icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
1. okt 2010

No do vajicka mame my na maxi cosi normalny maxi cosi fusak, ten mam priamo v aute zapnuty a prehodim mu cez nozicky deku, podla mna mu neni zima... v tej tenkej deke ho aj nesiem do auta, z domu je to do garaze tak 3 metre... V zime tiez planujem predhriat auto a az potom posadit maleho dnu, nebudem ho tam pasovat v overale, vsak sa mi upecie, ked tam bude 20 stupnov... deku mu Sasenka vzdy pocas cesty upravuje, ze je mu teplo (mrnci), tak mu ju da dolu...

bubina1
1. okt 2010

@sofinka2009 ja som kupovala v NZ... v mama-mia.. neviem ci tá baba nie je aj výhradný dovozca lodgerov .. ceny som pozerala aj ja pre porovnanie.. je to všade rovnake...+,- nejaké drobné... este velmi silno rozmýšlam aj nad dekou...mám jednu pierre cardin,m ale sa mi zda byt zbytočne hruba a do kočika ju musim poskladat... malu ani nevidiet...ale už aj tak začnem používat bunker..a asi kupim aj ten uterak co maju, lebo do detskej osušky sa už mala nezmesti........ jej trcia nohy...

niga
1. okt 2010

@sofinka2009 ja mam ten isty, vyskusala som ho v Tatrach, je super. Len ja mam problem, ze ho asi nevpracem do kocika aj s tou druhou vlozkou, proste mam doma dlhana a kratku vanicku. Tento vikend ideme znovu do Tatier, este stale ho beriem bez vnutornej vlozky.

ellysa
1. okt 2010

hmmmmmmm v zime s tou autosedačkou to bude zaujmavé, ja s ňou jazdím sama, takže nejaké vyhrievanie dopredu asi ťažko a zasa ju nechať pariť v overale to tiež nie navyše, keď asi pôjdeme poväčšine niekde do vykúreného obchodu, asi pôjdem kuknúť tú zavinku
inak aj moja je v tom vajci už nejaká veľké, akurát dnes som pozerala, a rozmýšľala ako sa tam vtrepe 13 kg dieťa, keďže všade píšu, že je to dovtedy 🙄 , tiež si myslím že tak max tri mesiace a sme vo väčšej

niga
1. okt 2010

Ja som vajicko pouzila dvakrat zatial. Do auta stale davam maleho vo vanicke, ktora je certifikovana ako autosedacka. Ale tiez mam problem s obliekanim, zaspi mi este po ceste na parkovisko a uz potom mi je luto ho vyzliekat, len ho odokryjem.

niga
1. okt 2010

@ameanda tak dufam, ze je to aj nas pripad. Ale moj v poslednej dobe nebol so svokrovcami 🙂

bubina1
1. okt 2010

ja mam sedačku romer... zojec vravela, že vzadu sa daju popruhy odopnut, aby som tam vložila to vnutro z lodgeru, lenže take makke , neviem ako to nazvat...čo dieťaťu akože podopiera hlavu je vzadu spojene gumičkou...rozmyslam, či to odstrihnut a byť bez gumičky...no neviem...

zojec
1. okt 2010

@bubina1 to je novorodenecka vlozka.. to uz daj prec zo sedacky 😉 to vyberies uplne cele a ostanu ti len hole popruhy

jarus8
1. okt 2010

Ahojte, chcem sa opýtať ako trávite víkendy a popoludnia s mm? Môj ma volá na vinobranie alebo do mesta, alebo niekam ...
Ale mne sa nezdá rozumné ísť s kočíkom na vinobranie, on ako šofér na nealku, ja ako dojčiaca tiež. A do mesta tiež, prechádzať sa ulicami? To sa dá aj okolo baráku a hlavne keď dojčím.

ellysa
1. okt 2010

@jarus8 my chodíme kade tade, aj na fyzulnačke sma minule boli, väčšinou ideme niekam do mesta alebo na prechádzku do prírody alebo aj do obchoďáku

ellysa
1. okt 2010

nemáte niekto skúsenosti s týmto hrnčekom? http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-First-Ora...

