icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

katka512
2. okt 2010

Baby a morsku sol striekate predtim nez idete tahat sopliky alebo potom???

chani
2. okt 2010

@anjelicek26 no Petko mal porodnu vahu 2,9 a ked sme odchadzali z porodnice tak 2,71 kg mal, ale ani zdaleka tak fajnovo nenabral ako Max 🙂 tak ale ked v noci prespi tych 6 hodin posledne3 noci tak mam za to ze mu hadam staci, inak papa kazde 3 hodky...ale neviem kam to donho ide ked sa nezaobaluje 🙂 asi to vysportuje, sak on ani pri jedeni nelezi vacsinou v klude, len ked papa vecer av noci 🙂

anjelicek26
2. okt 2010

@katka512 - DO nosa??? Ved to len prilozis k nosnej dierke a tak to vysajes.... ja malemu zatial sopliky neodsavam, nie je ich tolko, odstranujem susniky vatovou tycinkou a ak ma plny nostek, tak sa na chvilku prisaje na prsko a to sa mu precisti...

anjelicek26
2. okt 2010

@chani - kazde dieta ma iny metabolizmus, vsak aj my sme kazdy iny, ja strasne nemam rada take porovnavanie, ze my uz tolko a preco vy nie? Porovnavat porovnava kazdy, ale v pozitivnom zmysle, ale nie hladat na vlastnom dietati, co nie je v poriadku... Jasne, ze ked niekto pribera velmi malo alebo velmi moc, tak za tym nieco bude, ale vseobecne... ja som tak rada, ze nechodime k doky na nejake prevazovanie, prvu poradnu sme mali v 6 tyzdnoch a dalsiu mame v 7,5 mesiacoch a dovtedy nam daju pokoj... Maxik hej, mal len 2,5kg, tak to asi teraz dohana hihi... ale ma len 61-62cm, to tu niektore deticky maju uz aj 67....

katka512
2. okt 2010

@anjelicek26 on dost casto chrci a Dr povedala ze mu to mam odsavat ked mu to len prilozim na zaciatok to nevysajem absolutne nic nedavam mu to uplne hlboko tam je taky zuzeny sosacik....

weirdo
2. okt 2010

@leveretka - wow 😀

anjelicek26
2. okt 2010

@katka512 - velmi chutne videooo 😅 😅 😅

https://www.youtube.com/watch?v=TPqfhrCVPSk
anjelicek26
2. okt 2010

@katka512 - ak mu sopliky netecu, len pocujes, ze to ma niekde hore upchate a chrci, tak urcite streknut MAR pred odsavanim 😵

marcelka123
2. okt 2010

@kajca50 no ten zazitok je fakt hrozny, mna by chytila taka panika.. nastastie je v poriadku a nic to nebolo. ale nech to uz nemusis zas prezivat...

marcelka123
2. okt 2010

@zojec vidim ze aj ty mas tak divoke sny.. mne aj priatelovi sa casto snivaju take horory, ze mala umrie, alebo ju zabiju, alebo chcu.. no des, tolko sa o nu musime bat ked sa nam o tom este sniva.. ale ta ulava po zobudeni.....

marcelka123
2. okt 2010

@zojec tvoja kocka mi pripomina tu moju, ked este neoznala cumel.. mozno by si mohla skusit ete nejake ine.. mne prijala jeden z DMka, po dlhsej dobe , naraz, dovtedy ignorovala vsetky pokusy a uz mi nezaspava na prsku a napapa sa aj do 10-15 minut... je to ulava.. ale nevadilo mi az tak to zaspavanie na prsku, iba vecer ked som bola unavena a chcela som tiez spat.. ale dalo sa 🙂

marcelka123
2. okt 2010

a toto je cumel co nakoniec prijala a to som nakupila vseliake a nic...

