icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
8. okt 2010

@bakatuska -zelenu stolicu mal raz, to po tom banane... inak vobec... vraj je to, ked dieta pije vela predneho mliecka...nemusi to nutne znamenat, ze mu nestaci... pockajte na tie vysledky z vyteru... a keby si mala pocit, ze je menej, tak mozete nejaky prikrm vyskusat 😵

@trillianka - Max pribral 880 g za posledny mesiac... 180-220g pribera tyzdenne... zatial je len na prsku a urcite este dlhsie bude... dievcatka urcite priberaju menej... neda sa to uplne porovnavat, su aj ine rastove tabulky pre dievcatka ako pre chlapcekov...

leveretka
8. okt 2010

@monky1 my sme s manzelom velki fanatici do Canonu. 😉

trillianka
8. okt 2010

@bakatuska no ja moc nechcem,ale dokina mi to radila.... a teraz citam, ze max pribral 880g za mesiac.... 😕 fuuu tak to nasi 300, teda nicmoc 😒 mozno aj preto mi radi tie prikrmy.... som z toho trochu zmatena.... teraz mi pisala jedna laktacna, ze to moze byt rastovy spurt.... tak fakt neviem... asi sa na to vyspim. 😠

leveretka
8. okt 2010

@desmodka Kubko je zlatunky, super, ze si to uziva a to sa teda ma, medzi kočkami 😉 a ako to tam funguje? a co plavky alebo mali aj plienky na plavanie?

anjelicek26
8. okt 2010

@trillianka - ja poznam len, ze by dieta malo priberat 12-15g za den... Max je v tomto exot, ved on snad buduci tyzden strojnasobi porodnu hmotnost 🤐 S prikrmami fakt zacinat, ked priberat nebude VOBEC, teda stagnovat na vahe, a celkovo bude nekludna, bude castejsie pytat papat - napr. sa budila po troch hodinach, teraz pyta kazde dve atp. tam clovek vidi, ze to nestaci... Max ma inak teraz tiez spurt, sa v noci zasa budi, sice len raz, ale aj tak... uz sa dva tyzdne nebudil vobec...

anjelicek26
8. okt 2010

Este nas bubak, chceli sme to aspon raz obliect... na 6 mesiacov, mal to mat na mikulasa... no to mu to uz bude male 😖

kivec
8. okt 2010

Ahojte zienky,
Neviem, ci si ma este budete pamatat, nebola som tu hadam uz od porodu. 😅 Obcas si vas precitam, ale na pisanie velmi cas nemam, moje dievcata mi vyplnaju kazdu minutku.
Inak tiez patrime k tym babatkam, ktore nechcu cumlik a maminka potom musi tuto funkciu zastavat.
Chcem sa vas opytat, o kolkej davate svoje babatka na nocny spanok? A kolko vam teraz cez den prespia? A maju cez den spanok v ten isty cas alebo sa to meni?

anjelicek26
8. okt 2010

@kivec - Max chodi spavat zo Saskou, takze 19:30 je tuhy a spi bud celu noc do 06:00 (a dalej do 07:30), alebo vstava o 02;30 a potom do 06:00 (a dalej do 07:30)... Cez den spi ako kedy, fakt neviem, cim sa riadi, mne ked sa zda uz unaveny ho dam do postielky a vzdy zaspi, su to vzdy 1-2 hodiny co cez den spi v kuse..nejako som zatial nezacala vymyslat rezim... ked zacneme s prikrmami, tak zacneme s rezimom...aby papal vzdy v ten isty cas... a to sa da len ked v tom case bude aj hore 😝

weirdo
9. okt 2010

@trillianka - nie nie, nedavam, proste jej chuti casto a menej 🙂 . A podla mna Tvoja Katka super vahu a pekne pribera 😉

zojec
9. okt 2010

@leveretka dakujem, stale je to aktualne, robim si taky prieskum... mm jej zalozil to stavebne, mne sa to zda trosku somarina, ale ked chcel, tak nech.. ja by som jej chcela zalozit nejake zivotne,.. aby mala aspon nejake susniky ked pojde na vysoku 😀
@weirdo no s postelnou sou sme uz skoncili.. :( vystrajala posledne dni strasne.. som po celom dni nevladala.. ona ani cez den nepospi.. takze ked mam byt este vecer do 22,30 s nou a uspavat... takto ked ju o 19 tej okupem tak do 19,30 uz spi na koze 😀 a potom sa budi aj 2-3x za noc.. ziadne prespavanie celej noci.. to mozem len zavidiet
@anjelicek26 krasny Mikulasik 😀
@trillianka ja nedokrmujem este tiez.. zacnem az v pol roku, ak budeme pekne prospievat zatial.. a netusim kolko mala pribrala teraz, vazim ju len na poradni.. a tu mam az o 2 tyzdne.. ale vidim ze rastie.. tak hadam aj pribera 😉

tintinka1
9. okt 2010

@desmodka to som rada , že sa ti páčilo na plávaní. My sme v skupine šiesti - 2 chlapci a 4 dievčatá. Ako si zvládala potom obliekanie ? Škoda , že nemôžeme chodiť spolu. My ideme na druhú hodinu už teraz v utorok.

