icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
15. sep 2010

Aj ked aj toto je zaujimavy napad. Aspon to tak netrci do priestoru 😝

http://www.mothercare.com/Cosatto-Sixti-Circle-...

nonika1979
15. sep 2010

@zojec no a tu u nas vsetky deticky sa prikrmovali Aptamilom a aha s toho mi vracia myslim ze to je ako u nas ten sunar alebo nutrilon take nieco ale teraz dnes uvidim ako mi zareaguje na tu Bebu Pre

riska
15. sep 2010

@zojec, mne sa celkom pozdava táto

http://www.vsetkopredeti.eu/shop/vsetko-do-izbi...

@anjelicek26, jemine, zasa zapal? to už máš hádam treti, nie? 😲

leveretka
15. sep 2010

ahojte dievcata,

viete mi prosim vas poradit, co je dobre dat na zaparaninu na krku? Dnes sme si vsimli, ze pod zahybami sa jej na krku urobila taka skareda zaparenina aj napriek tomu, ze sme jej zahyby cistili kazdy den ☹ dali sme jej na to sudokrem, ale neviem ci je to vhodne alebo ci radsej nieco ine? 😕 😕 dakujem

hori
15. sep 2010

@leveretka ja som na to davala weledu nechtikovy krem na zapareniny (dostala som v porodnici vzorku zadarmo) a pomohlo do 24 hodin... 🙂

matulik284
15. sep 2010

ahojte babulky neviete mi niekto poradit? malicka sa uz dva tyzdne nevykakala...je to normalne? zda sa mi, ze je z toho nervozna a ked tlaci tak place ☹

chani
15. sep 2010

no dievcata, historicky okamih, Petko sa dnes 1x bez pomoci otocil z chrbatika na brusko 🙂 tak sme sa tu vytesovali 😀

ellysa
15. sep 2010

@anjelicek26 a prečo tú stoličku až od 1,5 roka? Ja so ju chcela kúpiť pre Oliviu, myslíš, že pre také malé nie je vhodná

katka512
15. sep 2010

@leveretka ahoj ja som malemu davala tiez kremik na zapareniny co som mala aj na ritku ,mam z tesca v tom ruzovom tegliku a pomohlo mu to

ellysa
15. sep 2010

@chani 😲 😲 😲 😲 tak skoroooooooo, no to naša traz vypadá ako lemra, my tiež dnes 😀

anjelicek26
15. sep 2010

@ellysa - ze "az" dnes, s tym maju deti zacat v 4 mesiacoch 😝 Lemru mame doma my, my este len tri dni zvladame zdvihat hlavicku 😅 😅 😅 Tak aspon nieco uz vieme...

A ta stolicka pre babo neni vhodna - lebo ju nemozes sklopit do polo lahu - ale do stokke musi dieta dobre vediet sediet - teda 8-9 mesiacov minimum, a aj to je skoro, lebo sediet 15-20 minut je v tom veku este velka zataz a ono to tolko trva, kym sa najedia... Ono sa da prve mesiace krmit aj v lehatku ci autosedacke - ale kedze deticky hodne prasia a treba to umyvat potom stale, sa mi to zda nevhodne... Takze my nejaku taku stolicku ako prima pappa... kamoska ju ma a bola fakt skvela... my sme mali esprit stolicku - od hauck... ta tiez bola fajna...ale tu tuto nezozeniem.

A nevadi, ze stokke az od 1,5 roka - ved v nej dieta bude pri stole sediet aj do 7 rokov, tak sa vyuzije... Saska ma 4 roky a na stol z normalnej stolicky tak akurat dovidi - teda ma tak bradu na hrane stola... a tak sa neda jest polievka ci ine 😅 😅

fatimuska
15. sep 2010

@nonika1979 ahoj, ako to, že Ti ubúda?mala si nejaký stres, alebo na základe čoho si prišla k tomuto poznatku?🙂

fatimuska
15. sep 2010

@sofinka2009 ja som ju dala preč v 2 mesiaci, to je tam pokiaľ si nevie ako tak udržať hlavičku, aby mu nelietala🙂

