icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ellysa
24. sep 2010

@fatimuska krásne vydržal drobček 🙂
baby naša oliv je od pondelka vkuse umrnčaná, ja už mám niekedy pocit, že ona mrnčí aj keď jej nič nie je, že sa jej páči ten zvuk alebo čo, hocikedy sa hrá spustí strašný rev a keď dobehnem usmeje sa a takto dookola, tak neviem, či ju niečo trápi, alebo len vyžaduje aby som bola non stop s ňou, čo teda nie je bohvie čo 😕

mici111
24. sep 2010

@ellysa no ja so Sarinkou musim byt non-stop...inak reve ako tur...a nic doma nestiham...

ellysa
24. sep 2010

@mici111 no asi j u nás to tak bude, možno sa začínajú tak zmaminkatievať a už si to uvedomujú, že keď revú hneď pribehneme, neviem, či je dobre hneď bežať ale ja ju jednoducho revať nenechám, snažím sa ju nebrať na ruky len jej ukážem nejakú hračku, alebo jej spievam, recitujem, ale predtým som ju nechala aj hodinu pod hrazdičkou a hrala sa teraz už nehrozí a od kamarátok viem, že už to bude len horšie 😅

nonika1979
24. sep 2010

@anjelicek26 awojky uz minnule som ti chcela napisat ale nejako mi to stale nevychadzalo vonku je este pekne pocasie takto vyuzivame na prechadzky ale ked mam trochu casu tak sem zabehnem trosku pocitat a niekedy nejde inak iba s malinkym na rukach citame a prezerame si foto co tu popridavate no neda mi poslat ti tuto nasu foto ked moj ocumoval tvojho ved posud sama 🙂 🙂 🙂

ameanda
24. sep 2010

ahojte baby,
ako sa zbavujete soplikov? ja pouzivam len libenar a vyberam sopliky takou odsavackou balonikom, co je uplne o nicom alebo vatickou
ale sopliky sa nam tvoria neustale a uz s tym bojujeme asi 2 tyzdne

monky1
24. sep 2010

ahojte

zacinam sa drzat hesla - co sa moze pokazit, to sa aj pokaziiiii ..... po dvoch dnoch v skolke ma Hanka zase sopel - noc bola rusna, cim dalej, tym menej spim - o 1.30 sme tahali sopliky vysavacom, vysvetlovala som jej, ze sa nemusi bat, ze nikto vrtat nebude, ani ziadna ruka nechodi a nereze deticky - kurnik, neviem, kde na take voloviny chodi .. a hadam do rana som pocuvala z polospanku, ze ona do skolky nechce ist a ani nepojde 🙄
...o pol tretej som uz cela zufala pisala sms manzelovi, ze ma asi porazi, ze to prestavam zvladat, ze zase bude hana chora, ze uz neviem kolku noc nespim, ze kmitam detska - spalna - spalna - detska, nech sa zbali a pride domov, lebo mi tu svihne .... rano v skolke plac, nestihla som ani ucitelke povedat, ze sme mali rusnu noc, ze asi bude cez den mrzuta, lebo mi hned ukazala dvere ked videla, ze hanka place - ako beriem, je to lepsie, ked odidem skor a nelucim a nemojkam sa, ale tak ani som necekla a uz som bola vonku 😒

este ze Elinka je ako slniecko - i ked zasoplene

@mojalili - nestras, chudatko lili 😢 .... co sa to teraz na tom svete deje ☹

monky1
24. sep 2010

@ameanda tiez kvapkam Libenar, necham par minut posobit a potom poodsavam odsavackou na vysavac - obrovska pomoc - vyuzivam aj pri starsej a j pri mladsej

ameanda
24. sep 2010

@monky1
dakujem

hori
24. sep 2010

@ellysa nestraaaaas, presne toto zazivam aj ja... a co je blbe, u nas to ide k horsiemu aj po nociach... kde su tie casy, ked prespala v kuse 5 - 6 hodin!!! 😒 a vratilo sa aj grckanie... dufam, ze len docasne... este ze to babie leto aspon prislo...

