Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
baby plavky su najlepsie taketo
http://www.najplavky.sk/product_info.php?produc...
u nas deti co sa este pocikavaju, musia mat taketo v inyvh do bazena nemozu, tie ostatne vobec nezachytavaju moc, skor tam ide o kakanie....
babenky, aku ste mali noc po ockovani??? nam to dnes zacina... mala ma len mierne zvysenu teplotu, ale na zaspavani sa to uz prejavuje... 😒
baby pomooooc, dnes pri beznom cesani mojej prvorodenej som jej nasla vsi a to sa teraz zacal skolsky rok. Je to mozne teraz v dnesnej dobe? Som si myslela, ze nam sa to nemoze stat 😒 Teraz likvidujem ich ako sa da, nemate nejaky dobry tip ako tie svine zlikvidovat? 😠
@angie267 sampon vsi, predklonit hlavu a vycesavat... ked ich dostanete z vlaskov postelne prevliect treba!!!
@hori my sme zaspali okolo 23, ale spal potom
@zzz jezisi... ja som tieto tiez pozerala, teda ale vobec sa mi nepacia ... image je na nic 😀😀😀
kubko sa nam nejako rozbehol vcera 😀
@julinka2787 ja menim aventove, kazdy mesiac 😒
@monky1 monky 😔 no teda, to je ale smola ☹ drzim palce, aby ste boli vsetci cim skor fit. A mliecko je na tom ako? Ako davkujes costi?
@desmodka no ja som si svoje plavky este neskusala 😕 okuliare ani capicu nemam 😅 vyzbrojena som jak hovado ako tak na to pozeram 😀
@mici111 neviem, kazdy ma svoje pravidla. U nas v NR su radsej, ak su iba plavky bez plienky, ale nezakazuju to iba nie su moc nadseni
@angie267 treba kúpiť šampónik v lekárni. oni aj poradia ktorý. umyť vlásky a vyčesávať a vyčesávať...hustým hrebeňom.všetko povedia v lekárni. bohužiaľ je to možné aj v dnešnej dobe, lebo vši už nie sú len záležitosťou neupravených ľudí, ale tie svine si zvykli aj na čisté hlávky. držím palce. bojovať až do úplného konca! 😀
@kuriatko33 ale ja som myslela, že zameniť za tie s väčšou dierkou na väčší prietok. jasné, že inak meniť kvôli hygiene. 😀
@angie267 neboj, vší sa dnes dá zbaviť ľahko..aj dcéra ich pred pár rokmi priniesla zo školy, mala vlasy po zadok a veeľmi husté, v prvý deň sme doma nič nemali, ale skúšali sme olejový zábal a potom alpový zábal a vyčesávanie hustým hrebeňom nad bielou plachtou...inak- toto je najspoľahlivejší aj najnutnejší spôsob ako sa ich zbaviť..na druhý deň som v lekárni kúpila prípravok Full Marks solutions a aplikovala, spolu s vyčesávaním...inak- podľa toho koľko cm od koreňa vlasu sa nachádzajú vajíčka zistíš, ako dlho vši v hlave má..za mesiac narastú vlasy zhruba 1cm, voš kladie vajíčka ku koreňu...dcéru som na druhý deň mohla poslať do školy, mala čistú hlavu
@julinka2787 ahoj ja uz som malemu zmenila na jednej flasi tu mam od Mam a to sa to menilo uz v 2 mesiaci a na tej druhej to mam Tomme tippe sa chystam teraz cumliky su ocislovane cislom 2.
@hori @sportpark my sme boli ockovani v pondelok a maly nemal teplot a ani nebol mrzuty prespal mi krasne celu noc od 20:00 do 06:30 a davala som mu nato octanovu masticku...
Baby a ten Vigantol davate alebo nie kupili ste si v lekarni ine kvapatko???
@julinka2787 ahojček avent tie cumliky ma prisposobene podla mesiacov 0m+,1m+,3m+,a teraz mame doma 3m+ale dá sa prietok prisposobovat, tak to preto tak casto menime 😉
@kuriatko33 aháááá! tak sorry. ach tá nevedomosť moja. bo ja mám lovi a tam sú mini (0+) a potom slow(3+).ok. tak zmením.aj keď tatianke to ide celkom fajne aj s tým malinkým. ťahá ako kompresor. 😀
ahojte, dnes sme boli na poradni, Olivia je dlhá ako týždeň pred výplatou 66 cm a má 6150 g. je tu niekto dlhší 😅
a máme za sebou aj prvé očkovanie, bola statočná, neplakala veľa, ja asi viac, teraz čakám čo bude, natrela som jej to tou octanovou mašťou-ako často to mám robiť? a dali ste im aj niečo preventívne-nurofen, alebo až ak by mala horúčku a čo myslíte, máme ísť zajtra na kúpanie, ja som skôr za to, že asi nie 😒
caute
mi sme boli v utorok na porodni a mame 63cm a 6180g a aj nas ockovali a v pohode sme to zvladli. Ja som dala na nozicky len studeny obklad .
