Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
monky1 - takto ostala Saske izbicka po stahovani z Nemecka, vtedy odisli jej veci do UK, potom sme podoplnali, uz to zas inak vyzera...Tak je to na fotkach take prazdne Ale 😀 novsie fotky nemam uz v laptope... Izbicku v UK musim este odfotit... ale menit ju nebudeme, je krasna ruzovucka... Ale do jej herne pojdu tieto nalepky😵
Ahojte,
tak my mame dajaku novinku ... to, ze chce byt vela na prsniku, to az tak neva, i ked ma bolia a liecim ich, ale napapa sa krasne, poodfukuje a potom hodinu a pol a aj viac, ako kedy, sa tam nie ze uspava, ale cuca, pusti, reve, hned jej ho dam naspat, do sekundy reve, pusta, reve, ze ho chce, dam ho tam, reve, ze nechce a takto dookola ... takze tam ani nezaspi, taha ho hore dole a veru to tym trhlinkam a mykoze nepomoze ... potom placeee, ked ju dam dole, cumel nechce, hojdam na rukach, nachvilku zaspi, prebudi sa a rev ... a zase na cicik a dookola, az je taka odvalena, ze aj na prsniku zaspi, ale po akom case! Kyve somnou alebo ako to vidite?
@evina0 - je mi luto, ze vzdavas kojenie, ono je to vzdy skoda... nemat mliecko prve dva dni je uplne normalne pri prvom dietatku, ja som mala pri Saske az po troch dnoch mliecko... Ak sa dieta jeduje na prsniku, treba ho chvilku dat prec a potom znova prilozit. A ked mas bolave bradavky, treba dat klobuciky. Vzdy je riesenie. Odsavanim nikdy neodsajes tolko, ako by maly vypil a tym sa ta produkcia automaticky znizuje. Kuzlom je nechat dieta vypit a potom este odsat ten zvysok, tym zvysis produkciu. Alebo odsat pomedzi kojenia aspon jeden prsnik.
Ziaden nutrilon HA ti nezaruci, ze dieta nebude mat alergiu, je to jasne humbuk. Ale je to pre deti, ktore ju v buducnosti mat budu lepsie, pretoze sa prejavi az neskor, resp. ju nebude "drazdit" mlieckom uz skorej.
Deti na zaciatku casto vrackaju, lebo maju slaby zvierac nad zaludkom, nemusi to byt hned reflux. Isteze to tak vyzera, ale prve 4 tyzdne by som to grckanie brala ako "normalne". Pokial je dieta nekludne pocas kojeni, idu mu bublinky z pusinky - stupa mu kyselinka - vtedy s tym treba nieco robit. Samotne sem-tam vygrcnutie mliecka pri grgnuti ci po papani nie je signalom refluxu, nie v prvych tyzdnoch.
@weirdo - mne to Max robi niekedy tiez, proste je uz najedeny az po vrch, ale chcel by si pocuckat, ukludnit sa, spinkat. Tak si cucne - reve - puci sa - ukludni - cucne - reve - puci sa...a driape sa zas na cicku. Vtedy ho vezmem, dam odgrgnut a chlapec skoncil, cecka sa pol hodku nekona, prsnik si odsajem a dam mu ho uz takmer prazdny do pusy po tej pol hodke na "dopitie", tak ze viem, ze je tam mliecka uz malicko, ze mu to nebude robit väcsi tlak v brusku a moze zaspinkat. Skus to 😵
@anjelicek26 - diky, ale kdeze pol hodinka, nasa taaaaaaaaak place, jak keby sme ju rezali ... Tvoj Max je kludny, kym odsajes? U nas co sa jedla tyka, sa nezartuje, to je jediny dovod, ked place 😀 . Odsavat teraz neodsavam, mam aj rucnu aj elektricku odsavacku, ale mam mykoticku infekciu, tak som odstavila odsavacku a rucne odstriekavanie mi dajako nejde 😒
@weirdo - Max neplace vobec, to myslim uplne vazne. Ked ho nejako zaboli brusko, tak vtedy sekundicku "zaplace", ale hned je klud. Takze ani ked ma hlad neplace, len vidis, ze si ide spapat rucicky. Ale inak nic, kludne caka kym odsajem. Preco neodsavas odsavackou? Ved jasne, to mliecko co odsajes vylejes... odsavacku rozoberies a vycistis horuuucou vodou. Nepiplala by som sa s rucnym odstriekavanim, to je makacka a dllllho to trva 😝
@anjelicek26 - eeej, tak fajn, take kludne dietatko 😵 . No neodsavam, lebo mam bolestive bradavky aj dvorce a odsavacka to scucne az do flasky, tak to nechavam skludnit a neodsavam ... je to bolest momentalne 😖
anjelicek ja som pisla ze prve 2 dni som ho takmer nevidela.mne pri prepustani s porodnice az nabehlo mliecko ale len trosku.v nemocke sme stale prikladali aj nasilu nech taha aj ked nic neslo ale vzdy aj tak skocnil s flaskou v puske a na bee Ha.
