icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

sofinka2009
8. sep 2010

ahojte.neviete kde by sa dala zohnat podobna ciapka?

riska
8. sep 2010

@mojalili 😀 😀 😀 😝 a po lili ti tiež ostali kilá navyše či si schudla všetko po porode?

mojalili
8. sep 2010

@riska po LILI to bolo ine, 3 mesiace sa ma drzalo vsetko,potom som mala kritické psychické obdobie, rozvod - manzel nas opustil, tak som isla do -25kg..pribrala som 15kg.....takze to bolo iné (ale na chudnutie super)

monky1
8. sep 2010

@riska zatial som sa snazila odfotit aspon tu farebnu stenu, lebo chcela som poslat foto kamoske, ale ta farba je uuuuplne skreslena ☹ ... tak sa musela uspokojizt len s mojim popisom 😀 ... ale tak linku potom mozem sfotit 😉 - ak sa vojde do zaberu, haha

a k tomu chudnutiu a dojceniu - vynimka potvrdzuje pravidlo - kamoska kojila vyse dvoch rokov a neschudla nic - nicotne nic ... akonahle prestala, isla 8 kil dole a teraz je ako vyzla - az nechutne vyschnutaaaaa
takze verime veriiiime 😀 😀 😀

monky1
8. sep 2010

@mojalili umrem z teba - ze na chudnutie dobreeeeee 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

riska
8. sep 2010

@mojalili, to si teda mala riadne huste, ostať sama s takým malým bábom 😔 ešteže sa to na dobré obrátilo 😵
a poradiš nejaku dobru fintu na chudnutie? či len nežrať? 😀 😀

riska
8. sep 2010

@monky1, ty si taká veselá kopa...pardon, kôpka 😀 😀

mojalili
8. sep 2010

@riska no ja som vtedy nezrala, cvicila Pilates 3x denne, korčule a plávanie (2km) sa striedalo obden.....tak preto som sa vypracovala ku kockam na bruchu, ale teraz mam jeden velky balvan a k tomu popraskaný 😀

monky1
8. sep 2010

ja mam este hnusnych 7 kil na sebe ... fuj, kila kila heš odo mna 😀 ... aj zadarmo dam, ak ma niekto zaujem, haha

monky1
8. sep 2010

@riska my sme tu viacere take kôpky 😀 😀 😀

mojalili
8. sep 2010

Neuverite, ale 3.x si dvam zohriat vodu na caj.. 😀 ale mam uspech, postavila som varit 😉
Neviem preco, ale v poslednej dobe sa mi nedari urobit dobru tarhoňu, ja taky prebornik varena a pecenia a neviem ju poriadne urobit (ptredtym mi sla) 😒 😠 😠 😠 Asi budeme mat teda ryzu 😀

riska
8. sep 2010

@mojalili, 3x denne? to sa dá? 😲 🙂

mojalili
8. sep 2010

Ked som bola sama s dietatom, nikto ma nebuzeroval ci mam navarene, poprane, poriadok (niezeby som nemala, na to som ja pedant). ALe bola som si sebe sama paňou, LILI som supla spat a ja som cvicila... TO trva cca 20 minut,tak to sa da, a poriadne to pomaha...

riska
8. sep 2010

fakt? lebo ja som istý čas chodila na pilatesa a neschudla som...ale na chrbát to pomohlo 😉

leveretka
8. sep 2010

@monky1 aj nasa Zoe ma vzadu na hlavicke koliesko, co jej vypadali vlasky 😀

zojec
8. sep 2010

och dievcata.. istotne ani jedna z vas nema 88kg.. ako ja teraz.. nemam co na seba a brucho mi visi a este je aj popraskane.. 😠 k cviceniu sa neviem dokopat, ked mala zaspi, nieco vzdy urobim.. a aj to neviem ako dlho bude spat.. ona nie je spava,ale verim ze sa to napravi.. vecer chodim spavat o 9tej.. ako babatko som nevladna.. musim sa dostat spat na mojich stabilnych 72kg.. ale nechcem ani prestat kojit.. nie je to lahke veru...

