Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@matulik284 a pribera dobre?
@matulik284 nas drobec uz pred kakanim normalne presne toiste robi malicko papa, ale neplace je spokojny a este aj vygrca, lebo nema miesto na to si myslim ja a kes sa vykaka tak uz je dobre, ale pred tym kakanim tak prdi panecku to ani ja tak neprdim take smradlave 😀 fuuuu
a svokra je detska sestra teda robila teraz je mimo sr tak pokial neplace ze je tisko tak je spokojny a ja neriesim radsej aj ked sa mi zda ze mam malo mlieka tak napriek tomu pribral za 2 tyzdne 140g 🙂 a spinka pekne dokonca ho uz aj prinutim aby spal cez den a zacali sme spinkat pekne na boku a samozrejme ze sa uz zacal prevalovat 😉
tak potom napis info co ti povedala doktorka lebo my sme dostali takuto odpoved ako som spominala hm 🙂 a prosim neviete mi tu niekto poradit uz som tu raz pisala ohladom toho ockovania ake mali reakcie vase deturence na tbc pretoze mi nemame ziadnu reakciu sa ma este doktorka pytala ci sme boli ockovaní 😕
zatial nepovedala nic ani nas nezaockovala v utorok lebo vravela, ze udajne ma maly mramorovu pokozku ale to ma hlavne ked ma chladnejsie rucky a celkovo ked mu je chladnejsie ale trup ma teply. dala nam zatial kalcium zajtra poslednu davku davam a v piatok poobede ideme k nej tak som zvedava dufam ze ockovanie nebudeme musiet absolvovať ešte raz ☹
@weirdo zatial nepovedala nic ani nas nezaockovala v utorok lebo vravela, ze udajne ma maly mramorovu pokozku ale to ma hlavne ked ma chladnejsie rucky a celkovo ked mu je chladnejsie ale trup ma teply. dala nam zatial kalcium zajtra poslednu davku davam a v piatok poobede ideme k nej tak som zvedava dufam ze ockovanie nebudeme musiet absolvovať ešte raz ☹
@weirdo neboj, ja si myslim, ze sa to samo vyriesi.. pokial sme spokojne my aj babatka, tak to nemusime riesit.. myslim, ze tebe sa to vyriesi prvymi prikrmami a vecer mas v pohode.. a ja neviem.. ja sa k malej rada tulim... mne to bude chybat, ked prestanem kojit.. ale verim, ze tak skoro to nebude 😉
@matulik284 ty si ju vážiš doma? alebo si bola teraz až v poradni? ak si ju vážiš doma tak aspon vieš že ti pribera a ked ti na to nič nepovedala lekarka tak asi staci... no tak som zvedava ako dopadneme s tbc-kom 😒 a s tym kakanim drzim palce a info od lekarky potom podaj moznonieco ine ti poradi a mozem aj ja potom vyskusat 😉
caute baby, tak ja sa hlasim z Bratislavy. 🙂 let bol priiiiiiiserny, kebyze nemam rodinu v inej krajine, tak necestujem s dietatom lietadlom kym nebude mat aspon 3 roky, ale co narobim?? mala plakala pri vzlietani, potom cuckala a zaspinkala ale len na pol hodku, potom sa pokakala, skerila sa na mna, no a nakoniec pri pristavani vrieskala tak strasne, ze som myslela, ze sa jej nieco stane, chudatko moje. uz teraz mam stresy, aky bude let naspat. ☹ ☹
a este som s nou isla sama, nemala som cas sa ani napit, ani najest, sa cudujem, ze som vobec vecer mala nejake mlieko! 😕
inak tu sa jej paci, v noci spinkala v pohodicke a dnes cez den najprv hodku a potom 4 hodiny! to sa jej uz davno nestalo cez den, asi dospava ten stres z cestovania.
@matulik284 nam este na predporodnej priprave hovorili, ze deti nemusia tyzden kakat, ale ak je to viac, tak to uz mame riesit, hlavne ked vidis, ze sa snazi a nic. ☹ chudatko...nerozmyslala si nad tou rektalnou rurkou alebo probiotikami nech sa jej to upravi? radsej by som to konzultovala s lekarkou. a nasa mala ked nekakala 5 dni, tak prdkala strasne smradiky a nechcela skoro vobec papat, uz tam nemala miesto. daj potom vediet aka bola nadielka v plienocke, to bude nieco! 😀
@zojec - ja keby mam menej mliecka, tiez poriesim prikrmy, ako by som riesila UM 😉 Pri Saske mi v 4 mesiacoch skoro odislo mliecko, tak sme davali na obed prikrm a zasa to nabehlo po case... ona UM ani za svet, flasku, cumel, nic - my sme presli az na pohar 😖
Inak co je s tou mramorovou pokozkou? Maly ma casto taku na nozickach...
@bealondyn - no ma nedes sakra... som necakala, ze by mohol byt s letom problem... zo Saskou to bolo vzdy v pohode...a lietali sme od babatka... S Maxom letime az o mesiac...
A ku kakaniu - Saskin rekord bol 12 dni. Potom to bolo vsade... priemerne kakala kazde 4-7 dni... tie prve mesiace sme fakt nemali nejaku spotrebu plienok 😝
@mojalili - sekne ti to a Danko je sikulak veliky 😵
@matulik284 - ak je to vzdy o rovnakej hodine, tak su to koliky... väcsinou to maju deticky vecer pred spanim, krce v brusku... pokial prdka a nema velmi stvrdnute brucho, by som jej rektalnu rurku ci podobne vecicky urcite nepchala... kamoske pomaha na koliku celkom dobre Infacol.