mojalili
9. okt 2010

@anjelicek26 NO teda, tak budete musiet kupit vacsieho MIkulasa 🙂 Ale je kraaaasny aj teraz v tom 🙂

Ahojte kocky, tak po placlivom vecere mame za seou peoknu noc, kupila som Homeopatika cipky Viburcol, pamatam si to pri dcerke, ze som jej to davala namiesto Paralenu, lebo ked uz niet pomoc, nechcela som davat PAralen a VIBURCOL zabraaaaal.
Danko spal do 2.15 a potom o 5.15 a 7.15 - to davno nebolo, veru veeeeelmi davno.....

NAvyse ma stale v nosohltane sopliky, LILI mi akosi zacala kaslat, ja uz nevladzem....mna bolia akosi vsetky kosti, ze sa ledva postavim, kolena tazke ako okovy......mate to niektora? Zeby som sa odvapnovala tym kojenim? 😕 😕 😕 Navyse som si skarede popalila ruku o trubu, maly ked dojim ma zvykne skrabkat na tej ruke co drzim prso a teraz mi skrabka to popalene, idem zjancit... 😒

@anjelicek26 Ja som sa tiez zamyslala nad rezimom, ale teraz je to akosi nemozne, stale mi do toho nieco pride...vlastne spi kedy chce a je kedy chce....no nemam mu dat prso, ked vidim, ze je hladny??? On necmula prso len tak....

tintinka1
9. okt 2010

@sofinka2009 odkiaľ si objednávala nosič liliputi? Ja som ho objednala minulý týždeň a ešte stále mi neprišla odpoveď , či ho vôbec majú. Ja som tiež objednala čierny. Tak teraz neviem , či im nezavolám a neobjednám inú farbu. Ale akú pre chlapčeka ?

bealondyn
9. okt 2010

caute babule, moja mala bola v noci snad aj 10x hore...asi ma dnes porazi...nemam ani energiu sa zamyslat ci to bolo z tej mrkvicky, ci zo zubkou alebo nieco uplne ine... ☹

takyna
9. okt 2010

Ahojte babule 🙂 , dakujeme za pochvali, vsetky mate nádherné detičky 😵 😵 😵
my bežíme na záhradku kým je takto dnes pekne, pekný deň , večer si vás dočítam 😵

jarus8
9. okt 2010

@mojalili to s tými kosťami mám aj ja, cítim sa ako 100-ročná. V tehotenstve som mala riadny záber na kĺby, ale to sa s dnešným stavom nedá porovnať. Mm na mňa kričí, že je to tým, že necvičím, ale behám lietam ako dieťaťa, ja osobne som sa v živote tak nehýbala, tak neviem... 😒

zojec
9. okt 2010

@jarus8 ja som tiez ako dolamana.. to nocne dojcenie mi tiez neprospieva na chrbticu.. :( ale je pravda ze to bude torksu podmienene tym ze sa vobec nehybem tak ako pred tym.. hybanie okolo hrncov a po dome,nepovazujem za nejaky extra pohyb.. ☹

mici111
9. okt 2010

@leveretka moc nie..je to hovadina to na ruky a na nohy..ale dostali sme to, sama by som jej to nekupila..tak jej hram aspon divadielko s tym..a to sa jej straasne moooc paci 🙂

bealondyn
9. okt 2010

aj ja som cela ubolena, hlavne ten moj chrbat dostava zabrat, to bude tym dojcenim, povykrucana vselijako. 😒
akurat som malu supla do kocika do zahrady, som zvedava ci dokaze sama zaspat. 😕

bealondyn
9. okt 2010

no tak nedokazala, musela som ju ukocikovat. 😀
@kivec ahoj, ozaj si tu dlho nebola 🙂 co sa tyka spanku, tak moja mala zaspava medzi 7-7.30 vecer, budi sa v noci vselijako, vacsinou o 12-3-6, takze kazde 3 hodky...cez den potom spinka vzdy od 9-11 a potom kazde 2 hodiny je unavena a spinka tak pol hodku az hodku. viac ako hodinu mi prespi len vonku v kociku. 🙂 ale nastastie je medzi spankami hore cez den max. 2,5 hodiny, to som rada, ze sa tak naucila. 🙂 ale cez den ju kojim kazde 2 hodky, malokedy mi vydrzi dlhsie...
@anjelicek26 ty si sa tusim pytala na to kakanie po mrkvicke, tak uz to mame za sebou, bolo to skoro take iste ako pri mliecku, len trosku hustejsie, tmavsie a smradlavejsie. 😀 😀

