icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

mojalili
10. sep 2010

@anjelicek26 Joooooj, veru nie je...keby som mala rozum pri prvom dietati ako teraz,tak podniknem vsetko mozne, aby si necumlala palec.....ma 4,5 roka, cuca si ho stale a nechce ho dat von, skrz to mame velky plac doma...proste ju nemozeme to odnaucit.
MOja maminka dala bratom rolky od toaletaku na lakte, aby predisla cumlaniu prstov, (kraje obalila vatou). Kocky, je to silne navykove, vazne odnaucte ich to teraz 😒

weirdo
10. sep 2010

@mojalili - chudacisko maly, tak snad to bude uz len lepsie 🙂

anjelicek26
10. sep 2010

@zfidorka - nemam fitloptu, musim nieco vymysliet... lebo fakt je to lenivec lenivy

@mojalili - s tohoto mam des aj ja, neter si do 9 rokov ked bola unavenaa strcila palec do ust a vyzeralo to fakt smiesne. A palec im nezoberies ako cumel 🙄 Ono je to zlate, ale odtial potial, on je uz fakt strasny zavislak mi prijde ☹

lucyliu77
10. sep 2010

Aj nasa Dianka ma palec a to uz ma 5 rokov neda sa to vobec odnaucit.

anjelicek26
10. sep 2010

Juj baby a co s tym??? Asi mu navleciem na noc ponozky na ruky 😠

mojalili
10. sep 2010

@anjelicek26 LILI v noci tak taha palec, ze to je pocut az do nasej izby. A presne, ked je unavena, automaticky da palec do ust a je to... ☹ ☹ 😠

anjelicek26
10. sep 2010

@mojalili - no to bude vesele, toho sa musime rychlo zbavit 😲 Nejaky cumel musim zohnat, co by mu fakt vyhovoval...tie co mame sa mi zda, ze su mu uz nejake male...mozno je to tym... vybehnem zajtra do obchodu a par ich pokupim, nech si ma pan z coho vyberat. Snad budeme mat uspech...

bealondyn
10. sep 2010

caute baby, vidim, ze niektore riesite zubky, u nas uz sa asi tiez pomaly tlacia, slintame o 106 uz vyse mesiaca a najnovsie mala uz chyta hracky a obhryza ich a prsteky si vopcha do pusy aj 4 naraz! 😀 uz aj dost mrncala a nic nezaberalo, tak sme jej dnes kupili gelik na dasienka a do 5 sekund bola kludna...

uz neviem, ktore ste to spominali, ze vam deturence placu v hlbokom kociku, nasa to iste, tak uz vyse tyzdna je v sportaku, trosku to ma vyvysene a pozera smerom do sveta a nie na mna a neplakala v nom este ani raz! 😕 proste spoznava svet.

@marcelka123 poradim ti lahke 'cvicenie', aj ostatnym maminam, mne mala zaspava doma casto v kociku cez den, ked nejdeme von a vtedy sedim na sedacke rovno (aby ma nevidela) a kocik posuvam nohami, je to super na cele nohy aj brucho, ved je to asi 15 minut kazdy den ak nie viac a vysledok uz je vidiet! 😀 a pozeram pri tom telku alebo si citam. 😝

@anjelicek26 Isabella tiez nedvihala hlavicku moc, baba leniva, ale pomohlo, ked som ju dala na brusko na prebalovaci pult, on je pri okne a to teda dvihla hlavku hned lebo cumakovala z okna na stromy a do svetla samozrejme, ako slnecnica. 🙂 skus to nejak, aby pozeral do svetla (slnka), ci to nepomoze.

bealondyn
10. sep 2010

jaaaj a este som sa chcela pochvalit, ze uz mame pre malu pas, moja mala anglicanka, taka je smiesna na tej fotke! a ma ho do 5 rokov, tak som zvedava ako sa budu na hraniciach potom tvarit, ked bude mat 4 roky a fotka ako 3-mesacne babo! 😀
buduci utorok letime prvykrat domov na 3 tyzdne, strasne sa tesim, ale uz teraz sa bojim ako zvladneme ten let, idem s nou totiz sama, no snad bude spinkat, inak ma tam spolucestujuci ukamenuju! 😒 drzte nam palce...

bakatuska
10. sep 2010

@anjelicek26 ani mne maly moc nezdviha hlavicku, len sem- tam sa mu podari inak stale ,, noruje'' az ma nos cerveny 😀 a presne k tomu palcu som ti chcela napisat skus hocijake cumle urcite mu nejaky zapasuje