doma som ho prikladala kazde 2 hod a to som ho nehla tahat s kadeho prsnika aj polhodinku ale aj tak som musela dokrmit.proste mu to nestcilo a to som skusila vsetko aj homeopatika, vineu, polievky, pivo, a neviem co este.
co sa tyka klobucikov tak tie mam lebo na jeden prsnik a nemal sancu prist bez neho co mam plochu bradavku a velku ale druhy mu nerobil problem.
mne v porodnici vraveli ze on bez dokrmovania a pri mojom malom mnozsvte mliecka nevydrzi a bude len plakat. myslis keh ma vyse mesiac ze sa moze mliecko rozhebnut ke doteraz bolo tak malo?? ja tomu moc neverim preto to vzdavam 😒
@evina0 moja, ja sa domnievam, ze Ela ma tichy reflux, lebo obcas po papani ked ju mam na rukach - al- aj ked lezi sa tak kyslo zatvari, skrivi jej pusinku do placu a zacne znechutene prezuvat, ako keby mala v puse zemiak alebo co ...vtedy sa jej to mliecko vrati spät, pali ju zaha, je nepokojna .... jedina zachrana - dat jej este parkrat potiahnut, aby to stiahlo tu neprijemnu chut
tu je skvelyyyyyyy clanok o refluxe, zial o tichom je tu len jedna zmienka
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
@cmuky82 pozri si to, v zavere tam annag pise aj o zahustovani stravy a s tym spojenej hnacke
no nic dievcata, lucim sa, ide sa jest, sojka je hore 😔
@evina0 - s prikrmovanim si to v nemocke zjednodusili, aj mne malu chceli nasilu dokrmovat, dovolila som im len vodicku s glukozou, lebo boli strasne horka. Po troch dnoch nabehlo - a vtedy som si ju zacala poriadne prikladat, preddtym len sem-tam pocuckala. Rozbehlo sa pekne. Ja byt tebou tak este skusim nejaku laktacnu poradkynu, ak ta nepomoze, tak nema zmysel sa trapit... Pre mna je kojenie velika vyhoda, casova, financna a to najdolezitejsie - emocna... My sme sa s malou krmili aj hodku kazde dve hodinky na zaciatku, zaspavala mi pri tom, vytrapili sme sa, kojili cez klobuciky... samy zapal som mala... ale po troch mesiacoch to zacalo byt uzasne, kojili sme sa dokopi 2,5 roka...
@monky1 - veru je to priznakom refluxu, bublinky pri ustockach, to mlaskanie a vystrcanie jazycka, ked ma dieta tu kyselinku v ustach, ked mu to stupa. Väcsina deti z toho nastastie vyrastie, staci dat trosku cucnut a je to ok... snad aj u vas to tak bude.
@weirdo - skusala si si dat klobucik a na to odsavacku?? Neslo by to?? Aku mas odsavacku? Ja som pri Saske mala rucnu medelu a bola neporovnatelne lepsia, ako ta, co mam teraz, rucnu aventku...
