Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@katka512 Ahoj, uz som tu sice dlho nebola, ale citam si vas stale...Moj tiez teraz posledne dva dni sa mrvi okolo 4 tej a musim dat cumel, zaspi,ked cumel vypadne, zase sa zacne mrvit a dookola az do pol siedmej,kedy pyta mliecko.... No neviem co to za obdobie, no ale dufam, ze to prestane... 😉
@kuriatko33 - moj tiez spi celu noc, nespievame, nenstriasame, nedrzime za rucicku - LEBO zaspinka krasne aj bez toho, rev sa nekona 😉
Snazila som sa dopatrat, preco sa to tu rozprudilo ohladom zaspavania a nosenia......viete kočky, mam druhe dieta, tak viem porovnavat, i ked LILI si pamatam az od 7. mesiaca - bohuzial.... ☹ Viem, ze mi spavala celu noc, ked som jej davala kasicky uz....a kedze bola kojena len 3 mesiace, tak to bolo skoro.....Inak tiez sama zaspavala, a mam to doteraz - napapat, umyt , pomodlit a o 19hod spat .....
Danko???? Neucila som ho na ruky, ....vstava cca 2x za noc, teda resp od 21 - 2 - 5 hod,tak nejako.....len rozdiel, ze je kojeny.......aj som chcela skusit, ze ho necham, pretoze k nemu idem ked ho pocujem cumlat si ruky.....dudel vypluje v momente....
LENZE.....sme v malom 3.izbaku, keby som ho nechala, zobudi dcerku aj muza, a ten potrebuje sa vyspat do prace....
Niekedy sa Danko naje a zaspi.....niekedy od 5 hodiny je hore, keca mi a o hodinu opet zaspi......
Rada by som to zmenila, aj sa jedujem, ked nechce nadranom zaspat, ale ked sa na mna pozre s tym jeho usmevom, no hnevajte sa na neho.....
Proste dufam, ze sa to zmeni casom.... 😉 😉 😉 Kazde dieta je ine, ma iny prah citlivosti ci potrebuje maminku inak.... 🙂
AK vam prespia deticky celu noc, klobuk dole, mozem zavidiet, ale ja dufam, ze aj Dankovi to dlho nebude trvat... 🙂
@zojec no tak mothecare slovensko tú stoličku nemajú ani nemali ani nebudú mať 😠 ma porazí všetku dobré len v uk
@mojalili a ako sa dávajú kašičky? mám jej urobiť normálne ako grisku, že bude papať lyžičkou alebo do mliečka-urobiť hustejšie mliečko?a koľko pred spaním jej ju mám dať?
už jej mliečko nestačí, začína byť hladná často, ale tak myslím si že keďže sme na UM tak už môžeme prikrmovať
@ellysa dakujem za infosku.. . 🙂 ja by som este s kasickou nezacinala.. na zaciatok postaci aj kusok bananu, po 3 dnoch mrkvicka a davat len zeleninku.. na kasicky ma este trosku cas.. si myslim.. ale zas rozhodnut sa musis ty 😉
hlasim prvu prespatu noc v postielke.. 😀 snad sa s tym bude dat nieco urobit... zaobudila sa o 2hej, napapala, vlozila som ju spat do postielky, poplakala, dala som jej cuckat prst, ten po chvili nechcela, spievala som jej tisko uspavanky, hladkala a zaspinkala.. to iste sa zopakovalo o 4tej... trvalo cele uspavanie cca 15 minut, potom sme spali do 7,30 😉 tak verim, ze sa to upravi... a ze vnoci nebude velmi kricat, lebo manzel sa musi vyspat poriadne do prace...
@marcelka123 moja mala prijala tento tyzden presne taky isty dudlik ako tvoja. 😉 ibaze modry 😀 ale uz som jej kupila aj ruzovy s tym srdieckom. 🙂
@ellysa - ja tiez nie som moc zastanca kasiciek, strasne z nich deti zapeka... my sme zacinali ryzovou, lebo v nej nie je lepok, vo väcsine inych je... a ten az okolo siedmeho mesiaca najskor... ja som robila s MM, ty musis s UM, tusim je len jedno UM, co sa da varit, ale v tomto sa ja nevyznam... ja by som pridala trolinka tych vlociek (z cim tu kasu robis), do flasky s UM, proste to tam vmiesala a kupila flasu na kasu (taky velky otvor) a mas poriesene... urcite ju to viacej zasyti... aj ked ako pise @zojec - najlepsie zacat normalnym prikrmom... ja by som asi zacala zemiacikom, lebo prave banan a mrkva tiez zapekaju... treba vyskusat...
babule vcera som bola prvykrat vecer vonku od porodu, vlastne asi po roku, ved ani tehotna som nechodila po baroch. 😀
mali sme stretavku zo strednej po 10 rokoch...malu mi strazila mama, zaspavanie katastrofa, bezo mna to nejde, tak po vyskusani vsetkeho mi volali, ze mala place a place. to som prave parkovala pred podnikom, tak som sa otocila a domov. 😖 ale taka vyplakana hned zaspala na prsku do 5 minut, o 9 vecer som uz bola so spoluziakmi, bolo super. a doma som bola o polnoci, malinka sa prvykrat zobudila na papkanie az o 00.45, parada...aj noc bola dobra.
hrozne mi to prospelo, ze som nachvilu bola medzi ludmi vecer sama a nestresovala kvoli malej. 🙂
Babulky inak Max spal zasa ukazkovo 20:00 - 06:00 - 10:00 hihi... o tej siestej som ho ja zobudila, lebo mi sli prsia prasknut. sa hanbim, ale odsavat sa mi nechcelo...bohvie, dokedy by este spal... takze my teraz vstavame, Saska ranajkuje, krpec sa hra na deke, vonku tecie z oblakov, to nie je ani dazd, proste des...takze tu asi dostanem ponorkovu chorobu za chvilu, neda sa nikam ist...