@mojalili pekne fotecky a Danko nech sa drzi nech je cim skorej fit
inak sranda ze rurky z toaletaku ale co ked to zaberie tak treba hocico vyskusat 😀 😀 😀 😀 😀
a od kedy ti mala takto palec cmulala? cumel nechcela?

anjelicek26
10. sep 2010

@bealondyn - maly zatial len bucha do veci a vie si na deke pritiahnut slona ci slniecko a strcit si ho do pusy 😅 Ale aky je potom na seba hrdy 😎

Nas salamista je v kociku uplne spokojny, ten nic vidiet nepotrebuje 😝 Aj ked skoro nikdy tam nespi, ale kuka aj tri hodky a vyskiera sa a blbne zo Saskou, co stoji nad nim na skejtiku...

To s tym pozeranim z okna vyskusame, mozno to zaberie na tu hlavicku. Ja si hovorim, ze ju ma moc tazku 😅

anjelicek26
10. sep 2010

@bealondyn - aj my mame od dnes pas 😵 Sranda, drahy to vybavil u nas v dedinke v nemecku, kde nemaju paru o najekych inych predpisoch, doniesol preklad, splnomocnenie odo mna, biometricke fotky a bolo. Ideme koncom oktobra na desat dni na slovensko, ked ma Saska prazdniny, moc sa uz tesim.

@bakatuska - on aj cumel vezme, ale posledne dni ho uz vypluva a radsej si tam da ten palec.. no ale zaciname proti tomu podnikat zasadne opatrenia 🙄

bealondyn
10. sep 2010

@anjelicek26 no to zase Isabella uplne odmieta lezat na rovnom ked je hore, na tej hracej deke alebo tak, to sa hned zacne jedovat a vykrikovat po mne, najradsej by uz sedela, potvorka jedna!
ozaj a ako ste dopadli s tym vycestovanim, svadba bude v oktobri??

a citala som, ze nase junovciatka maju teda pekne vahy, my sme mali v utorok 3 mesiace a 6,2 kg! dost na dievcatko, si myslim, snad to tu nie je najtazsia slecna! ale je plne kojena, tak co narobim??! 😀

bealondyn
10. sep 2010

@anjelicek26 tak uz si mi odpovedala, kym so pisala. 😀

bakatuska
10. sep 2010

@bealondyn jej no super tak budeme na vas mysliet a potom napis ze ako ste to zvladli, lebo ja mam sesternicu v Londyne a tiez ma malu dcerku a chce s nou prist na sk ale tiez sa boji ako zvladnu cestu. A vlastne ty si odkial?

bealondyn
10. sep 2010

@bakatuska ja som z Bratislavy, tak ked uz doletime, domov to mam 10 minut autom, to uz bude pohoda potom, ale ten let..neviem neviem. ale vsetky kamosky s deturencami odtialto uz leteli domov a krpci vsetci spinkali, tak dufam, ze aj nasa bude! no asi ju budem mat celu cestu na prsku, pre istotu. tak budeme obe spokojne. 😀

anjelicek26
10. sep 2010

@bealondyn - stale je plan oktober, ale ja to nevidim realisticky, ze to stihneme. Skor to uz v duchu posuvam na december. Vazne. Nemam vybrate saty, ani location, ani nic... najradsej to spravit tu v anglicku a hotovo... s drahym musime hodit rec. Lebo nieco za mesiac zrobit a nebudeme s tym spokojny, taku svadbu zasa nechcem...ved tehotna nejsom (uz) kam sa ponahlat. Ja to chcem mat perfektne 😵 Navyse musime s tym urobit aj krstiny, tak to je dvojite planovanie 😨

A myslim, ze mas najtazsiu slecnu 😎

anjelicek26
10. sep 2010

@bealondyn - my sme tak lietali z mini Saskou a zvladala to vzdy v pohode, ako vravis, prisata na prsku a spinkala. Max bude dufam, rovnako...

bealondyn
10. sep 2010

@anjelicek26 no svadba a este aj krstiny, to je kopec vybavovaciek. a uz je september, tak mas co robit. 😒 no drzim palceky!
tak ta moja krpana vyhrava medzi babami?? no myslela som si...ale ona nastastie neni tucko, je dllllha a chuda, len licka ma ako syslik. 🙂

bealondyn
10. sep 2010

@anjelicek26 ved Max spinka za kazdych podmienok ukazkovo, tak preco by mal akurat v lietadle vymyslat? 😀

inak ako ste na tom s vlasmi??? mne zacali tento tyzden poriadne padat, ale mam ich strasne huste, tak zatial nestresujem, len uvidime, ako to bude pokracovat. 😕

anjelicek26
10. sep 2010

@bealondyn - ja mam doma kratkeho tlsteho 😅 😅 😅 Na 60 cm je 6,6 kg teda dost vaha 😖 A s vybavovanim mi ani nevrav, ani nechcem vediet, co ma caka pred svadbou za papierovacky - a co po nej, vsak to bude zasa treba novy pas. A ja mam novy biometricky. Vsak ma svihne 🙄

A s ukazkovym Maxom mas pravdu 😀 Snad mu to tak este dlho ostane.