weirdo
9. okt 2010

@zojec - nevadi, rob ako Ti vyhovuje. S prespatou nocou sme evidentne aj my skoncili 😀 ☹ . Predvcerom 2x hore a vcera 3x hore, z toho 2x jedla ... asi som ju prechvalila. Ale evidentne ju bolelo brusko, prdiky, na to sa zobudila a potom uz vymyslala. Ale inac v pondelok bolo ockovanie a odvtedy spava zle, celu noc sa mrvi. Bohvie, ci to ma s tym nieco spolocne 😒 . Tak teraz som zvedava na dnesnu noc. Cez den ani nasa nespi vela, doobeda max pol hodku, "obedny" spanok max 2 hodiny, teraz sa zobudila po 20 minutach, doobeda 20 minut a poobede uvidime, vcera to bolo 15 minut. Ach jo, keby aspon ten kocik lubila ... ale dnes tam urobila zase taku scenu, ze som drahemu povedala, ze ja uz s kocikom odmietam ist von, ked chce stale skusat, nech ide bezomna. Len ma to zbytocne celu rozhadze ...

julinka2787
9. okt 2010

baby moja tatianka dnes krásna vysmiata a potom sa zobudila umrnčaná, červená a strašne horúca. a bum : 39,8 😕 dala som jej panadol sirupček, trošku čajíka asi 10 ml, viac nechcela. spravila som jej papu, to vypila asi okolo 40ml. viac ani pánovi. teraz na mne zaspinkala, tak som ju dala do postieľky. čo s ňou mám robiť??? strašne som sa zľakla. 😨 mám ísť na pohotovosť??? ja neviem... 😖

bealondyn
9. okt 2010

@julinka2787 joj chudatko male ☹ mozno sirupcek zaberie a ked sa zobudi uz to bude lepsie. ak nie, tak radsej chod na pohotovost. drzim palce nech jej je rychlo lepsie.
@weirdo no to mate vesele s tym kocikom...a nemozes prehodit vanicku alebo na sportovu cast tak, ze by videla do sveta a nie na teba? u nas to velmi pomohlo, vyskusaj este to...teda ak mas sportak polohovatelny. 🙂

chani
9. okt 2010

tak takuto noc sme nemali, najskor vecer hysterie zakazdym ked som ho dala do postielky a pritom na posteli pri mne zalomil okamzite a pri prenose bum bol hore, o 20:45 ho svokra uspala nakoniec v kociku a potom prelozila do postielky,nastastie sa nezobudil, ale akonahle sa 1x zobudil o jednej rano, tak uz z postele nevyliezol, lebo v postielke jancil ako divy, tak toto sme este nezazili, to je daka novinka, hadam je to len docasne....tak som ho musela nechat spat pri mne aby som saaspon trochu vyspala, aj ked si chrbat necitim, ale aspon som ako tak oddychnuta. neviem ci to koli tomu stvrtkovemu ockovaniu ci ho to pobolievala, lebo mrnka zo spanku, ale nemal ani teploty, ani to nema cervene ci opuchnute a ani na dotyk sa netvari ze by ho to pobolievalo...tak som zvedava na nasledovnu noc

zojec
9. okt 2010

@julinka2787 a nejdu jej zubky? uvidis ked vstane ak bude mat este horucku tak chod na pohotovost.. ja by som isto sla..

@bealondyn to s tym kocikom aj my mame tak ako @weirdo , ja som dala aj sportovu cast a nepomohlo.. tak som dala spat vajicko, aj ked je tam napasovana ale aspon na mna vidi.. sa mi zda ze tak je pokojnejsia. ale kocikovat mozem ist len vtedy ked viem ze bude spat... cize obleciem ju, hodim na prso a ked zaspava tak ju dam do kocika a ideme..
@chani taka je aj moja posedne dni.. ☹

julinka2787
9. okt 2010

@bealondyn
@zojec díky baby. zúbky to podľa mňa nie sú. aspoň nič takého nevidno. 😕 no uvidiím.

julinka2787
9. okt 2010

ozik a môžem s ňou skúsiť ísť von, či jej vzduch nepomôže??

anjelicek26
9. okt 2010

@bealondyn - tak super, ze kako vyzera normalne, to ono to bude od prikrmov smrdiet riadne, co uz.....

bealondyn
9. okt 2010

@zojec no to mate blbe s tym kocikom a este aj postielku bojkotuje, pri maminke je najlepsie. 🙂

weirdo
9. okt 2010

@bealondyn - stalo sa, uz sa vezie v sportovom a ziadna zmena 😲 . Mame podozrenie na to, ze sa naobliekana nemoze hybat a ona je strasne cula, resp. nema rada stiehnene veci, zavinovacku, ked place a si ju pritulim, koniec atd ... takze mozosti vela, ale ja uz nemam na to sily ani chut to riesit ... pockam, ked bude sediet, ci to pomoze, ak nie, tak na porazku, ale neda sa svietit ...