Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 no Petko mal porodnu vahu 2,9 a ked sme odchadzali z porodnice tak 2,71 kg mal, ale ani zdaleka tak fajnovo nenabral ako Max 🙂 tak ale ked v noci prespi tych 6 hodin posledne3 noci tak mam za to ze mu hadam staci, inak papa kazde 3 hodky...ale neviem kam to donho ide ked sa nezaobaluje 🙂 asi to vysportuje, sak on ani pri jedeni nelezi vacsinou v klude, len ked papa vecer av noci 🙂
@katka512 - DO nosa??? Ved to len prilozis k nosnej dierke a tak to vysajes.... ja malemu zatial sopliky neodsavam, nie je ich tolko, odstranujem susniky vatovou tycinkou a ak ma plny nostek, tak sa na chvilku prisaje na prsko a to sa mu precisti...
@chani - kazde dieta ma iny metabolizmus, vsak aj my sme kazdy iny, ja strasne nemam rada take porovnavanie, ze my uz tolko a preco vy nie? Porovnavat porovnava kazdy, ale v pozitivnom zmysle, ale nie hladat na vlastnom dietati, co nie je v poriadku... Jasne, ze ked niekto pribera velmi malo alebo velmi moc, tak za tym nieco bude, ale vseobecne... ja som tak rada, ze nechodime k doky na nejake prevazovanie, prvu poradnu sme mali v 6 tyzdnoch a dalsiu mame v 7,5 mesiacoch a dovtedy nam daju pokoj... Maxik hej, mal len 2,5kg, tak to asi teraz dohana hihi... ale ma len 61-62cm, to tu niektore deticky maju uz aj 67....
@anjelicek26 on dost casto chrci a Dr povedala ze mu to mam odsavat ked mu to len prilozim na zaciatok to nevysajem absolutne nic nedavam mu to uplne hlboko tam je taky zuzeny sosacik....
@katka512 - velmi chutne videooo 😅 😅 😅
https://www.youtube.com/watch?v=TPqfhrCVPSk@katka512 - ak mu sopliky netecu, len pocujes, ze to ma niekde hore upchate a chrci, tak urcite streknut MAR pred odsavanim 😵
@kajca50 no ten zazitok je fakt hrozny, mna by chytila taka panika.. nastastie je v poriadku a nic to nebolo. ale nech to uz nemusis zas prezivat...
@zojec vidim ze aj ty mas tak divoke sny.. mne aj priatelovi sa casto snivaju take horory, ze mala umrie, alebo ju zabiju, alebo chcu.. no des, tolko sa o nu musime bat ked sa nam o tom este sniva.. ale ta ulava po zobudeni.....
@zojec tvoja kocka mi pripomina tu moju, ked este neoznala cumel.. mozno by si mohla skusit ete nejake ine.. mne prijala jeden z DMka, po dlhsej dobe , naraz, dovtedy ignorovala vsetky pokusy a uz mi nezaspava na prsku a napapa sa aj do 10-15 minut... je to ulava.. ale nevadilo mi az tak to zaspavanie na prsku, iba vecer ked som bola unavena a chcela som tiez spat.. ale dalo sa 🙂
@marcelka123 dakujem za tip, este budem skusat.. uz som kupila 3 druhy.. @babulina, dnes som skusala to s prstom, celkom to zabralo... 😉 uvidim ci aj v noci to bude zaberat
@kuriatko33 aj ja to tak robim, cez den sa mojkame, rozpravame, bavime.. ale v noci len napapat, uspat a ziadne prihovaranie, maximalne to najnutnejsie, aj tak je vacsinou v polospanku a je to dobre.. lebo vie, ze je iny cas ako den a lepsie spi.. ale o dlzke to povedat nemozem... 😎
no uz nestiham docitat.. mala sa zobudila.. ale ja vacsinou reagujem podla nej... naco nieco znasilnovat... milujem ju a ideme tak aby bolo co najlepsie pre nas vsetkych.. raz je horsie, raz lepsie... ale vsetko za to stoji.. ako sa vravi... byt matkou je to najkrajsie a najtazsie povolanie na svete... 🙂
@anjelicek26 no ja len na margo toho, ze Max mal len tych 2,5 kg a sikovne to dohnal, mas asi dobre kvalitne mliecko 🙂
no my sme na zaciatku chodili kazde 3 tyzdne a teraz ideme prvy krat po 5tich tyzdnoch, ja ani nemam sajn kolko teraz presne vazi, domababatkovsku vahu nemame, takze ja vlastne az na poradni zistim, ze kolko sme pribrali a medzitym neriesim, lekarka posledne povedala, ze ked vydrzi 2-3hodky bez jedla tak ma urcite dost, ze sa nemam obavat ...to vydrzi, tak si hovorim ze mu staci 🙂 co uz ked je stihly ako lanka, ma to podedene 🙂
@chani - ja ako som pocula, ze tu budeme tak malo u doktorky, tak som si vahu kupila...ved ju predam... neskor...ale je do 20 kg, na tom kludne zvazim aj Sasku 😀 A Max nebude velky, nema po kom, aj Saska prvy rok priberala velmi pekne a potom zacala zaostavat... a mliecko mam asi dost tucne, ked ho necham odstat vo flaske po odsati tak zo 150 ml je 0,4 - 0,5cm hore ten tuk...