@mojalili - kazde dieta je uplne ine.... ja mam dva extremy doma... dcerka 2,5 roka hore kazdu noc... v prvom roku 4-8x za noc... maly spi od tych troch mesiacov celu noc... robim vsetko rovnako... rozdiel je v detoch 😎
@anjelicek26 v dobrom zavidim tie prespate noci 🙂 aj ked ja sa tiez nemozem stazovat, mala sa budi na papanie asi 3x, ale to tak na 10 min, nacucka sa a spi dalej.
a dnes idem ku kadernikovi, jupiiiii, uz mam vlasy po pas. 😅
dovoliom si aj ja par slov k prikrmom - hl. k bananu, o kt. som napriek tomu, ze sa spolu s jablkom, hruskou a marhulou odporuca zavadzat medzi prvymi prikrmami citala, ze ak sa podava velmi skoro, tak moze byt neskor spustacom alergii - uz si to nepamatam presne, musela by som to pohladat, lebo to bolo uz davno - este pri Hanke, ale viem, ze sme s bananom pockali - pre istotu 😒 ... a bolo mi jasne, ze na bananik nabehne v pohode, lebo je to sladke ovocie
no nasla som to http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
@bealondyn 😀 😀 😀 ja som nasla obrazok s ruzovym cumlikom, ale v DM mali posledny modry, srdiecko a ten ma, ten si zamilovala, ale mame uz aj ruzovy pre vacsie deticky a aj ten ona moze... 😀 😀 😀
@zojec no ja som ich videla zatial len v DMku a kupovala som vtedy posledny modry a predposledny ruzovy pre vacsie deti, takze mozno je o ne zaujem a treba skusat a hladat...
@zojec
@marcelka123 , neni su to MAM cumliky?
@bealondyn - my mame aj MAM, ale hlavne Avent a ten, ked som jej dala 3-6 mesiacov, pozerala na mna, ze to co ma byt a musela som vratit tie male 😀
@weirdo mne sa tiez zda ze su to mam tie mame aj my mame jeden aj ten vecsi aj ten je super ja ich kupujem aj v jednej lekarni aj dm su super 🙂
@sofinka2009 - a pre tieto cumle tam maju aj origos kabelku k tomu 😅
aj mne sa zdá že sú to mam, ak ste z ba tak v hainburgu majú hádam len tie a avent
ja zasa chodím kupovať na SK moja chce len baby nova okrúhly a ten tu nemajú
Babulky tak to nase ditko nielenze chrapalo rano az do desiatej, ale zalomil 11:30 a spal az do 17:00. a to prosim spal predtym celu noc... takze zatial bol 1,5 hodiny do dna hore... a uz sa mu zasa ziva... ale nic nebude, az na noc sa teraz bude spinkat, tie dve hodiny snad vydrzi....
@weirdo maju sa mi zda ze tiez v dmku som tie kabelky videla 😀 ja som si kupila v dm taku obyc zelenu na kocik a pasuju mi do nej vsetky druhy co mame doma ale maju aj presne na tieto
hej hej su to MAM cumliky ale kabelku nan teda nemam 😕
Ahojte babule , nestíham Vás dočítať , lebo cez týždeň bol manžel na služobke tak sme boli u maminy a cez víkend sme mali krst. Alex ho celý prespal 😀 😀 Našťastie všetko dobre dopadlo a dnes poodchádzali posledný hostia. Minule som sa Vás pýtala na nosič alebo klokanku , tak som objednala nosič Liliputi. Mala som ho požičaný na skúšku a malému sa tam veľmi páči a ja ani neviem že ho tam mám. V utorok začíname chodiť na plávanie , tak som zvedavá ako sa nám bude páčiť. Len sa bojím aby mi nenachladol keď je teraz také všelijaké počasie.
@zojec gratulujem , že ti Barborka začala spávať v postielke . Ešte je malinká tak si rýchlo zvykne.Tie dudlíky milujú asi všetky deti. My ich máme hádam 5, keby niečo 🙂
@bealondyn sa mi zda ze take kruzky na nej boli nieco sa mi mari taky kruhovy vzor
@anjelicek26 tak ty mas riadneho spachtiaka doma.. 😀 ja som dievcata uspesne ulozila malu zas do postielky.. 🙂 len musim vygooglit vacsi repertoar spievaniek 😀 dudlikovat jej chyba vidim to na nej, ale dnes som tam ostala s nou az kym uplne nezaspala..
@tintinka1 tak ho co najskor pojdem zakupit, ten dudlik.. a to bude posledy pokus.. 4 dudliky zlyhali ako skusobne..

@fatimuska ty mi chces povedat že ja si nevychutnavam maleho, a nevazim si ho!!!!!!!!!!!! trosku dost silna kava!!! ako to za to, že mi spinka celu noc??????? a nezaspava pri hupani,natriasani????