Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
baby ako riešite komáre?
mňa z nich ide ....aj v noci som nejakého naháňala a aj malinkú uštipol na tváričke 😠 , myslíte, že sa môže používať ten repelent do zástrčky, lebo ani sieťky na oknách nepomáhajú, tie svine vletia aj keď otvoríme vchodové dvere
@elyssa - sietku priamo nad postielku alebo jemnu zaclonu, ak nemas priamo sietku, to je najlepsie... u nas komare nie su nastastie, ale toto by malo zabrat... nejaku chemiu do zastrcky by som nedavala... a tych, co vam nalietali vyzabijat 😠
Babulky, kuk ake zvuky ta nasa mala priserka stale robi 😅
@cmuky82 - urcite s nim zajdi k doky, pokial zvracia cely den 😲 Take male deticky su rychlo dehydrovane 😖
@zojec no maj ami aj na prse zaspi, ale ako nahle ju položím, pekne opatrne, ani pritom nedýchm, sa zobudi a reve...potom mi zaspi v naručí... položím reve.... ale nemožem ju ani len držat, lebo sa zohrievame navzájom... teraz mi spi 2 hodiny...sa teším, ale ja sa už neodvažim ani zaspat...sa mi podarilo dnes zaspat s nou, ale o pol hodinu som sa strhla lebo revala a to som bola na tom horšie ako keby som nespala...asi som zaspala moc tvrdo...a cela rozrrasena som k nej vstavala....
teraz mi mm nabrhol, že zajtra bude celý den s malou...som zvedava....
@anjelicek26 no objavil pismenko eeeeeeeee
@bubina1 skus si s nou lahnut a tak jej dat prsko... po leziacky.. ja to tak praktizujem, potom ked zaspi ju nemusim dvihat spi pekne vedla mna a ked zacne mrnkat a hladat bradavku, rychlo jej ju supnem do ust.. 🙂 to sa tak zo tri krat zopakuje a potom konecne zaspi.. 😉 ale uz ju asi idem budit.. lebo co bude robit v noci?? este sme pozvani na opekacku dnes, tak by som tam rada na par minut skocila..
@cmuky82 veru, urcite chod k lekarovi... lebo dehydratacia je nebezpecna pre tak male babatko..
Hm, ja som Maxa na rukach este neuspavala, po kojeni bud zaspi, ale väcsinou je este hore, ostane lezkat a postupne zaspi, este ho trosku hladkam a uz spi... Kojime skoro len po leziacky, uz si zvykol. Neprekladam ho nikam, necham ho spat tam, kde sme sa kojili... je to fajn, aspon nema sancu sa zobudit... grgnut ho dam ked vidim, ze uz zatvara oci, sice sa preberie, ale je to ok, dokoji sa a potom ho uz grgnut nedam. Takze sa tiez nebudi, lebo ho uz nedviham... funguje to fakt dobre...
hmmmmmmm..moja ani negrga....
@zojec - je vela veci, co som aj ja chcela nerobit a robim, toz, tito krpcekovia s nami vedia mavat 😵 . Teraz najnovsie nasa mala zaspava na prsniku, ale necudo, je tak strasne teplo, ze tam teraz visi skoro stale ... spinkala dnes od 9:00 do 13:00 a potom len 45 minut o 16 hod a o 19 hod zaspinkala, a medzitym stale na prsniku, s vynimkou par chvil, co s nou sa hral mm ... je to zrejme aj tym teplom, ale uz chuda nevedela co, sa metala na prsniku, odpojila, plakala, lebo ho chcela a dookola ... snad ako odide teplo, odide aj taketo papanie, lebo clovek nemoze skutocne nic ani planovat, lebo mala je vkuse na prsniku ... tak uvidime, ved deti sa menia 🙂
baby...malej sa začali tvorit potničky...mate nejaký zaručený babský recept ako micke pomoct? okrem teda pudru do zahybov...
Baby moja mala sa strasne pogrckala, ona nikdy negrcka a teraz normalne prudom poleziacky v postielke ked spinkala po papani. Ale neodgrgla si predtym a mozno sa aj prejedla, ja neviem. Normalne ma to vystrasilo, ale ani neplakala a dalej spinka uz vyse hodiny. Snad je v poriadku...A co keby som vtedy nebola v izbe? Jaaaj stresy...
