Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@ellysa - vyrobca je funtosee, ja ich mam z amazonu nemeckeho, ale tu v UK su lacnejsie, asi kvoli tej dani na detske veci... ale su krasne.
No my mame dom tu a aj v nemecku, je to fajn, ale aj tak budeme vystavavat podkrovie, chceme mat obaja pracovnu a to je teraz nerealizovatelne s dvoma detskymi izbami, spalnou a kupelkou na poschodi... ale to az o dva roky, ked sa budeme vracat do nemecka.
@weirdo - s podprsenkou a na noc aj s vlozkami kojacimi... bez podprsenky ani tuk, teraz mam 80F prsia, sialene, vsak to aj vazi neskutocne... nech ich po skonceni kojenia nerolujem do podprsenky 🤐
ahojte baby! tak som vás našla! takže nová maminkovská témička?
aj vaše bábiky tak veľa a často čkajú? moja malinká čká aspoň dvarazy denne aj vyše polhodiny. až ju to hnevá!
@julinka2787 - mne Max tiez cka, casto po odgrgnuti, alebo ked je mu zimuska... par krat ho necham cucnut s prska a je po stikutke...
@julinka2787
no moja tak isto cka, ked sa napapa odgrgne a potom... lenze my sme na umelom, mlieko uz teda nie je ake zapit a malokedy chce aspon trosku cajiku... tak ju necham tak, ona sa potom na to zacne "jedovat" a plackat a vtedy jej to prejde a potom je dobre ;)
@weirdo v podprsenke, takej domácej, veď nech si tečie sem tam aj bez
julinka aj Maximko čká aj 2-3x denne
normálne v kuse spal 3 1/2 hodiny, veľmi sa to dobre upravilo ako ho kŕmim s jedného aj 3 x za sebou, tak som uvarila polievku, vypražila chleby vo vajíčku, umyla auto, umyla okno, dala do priadku koreniny, osprachovala som sa, oholila, vyvešala bielizeň, najedla sa, teraz sa napapal a spinká ďalej...teším sa
@sportpark presne, netreba aby to škodilo ako mamičke tak mimi, nedá sa nedá sa, veď v podstate nás koľko dojčili? mesiac?🙂 mna len mrzelo to, že pri Vladkovi a to som bola prvorodička bruško nebolelo, tak ale som už rada že je to ok
fati som rada že zdielaš môj názor.....
@sportpark dosť som čítala článkov a viem aké je deprimujúce len všade čítať o tom ako dojčenie, to, dojčenie ono, veľa žien robí aj nemožné aby dojčilo a proste to nejde, ja si len myslím, že keď pri prvom som to v poho zvládla a nemala som internet, tak radšej teraz skúmam hľadám, že prečo je stále hladný a som rada, že som to vyhladala a že to fakt účinkuje🙂
presne tak ako si napísala každá matka musí vedieť že čo a ako...proste niekedy to nejde všetko tak ako by sme chceli......a čo si našla? prečo je hladny ak smiem vedie
@sportpark
aj ja s tebou suhlasim... ja som kojila necele dva tyzdne a proste mlieko sa mi netvorilo... malej davam BEBU a nemyslim si, ze bude na tom horsie ako kojene deti.. proste to neslo, som sa s tym zmierila... a tiez sa mi nepaci myslienka, co niektori vravia, ze tam vznika vacsie citove puto... neviem... mna mamka nekojila, som Sunarove dieta a mame super vztah uz od malicka.... dojcit je super, pokial sa da, ked nie, tak nie... 😉
tibinka22 vies lebo mi to začalo liesť na nervy....každý koj koj koj ako sa len dá flaša si sa zbláznila a podobné kecy...proste už je kopec iných vecí a tie prípravky sú tak kvalitné že by sme sa nikto nemali toho báť a nechať dieťa hladné lebo mám krízu a tá prejde....treba daž baby papať či už tak alebo tak.....ono nám to nevie povedať.....ja dokrmujem Nutrilonom zatiaľ ok...uvidím možno skúsim niečo iné ale zatial nie je dovod.......mna maina kojila 3 meisace a mojho manzela mama 3 týždne a sme tu zdravý živí a vzťahy u nás sú perfektné....puto je vždy......
@sportpark no mám nadprodukciu a vždy vytiahol len predné mliečko, to ho na hodku zasýtilo, potom sa zobudil, dala som mu druhý prsník, tak to isté, síce priberal 340g týždene, ale ho dosť bolievalo bruško a práve ked sa papá len predné mliečko, tak tam vzniká v črievku väčšie plyny, takže to robím teraz tak, že aj 3-4x mu dávam ten istý prsník a potom až ten druhý a fakt, obrovská zmena, a to tak robím 24 hodín
a ako často mu dávaš prsko? no pekne priberate...
Babulky neberte to ako nejaky utok, ze nekojite boze... ved jasne, ze babatka vyrastu aj na nutrilone ci bebe, ved zasa casto je to umele aj vyvazenejsie, co sa tyka vitaminov, predsalen, co papa mama, ide babu... mna tiez mamina kojila len dva mesiace... a som tu... o tomto nie je...