zojec
2. okt 2010

@marcelka123 dakujem za tip, este budem skusat.. uz som kupila 3 druhy.. @babulina, dnes som skusala to s prstom, celkom to zabralo... 😉 uvidim ci aj v noci to bude zaberat

marcelka123
2. okt 2010

@kuriatko33 aj ja to tak robim, cez den sa mojkame, rozpravame, bavime.. ale v noci len napapat, uspat a ziadne prihovaranie, maximalne to najnutnejsie, aj tak je vacsinou v polospanku a je to dobre.. lebo vie, ze je iny cas ako den a lepsie spi.. ale o dlzke to povedat nemozem... 😎

marcelka123
2. okt 2010

no uz nestiham docitat.. mala sa zobudila.. ale ja vacsinou reagujem podla nej... naco nieco znasilnovat... milujem ju a ideme tak aby bolo co najlepsie pre nas vsetkych.. raz je horsie, raz lepsie... ale vsetko za to stoji.. ako sa vravi... byt matkou je to najkrajsie a najtazsie povolanie na svete... 🙂

chani
2. okt 2010

@anjelicek26 no ja len na margo toho, ze Max mal len tych 2,5 kg a sikovne to dohnal, mas asi dobre kvalitne mliecko 🙂
no my sme na zaciatku chodili kazde 3 tyzdne a teraz ideme prvy krat po 5tich tyzdnoch, ja ani nemam sajn kolko teraz presne vazi, domababatkovsku vahu nemame, takze ja vlastne az na poradni zistim, ze kolko sme pribrali a medzitym neriesim, lekarka posledne povedala, ze ked vydrzi 2-3hodky bez jedla tak ma urcite dost, ze sa nemam obavat ...to vydrzi, tak si hovorim ze mu staci 🙂 co uz ked je stihly ako lanka, ma to podedene 🙂

anjelicek26
2. okt 2010

@chani - ja ako som pocula, ze tu budeme tak malo u doktorky, tak som si vahu kupila...ved ju predam... neskor...ale je do 20 kg, na tom kludne zvazim aj Sasku 😀 A Max nebude velky, nema po kom, aj Saska prvy rok priberala velmi pekne a potom zacala zaostavat... a mliecko mam asi dost tucne, ked ho necham odstat vo flaske po odsati tak zo 150 ml je 0,4 - 0,5cm hore ten tuk...

chani
2. okt 2010

tak a toto je nasa rodinka, maminka, tatinko a Petusko 🙂

chani
2. okt 2010

@anjelicek26 tak to hej, to by som asi aj ja kupila pre istotu ale takto ked chodime castejsie, tak som to nechala tak, kedze priberal spravne, a lekarka bola vzdy spokojna, tak som tu myslienku zavrhla, len keby nam nesli kila som rozmyslala, ze kupim, nech je to pod dennou kontrolou...nastastie nebolo treba 😉

mojalili
2. okt 2010

@chani Ty si taky smejko, ako vidim na fotke 🙂
My mame dnes 4 mesiaciky, mamce cca 7 kg a 64 cm 🙂
Pripajam fotku.
@anjelicek26 aj moj Danko ma pomaly rovnaku hlavu ako LILI 🙂

chani
2. okt 2010

@mojalili no to ano, ked uz tak usmev a la hollywood 🙂

riska
2. okt 2010

@chani, aki ste zlatí a ty si aká kočka 🙂

riska
2. okt 2010

...tak som si konečne asi na 5krat dočitala, čo ste popisali....no ja mam šťastie, že mam asi skoro dokonalé dieťa 😀
aspon čo sa spánku týka...zaspáva v podstate sama, dam ju do postielky, par razy pohladkam, dam jej cumel, čo stale vyplúva a zaspí... asi dvakrát mi nechcela ani za svet spat, plakala v postielke, tak som ju dala do kresielka, a ona mi zaspala pre telkou 🙂 a aj v kočiku vie spať, a aj ked nespí, tak kuká...akurat sa mi stále dava akoby do sedu, tak sa bojim, že ju vykotím...a aj dudlik ma rada, mam pocit, že je na nom zavislá, sa s mm smejeme, že sa od neho odučí až v prvej triede, ked jej ho zoberie učitelka 🙂