monky1
8. sep 2010

@mojalili sklanam hlavu ... ja doma ani drep sama neurobim - nebavi ma to ... kebyze som niekde v hale, v telocvicni, kde sa hromadne cvici .... to ano, to budem, ale sama doma ee

.... mm mi minule povedal, ze ked potrebujem niekomu za to zaplatit, ze mam tych par evrikov za hodinu dat jemu, ze on sa tolko obetuje a pusti mi nejake to CD a aj posedi pri mne a pokomanduje ma ... taaaak ma rozosmial 😀 😀

zojec
8. sep 2010

@leveretka ako volate malicku zoe? aj moja ma koliesko.. to asi vsetky deticky ...

monky1
8. sep 2010

@leveretka zlate je to, ze??? a pod nim taaaka dlha deka 😀 😀 😀 .. ked sa podari odfotit, pridam foto

mojalili
8. sep 2010

@monky1 😀 😀 😀 😀 😀 aj mna🙂 Mas vtipnu kašu doma, ako vidim🙂 Mne stále muz hovori, ze ked chcem chudnut, mam sa snazit vo vecernych hodinach.....slovami "mamo, vrhni sa na mna" - no mozem ho ja srat za takymito slovami🙂 😎

mojalili
8. sep 2010

@riska ja ma doma DVD, tak som cvicila podla neho, super som sa citila. AJ zacne s nim opet, ked dokojim...no ale podla planu mm budem opet tehotna, tak sa mi to prd oplati 😒

Dankovi vypadali len predne vlasky,ale uz ma nove pekne huste, a tie navrchu ma dlhsie ako moj manzel, take haro paradne🙂

monky1
8. sep 2010

mne bolo povedane, ze aj z nosenia dietatka v satke sa chudne - predsalen je to zataz , ja sa napriklad aj spotim pritom ... ale tak ja som sa nejako nepretrhla zatial

ale predpokladam, ze teraz sa to pohne dole, lebo skoro rano budicek, potom stres ... o 8.30 sa uz vraciame z viac ako hodinovej prechadzky ... poobede zase do skolky, s malou na preliezky.... verim, ze to pojde samo
... a ked nie, tak sa vyhovorim na vek a ze uz mam dve deti a hlavne - ze vydata uz som 😀 😀 😀
a konieckoncov - mm tiez nie je ziadny cíbik vychudnuty 😀

mojalili
8. sep 2010

@monky1 moj muz ma 115 kg🙂 takze u nas detto 😉

zojec
8. sep 2010

@monky1 no monky kebyze je to pravda tak by som za mesiac schudla 10kg.. 🙂 mala bola v satke 4-5 hodin denne.. teraz sa uz konecne umudrila.. 😉 ani moj mm nie je chvalabohu cibik vychudnuty.. my priberame spolu.. od svadby mame obaja cca 10-15kg hore.. ☹

monky1
8. sep 2010

ja som sa drzala od svadby pekne - pred som schudla asi 3 kila - mala som pod 60, ale potom sa to upravilo a drzala som sa na 61 - otehotnela som, schudla zase na 61, zase otehotnela a teraz este mam co robit 🙂 ... ale tesim sa, ze aspon do jednych rifli sa zmestim, lebo nove si momentalne kupit nemienim

zojec
8. sep 2010

ja som pred svadbou schudla 10kg, na 70.. to som bola ina kost 😀 ja som nikdy chuda nebola.. cize pre mna je 70kg ako u vas 50 😉 a dlho som sa drzala.. vlastne az do minuleho leta, ked som zacinala s hormonami.. a odvtedy je to otras.. jaaaj, ale maly batoztek mi za to urcite stoji.. a
@monky1 predsa pamatas... radsej rit ako kufor, ale plne kozy mlieka 😀 inak ake tabletky ti to odporucila ta annag?