Ja len proste viem, ze to je velika casova uspora - v noci vytiahnut prsnik, strcit do pusy, dieta ticho - oproti - pripravit si do termosky vodu v primeranej teplote (a dufat, ze ju manzel nevyleje), ak vyleje, prevarit znova, nechat schladnut, zamiesat umele mliecko, pockat, kym vyjde co najviac bubliniek, aby dietatko nebolelo brusko, potom ist nakrmit, potom zijst do kuchyne, umyt flasku (lebo zaschnute UM sa krasne umyva), odlozit, ohriat vodu do termosky na dalsie krmenie. Cely ten cas dieta je - hm - asi u manzela a ten sa ho snazi ucicikat, ze pockaj, pockaj....
@fatimuska - aj my mame viac mliecka, ako stihne vypit... on sa aj koji len kazdych 3-5 hodin... ja to predne mliecko casto odsajem, aby sa aj lepsie prisal a nestriekalo mu to kade-tade 🙄 Dneska mal 3750 g... Zajtra ma 4 tyzdne.... narodil sa s 2550 g... tym padom pribral 1200g... aj kojene deti mozu ukazkovo priberat.
@anjelicek26
Ale nie, nikto to neberie ako utok, boze to nie... no termosku mame 1 liter cize v noci nic neprevaram... zamiesam a je to... napapame sa, odgrgneme a spime dalej ( zatial, boze daj aby sa to nezmenilo 🙂 ) sice este idem umyt flasu, ale az tak mi to nevadi... ked som bola tehu som bola v noci hore tak casto, lebo som mala neskutocne palenie zahy, cize som si zvykla... mne tych 5/6 hod spanku denne staci...
@anjelicek26
no tak to super priberate, my sme za necele 4 t pribrali rovne kilo 🙂 a to sme na umelom ;) cize je to jedno...
@flamenga u nas to fungovalo podobne...ked taha obidva tak je asi hladna, ked len jeden tak taha od smadu... ja som ju nechala tak 15 min.... okolo 12 min už zaspavala...a ked bolo 15 min, tak som ju odpojila..... teraz druhý den fičíme dlhsie na prsniku.... neviem sice prečo...ale zacina sa s bradavkou hrat pocas kojenia...natahuje, odpoji sa , potom chce dalej tahat...uložim ju spat..o 15 min...si zase hlada prsnik.tak ju nechavam dlhsie...asi to tak potrebuje... 🙂
Ahojte maminy....ani som nevedela, ze ste zakladali novu temu. Vydim, ze preberate kojenie tak mi neda sa neopytat...
Od zaciatku tehotenstva som bola obrovskym zastancom kojenia....proste umela strava nepripadala do uvahy...To som ale ani len netusila aky ma caka tazky boj. Mala pekne papka uz od zaciatku ale mna chyta jedna neduha za druhou. Najskor mi mala chytila infekciu na pusinku (myslim, ze sa to vola zaba) ktoru potom preniesla mne na prsnik. Pri kazdom kojeni mi isli totalne krokodilie slzy z toho ako ma to bolelo. Kedze som v UK a nemala som okolo seba nikoho kto by mi poradil, myslela som si, ze biele na jazycku ma mala z mlieka a ze mne sa asi zablokoval prsnik....trvalo to asi tyzden, kym neprisla midwife a nepovedala mi, ze mame obe infekciu ktoru si navzajom posuvame. Dali nam kremy a malej sirupcek z ktoreho mi ale stale grcka. Ked mi toto prestalo, strasne ma zacali boliet bradavky...ja viem, ze to je vtedy, ked sa mala neprisaje dobre ale mala je aj dobre prisata a ja mam pocit, ze po kazdom kojeni mi tie bradavky odpadnu ( a taktiez ked mi je zima alebo ked sa mi naleju prsia) Je to strasne neprijemna bolest ako keby som chodila so stipcami na bradavkach stale....no a do tretice sa mi prsia cele vyhadzali...male drobne vyrazky....ako potnicky alebo co....po dome chodim bez podprsenky a mlieko mi cuchti na vsetky strany ale co uz. Vsetko by bolo ok keby som tu na navsteve nemala svokrovcov aj so svagrom....
Joj a este som zabudla, ze som minuly tyzden zacala stracat mlieko a bola som z toho riadne mimo ale midwife mi nakazala 48 hodin totalny oddych, vela jest a pit a mliecko sa mi vratilo...Jooj ale som sa rozpisala....prepacte ale ak mozte tak mi pomozte co uz mam robit....chem len povedat, ze teraz uz chapem kazdu zenu, ktora to kojenie proste vzda. Pre niektore je to fakt boj.
