Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte,
@fatimuska, tak drzim palce, aby to Maximkovi cim skor preslo, musi to byt horor...dufam, ze malu toto nechyti...a ta hnacka nemoze to byt nejaky virus? a tie rotavírusy kedy idete dat zaockovat?
@bubina1 tak to by aj mna nastvalo keby do bordelu niekoho zavolal..my mame doma teraz tiez neporiadok, aj pomaly upratujeme, ale my to nejako stale nestihame dokoncit a uz je zase bordel 😀 mna stve, ze stale mame niekde krabice este pohodene alebo z miestnosti skladiste...chcela by som mat uz kompletne upratany zorganizovany byt...ak sa toho niekedy dozijem 😅
@ameanda my chodievame von v kosielke a dupackach, dnes fukalo, tak aj ciapocka. Jemne prikryta plienkou.
@jarus8 tak to ti verim, ze sa tesis na odchod 😀 moja mama mi dava zase rade cez telefon, lebo je 90km daleko, tak tu nemoze byt...a najnovsie mi poradila, aby som vysadila vitamin D a kazdy den malu opalovala na slnku! pekne ju odchalit a opalovat! to je rada...ani som nemala energiu jej nieco vysvetlovat a oponovat...a to je este vtip roka, lebo je priserne chora, brala antibiotika na zapal priedusiek a komplet hornych dychacich ciest a nezabrali jej, tak znamu poslala k doktorke,ze jej nezaberaju /bodaj by aj ano, ked pritom chodi do prace, po obchodoch, po navstevach.../ doktorka jej poslala silnejsie antibiotika, ktore zacala uzivat dnes, skoro z nich odpadla a to povedala taká brutálne chorá, že v sobotu o týždeň k nám príde na návštevu pozrieť malú...podotýkam je to infekčný zapal priedusiek! co by ste na to povedali?ja idem vrazdit, lebo sme sa kvoli tomu pohadali, lebo som jej povedala, ze nech nechodi, lebo nas moze nakazit /nakazila svoje dve sestry po navsteve/ a teraz chce prist k nam domov a bozkavat malu! ja budem asi vrazdit...a ona to nechape...ona iba tu svoju pesnicku, ze chce vidiet malu....viete ako by som vrazdila? 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@weirdo aj ja som prave dojedla ten grecky carte dor a tiez som si pozerala info a zasmiala som sa 😀 ze 9 to asi pre deti mysleli 😀
@ivkab u nas su zase svokrovci super...svokra zavola muzovi, lebo mna nechce vyrusovat,opyta sa, ci nema nieco navarit a on by pre to prisiel, aby nevyrusovali a absolutne nam do nicoho nekecaju, akurat sa opyta ako sa teraz robia veci, ako sa robili kedysi iba poznamena...proste super, vzorovi su, nevtieravi, respektuju nase sukromie...to by sa moja mama nikdy na taketo nieco zial nezmohla,ona ma svoju hlavu a neakceptuje nic, co my povieme 😢
@anjelicek26 maly je zlatunky, taketo podobne zvuky robi aj nasa malinka, aj take grimasky s puskou a sibrinkuje pritom stale rucickami hlavne okolo tvare a hlavicky, chyta si uska a tak...velka zabava 😵
@bubina1 my dávame na potnicky repíkový odvar, zaberá,ale stále sa tvoria aj nove 😠
@bealondyn moja malá ma raz tak ogrcala, ze hodila tri tycky za sebou takym prudom, ze zostala som totálne ogrcaná od krku až po stehná vrátane sedačky a všetkého čo bolo naokolo... 😖
@monky1 tak nasa malá papá presne tak isto...ked strieka na zaciatku, tak si pritom este aj vzdycha a vydáva slastné zvuky a ked uz ma tahat ona, tak sa jej nechce, bud uz zaspi alebo sa zacne strasne jedovat na prsku a len tak tam beha s otvorenou pusou a rozculuje sa nahlas 😀
celkom poucne veci..
