Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@babulina na ja zatial len viem ze jedna babka s dedkom budu kupovat stolicku na papanie 🙂 a inak nemam sajnu co druha babka s dedkom a co my s manzelom...manzel si robi srandu ze maly potrebuje playstation3 (manzel by chcel ale nema povolene, tak to smeruje na maleho hehe) 🙂 tak sa na tom smejeme, ze to iste 🙂
@riska - odtial som este neobjednavala... my sme posledne 4 roky zili v Nemecku, mam tam ine oblubene shopy 😅
@mici111 - no my motoricky stale nic moc, ani sa nepretoci, a na brusku tiez nie je moc rad, aj ked hlavicku uz drzi pekne... Hracky pekne chyta, aj si vezme tu, ktoru chce, na deke si vsetko pritiahne a dava do pusy... ale ze by z bruska, to este nie... pravdu ani ho na to brusko moc nedavam 🤐
@takyna - aj ja nutne musim spravit nieco z vlasmi, vyzera to dost zle, susedka snad bude mat cas, ona je kadernicka... Maxa beriem zo sebou, ak by vrestal, musi ho drahy zobrat...
Jejda baby a vianoce, chodte s tym niekam, ja neviem ani poriadne, co Saske, nie to Max... my to budeme musiet trepat lietadlom, takze co najmensie 😝 Saska chcela kolobezku s velkymi koleckami, tak tu dostane na meniny az, tie ma zaciatkom januara... barbinu si zela, tu dostane, nejake dvd-ka a to je vsetko, ona ma milion hraciek, dostava kazdu chvilu nie co, netreba ju zahltit este aj na vianoce... pribuzenstvo sa aj tak nezdrzi a nieco dostane aj tak, takze my uz radsej nie... no a Max... uvidim... co ho bude bavit v tych 6 mesiacoch... Saska dostala bazenik s loptickami... tiez mala na vianoce 6 mesiacov. Naucila sa vtedy lozit 😵
@fatimuska oblekame veci na 6-9 mes alebo 80-ky veci , ale rukaviky mu musim vyhrnut obcas, to kvolu velkemu pupku a stehnam, nevprace sa do všetkeho 😀 dlžku som mu teraz nemerala, ale ma cca 70-72 cm....
My ideme na prve ockovanie 11.10., lebo predtym sme boli trosku soplavy, tak nas neockovali, dufam, že nebude mať reakciu....
@mici111 mne sa vcera zdalo prvy krat, ze ako bol na brusku tak sa zacal nacahovat za vecami pomaly, tak uvidime ci to bude pokracovat, alebo sa to len zdalo. ale posledne 3-4 dni ked lezi na chrbte tak sa mi v kuse prevracia na brusko a ani za toho ho neviem udrzat na chrbatiku 🙂 a to len 2 tyzdne dozadu som ho musela prehovarat aby aspon chvilu bol na brusku a cvicil sa 🙂
@mici111 no moja o paseni koničkov nechce ai počut, nieto este praktizovat... dam ju na brusko, asi 2sekundy sa čuduje a potom plače... pritom tak rada by som sa s nou hrala aj pri takejto polohe 🙂
inak s manželom sme skonštatovali, že ak malej nič nie je, tak je úžasna...nechcem zakriknut...tfuj tfuj, tfuj, a klop, klop, klop... den začina o siedmej..napapa sa a je v postielke do 11tej... potom sa napapa..hra sa v kresielku...okolo pol jednej jednej začne byt unavena, to spi do nejakej druhej...alebo je teda v postielke... potom zase papa...hrasa..okolo pol štvrtej unava, tak je zase v postielke do nejakej piatej, zase papa a o sieste spi zase, ale to už na mne pri telke do siedmej..potom je priprava na spanie...mala spoločna hra na posteli, vyzliekanie, kupanie, papanie a ide sa spat o osmej... a takto režimovo mi funguje asi 2 týždne... ak ju napriklad neboli brucho alebo nema velmi blbý den... ak si zacne menit režim tak to bude zase chaos... 😀 ale predpokladam, že bude len menej spavat a viac bude aktivna... jedlo tým že flaskujeme jej nebudem menit... zatial to takto vyhovuje...ale budem jej musiet pomaly posuvat cas kupania a jedenia na deviattu, lebo potom sa posunie čas a to bude teda chaos....