monky1
8. sep 2010

@zojec jaaaj, nenapisala som??? Costi ... som nimi nadsena - ako som pisala - dnes v noci sa mi stalo nieco uuuuzasne - zobudila som sa na to, ze ma tlaci plny prsnik mlieka 😵
...a aj teraz malicka spi uz skoro 3 hodiny a len cakam, kedy vstane, lebo treba vyprazdnit lave prso .. uz si ho len potazkavam
...mozno aj preto ta dobra nalada u mna 😵 😵

monky1
8. sep 2010

toto som skopirovala z jednej diskusie - anng pise

áno, domperidon dokázateľne zvyšuje hladinu prolaktínu a tým i tvorbu mliečka. Ale nie je to všeliek - jeho účinok bude mať efekt, ak mamička zároveň odstráni chyby pri dojčení, pre ktoré sa laktácia utlmila. Napr. správne prisatie, dojčenie na požiadanie. ...

Neodporúča ho len Dr. Newman, je to osvedčený a bezpečný prostriedok na zvyšovanie tvorby mliečka všade na svete. pod názvom Motilum je takmer všade bez predpisu - aj na Slovensku. No u nás momentálne nie je na trhu, preto si ho mamičky musia dávať predpisovať pod názvom Costi. (každá firma si vylobuje iné podmienky)

Všetko má svoje vedľajšie účinky, aj domperidon, aj feniklový čaj či umelé mlieko. No vlastnosti domperidonu sú dobre preskúmané, má výhodu, že ťažko preniká z krvi do mozgu. Preto ho užívajú i bábätká s refluxom v ďaleko vyšších dávkach než aké sa cez matku koncentrujú do mliečka.

Podľa príbalového letáku Costi 10mg , celkové množstvo domperidonu vylúčeného do materského mlieka pri najvyššom odporučenom dávkovaní je menej ako 7 mikrogramov na deň. Teda 0.007 miligramu na deň, ak mamička užije 8 kusov tabletiek (pričom na podporu laktácie sa odporúčajú zvyčajne max 4 tabletky) . Pritom jedna tabletka obsahuje až 10 miligramov domperidonu. Bábätko teda cez mliečko dostane zanedbateľné množstvo domperidonu. I preto je považovaný aj vo svete za liek kompatibilný s dojčením. Jeho prínosy pre dieťa sú podstatne vyššie než riziká spojené s jeho užívaním. Dokáže totiž doslova zachrániť dojčenie , bábätko môže piť dlhodobo materské mlieko . Mlieko, ktoré má pre jeho zdravie obrovský význam. Veľmi dobre sa osvedčuje napr. i pri mamičkách, čo len odsávajú alebo pri adoptívnych mamičkách dojčiacich adoptované dieťa.
Dnes už obvodní lekári ústretoví voči dojčeniu nemajú problém Costi predpísať, najmä tí, ktorí si vlastnosti lieku prečítajú ...

Bábätká s refluxom, ktoré sú liečené domperidonom užívajú v porovnaní s koncentráciou v mliečku doslova obrovské dávky. Preto sa aj jeho vedľajšie účinky môžu u takýto detí objaviť podobne ako v odkaze, čo dala ella.

ak máte možnosť, dajte si ho smelo predpísať, no opakujem, zároveň treba urobiť aj ďalšie kroky na úpravu dojčenia

zojec
8. sep 2010

@monky1 a kde si to kupila? v lekarni? aj moja spi.. nezvycajne dlho ale budem ju musiet o chvilu zobudit, lebo ideme prec.. aj mne sa vcera stalo, ked spala 4 hodky poobede a ja som tu kmitala, okna umyvala, kuplene upratovala, ze mi z praveho vytieklo mliecko.. a do rana zas z laveho 😀 to je na oslavu xi xi xi.. ale v noci som ju krmila o 8mej a vstala az o 2hej.. inak mne uprednostnuje pravy prsnik pred lavym.. tam je aj menej mliecka..
no mam pocit ze vstala.. tak pekny dnik vam

mojalili
8. sep 2010

@monky, je to na lekarsky predpis? Neda sa to len navolno kupit? Ci je v tom obrovsky rozdiel?