Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
hm... ja som mojej lekarke len povedala ze mm je astmatik a hned predpisala tiez BEbu HA.. ale pocula som, ze niektori lekari potrebuju papier z alergologie, alebo z plucneho.. ☹ no chvalabohu uz ju nepotrebujeme.. mam doma este dve skatule pre kazdy pripad, ale dufam ze sa ich nebudem musiet dotknut.. 🙂
dnes bola mala vynimocne aktivna.. od rana 10,00 zaspala teraz... dufam ze to bude dlhsie ako na pol hodku, vsetka robota mi zas stoji.. ☹ ak urgentne nepozehlim, tak si nebude mat co obliect 😖
@monky1 - je mi luto, ze to mate na tvaricke 😖 Ja som si to u Maxa vsimla asi az po tyzdni, ma to vzadu na krku takmer cele skryte pod vlaskami, ono to vlastne vobec nevadi... len som citala, ze tie veci su velmi citlive a ked si tam skrabne, ze to velmi moze krvacat, tak radsej som to chcela vediet....
Mne bol maly prve dni tiez cely opotnickovany, ale u nas nie je zasa taky hic, tak sa nepoti, uz ma hladucku plet.
@zojec mne ho kupila kamoska - laktacna poradkyna, tusim kdesi v raci predajni, kde maju vselijake speci caje
zistim a dam ti vediet ... aj senovku mi tam kupila - stala 1€, benedikt 80 centov ... vyraba Agrokarpaty, s.r.o. Plavnica
je to v hnedom papierovom sacku - sypany, nie nalevove vrecka
a vobec tam nepisu ze je na tvorbu mlieka, ale asi je, ked zabera .. a aj Annag na svojej stranke o nom pise
@elyssa - to ti mala vazne tak malo spi 😲 Fuha, mne bol Max hore dnes tak 2x po pol hodine... teraz spi od pol dvanastej a zatial nevyzera, ze by chcel vstavat... snad mu to vydrzi 😀
mala som na mysli racio predajna 😉
@anjelicek26 jaaaj, aj tam to mame, ale tam to neriesim, uz viem, ze bude mat dlhe vlasky 🙂
inak k tym potnickam, to do dvoch tyzdnov zmizne vraj.. 🙂 ked som bola v poradni, tak mi doktorka poradila, ze jej mam na to dat sudokrem, alebo masticku na ritku.. ze to pomaha.. a hlavne umyvat prevarenou vodou aj viac krat za den.. ze sa to babatkam robi bezne a hlavne v lete.. takze netreba stresovat 🙂 moja vyzera, ako 15 rocna bubiska 😀
a k tym fliacikom, barborka ma taky malicky na hornom viecku praveho ocka.. vidno to len ked ho zatvori.. ale to tiez vymizne.. ja si pamatam moja sestra to mala ked sa narodila uprostred cela, a cca ked mala 3 roky jej to zmizlo.. 😉
@anjelicek26 no dnes ano, zasa napríklad predvčerom vkuse spala, neviem, čo jeje dnes je, ale vôbec neplače nemrnč pekne kuká hrá sa...len nie a nie zaspať
no pravda je, že posledný týždeň už spáva a dosť menej cez deň, asi nemožem čakať, že mdieťa bude spať stále
dievcata, k tomu spanku - co sa starsich deticiek tyka, Hanka mi prestala spavat cez den ako 1 a pol rocna .... kamoskine deti spia cez den este ako 5 rocne aspon hodinku dve a my od roka a pol NIC .... dufam, ze Ela bude ina v tomto
ellysa, snad uz malicka netrenuje 😀
ozaj, uz ste strihali drobcom nechtiky??? my vcera, ale len na rukch .. na nozickach este taky mesiac si netrufam ---- tam takmer ziadne nema, nie to este na strihanie 😀
@monky1 tu senovku mas v prasku?? alebo semena cele? lebo ja som mala tu praskovu, a teda jedno viem, ze to uz asi do ust nedam.. strasne ma z toho po dvoch dnoch natahovalo.. tak asi skusim ten benedikt, ked sa mi minu tieto tabletky.. to je vlastne davka na 10 dni.. a 20€ ☹ este drahsie ako UM 😀 ale objednam asi tinkturu, tam bude koncentracia asi trosku vyssia, nech nemusim pit hektolitre caju.. ☹ ved mozno ani nebudem potrebovat.. ale tie tabletky urcite zaberaju.. mala bola cely den na prsku, a ja mam stale mlieko.. dokonca sa dnes aj pogrckala od prezratia.. to prvy krat 😉
@ellysa vobec sa neboj.. ja som od zaciatku na malu len sama.. a zvladam to lepsie ako keby mi tu mal niekto zavadzat.. 🙂 aj tam mi s malou nikto nevie nijak pomoct, kedze prska mam len ja... jedine domacnost trosku stoji.. ale zvladnem aj navarit, aj oprat.. len to zehlenie.. ☹ no a uz sme dospali.. asi pojdem s malou trosku vonku.. uz nie je tak horuce.. juj neviem co tak zle spava!!
hehe, tak my sme nejake opozdene, hehe
Nechtiky sme este nestrihali, ja len pilnickujem...