nas chlapcek si vybral oblubenu pesnicku, vcera dokonca zaspal pritom ako som mu ju spievala vecer 🙂 tak sa tesujem, a vyspevujeme niekolkokrat denne Bola raz mala hviezdicka 😀
@chani tak playstation chce aj moj mm, ale to s tou gitarou a bubnami, že pre malu to bude ake fajn...budeme ju viest k hudbe a tak... ale chce to hlavne on.. tiež nema povolenie, ale rozmyslam, že ho asi s tým prekvapim na vianoce, aj tak neviem čo kupit chlapikovi, čo ma všetko otrebne 🙂 dokonca sa ma pýtal, či take niečo bude existovat o 5 rokov...tak som mu povedala, že budu existovat ine hry...a on, ale že či bude niečo takéto... no čo mu na to povedat... viem ja s cim sa budu hrat deti o pat rokov... mojej napriklad momentálne stači podbradnik , jeden plastový kružok a šuštiaca kvetika...ten kružok patril kvetinke ale mala si to rozobrala...
@chani no mojej som ju tiež spievala a sestra ma sfukla, že c na nu idem s takou depresivnou pesničkou, kde hviezdicka umiera 😀
moja ma tiež oblubenu pesnicku, teda dve na jednom cd-čku s musikálovými pesničkami... tak pred poobedným spankom musim zaspievat, zatancovat a može sa ist uložit, dokonca ked place a vojdem do kuchyne, nastavim pesnicku a spustim tak plac prestane a zacina sa usmievat...
my sme boli minule na navsteve u rodiny v Studenom, po ceste spat plakalaaaa tak jedine co na nu platilo je ze som jej spievala ..tiez ma jednu oblubenu..tak som vyspevovala asi pol hodinu kym sme dosli domov...
@mici111 to tie revy sme museli prekonat... 😀 😀 😀 kedže predtým trpela hladom ked som ju kojila a mala aj koliky a vela plakala, ale tak slzavo, tak si velmi zvykla na ruky... potom som si povedala, že je to neunosne a ja "strasna"matka som ju nechala skoro celý den plakat v kresielku ... proste odvykaci den...samozrejme ked som videla, že jej niečo je, že si potrebuje odgrgnut, alebi ju boli brusko lebo si nevie puknut tak som ju zdvihla ale to bol taký uslzený plač, ked len kričala bez slzy tak som to musela ustat...odvtedy je to naozaj celkom ine s nou.... predtým spavala v obyvacke, alebo v kresielku som ju nechala zaspat, predtým samozrejme plac..a az tera pred dvoma týždnami som zacala praktizovat postielku aj na poobedný spanok... ma v postielke vtedy priviazanu aj taku hrkalku, do nej si chvilu bucha, potom zamrnči a zaspi... musela som sa odnaučit ju chodit aj kontrolaovat každu chvilu, lebo to vnimala hned... inak postielku od siedmej do 11tej si zaviedla ona akoby... zvykla som ju po ranajsej pape vratit do postielky... tam zvykla plakat, ale zatial som sa aspon ja rýchlo umyla, najedla a potom som isla za nou..neskor ten plač ustupil a zistila som, že sa tam vie zabavit a potom zaspat...tak som jej to tak aj nechala...
zopar zo vcerajska 🙂
inak na to aké strasne urevané mala 3 mesiace mam vždy pocit, že jej asi niečo je ked je taka celkom kludna... dokonca zo zaciatku som jej aj cez den meriavala teplotu... ale do troch mesiacov dokázala prerevat celé dni a potom mala jeden akoby oddychový den od plakania a potom zase niekolko urevaných dni...ale vravim, to plakala dost opodstatnene...
ahojte, jáj Vianoce? Práve dnes ráno ma napadlo, že o chvíľu sú dušičky a potom Mikuláš a potom Vianoce. No, Branko dostane na Vianoce stoličku na papanie a hračky od ostatnej časti rodiny. Manžel nedostane nič, niežeby si nezaslúžil, ale darček asi bude, ak splatíme do Vianoc pôžičku. Maximálne tak nejaké CD, tajne mi ich podsúva pod nos. 😀 😀 😀
@kuriatko33 - maly aka stihlotka este 😵 A ruky v puse mame stale aj my 😖 No co uz s nimi, ked ich to bavi...
Idem kuknut, ci sa pan uz racil vykakat (na to potrebuje byt v postielke a byt tam sam 😅 ), pojdeme von...

@mici111 aj oliv sa na brušku zapáčilo, zatiaľ len rotuje po podložke