oklamem do 07:00....Ja som tiez rada,ze nevstava kazde 2 hod... Tiez neviem co je to "spat celu noc, ale nevadiii,este je maličkýýý 😒
@anjelicek26 Moj Oliver tiez spinka od 21:00 do 01:00 apotom vstava o 5 rano a cajikom ho trochu oklamem do 07:00....Ja som tiez rada,ze nevstava kazde 2 hod... Tiez neviem co je to "spat celu noc, ale nevadiii,este je maličkýýý 😒..
a ja malemu davam len overalik s dlhymi rukavmi, prikryjem s dekou a v pohode...Tiez ma studene rucky, ale to nevadi..
@katka512 my kupkame kazdy den
@babulina drzim palce, aby sa mliecko rozbehlo
nasa spinka v pyzamku a je prikryta dekou, ktora je zlozena na viac casti a tak je hrubsia. Rucicky ma vzdy studene, lebo ona ich mava vedla hlavicky v polohe "hore ruky..." 😀 ostatne je vsak v teple, tak jej zima nie je. Ja by som to nerada prehanala, lebo ked bude ozaj fest zima, tak potom co by som jej dala? Doktorka hovori, ze mame ju obliekat tak ako seba.
ahojte...my kupeme kazdy den,ved miluje kupanie,tak by sme jej to ani nemohli urobit,zeby absentoval kupel...
a spinka v overaliku plus sup do spacieho vaku a vsetky casti tela ma teple,no nic spotene...je spokojna 🙂
@katka512 ahojcek, ja davam malemu Aptamil 1HA je to rakuske mlieko.
niekedy mu zarabam 150ml. niekedy 180ml. ale vacsinou mi zo 180ml necha. papava 5-6krat denne. po kupani dostava plnu davku,výnimocne ak mi papal pre 8hod tak mu dam este tých 90ml nech sa dokrmi.
ale kupel si vacsinou vyrátam pol hodinu pred jedením, on ma zvyk papat o 9hod 🙂

A kupete deticky kazdy den???? 😉