@susie80 - no tak ja mam nieco podobne s bradavkami! Dokonca po kojeni obeleju, a po chvilke chytia zase svoju farbu. Je to prejavom kvasinkovej - mykotickej infekcie ... a tu liecim, uz od piatku mastickou a mam pocit, ze je to trosku lepsie. Plus mam trhlinky na bradavkach, ale nekrvacaju, klop klop klop, lebo mala sa tazko prisava, otvara malo ustocka, potom taha uz dobre ... je to tiez bolest pri kojeni, hlavne pri "nacucnuti". Ja stale dufam, ze to coskoro preje, lebo uz ma nebavi doma behat "nadivoko" a mliecko tecie a davat pozor, aby sa prsia nicoho nedotkli 😠 . Takze Ta plne chapem, nezostava len vydrzat, a dufat, ze to ustupi ... vraj kojenie nema boliet, ale aj ked je mala prisata dobre, aj tak to boli ... tak sa musime vyliecit, aby sme medzi sebou nenosili infekciu a potom dufam, ze si aj budem moct dat podprsenku a prsne vlozky, lebo jedna laktacna povedala, ze v ziadnom pripade nepouzivat, kvoli infekcii, ale to mam ako behat??? Bez podprsenky som nemohla ani pred tehotenstvom ani pocas, mam strasne citlive bradavky, tak si to neviem predstavit uz toboz teraz ... takze poradit neviem, sama si neviem rady 😖 , len si vravim, ze vydrzat ... ale chapem Ta, bolest vykruca nechty na nohach, ako som tu uz pisala 😀
@julinka2787 a moja čka...viackrát denne.... a vždy po kojeni...takže jej už neviem dat ani cucnut, lebo už nechce... skusala som aj lyžicku vody, to som jej musela dat aspon tri...ale skor sa mi z nej vygrcala.... takže ju vacsinou vtedy necham...trocha sa pohneva...zaplače a tiež po nejakej pol hodke ju to prejde...
Caute kocky,
Tak by ma pre zaujmavost zaujmalo 🙂 ze ci sa niekomu z vas narodil syncek alebo dcerka 09.06 , vtedy sa mne narodil Adamko
A len taka otazka, je velky papkos a stale by papal,kojim , a neviem ako ho kupat,lebo doktorka vravela ze nie po krmeni ale ked on tak place ked nedostane hned papat po zobudeni ze az zcervenie a chveju sa mu ustocka chudacik , tak som ho vytrapila tych 15min kupanim,( s obliekanim a kremikovanim dokopy) ale je mi ho hrozne luto,neviem ako si poradit. Skusala som mu dat papat a ze potom okupem ale on hned zaspinka a ked ho zobudim tak zase papat a takto dokola.. som z toho nestastna ,chcem aby sa tesil z vodicky , ale pre nas to je hotovy horor kupanie.
dik
Ala
@adamala maem podobne skusenosti s kupanim...s tým, že ked je vo vode je ticho a ked ju vyberiem tak reve...ale to by revala aj keby je najedena...a dokonca reve tak, že ma modre ruky aj nohy.... tak sa snažim čo najskor ju utriet a obliect...trochu ju ukludnim ..naje sa a potom spi....
@adamala no Maximko musí byť najedený keď ho chcem kúpať, ale robím to ráno, vtedy je vyspinkaný z noci a keď len na chvíľu otvorí oči počas papania, tak sa mu začnem prihovárať, počúva, gúľa očami, do 5 minút je okúpaný, zabalím a papká ďalej, a potom spinká, kúpem raz za dva dni.
@adamala aj my to mame podobne - tiez nemozeme kupat pred krmenim, lebo je to čisty koniec - vo vode je poslusna, ani nemukne, len očí oči ale sceny pred a po kupani ... jaaaaaaj ...... cely barak o nas vie
..a tak to riesim tak, ze sa naje, a cca o 20 minut kupeme .... ale kedze nam jedno prisatie a najedenie sa NIKDY NESTACIIIIII, reveme i tak, ale aspon uz nie tak, ako keby sme ju trhali .... a o masirovani babatka po kupkani ani nesnivam - smyknem telove mlieko kde mi pride, len aby bola namastena, ale masirovat ... nehroziiii ... a vraj toto si maminky vychutnavaju .... ja teda mam druhe dieta, ale ani pri prvom sa nedalo - tiez plakala ... akurat ze tam uz bolo nachystane UM a kym sme sa po kupani obriadili, tak uz pila jedna basen

evina ahoj...nič si s toho nerob ja to mám podobne ako ty....ak maly priberá je kludny tak nerieš....vieš je to super kojit bez problemov vytiahnes prsku a sup sup...ale proste ked sa neda tak neda aj ja som sa tym stresovala a vsetko je oki...vieš kolko poznam mamiciek čo nemali vobec mieckoa a maju velke zdrave deti..ty si matka a musis sama vidieť že ´malý je spokojný rastie..kaka ciká...to citíš ty je to v tebe jasne tu ti nikto nenapise ze je to oki..lebo vsetci maju fakt asi zafixovane kojit kojit kojit a nic iné...aj mna tak vystrasila kamoska to nerob nedokrmuj a čo ta mala ma robit ked nemám tolko mliecka mam prekonat krizu tak ze ju necham hladnu...a budem dufam ze budem mat mlieko to je hlupost maximalna....sama vies naj čo tvoj malý potrebuje ver mi....ja už v tomto nepocuvam nikoho...sama aj laktacna poradkyna mi to povedala......