Spinkanie - no Max je proti dcerke zazrak, ona byvala 8x za noc hore do roka, do 2,5 neprespala jedinu noc... maly je v noci hore 1-2x, ukazkovo... Cez den tiez krasne spinka... Hore byva 1-2x do dna po pol hodke a potom vecer od 20-22-hej vzdy je hore. Ale to bol uz v brusku akcny... ale neplacka, len kuka. To dieta vlastne vobec neplace 😅
@ellysa - ja som si prave vydychla, ked mi vsetci "pomocnici" od malej odisli a nabehli sme na vlastny rezim... Lebo aj tych vsetkych pomocnikov treba instruovat, rusia, treba ich obskakovat... ja tu mam sestru a sesternicu na este mesiac a pravdu - radsej by som uz bola na drobcov sama. Stale maleho chcu nosit, natahuju ho, aj vecer... ja chcem aby zaspaval sam (lebo mu to ide) a nie na rukach, aby ho nenatriasali, ale aby bol v postielke a vecer proste mal klud. Ony ho pri prvom pipnuti idu tahat z postele (on sa puci zo spanku skoro stale - to by bol furt na rukach)... potom je nevyspaty, v polo driemotach, ani sa poriadne nenapije na cicke... fakt nist moc 😠
ja som este tiež nestrihala, chystam sa ale asi dnes... ma ch strašne dlhé.... a špicate... rukavice da v pohode dole a je už cela doskriabana....
@ellysa neboj, zvladnes ... doma mozno bude neporiadok, ale to neries, venuj sa sebeb a malinkej
a my maminy sa drzime hesla - BORDEL V BYTE, STASTNE DíTE 😀 😀 😀 ...... u mna to plati na 300%, lebo i ked upratujem, stale nieco vybehne ... a hlavne Hanka - vseeeeeeeeetko potrebuje, kazdu prkotinu, ona to potrebuje, lebo ide z toho nieco vyrabat ... uz ani neriesim, naco sa rozculovat ... vsetko mame vsade 😀
no veď ja som pred tým už bola s ňou sama, ale teraz mám pocit, že je to zasa nezvyk a jasné, na domácnosť kašlem, väčšinou varím až večer keď dojde môj, upratujem aj tri dni po kúskoch a chvalabohu už nežehlím, kúpili sme sušičku a mám svätý pokoj, malej som požehlila len prvý raz a nič sa jej nevyhadzuje, tak hádam netreba
@ellysa ja som sama skoro vzdy - teda sama s dvomi detmi a da sa to zvladnut, uvidis, najdes si system a bude to lepsie, ako ked ti po dome beha dalsi par ruk - presne ako anjelicek pise
... my sme aj teraz bez tatina - moj mm je doma pri rodicoch, chcel brat aj Hanku, nech si "oddychnem" -- haha vtipny, ale este nie je fit, tak som to zamietla, lebo isto by behala ako diva po zahrade, odtial dnu do domu, zase vonku - spotena o dusu a bola by zase tam kde predtym ... sa trochu fučal, ale tak nie on je s nou doma, ale ja ..... a cakaju nas krstiny, tak nech je zdravucka
...vcera bol pomoct kamosovi na stavbe ...... ale uz si zvykam ..... horsie v noci, ked krici jedna v jednej izbe, druha v druhej 😀 😀 😀 a ja kmitam ako handra 😀
ale stale tvrdim, ze zvladam to lepsie ako ked bola Hanka babatko ... a to som ani net nemala 😀
teraz akosi stiham vsetko 😅
no a sme hore, ideme na bazén možno bude na vzduchu lepšie 😕
sme sa vychystali vonku, Elinku som obliekla a vtom zahrmelo a do 10 minut sa rozprsalo ... teraz je fajn, ale uz sa mi nechce ist nikam 🙄 ... aj Hanka dostala na vyber - prechadzka al. Lolek a Bolek ..... co myslite, co vyhralo? haha
..ostavame doma 😉
@ellysa - pri druhom si robis mensi stres a vyvarujes sa kope veci, preto je to druhe dieta "jednoduchsie"
Juj aj nas zabiak je hore, po 4,5 hodinach tusim 😝 Piranka ma asi zozerie od hladu 😅

@anjelicek26 aj my ho mame - na cielku medzi obocim a tusim 2 aj pod nosikom - nad perou ☹
...uz som sa tu na to pytala - niekomu to zmizne , niekomu nie, len to zosvetleje, ale ked sa dietatko rozplace, zadycha pri behu al. rozculi a pokozka sa prekrvi, je ho znova vidiet
kamoskina malicka to ma tiez, ma uz 4 roky a stale je jej to vidiet, ale
na nete pisu, ze do piatich rokov by to malo zmiznut, prip. byt menej viditelne, ale ja ratam s tym, ze casom sa pokozka aj opali, aj zmeni strukturu - "zhrubne", tak to az tak vidiet nebude ... teda dufam
@evina0 my sme davali Hanke Humanu AR a vysla jedla plechovka tusim na 100 korun, co sme mali zlavu, lebo ona mala taky slabunky reflux
a aj Ela vyzera ako chlieb vyrazkovy - sama potnicka - des hroza 😲
a ty si neskusala Senovku grecku a Benedikt lekarsky - caj? Mne dost zabera ten benedikt
mliecko proti kolike - neviem, mari sa mil ze existuje, ale neporadim