cafte... takže včear večer som malinku prebalila..poutierala vlhkou handrickou, nakojila a položila spat...okolo 22.00... samozrejme ako inak nasledoval plac... zobral si ju tento krát manžel... pamatam si len tolko, že mi povedal, nech sa idem zatial ospršit...trocha sa osviežit.... iné si nepamätam, lebo som v tom momente zaspala.. zobudila som sa dezorientovana o pol druhej v noci... s tým, že booože už je rano? a mala nejedla...a kde ju vlastne mam? takže supris...o druhej zase micka zaspala...dalsie zobudenie som mala o pol šiestej, to už aj malinka bola hore, ale zabavala sa sama so sebou, tak som si zdriemla este do pol siedmej...a teraz už spi na terase...už mam strach v ociach co bude okolo 11.00.... 😕
@leveretka no ved práve... že zavola ich do bordelu, ked ja sa este ani ready necitim, vyzeram strhane, vlasy neupravené, jak rovno z postele... este keby dojde moja mama, tak nič nepoviem..k tomu bordelu... my byvamee pat rokov sami... do porodu tu bol všade taký bordel... krabice, z miestnosti skladište... ako tak už mame niečo v poriadku na prízemí, ale zase je všetko natlačene v podkroví alebo v pivnici 😀
som sa postažovala aj mojej mame...si myslíte, že pochopila? nie nie... povedala, že nech si to tak neberiem a nemožem niečo zakazovat, stačí ak poviem, že len nakuknut, ale pri nej ani nedýchat aby sa nezobudila... a svokrine otázky su prirodzene.... len ja ich vnimam ako otravne... (ale ked ona ich tak neprirodzene dáva....)
ahojte ..... hahaha, tema SVOKRA 😀
ja som z duse neznasala, ked bola Hanka malinka a svokra jej bravala prstiky do ust ... ma islo vychytit od zlosti
a tiez ked sme k nim prisli len na par hodin a Hana spala, tak chodila ju kontrolovat a a ako ze hladkat po nozicke - cize budit 😠
teraz ma este nestihla vytocit, Elu videla len parkrat v porodnici a v den, ked sme isli z porodnice - to sme sa u nich zastavili .... ale od malinkej som sa nepohla ... ale zajtra je tiu ako na troch konoch, hehe
ale aj sa celkom tesim, lebo vzdy lepsie ked pride ona, ako keby som ja mal balit dve deti a cestovat v tom priiisernom teple k nim - aj so spanim problem, aj s kozami - obcas beham s vyvalenymi 😀, aj milion vankusov okolo mna, lebo stale mi iny vyhovuje pri kojeni ... no chaos
...ale myslim si, ze to bude ine .... ona je skor posadnuta Hankou - nie zeby Elinku nemala rada - aj zivot by za ne dala, ale predsa len s Hankou sa uz da co to urobit, porozpravat, vyblaznit sa ... a s takym drobatkom co ... len na ciciku prisate
nemozem povedat, ze mam zlu svokru, ale aj ta najlepsia vie obcas nasr... 😀
@monky1 ide o to, že malý sa vykakať vie, ale ako náhle papá tak sa začne spúčať hneď po dojedení, preto tak aj krátko stále spí, sa na to zobudí, potom ako mu včera dr. to spravila s tou rúrkou tak bola ako medík od 12 do 16, potom sa napapal prebalil a do 21.30 a potom sa napapal a do 2.15, ale ráno to bolo to isté, ako často ste tú rúrku používali?
@fatimuska hlavne vtedy, ked sa nevedela vykakat, alebo mala velmi tvrde brusko - trapila ju kolika - ona si ani grgnut nevedela, ani puknut poriadne 😒 ... tak hlavne vtedy, ked dlhsie nekakala - nepouzivali sme ju casto
a aj Ela kaka obcas zltu penu - ako penove tuzidlo, len redsie a farebnejsie 😀 😀 😀
ale pokial to je zlte, je to vraj ok
tu je par slov od annag - dovolim si skopirovat
spenená stolica je vlastne normálny jav u bábetka na mliečnej výžive. Pokiaľ je malý spokojný, netreba to riešiť. Pokiaľ nie, tak sa používajú na to liečivá, ktoré slúžia ako odpeňovače - sabsimlex, infacol ... Pena vzniká nahromadením vzduchu v tráviacom trakte, svoj podiel má na tom mliečna výživa, vysoký obsah bielkovín. Keď sa jej tvorí nadmerné množstvo, tak plyny nemôžu odchádzať von a vzniká kolika, bolesť bruška.