Inak tie co kojite uz ste dostali menzes? lebo ja asi dnes hej 😒
@ellysa pekné miery. moja má v pondelok 3 mesiace a už teraz má 65cm. 😀 😀 😀
@bakatuska - este nie a dufam, ze sa este dlho nedostavi... pri Saske to trvalo 8 mesiacov a potom zasa dlho nic, za prve dva roky len 3x.... aspon nieco som mala z toho kojenia v noci kazdu hodinu-dve 😖 Ja zajtra oslavujem jeden rok bez mrchy 😅 😅 😅 Drahy si robi srandu, ze ci chceme dalsie junovciatko este... mu to vtipne prijde... lebo posledna mrcha pri Saske bola 16.9. a pri Maxovi 18.9. ... Som mu povedala, nech sa najblizsie dni drzi odo mna na mile daleko, ze dietatko dalsie az o par rokov 😎
@ellysa - Max ma po natiahnuti 61 cm, ale vahu ma uctyhodnu 😝
Po ockovani by som nesla na plavanie, predsalen, bude mat oslabeny organizmus, moze hocico chytit...
@angie267 - prave po zaciatku skolskeho roka ich ma kopa deti, boli po taboroch, spali v stanoch, s kamosmi... deti na to tolko nedavali bacha... treba kupit specialny hreben na vsi, najlepsi je nitty gritty hreben, my ho mame preventivne doma (som minuly tyzden tiez paranoju chytala, ked som Saske nieco nasla vo vlasoch - nastastie to nic nebolo), Ten nielen ze vsetko pochyta, ale znici aj hnidy, rozbije vajicka... Najdolezitejsie je umyt vlasy samponom - hedrin je skvely - ale su aj ine detske, ten zabije zive vsi a ten zvysok treba vycesavat do aleluja, nech sa nevyliahnu nove. Vycesavat kovovym hrebenom na vsi - tie plastove - po case sa im rozijdu zubky a nevyceses vsetky hnidy. Vycesavat z mokrych vlaskov - najlepsie dat balzam na vlasky, nech sa lepsie klzu, aj tym pridusis vsi. Treba to robit pod silnym svetlom - slnecne alebo silna ziarovka, inak ich mozes prehliadnut. Tu kuru samponom treba po tyzdni pre istotu opakovat. Kamoska ma instruovala, ta si uzila svoje 🙄
@angie267 - a jasne - vsetky kefy vyvarit alebo kupit nove, postelne pradlo vyprat, aj potah zo sedacky, vsade, kde dieta sedelo. Prezriet teba aj z manzelom. Babo asi nie, do vlasov kratsich ako 2 cm vsi nejdu. Rovnako plysove hracky z postele , strcit na noc-dve do mrazaku, potom uz je dobre.
A vobec si to neber, vsi vraj miluju ciste vlasy...
😲
Alenka za mi za poslednych 10 dni pribrala 385 g (ma 3a pol mesiaca a uz dosiahla 2-nasobok porodnej vahy), je plne kojena, no doktorka ma dnes na Kramaroch presviedcala ze ju neboli brusko ale ze je hladna, som mimo ja alebo ona? Snad viem kedy moje dieta place od bolesti a kedy od hladu...? 😕
🤐 🤐 🤐
AHOJTE KOCKY,
ja uz som taka vycerpana z Danka, ako sa zmenil..... v noci od 1.30 - 4.30 bol hore, vyzdereny na mna.....2 hodiny na prse, stale akoby hladny, urobila som aj UM a nic, vypil len 30 ml....
TEraz opet rev, aj by chcel jest ked vidim jeho cmulanie paste, krici, jeduje sa. KEd mu dam prso (mlieka mam tak ze strieka z neho), tak sa sponuje, vystiera a po 3 sekndach vypluje prso, stale reve a reve. AJ som odsala sopliky-nic, zmenila polohu kojenia - nic , proste neviem co mu je. Kakal rano, takze by mal byt v pohode, vyspaty je, ved teraz vstal...no neviem co s nim....so myslite, cim to je????? Mam zarobit UM ci by si dal? JA uz neviem co robit, ked tak sa jeduje a reve..... ☹
Aj ja som si myslela, ze je to od hladu, ale preco odmieta s vreskotom prso, ked mam mlieko, nic som zle nejedla......ach jaj

ahojte babuľky! chcem sa spýtať, tie čo fľaškujete, meníte po treťom mesiaci veku cumlík za väčší prietok??nech sa rýchlejšie napapá. 😒