sofinka2009
1. okt 2010

@niga a kolko mate cm?my mame 63

mici111
1. okt 2010

baby, spravil sa mi na pere herpes..kupila som si vectavir, ale nenapadlo ma, ze sa mam pytat, ci to mozem ked kojim..v pribalovom letaku je ze pri kojeni len po porade s lekarom..co myslite, mozem si to namazat na usta?

mici111
1. okt 2010

@jarus8 no mna osobne to nebavi stale doma trcat..my sa tiez tralalakame s malou kade tade..kazdy den sme niekde..a ked som len doma cely den - jaska, ze na prechadzky s kocikom chodim okolo domu - tak uz skrabem steny..

anjelicek26
1. okt 2010

@mici111 - podla mna sa nemoze stat nic, len nenasli dost tehotnych ci kojacich zien s herpesom, na ktorych by to mohli testovat 😝 Ja som si to aj v tehu mazala, vyzeralo to strasne, tri herpesy cez seba, mi na zaciatku tehu dost zlyhavala imunita...

@jarus8 - no popoludnia s drahym cez tyzden nie su, kedze prijde domov pred siedmou, maximalne stihneme veceru - a ani to nie vzdy spolocne, kedze deti kusok po siedmej kupem ci je doma, ci nie - a idu o osmej spinkat... tak väcsinou mi pomoze ich ulozit spat... no a cez vikend jasne, nakupy, nejaka prechadzka, ale nic svetoveho...

Nam konecne klesla teplota jupiiiiiii 😎 😎 😎

ellysa
1. okt 2010

@anjelicek26 no my s mojim podobne cez týždeň odvhádza o 6.00 a pred 19.00 nepríde, takže všetko sama,kebyže tu nemám kamošky s ktorými chodím každý deň von, tak ma picne

ellysa
1. okt 2010

no dobre že konečne klesla, bude už hádam dobre

miculienka
1. okt 2010

😵 kočky - teším sa - po 12 dňoch sme sa včera konečne vykakali - to bola kopa 😀 😝 , neviem ani čo zabralo, či ten duphalac alebo biogaya alebo kúsok čípku v zadku ale konečne to vyšlo dieťa celé blažené a ja tiež -
@anjelicek26 - tak ako to asi vyzeralo aj u vás 🙂

monky1
1. okt 2010

@mici111 ja to riesim tak, ze ked je uvedene ze po porade s lekarom, tak sa moze - ak by sa vyslovene ze liek nesmel, uvedu ze nie je vhodny v tehu a pocas dojcenia

@jarus8 jaaaj, ci som sa zasmiala - to bolo take mile, ze - ako trávite víkendy a popoludnia s mm ....... s MM 😉 😀
viem, ako si to myslela, len ma to pobavilo - no my doteraz ziadna slava - boli sme chore a az dnes sa mi MM vratil po 2 tyzdnoch a zajtra upratujeme cely byt a v nedelu asi doma s vylozenymi nohami relaxovat budeme - hl. ja budem dospavat tie 2 tyzdne🙂

@anjelicek26 jupiiiiii 😎

@ellysa nemam skusenosti, mali sme iny, aventacky, vlastne to bola flasa, kde sa dali tie sosaciky menit podla veku, ale Hany to velmi nechcela

....a baby, malo priberame - v pondelok vazila 6145g, vecer po ukrutanskom placi som jej raz dala RR a 6x sa skakala 😕 ...bolo mi jasne, uz nema tych 6145g 😒 , ze co-to z nej odislo, a ked som ju dnes zvazila, zase 6145g .... tzn. ze za 25 dni pribrala len 325g ☹ ☹ ☹ ... ach jaj

ellysa
1. okt 2010

@miculienka grtaulujeme k vykakaniu, to musela byť dobrá nálož
@monky1 ja si tiež zajtra idem dať spicha s kamoškou a veru sa nebudem ponáhľať domov, nech si aj tato užije a mama oddýchne

ellysa
1. okt 2010

@monky1 myslíš, že máš stále málo mliečka, alebo nechce papať ☹

anjelicek26
1. okt 2010

@monky1 - to je 13g/den...malo by byt aspon 15g...ale ak predtym kakala... nerobi si s tym hlavu, urcite pekne priberie do buduceho tyzdna... uvidis 😵

@miculienka - gratulujem k vykakaniu, urcite melinkej riadne odlahlo 😎

@ellysa - my sme mali vsetky hrnceky od NUK a boli sme spokojny.