@etuska etuska, pomalicky preluskavam celu stranku zlatej anagg, citam clanky, studujem, "ucim sa " ... ma tam velmi vzacne rady a infosky - ci uz o bolavych prsnikoch, o dojceni, polohach pri dojceni, zltacke, o spanku babatiek .... vela vela veci ... stoji to za to tam nahliadnut 😉
noc sme prezili v pohodicke - Ela ako zaspala pred 20h vstala az o 0.30 a potom az rano o 5.30 ...... len ja som sa zobudila v izbicke pri Hanke, hehe 😀
@anjelicek26 ani Maximko neplače, dokonca v noci keď chce papať tak len vzdychá, ale ako som mu dávala len predné mliečko cez deň, tak keď mal ho plné vetrov tak plačkal, ako som to začala robiť, že jeden prsník aj 3x za sebou, tak je kľud, tak hádam dnes aj pospí, som zistila, že preto v noci sa nepučil až nadránom, že som si vôbec nepamätala z ktorého som dávala naposledy, tak to vytiahol pekne všetko, ale je mi záhada, prečo keď sme mu dali ryžového odvaru, vypil ho asi 130ml spal vyše 4 hodiny, a to mi pekne priberá, tých 350g týždenne
caute
konecne som sa po tyzdni dostala k pc a super ze nova tema 😉
vcera sme mali krst a maly reval v kostole jak tur 😒
@monky1 to iste sa stavalo aj mne ze som sa zobudila v izbe pri malej 😀 a Ela ti pekne spinka ja som tuto noc kojila kazde 2 hodiny no na slak trafenie
a este ma maly sopliky tak len odsavame
@bealondyn no tak sme presne ako podľa kalendára, mal to keď mal 3t a teraz máme 6t a je to tu, že padám na hubu, Vladko je na prázdninách, muž v robote, potom keď príde dokončieva okolo domu, že kočíkujem a ledva pletiem nohami keď je každé 2 hodky hore v noci a cez den aj každú 1/2 hoďku, uff, ale bude len lepšie
@anjelicek26 ja som bola tiež úspešná pri Vladkovi, ale nikdy som nevedela, že ak malé nevytiahne aj zadné mliečko, že to môže spôsobovať plynatosť, možno preto, lebo Vladko nemal problém s bruškom, tak študujem a učím sa🙂 ale chytá ma jemné zúfalstvo
@anjelicek26 - laktacna poradkyna mi povedala, ze klobuciky su pre dieta viac matuce ako flaska ... a zdrojom infekcii, takze to si teraz nemozem dat, lebo si este viac uskodim ... mam rucnu Medelu Harmony a elektricku Aventku ...
Inac malinka vcera zaspala po boji na prsniku okolo 21:00, o 2:30 sme ju museli budit na papanie a potom sa sama na dalsie zobudila o 5:30 ... potom papala a krasne sa napapala, zistila, ze by sa pohrala, tak sup do kocika a 7:30 von. Juj, krasne bolo, tak akurat chladno na kocikovanie 😵 . Teraz sme doma a este spinka ... keby sa to tak vzdy dalo, ked sa napapa a zacne spekulovat do kocika a von, ale v tomto teple nehrozi 😠
ahojte 🙂 vidím, že sa bavíte o kojení... tak túto noc som kojila aj ja každé dve hodiny 😒 Už som z toho niekedy zúfalá.... mám pocit, že nerobím nič iné len kojím..... najhoršie je, že netuším ako na malého.... raz mi vyťahá obidva prsníky, niekedy cucká len jeden cca 10 min. a viac nechce.... Ako dlho necháte bábätko na jednom prsníku? (viem, že najlepšie je nechať ho, aby sa sám "odstavil", ale to u nás nefunguje, cca po 10-15 min. si totiž Janko robí zo mňa dudel.... a zaspáva... :( )
@flamenga toto robí aj Maximko, ale potom ho bolelo bruško, lebo vačšinou vytiahol len predné mliečko, teraz mu dávam prsník ten istý aj 3x za sebou a stále je tam mliečko a prdíky skoro úplne zmizli, nestopujem radšej ako dlho sa dojčí, nechávam ho a keď vidím, že už zaspáva jemne vyťahujem a nenápadne zdrhám🙂
@flamenga - no to je tazko, zo zaciatku sa mala pekne odpojila, ked dopapala, teraz mame novinku, napapa sa a visi tam na mojich bolavych didikoch dlho predlho. Vyberiem, rev, dam naspat, rev, a dookola, ale to hlavne vecer, asi z toho tepla ... ale aj cez den ked sa poriadne napapa za 15 minut dajme tomu z jedneho, druhy nedavam, nech si pekne jeden vytaha a behom dalsej hodiny a pol je tam s prestavkami skoro stale ... ale ako pisem, je teplo, tak verim, ze je to z toho ... a moja si teda malokedy prsnik odstavi ... teda nachvilku, potom chce ist naspat ... takze poradit Ti neviem, sama s tym bojujem 😉