riska
2. okt 2010

@zojec, no teda, nezavidím s tým nočným dudlovaním...moja kamoška má 10mesačnú dceru a stále sa cca 8-10 krát v noci budí, lebo si chce podudlať prsník...kamoška je z toho mierne na nervy, už by ju pomaly aj chcela odstaviť, no netuši ako 😲
mojej ninke našťastie stačí v noci, ked zaplače dudlík 🙂
no každé dieťa je iné, aj čo sa týka zaspávania, nosenia, papania.... 😉

evina0
2. okt 2010

ahojte maminky- uz malinko sem chodim lebo nemam ani cas pisat sem
aj mi mame dnes presne 4 mesiace a ani neviem kolko moj drobec vazi lebo pred cca 5 tyzdnami mal 7720g a odvtedy isto pribral.a na poradnu aj druhe ockovanie ideme az 18.10 tak az v tedy budeme vediet kolko vazi.
inka co sa tyka tej odsavacky na vysavac tak ja ju mam a pouzivam uz dost dlho a za posledne 3 dni kazdu chvilku niekedy aj 5 krat za hodinu lebo maly ma strasne sopliky a ked mu ich neodsajem tak ho dusia ☹ ja si tu odsavacku neviem vynachvalit.
chcem sa spytat ten Mar je aj detsky ci nie??lebo mne kazala doktorka davat Libenar aby aj po odsavani nemal suchu sliznicu.a ma aj 5 den trosku zvysenu teplotu a vraj ak to neprejde tak mame dojst k doktorke ale jeden den ju nema vyssiu a na druhy den ma tak uvidime co bude casom.

mici111
2. okt 2010

kocky podpiste to aspon elektronicky..je to peticia proti znizeniu rodicovskeho prispevku..

http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=499573

anjelicek26
2. okt 2010

@evina0 - Mar je len slana voda, teda neviem, ci je tam aj detska, ci dospelacka verzia slanej vody, ale dost o tom pochybujem...

Inak po dnesku zistujem, ze moje dieta nevie zaspat na prsniku... on zaspi len sam v postielke... ma svoj palec, klud a do 5 minut spi... mne to zaspavanie takto bude chybat... ale on len vymysla a saskuje, ked sa napapa, nezaspi pri tom... tak musi do postielky...

@riska - Saska sa takto budila do 2,5 roka...cumel nic, palec nic, len mama a prsko... to boli casy 🙄

mici111
2. okt 2010

ja som teraz konecne malu uspala..zasa na nu nic nezaberalo, prsko nechcela, nosit som ju dnes nosila ajajaaj, ze ma az krize bolia, tak som jej spievala a zalomila zachvilu.. 😵

zojec
2. okt 2010

ja som dnes moju malu ulozila do postielky.. trosku sa vyrevala asi 30 minut, ale som pri nej lezala v posteli.. ale straaasne mi jej bolo luto.. som skoro revala s nou.. potom som ju vybrala, dala jej napit z prska.. som to nevydrzala, ale ulozila som ju naspat do postielky.. otvorila ocka, pozrela ci som vedla nej a zaspala.. tak som zvedava co bude v noci... ale asi mi v tej posteli bude chybat 🙂

mici111
2. okt 2010

@zojec ja som sa tiez pokusala dnes, aby sama zaspala..tiez asi 30 minut plakalaaaa, no a ked som videla ten lutostivy pohlad, ked som ju prisla pohladkat..taak som to nevydrzala a zobrala na ruky a tak sme sa v kresle uspali a spievali..ona ma jednu pesnicku oblubenu, ked place, zacnem jej ju spievat a hned sa ukludni.. 😵