@cmuky82 a este cosi o hnackach
plne kojené bábetko máva hnačku málokedy, takáto riedka stolica, dokonca aj v každej plienke je normálna. Zlá stolica by páchla, bola tmavozelená, skoro iba čistý hlien, prípadne aj krv. Tie scény na prsníku - príčin môže byť veľa, záleží, či je to stále na tom istom, alebo na obidvoch. Ak je to len občas, tak príčina nebude závažná, zrejme má len zlú, nepohodlnú polohu. Ak by to bolo častejšie, tak sa ozvi, museli by sme to podrobnejšie rozobrať, celý Váš režim, polohy pri dojčení, intervaly, zistiť ako tečie mliečko, v akom stave máš bradavky .... Bábetko sa síce rodí so sacím reflexom, ale správne prisať a papať sa musí tiež naučiť, rovnako ako sa mamička musí naučiť správne bábetko k prsníku prikladať.
tusim som toho skopirovala viac - aj o prikaldani k prsniku 😀
a este clanok o Stolici dojceneho dietatka
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...
naša je dnes hore od 9.00 vôbec sa netvári že chce spať, je dobručká sama sa hrá pod hrazdičkou už skoro dve hoďky, len keby si aj zdriemnuť chcela
a sme zase same baby - az dozajta ☹
ahojte dievcata... tak tato noc teda vobec nebola bohvieco.. az 4x sme boli hore.. to sa mi este nestalo.. mala je asi viac smadna v tomto teple.. dnes este od 10,00 nespala.. do 13tej bola na kozach... teraz som ich poslala s mm trosku vonku na prechadzku.. som zvedava ci pride domov uspata..alebo zas zaspi v posteli na koze aj so mnou...
@bubina1 si sa pytala na potnicky.. nasa mala ich ma ako keby ju obkakali cez sitko na tvari.. umyvam jej to prevarenou vodou, a vecer do nej pridam skrob.. lyzicku maizeny a pretriem jej to na vatovom tampone... ale stale sa tvoria nove.. :( no myslim ze uz je to lepsie..
ahojte maminky
konecne som si nasla cas na net a zistujem ze mame novu temicku 🙂
citala som o bielom povlaku- moj Majko to mal v celej puse na jazycku a do hrdla,na podnebi aj po bokoch tak nam doktorka dala fialovu vodicku a kazala 3 dni potierat a potom jeden den nie az zistim ci zmizlo..lenze potierala som 3 dni a ked nepreslo dalsie 3dni a nehala tak a teraz kukam ze zase to mal tak som zase otrela vcera a des asi tiez.mam dojem ze mu to ani s prveho razu nepreslo. kdesi som citala ze ta fialova vodicka je uz zastarala tak asi skocim na ten prasok do elkarne nech ma s tym uz konecne pokoj.to sa moze aj na volno kupit a davat mu to ci to dava doktorka???
Ked mal 3 tyzden skoncli sme s teplotou na pohotoosti ale nic mu nerobili lebo vraj az ked ma 38,5 tak zrazaju.a potvrdili nam ze ma strasne bolesti bruska co sme si aj myslel ked tak plakaval a brutil sa.poucili nas ako podavat rektalnu rurku. na druhy den nam doktorka kazala kombinovat hylak forte aj sab simplex a hned na druhy den sa cely obsypal. tak som hylak vysadila a zmizlo to.
konecne mam dojem ze Sab simplex zabera lebo uz sa nebudi s placom v noci a aj cez den je lepise aj ked ie idealne ale cosi lepsie.Poradte mi dokedy ten Sab simplex sa moze davat? ci stale?????a este potrebujem jedn radu. maly ma po celej tvaricke jemne vyrazky ako krupica a uz si neviem dat radi.vyzeraju ako potnicky ale tie mal aj na krku a medzi nozkami ale tak to zmizlo ked som potierala kamilkami no s tvaricke nie a nie zmiznut!! davam mu krem nivea detsky na celao aj telo a rozmyslam ci mu aj ten zle nerobi no ked som dva dni nedavala nepreslo to tak to asi s kremu neni. co vy davate na tavricku aky krem ci olej???? poardte mi .
na klbiky sme boli ked mal presne 3 tyzdne a potom pojdeme az v 4 mesiaci. na siroko balime ale niekedy cez den nie az si pokopka nozickami a vyprdi s avraj lepsie ked mame patalie s tym bruskom.