@monky1 mas moj obdiv... moj mangel je len tyzden na sluzobke a uz ratam hodiny do zajtra, kedy sa vrati... hned bude tahat sichtu s malou a ja sa konecne vyspim... noc sme mali tiez pernu... aj ked nie so soplikmi...

riska
24. sep 2010

@ellysa, to robi aj naša, pekne sa hra a ked ju necham na chvilu samu, už začne tak mrzuto vykrikovať...a ked pridem k nej, už je to o.k. podla mna to bude len horšie 😀 a ked začnu rozprávať, tak bude samé mamamama 😉

@monky1, maš môj obdiv...a aj všetky mamy, čo majú viac malých detičiek 😉

monky1
24. sep 2010

@hori dakujem ... ono vsetko by bolo fajn, keby nebola chora ... alebo keby aspon nemrncala ohl. tej skolky, ze tam nechce ist - toto mi fakt na pokoji nepridava, ked to nonstop pocuvam - poobede, vecer, v noci, rano ....
a este aj posledne dni som si vsimla, ze hoci sa jej viac venujem, doslova ju rozmaznavam, je to uplne ine dieta - smutne, zahlbene do seba, proste nestastne - velmi jej chyba tatko, je nim posadnuta, zle znasa jeho odchod ... ja uz neviem, co ine este mozem urobit okrem toho, ze ju nebudem nechavat v skolke spat, lebo to by som nechcela

a inak k tomu grckaniu, Ela s tym nikdy problem nemala, az teraz zacala - odkedy som jej davala stoptusin, fenistil a cebion, zacalo z nej mliecko vybiehat

anjelicek26
24. sep 2010

@nonika1979 - genialna fotka 😅 😅

@monky1 - drzte sa, bude lepsie 😉 Draheho nemas doma? Moj je tiez na sluzobke... ale deti su v pohode nastastie...

@ellysa - no Max je v tomto stale pohodak, rano je skoro hodinu v ohradke zo Saskou a hraju sa, pozeraju na telku, Max si tam kope do veci, Saska mu hrka z hrkalkami... aj na deke vydrzi, aj v postielke ked ho dam - do tej velkej, tam ma len hracky a kolotoc, tam tiez 20-25 minut vydrzi uplne sam... nevadi mu ani, ze nie som v miestnosti... place ani neviem kedy... len ked je strasne unaveny... a to do par minut potom zaspi...

Drobec spal od 16:30 - 07:30 rano, potom od 08:30-09:15 a teraz od desiatej uz spi zas, unavenyyyy... baby povedzte mi ze z COHO? V noci papal nad ranom... 2x... to nemal sancu vydrzat tak dlho bez papania...

monky1
24. sep 2010

@anjelicek26 😲 😲 😲 😲 😲 😲 od 16.30 do 7.30?????????? odpadnem

katka226
24. sep 2010

@majjka0806 hryzátka sme skúšali už aj my, ale vôbec ich nechce, stále len tie ručičky...

flamenga
24. sep 2010

ahojte... tak my sa posledný týždeň pasujeme s tým, že malý nechce jesť... a naše nočné 7-hodinové spanie sa zmenilo na budenie sa každé 4 hodiny 😒

anjelicek26
24. sep 2010

@monky1 - no bol hodne unaveny, tak som ho nebudila, vsak nech spi, ked to potrebuje 😝

bubina1
24. sep 2010

tak..včerajší výlet mame uspešne za sebou... malej vidiecky vzduch prospel...
nazov foto...tekvica na tekvici...

miculienka
24. sep 2010

kočky koľko dní máte rekord nekakať u malých keď iba dojčíte, moja už ťahá 6 deň, inak kaká každý 2. deň 😕

ameanda
24. sep 2010

@miculienka
ja mam rekord par hodin 🙂
velmi som ti nepomohla

ellysa
24. sep 2010

@anjelicek26 ja na maxa nemám slov, čo si robila v tehotenstve, že je taký. 😝

@bubina1 krásna tekvička 😉

ellysa
24. sep 2010

oliv sa vonku vyspala-najnovšie chodíme von v autosedačke, iba tam sa jej páči a už je celkom v pohode, asi bola unavená, najnovšie si zahrizne do spodnej pery, tak že jej ju nevidno a hmkáááááááááá si, raz veselo, raz nahnevane potom zvískne a tak do okola 😉
normálne mám pocit, že moje dieťa je nejaká rozpoltená osobnosť alebo bude herečka a skúša si všetky emócie 😀

niga
24. sep 2010

@bubina1 Preco v studenej vode? Ja som ho oprala klasicky na programe 40 st. a nic sa mu nestalo.

anjelicek26
24. sep 2010

@bubina1 - aka tekvica 😲 Teda ta, na ktorej sedi drobatko 😅

@miculienka - pri Saske aj 12 dni. A nie raz.