No a s vlasmi zatial ok, ale tipujem, ze od tych 4 mesiacoch budu zasa padat ako besne... pri Saske som mala pocit, ze ostanem uplne plesata...blbe hormony.

bakatuska
10. sep 2010

@anjelicek26 jej no to bude krasne myslim vasa svadba uz teraz sa tesim na fotecky budete tam s dcerkou ako princezne

@bealondyn mne teraz hrozne zacali vlasy padat a aj sa mi viacej masnia no des ☹

anjelicek26
10. sep 2010

@bakatuska - no hormony pracuju, ja som si pri cesani vtedy aj poplakala, ze fakt mi na tej hlave nic neostane. Ved to trvalo mesiace ☹ Na to sa teraz fakt netesim...ale asi sa tomu nevyhne ani jedna z nas...

Si zlata, dufam, ze najdeme pekne saty 😵 😵 A Sasenka bude nadherna, vies, ze som aj rada, ze budu nase obe deticky na nasej svadbe? Ze si budeme skladat slub pred nimi 😵 Su to najdolezitejsie, co mame 😵

bakatuska
10. sep 2010

@anjelicek26 no veru ta predstava znie krasne tak uz len to poriadne zorganizovat drzim palce 😵 😵 😵 😵 😵

bealondyn
10. sep 2010

@anjelicek26 my sme sa tiez s priatelom rozhodli zobrat az ked bude Isabellka moct niest prstienky alebo rozhadzovat lupienky alebo nieco podobne, takze tak skoro to nebude! 😀 a dovtedy uz mozno bude na svete aj dalsie babo, lebo planujeme este jedno. 🙂

anjelicek26
10. sep 2010

@bealondyn - ked som otehu zo Saskou, tak to bolo neplanovane, brat som sa nechcela, nikdy sme spolu nebyvali, neplanovali spolocnu buducnost, nic, proste sme do toho spadli...chodili sme spolu uz 1,5 roka vtedy, ale aj tak to bol sok..ze to bude fungovat na 100%, tomu ani jeden z nas moc neveril... a predsa... bolo to zo dna na den krajsie, nasa mala princezna rastla, aj pocit, ze chceme este jedno babätko...on sa ten vztah musel dostat tam, az kde je teraz...

Inak dnesna konverzacia cestou domov. Saska si zobrala knizku o chrobakoch z kniznice.

aha mami, toto je cattepillar
aha mami, toto je butterfly
aha mami, toto je spiderman

No skoro mi pri soferovani zabehlo od smiechu 😅 😅 😅

bealondyn
10. sep 2010

@anjelicek26 jeeeeej zlata, ze spiderman 😀 😀 😀 a inak jej ako ide anglictina? uz sa tesim, ako bude nasa mala raz komolit anglicke a slovenske slovicka dokopy. 😀

ceresna
10. sep 2010

@anjelicek26, @mojalili, jéééj kočky ďakujem.
Snáď budem mať čas sa s tým trochu pohrať.

anjelicek26
10. sep 2010

@bealondyn - ona si ani vyhovorit nenecha, ze to nie je spravne. Drahy sa pobavi, ked jej poviem, nech ockovi pomenuje zvieratka 😅 😅 Anglictina ju moc moc zaujima a ze zatial nerozumie ju netrapi (nastastie), ona proste rozprava na vsetkych po nemecky, oni na nu po anglicky, ma na salame. Uz sa fakt chyta, aj ucitelka ju chvali, ako pekne spolupracuje, ako rozumie a zvysok odsleduje od ostatnych deti. Takze sa tesim.

ceresna
10. sep 2010

@marcelka123, to pozadie bola len taká maketa (igelit?) kvôli foteniu.
A detičky sa neponárali hneď od prvej hodiny, najprv sme im len prechádzali mokrou rukou po tváričke, potom liali vodu z pohárika až potom išli pod vodu - najskôr len ústa, potom aj nos a potom celí. Vždy sa pri tom používal rovnaký signál a deti už vedeli kedy sa majú nadýchnuť a kedy zadržať dych. Boli fakt úžasné.