Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@chani A aky cumlik ste kupili moj malicky ma uz 10 cumlov, no zatial sa nam najviac osvecili cumliky MAM, ale aj tak rucicka mu najviac chuti
@mirka12011 ano my sme pri kupku.....a vy kde teraz?
@leveretka to odmenovanie sme zaviedli vcera, aby tatko vedel, aka bola Hanka, ale vyfasovala hned mracik, lebo 3x do dna si pre nic za nic porevala 😀
..tak som si povedala, ze dnes dostane slniecko, aby sa tesila ... ale asi budem davat 3 - za rano, za den a za vecer - slniecko, mracik a blesk, ked uz je najhorsie 😉
@majjka0806 my sme vyskúšali skoro všetky cumlíky, ale najviac sa malému páčia tiež MAM. ale aj tak sa nechytajú na ručičku v puse a najlepšie obe naraz, to potom mťaská a slintá ostošesť
@katka226
@majjka0806 no tak my sme tiez poskusali milion cumlikov a teda ani jeden sa nechyta na ruku.. uz ale mesiac som jej nedavala ziaden.. len sa zbytocne nervuje, ked jej ho tam pcham.. takze sme bezcumlikovci -D 😀 😀
@zojec vcera dobrala ATB, tak dnes som ju este nechala doma, zajtra uz pojde
ale uz teraz sa obavam, ci bude chciet ist, lebo zvykne vymyslat ... ale tak aj tu mame motivaciu - zaviedli sme zositok, kde zapisujeme pesnicky a basnicky, kt. sa tam nauci a ku kazdej si moze nalepit nejaku nalepku, cim je teraz posadnuta 😀 .... len mame problem, lebo stale trva na tom, ze vie novu pesnicku a pritom si vymysla a nema to ani hlavu ani patu 😀 😀 😀
@majjka0806 a tak ano rucicka je najlepsia 🙂och neviem co to je zac aka znacka, si nepamatam, kupila som ho v DMke, latexovy, taky cerveno modro zlty
@majjka0806 ono mne nerobi problem ked si pcha do ust pasticky alebo vsetky prsty a tak skor nechcem aby si zvykol na sanie palceka 🙂 preto cumel
no moja je tiež bezcumliková...najhorsie je, že objavila palec..ked jej ho vytiahnem, kuka na mna vyjavene..urobim jej nono nono a ešte s mi aj vysmeje... teraz to skusam s plastovým kružkom, ktorý si vie chytit, a ked si pchy palec do ust tak jej dam kružok ako nahradu 🙂 dlho nepožužle, ale teši sa zatial tomu
@ellysa - odpisal mi, ze posiela len do UK...dufala som, ze ti to posle priamo... skusim este volaco ineho...potrebujes ho hned? Inak ho posleme ku mne a odo mna nejako posleme dalej...
@bubina1 - ja ked som prestala bojovat proti cucaniu palca, hned prespal celu noc 😝 On si strci palcek, podudluje, spi dalej... dnes 20:00 - 06:00 - 08:00.... parada... uz mu ho nevyberam... aj cez den ho len polozim do postielky a on si da palcek a spi... ja viem, ze s tym bude neskor problem, ale stale mu ho vyberat je na porazku. Navyse sa pekne certi a do minuty ho tam ma zas.... mi niekto pisal, ze vrcholi medzi 3-6. mesiacom saci reflex a proste to deti potrebuju...ci stale cucaju mamu, ci cumel, ci palec... ze potom by to malo byt lepsie...
@anjelicek26 ja jej furt nevyberam, len ked pristihnem... a v noci neriešim... dudlajuce deti maju si myslim tiež palec namiesto dudla ked im vypadne dudel... ale mat pale len z nudy v puse, tak to ee...
@anjelicek26 no škoda, vieš čo necháme to tak, ja ešte skúsim niekoho popýtať a uvidím, čo bude ale ďakujem pekne za námahu 😉
@bubina1 kedysi som posielala recepty pre deturence - plno preplno od prvych prikrmov, ak si si ich vtedy nepytala, napis mailovu adresu a poslem Ti
u nas tiez smeruje ruka do pusinky, ale statocne vyberame a nahradzame cumlom ... povolene ma, len ked je nervna a ja fakt nestiham a ma revat ako tur, tak nech si zmoli tu pasticku
my uz brucha naplnene, tie slivkove gule z Lidlu sme mali prvykrat a su fakt bozskeeee ... je v nich citit aj skoricu .. mnaam .... vrelo odporucam, len skoda, ze si tu dobru chut musim pokazit Bioparoxom ☹
ahojte..no aj my mame už po ockovani...tak som zvedava...a mame 6260 g a 61 cm......tak sa tesim...ze krasne rastieme.......
ahojte.tak aj my tesmne zaockovany miery 62cm 5200g .dala som mu stidene obklady teraz spi vo vaku.co este pomaha?dakujem viem ze ste to dozadu popisalai len nemam kedy to hladat 😖
@sofinka2009 ja som malej nedavala nic.. nozicku nemala ani zapuchnutu, ani cervenu, a ani horucku.. zavisi od toho ako sa bude spravat.. do horucky 38,5 ani nic nemusis davat.. potom paralenovy cipok a pri velkej horucke studeny zabal.. ale verim, ze to nebudes potrebovat
@kuriatko33 kaše asi dávať nebudm, iba keď budem časovo zaťažená, začala som zemiačikom, to asi tak týždeň, potom skúsim mrkvičku, potom mrkvičku + zemiak, potom + brokolica...neskôr + mäsko....
no asi by som nezacala zemiakom.. obsahuje veelmi vela skrobu, co nie je dobre pre detske brusko.. len ho zaplni, ale vela zivin tam teda nie je.. :( ako som spominala, treba dojcit co najdlhsie, obzvlast ked mas mlieko.. lebo takto sa moze stat ze si ti zacne aj menej tvorit, ked sa maly zasyti zemiakom... a zacala by som ako prvym bananom, tak v 6tich mesiacoch to je energeticka bomba.. pises spravne, ze treba podavat po tyzdni.. potom mrkvicka, avokado, brokolica.. atd. atd... barborkine prikrmy masko obsahovat nebudu..
@katka226 Tak to tiverim...moj Sebastianko uz teraz po najnovšiom vsetko hryzie (dasienkami) 😀 este nemá čim. tak sme mu kupili hryzatko, nech sa trosku zabavi.... 😝

@monky1, dakujem, prišlo 🙂 už sa tešim na kuchtenie 😉
ja som čítala z roznych zdrojov, že kojene deti prikrmovať od 6. mesiaca, neskor radšej nie, lebo potom zvyknu vymýšlať a odmietať.... a ked slabo priberajú, môže sa začať už v piatom mesiaci
a deti, ktoré su na UM možu papať prikrmy po 4. mesiaci
začať zeleninou a mäskom, postupne pridať ovocie a až potom kašičky
tak, teoriu mám zvladnutú 🙂