@ellysa - no ja som chodila do prace, odhrnala tri mesiace v kuse sneh, lietala po Sasku, vlacila tasky z nakupom, prestavovala nabytok, chodila von...co ja viem...drahy bol v UK, ja v Nemecku, vsetko bolo na mne... od 30.tyzdna mi tvrdlo brucho, asi toho bolo fakt moc...vsak sa aj skorej narodil... teraz si to vynahradza, ze si v brusku nejako moc neoddychol 😝

sofinka2009
24. sep 2010

@anjelicek26 vas max sa narodil v ktotom tt?nas v 37.

babulina
24. sep 2010

caute, dve deti posteli a obe spia, jupi jupi
my co sa tyka oblecenia tak obliekame 6-9mes, lebo tomik je tlusty a dlhy, ale mam teraz taku paradnu laktacnu krizu uz dva tyzdne, ze pochudol trosicku cca pol kila, tak snad to dozenie nazad, inak to je presne to obdobie kedy aj ninka prestala mat zaujem o MM tak neviem, ze by genetika zaucinkovala

@riska - super gastro je v podunajskych biskupiciach, chodime tam s ninkou a je to tam pekne mile, sestricky aj lekari ochotni

anjelicek26
24. sep 2010

@sofinka2009 - v 37tt+4...podla ovulky este troska skor 😖 Vsak bol aj malinky, len 2,5 kg... teraz ma skoro sedem...

@babulina - ja mam tiez malo mliecka, kvoli tomu, ze maly spi celu noc, ked uz nekojim v noci, tolko sa ho netvori... Mrzi ma to, maly je dost nacecnuty cez den... nemam vobec pocit, ze by tie prsia boli plne... chudnut nechudne, pribera tych 150g tyzdenne...tak si myslim, ze je to ok... nejako sa to unormalni. Ak by bolo mliecka dalej tak malo, tak zacneme nejaky prikrm v 4 mesiacoch 😉

aktak
autor
24. sep 2010

@anjelicek26 prsia sa len prisposobili laktacii a uz nesu take navrete, myslim ze mas mliecka tolko kolko si maly potiahne takze prikrmy riesit nemusis 😉

babulina
24. sep 2010

ja som si povedal ze ked padne na 6kil tak dostane UM, teraz ma nieco tesne pod 7kil, pri ninke som sa trapila s kojenim a jej nepriberanim teraz sa uz tak velmi nebudem snazit o to kojenie, ked sme presli na UM pri ninke zrazu za 2tyzdne pribrala tolko co na MM za polroka

julinka2787
24. sep 2010

@ellysa moja tatianka robí presne to isté. 😀 aj si hryzie spodnú peru a aj občas hučí ako ďábel keď je sama. ale niekedy vôbec nie. vie sa zahrať aj sama. len občas má také chvíľky... ale inak je zlatá.a naučila sa púšťať slinky, takže slinkáme ešte viac ako predtým. 😅 😅

anjelicek26
24. sep 2010

@aktak - ja len, ze vecer saje ako o zivot aj pol hodinu a musim mu dat obe prsia, co predtym stacilo jedno... ale je pravda, ze prespi celu noc, tak mu to asi? predsalen staci... no ved uvidime, ako sa to unormalni... pri Saske to bolo tiez tak, v 4 mesiacoch sme zacali prikrmy, lebo mliecka bolo odrazu pomenej 😔 Ale vdaka nim sme neriesili UM, do 7 mesiacov to bol len obed, co som davala navyse, pekne priberala a kojili sme nakoniec do 2.5 roka...

@babulina - viac ako pol kila by schudnut nemal... ak pises, ze uz pol kila schudol.. necakala by som, kym schudne dalsie kilo 😔 Vsak nemusite prestat kojit uplne...napriklad flasku na vecer... ty si mliecko odsaj... a ak neskor nabehne, mozes tu flasku vecer vynechat a znovu dat prso. Ale nech ide pekne spat s plnym bruskom... Max nechudne, nadalej pribera, tak to neriesim, ale ty by si myslim mala...