Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 - o tyzden ideme do poradne, dohodnem sa s pediatrickou len uz viem co povie, len kojit kojit to sa samo urovna, o tyzden na prevazenie a takto dookola, ono je ale zvlastne ze je vysmiaty pohodovy vsetko ok, tak neviem co sa deje proste neje rep je ale straaasne zle, pricucne sa odcucne sa a vyskiera sa na mna, potom ma take zelene tie plienky az hruza, bodaj by nemal ked sa na zadne mlieko ani nedostane, neviem co s tym ☹
Ahojte, dnešná poradňa ok, máme 6380g, takže za 5 týždňov pribral skoro kilo. Mám pritom pocit, že prsia mám prázdne.
Inak dostali sme mastičky na zapareninky a dvíhanie, rsp. nedvíhanie hlavičky lekárka zatiaľ neriešila. Dúfam, že to čoskoro dobehneme.
@riska - od 4 mesiacov neprospievala, pochudla a my mame v rodine cysticku fibrozu tak boli opatrni, plus bolo podozrenie na tichy reflux a vsetko co sa dalo, potom intolerancia laktozy a taaaaaak, inak dr. bizikova je tam gastroenterologicka, keby si chcela cislo tak daj potom vediet, poslem ti
@babulina - aj my mame dni, kedy pije len predne mlieko a nejako mu to nevadi, nezajem o prsnik...ale posledne dni je zasa pijavicka...tak snad si to roztaha... a s pediatrickou to fakt nejako preber, nasa by hysak chytila, keby videla, ze dieta schudlo 😖
@riska -absolvovali sme si aj kramare, bolo to fajn len to cakanie, ked mozem odporucit tak snazte sa dostat do ordinacie dr.ciernej, ona je primarka, velmi dobra odbornicka
ano z petrzalky, k pediatricke chodime na fedinovu dr slezakova (manzel k nej chodil ako dieta)
@anjelicek26 - vies len ona to berie tak ze za posledne dva mesiace pribral 1.3kg, co neni az take tragicke, to ze posledne dva tyzdne bol pokles tak tomu velku vahu nedava, a preto bude skor trvat na nekonecnom prevazeni
@riska - presne z toho mam des, dam tomu tyzden a vypytam si popripade recept na nutrilon a skusim dat mozno tak raz do dna co to spravi, ale vlastne aj pri ninke sme dostali na gastre nutrilon len ona ho nechcela,resp flasku odmietala tak sme jej to lyzickovali, to bola strasna sranda 🙄 ale i tak vypila cca 30ml a i tak nepriberala, tak nakoniec sme dostali take ine speci mlieko co sme davali do prikrmov tak to nam ako tak pomohlo, ale to uz bola speci vyziva
@jarus8 kde ma maly zapareniny? nasa mala ma od narodenia pod krkom, ako ma faldy, tam jej pomaha puder a trochu si to aj vetra ked je na brusku.. ale zacali sa jej robit dalsie na slabinach, ako ma zahyby stehienkove, tam mi dr. kazala davat pytiol, no nemam pocit ze nejako zabera 😒 ty mas nejaku mast na predpis?
@anjelicek26 my sme mali 37ttplus 5dni tak to sme skoro uplne rovnako aukrat my 2220g teraz mame 5200 tak ste nas uz riadne predbehli akurat my sme o 2cm dlhsi 🙂 len neviem ci mu bude zimna bunda 74 dobra lebo zatial to vyzera obrovito na nom 😒
@zfidorka - ten imazol co ma jarus mame aj my, len su dva jeden je imazol plus ten je riedky a o nicom, a potom imazol krempasta a to je on, plus nam odporucili ze davat vreckovku pod krk, aby nebola priamo koza na kozi, ked to je najhorsie tak to dodrziavam inak mi to pride divne mu davat vreckovku pod krk 😀
@sofinka2009 - my uz mame doma 4 overaly v roznych velkostiach (som vydrazila za libru na e-bay 😅 😅 ) tak snad nejaky mu bude 😀 Som ho dlhsie poriadne nemerala, ale idem... ono je tazko ho poriadne natiahnut, mrvi sa ako cervik 😅
Baby ma niekto zimnu zavinovacku z emitexu? My mame letnu, ale myslim, ze uz by sa zisla teplejsia...len neviem, aka hruba je prechodna a aka zimna... nech sa v tej zimnej neupecie...