takže radšej ho nechať dlhšie na jednom a striedať prsníky nie pri jednom kojení, ale jedno kojenie - jeden prsník.... skúsime.... lebo prdíky a boľavé bruško trápia občas aj nás, už som mu nasadila pred každým kojením espumisan 😒
@flamenga nie, dokonca tak, že jedno kojenie ľavý prsník, druhé kojenie opäť ľavý prsník, tretie kojenie tak isto, a až potom dať pred kojením niečo od bolesti a potom pravý prsník a aj 2x za sebou, naozaj nám to veľmi pomohlo, nedá sa to porovnať, ale musí byť trošku viac mliečka, to cítiš keď si vytlačíš, či ešte bez problémov ide, ak sa už malý bude veľmi spúčať, tak mu ho mením🙂))ale fakt, treba len skúšať, každé mimi je iné🙂 veľa zdaru, idem niečo porobkať
Bre ranecko, tak my teraz vstavame... noc bola v pohodicke, len maly si o druhej zmyslel, ze spat nebude, tak na mna pucil ocicka vyse hodiny 🙄 Potom bol hore len o pol siedmej a az teraz, tak som aj tak vyspata, ze az... Sasenka okupuje moju sestru, tak tazka pohodicka 😀
ahojte, no teda to je trápeni s kojením, ja sa priznám bez mučenia, že som to tiež vzdala, dnes ráno som neodsala ani guľové ☹
naša spala od 22.00-1.00-5.00-7.00-8.30, potom sa hrala sama na dečke s hrazdičkou, ja som stihla utireť prach a teraz zabuvala v lehátku, len ju musím nohou hojdať, sa bojím, že sa bude opakovať včerajšok a bude celý deň hore 😅
@anjelicek26 úžasná izbička, a odkiaľ máš tie nálepky?
ja by som veľmi chcela izbu pre malú, ale máme len dvojizbák, neviem si predstaviť ako sa tu budeme tlačiť o pár mesiacov, už teraz je tu non stop bordel, ale buď nič nie je, alebo na to nemáme 😒
Baby, co kojite, ako chodite doma? S podrpsenkou a vlozkami? Ci len tricko "naholo"?

ahojte.
k tom HA mliecku- doktorka mi to predpise len na zaklade ze jej donesiem bud ja alebo manzel papier od alergologa a nastastie sme neni alergici tak mame smolu 😒
segra krmila syna len obycajnym nutrilonom lebo vtedy Ha este nebol a neviem ci to moze naozaj ochranit do buducna ze nebude dieta alergik lebo jej syn je naozaj alergik
ked sme dosli s porodnice tak sme davali cca tyzden bebu obycajnu ale zdalo sa mi ze ho s nej prehana lebo kakal do kazdej plienky a dost riedko tak sme presli na bebu HA a straasne ho za 2 dni zapieklo tak sme presli na nutrilon HA a pohoda az na to brusenko.vraj ked mu chcem dat obycajny nutrilon nic neni lepise ako ho vyskusat a uvidi sa.
hcem sa spytat naozaj verite tomu aj to ma niekto odsusane ked dava nutrilon HA ze dieta nebude alergik ci to neni len nejaky reklamny trik?? len sa pytam na vase nazory..
dnes aj vcera sa mi parkrat stalo ze maly sa napapal a ked si odgrgol a hned ho zacalo ckat tak aj vrackal mliecko, a teraz vecer ho ani nezacalo ckat len natoahlo a cosi zase grckal s paania. myslim si ze to je koli tomu ze strasne hltalo papa ale to tak papa od zaciatku tak nechapem preco az teraz vie grckat ale nie s kadej davky..ako ste prisli na ten tichy reflux, ako s ato prejavuje??
s kojenim som to vzdala a len som odsavala a dost casto ale aj tak mliecko sa nerozbehlo viacej. lebo on sal az moc silno aj ked neslo mliecko tak sal a jedoval sa.pre mna bolo lepsie mu vsetko odsat a dat s flasky .- menej ma to aj bolelo lebo mi znicil cele bradavky a vedela som ze cosi zjedol a neplace od hladu.doktorka mi povedala ze je fajn kojit ale ked to nejde tak sa nemam trapit ze po cisre sa mliecko niekedy ani nespusti a ja som ho prve 2 dni ani nemala co som lezala na pooperacke K.O.