@bealondyn - bea, je to hrozne na pohlad, ale tie deti si to vedia vyregulovat, pokial nemaju hlavicku dohora, ja som sa minule vylakala, mala bola v kresle a tiez sa pogrckala, nie prudom, ale predsa, skoro som nechala telo na gauci, ako som vyletela a tiez som si povedala, ze co keby som tam nebola ... ale zober si tak, ze su deti, co vkuse vrackaju a tiez nemoze byt rodic vkuse v strehu ... takze polohovat hlavicku vzdy nabok, alebo vyvysit matrac, ak je to bezne to vrackanie. Inac nasa sa minule prejedla, to zacinala s prsnikom a nevedela kedy dost, vtedy ju aj brusko strasne bolelo ... a ked sa vyvrackala, vycumena bola chuda, taka kludna 😨 ... takze neboj, zrejme sa prepapala a ked je naboku, nic sa jej nestane ... 🙂
weirdo no myslim, ze sa iba prejedla. uvidim, ci sa to bude opakovat, ale neni to teda ozaj nic prijemne, chudatka deturence... a asi sa musim naucit, ze nechce stale papat, ked si zacne cmulat prsteky, mozno sa len ukludnuje ked teda nepozna dudlik. co ja viem? to len ja si myslim, ze je stale hladna, ked je taka diva za prskom. 🙂
@bealondyn - netrap sa, u nas to iste, zuzle si tie pasticky a tiez si vzdy myslim, ze chce papat, co ale zvacsa chce 😀. Teraz cakam, ci zacne plakat, tak to uz viem, ze je ozaj jedlo, ale to je skutocne skoro vzdy ... a ked mi niekto povie, ze deti vedia, kedy maju dost, sa len smejem ... lebo nasej keby das aj 4 prsniky, zje aj tie a tahaaa a tahaaa a potom sa niekedy preje ... ale mam pocit, ze teraz uz si to po tyzdni cickovania reguluje pomaly, alebo je to tym, ze je tam teraz v tomto teple takmer cely den a tym padom netecie tak vela ... nuz, musime sa naucit im rozumiet, i ked to ide tazko, ak sa to vobec da 😉
my sme dosli o 18.30 z prechadzky a sojka este stale spi v kociku - taha uz tretiu hodinu, ale uz by aj mohla vstat, nech sa naje a ide zase spat - dufam teda 😀
@anjelicek26 Max je rozkosny .... ten zaver hovori o vsetkom 😉
@weirdo Nelka aspon taha ..... Ela je taka bufetačka, ze hlta len ked samo strieka a ked treba prilozit "ruku k dielu" a potiahnut, nebude ani za svet ... snad zo zaciatku hej, ale potom ee ..... ale cicu v puse bude drzat aj pol dna a len tremoli a tremoli ... bozechran vytiahnut, reve o zivot ... mlieko tam este je, lebo som skusala stlacit a ide, len drobec je lenoch - po mne vraj, hehe
ja som si dnes kupila dalsie dva cajiky pre dojciace maminky - Leros a Hipp, beriem to ako taky ritual - ako sucast dna, vzdy rano a vecer si ho urobim, lebo k veceru mam casto menej mlieka a mala sa nie a nie nabazit a upokojit
kde ste vsetky??? 😕 ... v starej teme?
@monky1 - to tie deti su aki spekulanti 😀. A ako si isla von? Nechcela mala papat? Ja idem, ked mala dovoli, co je v tomto teple nikdy 😀 . Nasa mala to tiez robi ku koncu, ze taha, odpoji sa, nervuje sa, napojim, odpoji, nervuje, chce ist naspat, dam ju tam, zase nervy a tecie ... ale mne to pride skor tak, ze by sa tam chcela uspat a jej tecie furtom 😀
@monky1 - ten Hipp sypany? Ten je mnam nastudeno v tomto teple ... ja teraz neberiem tie Moremilk tabletky, rano si robim Hipp, supnem Materna vitaminy a v priebehu dna Weleda caj, tam je senovka grecka tiez ... teraz je toho mliecka menej, odkedy nepouzivam odsavacku, asi sa to snazi sa nastavit na malej potrebu 😒
Juj babule, ako je nam fajn, osem hodin, obe deti vykupkane a spia 😅 Max sice pred tym, nez zaspinkal, znehodnotil tri ciste plienky, no ale co uz... aspon je vyprdkany a vykakany a dobre mu je... My mame definitivne topnutu porodnu vahu o cele kilo, nema ani styri tyzdne 😲 Asi smotanku pije chlapec 😎
@anjelicek26 - ked mu chuti, chlapiskovi 😎
nasa taha uz 2,5 hodky, asi neni smadna ani hladna po tom grckani...co ja viem? 😒
tak cakam kedy sa zobudi, ze ju umyjem a nakrmim a nech dalej spinka...ale tolko len moj plan! 😀
@anjelicek26 my mame o 800g viac 4 tyzdne od porodu a to je dievcatko! 😝 no ved je stale pricucnuta, tak sa ani necudujem. 😀
@weirdo - no dobieha, co mal byt este v brusku, krpec jeden 😀 Sa narodil o tri tyzdne skor... Uz je nam kopec veci malych, ma aj o 7 cm viac, ako na zaciatku...
@bealondyn - mne to robievala Saska, uspavala sa na prsniku, tahala az kym skoro nepraskla, proste to prehnala, vygrckala taku fontanu, ze som si myslela, ze sa tolko do nej nemoze ani zmestit a spala v klude dalej 😕 Kupovali sme kvoli nej nove sedacky, vsetko ohodene 😅
@weirdo von idem v case, ked by mala spat - teda vstane, papame, prebalime sa, vychystam Elu, Hanu, seba, Ela medzi tym krici, ked je mm doma, je to ok, co vacsinou nie je, takze mame to aj so zvukom 😀 ... a ked je uz velmi urevana, dam jej este potiahnut, smyknem do kocika a ideme ... vonku vacsinou zaspi do 3 minut ... ale to preto, lebo prejdu aj dve hodinky od posledneho spanku
@bealondyn - my mame 1130 g navyse 😲

ja uz neviem co mam robit maly ma cely den hnacky a zvracia stale je hladny chcel by jest aj kazdu pol hodinu no necudujem sa ked vsetko vyvracia. Problem je, ze nemam tolko mlieka, aby pil nonstop . Asi idem na pohotovost uz som zufala, neviem ci mu nebude lepsie robit UM