@katka226 No nastie hrýzatka hej...ale musim mu ichdrzat ja lebo ked mu ich dam do ručky tak sa nevie trafit do pusinky....ale sa snazi...ale aj tak najlepsia je pre nho ta rucicka 🙂
Mamičky mate/mali ste problém s chrastičkov po očkovani TBC na ľavom ramienku?????
Ako dlho sa vám to hojilo?????
a co ste mu/jej na to davali???? My používame Fucidin (masť)
@majjka0806 - Saske to hnisalo, takze jej to otvarali, dezinfikovali, cistili... ma tam dodnes jazvu... maleho nastastie tbc neockovali.
Deticky obe od pol osmej spia, co s nacatym vecerom, drahy prileti az o jednej v noci 😝
@anjelicek26 Sebastianko to uz ma poriadne dlho... uz pred mesiacom ho mali ockovat a aj proti rotavirusom, ale nic z toho lebo ma tu chrasticku....tak stale cakame... 😢 uz by som aj chcela nech to ma za sebov
ahojte kocky.. 🙂 hlasim klbiky v poriadku a dnes som malej rano, ked sa vyskierala nasla dole zubok.. 🙂 teda aspon si myslim ze to je zubok.. 🙂 v noci sme tiez kazde dve tri hodky hore.. tiez sa po 15tich minutach nudi sama v sedacke, pod hrazdou, proste chce byt stale so mnou a kecat.. .. dom mam 2 tyzdne nepovysavany hore.. vysavam len dolnu cast, aby ma videla.. no co vam poviem .. sodoma gomora tu je.. :( @monky chce to vela siiil., ja by som asi dve deti sama nezvladla.. :(
@miculienka moja nekala najviac 7 dni, ale potom... ufff mas sa na co tesit 😀 @zfidorka
@jarus8 aj moja mala minule zapareninku v sadle na nozkach.. dala som jej bepanthen a pomohlo.. cely den som natierala velmi tenku vrstvu.. skuste ... panthenol je vyborny.. mam ho aj v spreji.. aj ked sa popalim, je super 😉
inak ma asi zacina boliet hrdlo.. kupila som homeopatika, tak idem vyskusat, dufam ze to pomoze
@majjka0806 Malému to veľmi hnisalo, až hrozilo, že to budú musieť čistiť ambulantne, ale nakoniec to pri kúpaní prasklo a urobila sa malá chrastička. Každý večer mu to potieram kamikovým odvarom a krásne sa nám to hojí. Chrastička už skoro zmizla.
Dobré ráno maminy . Tak akú ste mali noc ? My sme sa od očkovania veľmi pokazili čo sa týka spánku . Pred tým 20.00 - 4.00 takže som sa aj vyspala a teraz 20.00-00.00- 3.00-6.00 a medzi tým mu podávam dedel , ked mu vypadne.No hádam sa to vráti do starých kolají. Včera mi drahý spravil prekvapenie. Zobral ma na vyhliadkový let ponad Nitru. No bol to super zážitok , len nás dosť triaslo, lebo včera dosť fúkalo a ja som mala žalúdok až v krku. Ale stálo to za to.
@takyna chatu úprimne závidím a prajem pekný víkend.
@zojec mňa bolelo hrdlo minulý týždeň , potom som mala nádchu a chytil to aj malý ale mal to tak 2 dni. No ale najhoršie bolo , že ja som potrebovala kýchať a malý sa zakaždým tak zľakol že nenormálny rev. Tak som si musela dávať hlavu pod paplón aby ma tak nepočul.
dOBRé RáNKO
@tintinka1 AJ MY SME MALI obdobie, kedy vstaval na papanie aj 1,5 hodiny, bolo to strasne, ale preslo to konecne.
Danko siel spinkat o 21.30 - 4 .00 - 7.15, takze super...
Lilianka je uz v poriadku na vyzor, takze je to lepsie.
No a my uz pekne hryzieme vsetko, co nam pride pod ruku
bože kočky to bola noc! 🙄 tatianka spinkala od cca 21.00 do 02.00a odvtedy hodinu a pol hučala a potom až do rána také spánky že po 5-10 min. inak sa stále točila po postieľke. ona to tak má vo zvyku, že sa tak vrtí, že sa stočí naprieč postieľkou a tak kope do tyčiek, že si hlavičku tlačí da tyčiek na druhej strane. a potom kričí. tak som celý zvyšok noci len chodila a otáčala ju. na nervy. ona vyškerená a ja nevyspatá. a to v noci dvarazy jedla, čo inak prespí až do nejakej 9.00 no proste úžas a des! teším sa na dnešnú noc! 😨

@babulina, vdaka za tip 😉 a čo je ninke, že chodite na gastro?