No myslim, ze my to mame za sebou, aj doky tu este raz bola, zmerala teplotku, uz mal len 37,7, co je skoro normalna... tak sa tesim... je vyskereny ako slniecko...som tak rada, ze dostal tu infuzku, moooc mu to pomohlo. Ma take cervene okolo tych vpichov na nozickach, chudatko moje... teraz sa mu akosi nechce spat, mrvi sa v kosi na spanie, ze sa cely kos nadhadzuje, asi to chvilu potrva, kym zaspi... ma odspate do zasoby 😖

anjelicek26
1. okt 2010

@monky1 - inak 6145g na ani nie 4 mesacne babo nie je malo... mame tu myslim aj lahcie babulky 😵

monky1
1. okt 2010

@anjelicek26 hm, ved ja viem .... dnes som ju po papani este dokrmila odsatym mliekom, snad bude spat ... neviem, ci mam malo mlieka, ale tak vcera som nemala ziadne - videla som na nej, ze tahala asi 4 minuty a potom uz len nervicky a nervicky, skusila som odsat a nic - ledva 5ml ... ale tak este to nevzdavam

zojec
1. okt 2010

@monky1 ja ked si stlacim bradavku niekedy pocas kojenia, ci tam este nieco je, tak nikdy nic nevyjde, a mala taha v pohode.. deti maju vacsi tah ako my stisk 😉 ved ma super vahu mala.. neprevazuj stale, lebo budes nervozna.. ja neviem kolko moja vazi, pred 3ma tyzdnami mala 5,4kg .. ale mam pocit ze pribera dostatocne, vidim na obleceni.. a plienku som za tyzden povolila o jednu patentku.. vecer si mliecko zbieram, aspon dve a pol hodky nedojcim, nech spi co najdlhsie 🙂 ale aj tak sa zobudi na dudkovanie.. a pocas dna pije kazdu 1,5-2 hodky.. cize je skoro stale na koze. len ked niekam ideme tak vydrzi dlhsie 😀
@jarus8 ja tiez teraz nejak velmi nikam nechodim, nauto stale v servise a byvam na samote.. poviem ti, ja by som to vinobranie brala vsetkymi 10timi.. uz len to ze som medzi ludmi by som uvitala... tento vikend planujeme rylovat zahradu, rozobrat altanok, a take prace vonku.. ale ak bude kosa tak to zas ostane len na mm, cize to ako keby sme boli s barborkou zas len same doma. . ☹ ja mam niekedy z toho stavy, vam poviem....

kajca50
1. okt 2010

ahojte maminy
podelim sa s vami o jeden velmi zly zazitok co som prezila s mojim syncekom
kedze sme sa narodili s dierkou v srdiecku tak sme boli 2.9 na kontole na kardiologii, asi tak par metrov od parkoviska mi misko spravil taky divny zvuk vo vanicke , ja ju mozem pouzivat ako autosedacku, hned som ho oslovavala kedze som soferovala, a on sa vobec neozyval, vzdy vydal nejaky zvuk a teraz nic. hned ako som zaparkovala som otvarala dvere a na ten pohlad nezabudnem asi nikdy. misko mal oci otvorene a vyvratene hore a na moje oslovenie vobec nereagoval.myslela som ze zacnem jacat od zufalstva. triasla som vanickou a po chvili na mna pozrel ,neviem ci zaspaval alebo co ale ja som zo soku ani vecer nemohla zaspat. a na kardiologii mi povedali , ze to deti niekedy spravia. ale dopadli sme tam dobre.odvtedy ho pozorujem ako strelena

anjelicek26
1. okt 2010

@monky1 - ja dnes po vecernom kojeni tiez nemam ani kvapku 😒 Mal hlad az strach...vypil obe prsia... teraz si cuca palcek a zaspava...urcite bude v noci papat...ale co uz... zajtra bude lepsie...

chani
1. okt 2010

@kajca50 no tak po takomto dacom by som ani ja nevedela zaspat uff

kajca50
1. okt 2010

@chani michla spi s nami a ja kolkokrat mu polozim ruku na hrud ci dycha ale to uz je spojene stym sokom

ellysa
1. okt 2010

@kajca50 bože to muselo byť strašné, drobček malinký ☹