@evina0 no sab sa môže používať dlhodobo
na tie vyrážky nám lekár povedal, že je to úplne bežné akné u novorodencov a zmizne to samé, ak tak potierať repíkom alebo čiernym čajom, nám to zmizlo asi po týždni, potierala som tým repíkom, inak ja jej nedávam na tváričku nič, na telíčko sem tam olej alebo mliečko keď ju masírujem
problémy s bruškom poznáme tiež
☹
Babulky neviete, ako dlho trva, kym zmizne take to tmavo cervene znamenie u deticiek? Byva na tvaricke, my ho mame na krku trocha pod vlaskami, vyzera to ako krvne zrazeninky, co ja viem... netusim, ako sa to povie po slovensky... v nemcine a anglictine tomu hovoria uhryznutie bocianom, ale to to asi u nas nebude 😝
elasa dik za odpoved. Mjako ma tie vyrazky uz velmi dlho- ale tiez s myslim ze je to s tepla cosi mu zmizne ale o to viacej zase pribudne. je macko tak to mal aj pod krckom ale kupem ho denne a poriadne vycistim aj ked sa mu to pod tym krckom zlo robi ale musime . nam kazali cistist potnicky kamilkami .
na tvaricku mu davaj tu niveu ale maalinko lebo ma ju suchsiu .
a k tym bolestiam bruska- hroznee boli tie dni ked som nevedela ze co mu je a strasne plackal.. ale tusila som ze to bude brusko lebo az krcovito dvihal nozicky a sem tam si az bolestivo prdol.no ako kazda mamina aj ja sa ucim a som rada ze si nachadzame aj spolocny rezim.
inak ja mam mliecka malicko- cez den odsajem maximalne 40 ml tak by som bola aj rada keby sa uz stratilo lebo napr predvcerom som ani noedsavala co som nic nemala, takze sa mi straca..ale ja som ho o porode ani nejak nemala a nezabralo nic ani homeopatika, ani vinea,ani polievky, cierne pivo proste som skusala vsetko mozne a nic aj casto prikladat a zbytocne. tak papame nutrilom HA ale mname poslednu krabicu a ideme skusit obycajny nutrilon lebo ten HA ide neskutocne do penazi a mame ho na 4-5 dni..kopec ludi mi povedalo ze kedys nebol ten HA a dobre bolo tak to ideme skusit.vyrabaju aj speci mliecko proti kolike ale neviem ci vobec pomoze mate s nim skusenosti? lebo mne doktorka povedala ze to ma trojmeacnu koliku a musi z toho vyrast tak neviem ci zbytocne kupovat speci mliecko..
@evina0 my mame tiez problemy s potnickami a davame kazdy den repik, zabera, ale zial sa tvoria aj nove, ale uz to nema take kriticke...ma to aj za uskami a krku, to bude asi z toho, ze sa poti na plienke, lebo ked ju otacam, tak ma vzdy nove a potom sa to opakuje na druhej strane a ma spotene vlasky...neviem, ci je nieco lepsie pod hlavku dat na slinky alebo grcky, aby sa pod tym nepotila...nemate nejaky tip?
s UM neporadim...my sme na MM
@evina0
k tomu UM, skus poprosit lekarku nech vam to mliecko HA predpise, vyjde o polovicu lacnejsie.. ak mas ty alebo tvoj mm na nieco alergiu nemal by byt problem. ja by som na tvojom mieste stale prikladala, ani ja som nemala mlieko, prikrmovali sme, zo zaciatku flasou, neskor po cievke a mliecko nabehlo... asi az na 14den.. je to narocne, lebo aj teraz mam malu vecne na kozach, ale za pokus to stoji... 😉
@evina0 no s mliekom som na tom presne tak isto, dnes som po týždni zasa odsávala, lebo ma nejak boleli prsia, tak som dúfala, že možno ešte niečo je a odsala som 20 ml za pol hodinu 😅
my sme na bebe, najskôr sme mali HA kvôli bolesti bruška sme prešli na sensitiv, ale nakoniec máme aj reflux tak sme na AR, čo ja viem, či to mliečko zabralo, nám asi naozaj pomohli tie homeopatiká, a keď je veľmi zle vyprdká sa rektálnej rúrke
ja by som tiež radšej ostalla na tom ha, alebo skúsila to na bolesť bruška, ono by to malo po troch mesiacoch prejsť a potom už asi aj my začneme skúšať obyčajné mlieko

@bealondyn
no nas Šimi ma vyvyseny matrac+davam ho spinkat na bok-kedze grcka takmer stale-to by som ani v noci nespala.Inac -odsavam predne mlieko,lebo potom grcka menej.
@monky1
tak tu prechadzku ti v dobrom zavidim-ja spim tak malo,ze som rada,ze dokazem nejako cez den fungovat 😝 Maly je bud na prsniku-alebo ho musime nosit kvoli tomu grckaniu a ked je hore je dost nepokojny a chce sa stale nosit.
Mna uz dnes taka depka chytila-ved uz takmer mesiac sedime kvoli tomu grckaniu len doma 😔
Idem si asi lahnut tiez kym maly spi.
bru nocku žienky