@anjelicek26 tak to hej, to by som asi aj ja kupila pre istotu ale takto ked chodime castejsie, tak som to nechala tak, kedze priberal spravne, a lekarka bola vzdy spokojna, tak som tu myslienku zavrhla, len keby nam nesli kila som rozmyslala, ze kupim, nech je to pod dennou kontrolou...nastastie nebolo treba 😉
@chani Ty si taky smejko, ako vidim na fotke 🙂
My mame dnes 4 mesiaciky, mamce cca 7 kg a 64 cm 🙂
Pripajam fotku.
@anjelicek26 aj moj Danko ma pomaly rovnaku hlavu ako LILI 🙂
...tak som si konečne asi na 5krat dočitala, čo ste popisali....no ja mam šťastie, že mam asi skoro dokonalé dieťa 😀
aspon čo sa spánku týka...zaspáva v podstate sama, dam ju do postielky, par razy pohladkam, dam jej cumel, čo stale vyplúva a zaspí... asi dvakrát mi nechcela ani za svet spat, plakala v postielke, tak som ju dala do kresielka, a ona mi zaspala pre telkou 🙂 a aj v kočiku vie spať, a aj ked nespí, tak kuká...akurat sa mi stále dava akoby do sedu, tak sa bojim, že ju vykotím...a aj dudlik ma rada, mam pocit, že je na nom zavislá, sa s mm smejeme, že sa od neho odučí až v prvej triede, ked jej ho zoberie učitelka 🙂
@zojec, no teda, nezavidím s tým nočným dudlovaním...moja kamoška má 10mesačnú dceru a stále sa cca 8-10 krát v noci budí, lebo si chce podudlať prsník...kamoška je z toho mierne na nervy, už by ju pomaly aj chcela odstaviť, no netuši ako 😲
mojej ninke našťastie stačí v noci, ked zaplače dudlík 🙂
no každé dieťa je iné, aj čo sa týka zaspávania, nosenia, papania.... 😉
ahojte maminky- uz malinko sem chodim lebo nemam ani cas pisat sem
aj mi mame dnes presne 4 mesiace a ani neviem kolko moj drobec vazi lebo pred cca 5 tyzdnami mal 7720g a odvtedy isto pribral.a na poradnu aj druhe ockovanie ideme az 18.10 tak az v tedy budeme vediet kolko vazi.
inka co sa tyka tej odsavacky na vysavac tak ja ju mam a pouzivam uz dost dlho a za posledne 3 dni kazdu chvilku niekedy aj 5 krat za hodinu lebo maly ma strasne sopliky a ked mu ich neodsajem tak ho dusia ☹ ja si tu odsavacku neviem vynachvalit.
chcem sa spytat ten Mar je aj detsky ci nie??lebo mne kazala doktorka davat Libenar aby aj po odsavani nemal suchu sliznicu.a ma aj 5 den trosku zvysenu teplotu a vraj ak to neprejde tak mame dojst k doktorke ale jeden den ju nema vyssiu a na druhy den ma tak uvidime co bude casom.
kocky podpiste to aspon elektronicky..je to peticia proti znizeniu rodicovskeho prispevku..
@evina0 - Mar je len slana voda, teda neviem, ci je tam aj detska, ci dospelacka verzia slanej vody, ale dost o tom pochybujem...
Inak po dnesku zistujem, ze moje dieta nevie zaspat na prsniku... on zaspi len sam v postielke... ma svoj palec, klud a do 5 minut spi... mne to zaspavanie takto bude chybat... ale on len vymysla a saskuje, ked sa napapa, nezaspi pri tom... tak musi do postielky...
@riska - Saska sa takto budila do 2,5 roka...cumel nic, palec nic, len mama a prsko... to boli casy 🙄
ja som teraz konecne malu uspala..zasa na nu nic nezaberalo, prsko nechcela, nosit som ju dnes nosila ajajaaj, ze ma az krize bolia, tak som jej spievala a zalomila zachvilu.. 😵
ja som dnes moju malu ulozila do postielky.. trosku sa vyrevala asi 30 minut, ale som pri nej lezala v posteli.. ale straaasne mi jej bolo luto.. som skoro revala s nou.. potom som ju vybrala, dala jej napit z prska.. som to nevydrzala, ale ulozila som ju naspat do postielky.. otvorila ocka, pozrela ci som vedla nej a zaspala.. tak som zvedava co bude v noci... ale asi mi v tej posteli bude chybat 🙂
@zojec ja som sa tiez pokusala dnes, aby sama zaspala..tiez asi 30 minut plakalaaaa, no a ked som videla ten lutostivy pohlad, ked som ju prisla pohladkat..taak som to nevydrzala a zobrala na ruky a tak sme sa v kresle uspali a spievali..ona ma jednu pesnicku oblubenu, ked place, zacnem jej ju spievat a hned sa ukludni.. 😵

Baby a morsku sol striekate predtim nez idete tahat sopliky alebo potom???