stelika
15. sep 2010

@matulik284 ahoj matulik my sme nekakali max 11 dní, a odpoved od sestričky bola: u dojčených detí je to normálne, ale treba sledovať či nie je dieťa mrzuté, či nie je tvrdé bruško a taktiež teplotu, kedže sme nemali ani jedno z toho tak som si vydychla, skusali sme vselico mozne aj nutrilon sme dali aby sme zahustili stolicu, no ale kkakali sme až tri dni potom 😠 , pretože ked to už bolo vyše týždňa tak som začala merať teplotu v ritke a ani na teplomeri nebolo nič hm....teraz sme naposledy kakali 11.9 tak čakam poklad v plienke a sledujem 😀

malka
15. sep 2010

prepacte, ze vam tu takto vstupujem, ale pozrite si aj toto video na Stokke Tripp Trapp ☹

https://www.youtube.com/watch?v=XJF7vD9nFrA
nonika1979
15. sep 2010

@fatimuska ano mam stres aj malo casu na odsavanie lebo moj to nepapa s ciciku ale ja si odsavam mliecko a davam mu ho s flasky tak myslim ze je to v poriadku ked som doma s 3 detmi sama a mojho mam v praci 200km od domu

prave som si zazila 20minut hrozy uz som si myslela ze budem volat zachranku co mi maly tak strasne reval ja som mu totiz dala tu bebu vypil s nej 90ml o tristvrte na 5 take mal krce chudiatko ze som skoro plakala mavali to aj vase deti??????????????????

anjelicek26
15. sep 2010

@malka - taketo video je ku kazdej hracke. Ku kazdemu kociku. Ku kazdej stolicke. Ku kazdej veci proste... to dieta sedi prinizko zadockom, ta drevena platnicka horna, ze sa vie zapriet do hrany stola. Ma tiez sediet tak, ze ma stehienka pod stolom - a to dost tesne. Potom take NIC nehrozi. Saska v tom sedava roky a nikdy ju nic podobne ani nenapadlo. Jasne, ze treba davat pozor. Ale to vzdy, dieta nemas nechavat same... Mne sa tak Saska vyvliekla z popruhou, postavila sa v stolicke a skoro prekotila dozadu... a to bola taka s nohami do A a s popruhmi, stolcekom, vlastne nevyvlecitelna...ale stacila chvilka... stokke je fakt jedna z najbezpecnejsich a najpraktickejsich stoliciek.

@nonika1979 - nebudete vy mat alergiu na nieco? Umele mlieka obsahuju skrob! Ja by som sla k doky otestovat ho... Ak ma krce takto zo vsetkych mliek, a to do chvile po napapani, a z tvojho mliecka je v pohode - tak tipujem ten skrob... viem, ze nejake mlieko ho nema, ale certa ktore...skusim zistit.

nonika1979
15. sep 2010

@anjelicek26 moja s toho prveho co som testovala co som mu dala ten Aptamil PRE s toho mi vracal vlastne vcetko mi vyvratil ten druhy tiez Aptamil ale jednotku normalne som mu dala tiez vracal vsetko nic sa v nom neudrzalo a teraz ta Beba PRE tu sice nevyvratil ale mal take krce ako hrom to som este nevydela jaj a k tomu Aptamilu ani s jedneho mi krce nemal iba ho vyvratil a smial sa mi potom ako jemu to vobec nevadilo ale toto boli krce po tejto Bebe zajtra som u doktorky keby tanky padali 🙂 🙂 🙂

matulik284
15. sep 2010

@stelika teplotu som nemerala, ale musim vyskusat...malicka stale prdka ale vecer vzdy okolo siedmej chyta zachvaty placu na pol hodinky a potom to prejde...neviem ci to ma z toho, ze sa nemoze vykakat ☹ brusko ma makke a cez den je v pohode, aj v noci...len vecer strasne place.