@nonika1979 - potom daj vediet, co povedala doky. Ale ked ho to az tak drazdi, tak to moze byt fakt ten skrob. Urcite nech mu spravi testy.
@stelika nemam doma vahu...ked som bola po mesiaci v poradni tak ju vazili a pribrala pol kila a potom o mesiac znovu pribrala pol kila....doktorka povedala, ze to nie je ani malo, ani vela...ze je to v pohode. urcite dam potom vediet co povedala.
@bealondyn presne tak..velmi sa snazi a nejde to....len prdka a vzdy ked si ide prdnut alebo prdne tak zaplace.... ☹ snad to bude dobre a lekarka nam nieco na to da a malicka sa vykaka...
@anjelicek26 citala som ze to mozu byt aj "falosne koliky" dietatko potrebuje odburat stres a nahromadene zazitky z dna a vraj to v 3-4 mesiacoch prejde. Snad to bude toto kedze prdka a brusko ma makke.
@bealondyn no to je prvykrat, co pocujem, ze niekto nechvali lietanie s babatkom... 😉
my mame za sebou zase 5 hodinovu cestu autom... sa Luci isla ukazat dedkovi... ale v pohode - tam s dvomi, naspat len s jednou prestavkou, inak cely cas v autosedacke spala... 🙂 akurat potom tam aj doma nechcela az do druheho dna jest... ale upravilo sa to.
@anjelicek26 s tou mramorovou pokozkou sama neviem ale opytam sa jej v piatok ked tam pojdem co to znaci lebo na internete som toho nasla kopec aj v pohode popisy ale aj nastrasujuce tak neviem co si mam o tom mysliet... ale si myslim ze to bude tou termoregulaciou, ze ju este nemaju ako dospely ludia, ale po roku alebo po nejakom case by sa mala stratit
@nonika1979 aptamil mam aj ja 1HA a mi sme s ním velmi spokojný, s nutrilonu nás bolelo bruško a z tohoto nič a papámeho už 3 mesiace,krásne rastieme ani chorý sme neboli, tak klop klop. ale kazde dieta je iné 😉
@weirdo noo co som vycitala mali by mu robit testy ci ma dost protilatok a ked nie tak preockovanie 🙄 a zas poniektorym sa reakcie zacali javit az ked mali deti tri mesiace a poniektorym vobec az v dospelosti mna napr. v skolskom veku vobec nepreockovali, lebo som mala kopec protilatok bola som jedina z triedy, ktora nedostala davku 😀
@anjelicek26
@hori no mne tiez vsetky kamosky hovorili, ake je to super s babatkom, ze celu cestu prespi a prd. spala pol hodku. ☹ ju inak vzdy strasne vydesilo ked nieco zacali letusky hlasit alebo nieco pustali, co v sprostom ryanair robia kazdych 5 minut, ze nieco ponukaju! takze to bol najvacsi problem. strasne sa toho bala. ☹ a ona je inak taky zvedavec, skoro celu dobu sa len kukala okolo seba a vsetko si obzerala. najhorsie to bolo pri tom pristavani teda...no naspat ideme s british airways, snad to bude lepsie, viac miesta a menej blbych hlaseni.
@zojec nasa tiez spi vo vaku a neprikryvam nicim a to je v anglicku vacsia zima v noci ako tu.
@zojec ahojček ja mám vybranú stokke, je parádna, nie je najlacnejšia, ale vydrží roky, ja som typ že radšej trošku viac investujem, ale na roky, kupujem farbu k nábytku a malý ju bude mat aj do školy, stoji 200eur na komplet, kto ju ma max. chváli. pozri na nete stokke.je drevená a na roky, odporúcam 🙂
@matulik284 - zbehni do lekarne, kup rascove cipky, polku jej daj a uvidis tu spust... pomaha to na 100% nie je to navykove, ani na predpis, a je to na prirodnej baze
@zojec - Max ma pyzamko lahke a na tom lahky paplonik... niekedy spi aj vo fusaku, ale ma taky prechodny, potom mu na to uz nic nedavam... ak je vo fusaku, nema pyzamo, len bodynko
@nonika1979 ahojček inak 3dni musis vydržat na mliečku , aby si zistila ako mu sadlo, tolko trvá kym si na neho bruško zvykne. ale ak ho cele vyvráti, tak by som ho už nedávala ☹
@bealondyn - my tiez poletime do BA s ryan air... uvidime... Max je tazky pohodak, tak snad bude ukazkove babo... Ja budem mat zo sebou este aj Sasku... bude mi veselo...

@weirdo no tak to teda neviem.. nad tym ze prestanem kojit nerozmyslam.. 😀 mne na prse zaspava len vecer.. ale trva to kratko.. lebo ju krmim poleziacky a potom sa uz len docicka.. cez den len ked zadrieme.. zatial to neriesim.. budem potom ked to bude aktualne, mne to takto zatial celkom vyhovuje..o 8,00 je uz ticho a viem ze bude spat aspon do 1-2hej rana.. pred tym ked som chcela aby spala sama, tak ricala ako tur aj do 9tej , bola som nervozna....
baby, vy co pouzivate spaci vak, mam taky trosku zatepleny s vatelinom, aj zakryvate deti perinkou?