etuska
15. sep 2010

@zojec
Nutrilon sa v UK tusim predava pod znackou Aptamil a je fakt strasne sladky 😝 Nastastie mam dost MM a tak zatial 100% dojcime 🙂

etuska
15. sep 2010

@marcelka123
Marcelka-nakupuj cez internet 😀

zojec
15. sep 2010

@etuska no ja tiez 100% dojcim, len pisem co som pocula.. a bebu sme mali aj my, doniesli sme z porodnice :( chvalabohu uz nepouzivame 😉

stelika
15. sep 2010

@matulik284 no to je aj u nás síce nie často, ale hlavne ked ma krce raz nas chytily na prechadzke cez den a ked som ho zobrala na ruky tak sa vyprdkal, dosli sme domov pocvicili sme nozkami a potom sa zacal rehotat, huncut jeden 😀
a nema mala koliku ta sa objavuje vo vecernych hodinach a v rovnakom case....tu teplotu som merala pre istotu pri kazdom prebalovani ☹ a ked som sla do poradne tak som sa na to pytala no,ale ked to uz mas dva tyzdne tak skus pre istotu a pre spokojnost svoju zavolat zajtr svojej pediatricke co ti povie, po namerani teploty v dupke odratat 5 dielikov! pri niektorych aj viac zalezi ako pise v pribalovom letaciku od teplomera, ale najlepšie je asi ortutovym klasika...ja som si ho rozbila tak musim uzivat digitalny a ten po zazneni signalu este musim nechat 🙂

takisto davam malemu cjik na travenie mimino je to sypany cajik, to nam dali k nutrilonu co sme museli kupit ked sme dosli z porodnice lebo chcel maly stale viac, ale teraz uz je len kojeny a kazdy den davam cajik v lete som davala aj lucku vodu ale nedavam viac ako 50 dnes lyzickou vypil 20 🙂

stelika
15. sep 2010

@leveretka my sme davali puder aviril 🙂 ten nam zabral v lete aj na potnicky na telicku 😉 samozrejme umyt riadne osusit a napudrovat

weirdo
15. sep 2010

@leveretka - leve, nam na to pomohol Bepanthen krem. Tiez pod tymi faldami cosi vyrasilo 😀
@chani - wow, gratulujem!
@zojec - este k nehode, chvala panu, ze sa nikomu nic nestalo. Ozaj, aj Tebe zaspava na ciciku mala. Ako to budes riesit, ked uz nebudes kojit? Myslis, ze sa to Barborka odnauci? 😲 . Lebo cez den tak moja mala zaspava, tak reku ako to casom budeme riesit 😕

mojalili
15. sep 2010

@chani Pripajam sa k tebe, Danko sa krasne prehopil z chrbatika na brusko dnes, a dokonca dnes prvykrat aj uchopil hracky....takze dnes sa stal akysi zazrak s nim 😵 😵 😵
@leveretka normalne zaberie aj Sudocream....vazne.....
@anjelicek26 super, vidis, robi pokroky krasne, uz zdviha hlavicku. Ved on ti este ukaze, aky je sikulak 🙂

NO kocky, tak sme boli s muzickom na nakupoch, kupila som si aspon nieco. CHcela som sa v tom odfotit, ale ten moj muz je antitalent vo foteni, nemohol mi povedat, vyrovnaj si tu tuniku?
tak tu je vysledne foto.....nova tunika, elastacky, krasna bluzka a hlavne nove prechodne topanocky, jemne kozene, tak sa mi v nich dobre chodi...

matulik284
15. sep 2010

@stelika no aj ja si myslim, ze mala ma koliku, ale vraj ked babo pravidelne prdka tak koliku nema...tak potom uz neviem 😒
dakujem stelika, zajtra skocim za doktorkou, uvidim co mi poviem....inak mam pocit, ze mi aj malo papa...teda papala v noci o 23:30 rano o 5:30 trosku, potom o 7:30 trosicku...potom o 12:00 sa napapala pekne a potom az o 17:00 papala a teraz spinka a este nepapala....ale to uz dlho takto papa v takych velkych casovych intervaloch.

weirdo
15. sep 2010

@matulik284 - chuda malinke, asi potrebuje miesto v crievkach na mliecko. Potom daj vediet, co povedala doki. Drzim palec 🙂

matulik284
15. sep 2010

@weirdo dakujem...potom napisem...