Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
Ahojte kocky,ja som cely tento tyzden chodila do skoly a popisali ste toho veru dost... 😵
Tadeaskovi idu asi zubky ma soplik.kaka je nervozny hned ako mu vypadne cumlik place...davali ste aj nejake kvapky do nosa teda okrem morskej soli,kupila som si ten gel na zubky tak dufam ze mu pomoze....
@sofinka2009 my sme teda na UM ale aj mne maly poslednu dobu viac vygrckava aj 15 min pred dalsim jedlom ale to uz je aj taka voda a niekedy take kysle grcky v pondelok sa chcem nato opytat Dr...
Aj my dnes mame 4 mesiace 😀
@leveretka ja som mu plavky nedala, bala som sa ze sa pokaka a prazenicka by bola vsade 😀 ..plienka je pohodlnejsia, vsetky deticky mali kupacie plienky - hybali sa v nich v pohode...teda jedno dievcatko malo cele plavky (odvazna mamina)...prides tam, ako novacikovi nam to tam vsetko poukazovali, prichystali sme sa na cvicenie (su tam take nakupne kosiky do kt. si das vsetko potrbne co budes potrebovat, ostatne veci idu do skrinky) po cviceni sa prichystame na plavanie a ide sa... po plavani sup do sauny a potom ta najveselsia cast prezliekanie 😀
@tintinka1 no tentokrat sme boli dvaja, takze to bolo oki, ale nabuduće bude veselo, ale sak si malych navzajom postrazime
on to mal taketo http://www.choredieta.sk/index.php/koza/zihlavk...
ahojte, rada si vás čítam a dnes som sa odhodlala aj zapojiť, aj my máme 4 mesiace, kojíme, takže príkrmy prídu okolo Vianoc, slintáme tiež parádne ale inak je to fajn a pohoda, majte sa krásne
tak kočky ja fakt neviem, malý opäť nespí a to ho ukladám už vždy presne, aj dnes sa napapal, zaspal na mne, preložila som ho do postieľky spinkal asi polhodinu a potom sa zobudil. najprv som si myslela, že ho asi ťaží bruško, odgrgol si, znova do postieľky , začal revať, znova som si ho priložila, napapal sa riadne a namiesto spánku sa rehotal, znova do postieľky a teraz zle. Nakoniec znova vyhral, leží vo veľkej posteli a pozerá telku, dúfam, že do 20 min. spí. Ja neviem čo sa to s ním stalo, krásne spinkal, ale posledný týždeň katastrofa. ☹ ☹ ☹
@zoja78 vitaj
@kivec - ja viem, preto som si kupila domov vahu, som kludnejsia, vazim ho aspon raz do tyzdna, aby som vedela, ako na tom sme... aj doky v nemecku mu to potom prepise do papierov, ked pojdeme spät.
@sofinka2009 - ak ti tak krasne spinka, tak mu to urcite staci. Ak sa tie intervaly medzi kojeniami cez den skracuju, ja by som skor bola za prikrm... v noci ti tak krasne spi, UM ci ine vecicky neni urcite dovod 😵 Vsak staci aj o dva tyzdne, vsak uvidis, ako vam to pojde.
Plavky by som asi tiez neriskla, Max raz za dva tyzdne nalozi do vane, keby ste videli, ako mala vtedy skace z vane 😝 Urcite lepsie kupacie plienky..
My mame Maxa uz dva dni v sportaku, fakt sa mu to paci... mame quinny buzz a je tam uplne nalezato... aj ked popruhy na najmensiu velkost su mu uz male 🙄 V 4 mesiacoch...takze sme ich hned prestavili vyssie... Ked sa zhnusi pocasie, pojde zas do vanicky, ale kym je takto nadherne slnecno, treba to vyuzit.
Boli sme s drobcami dnes krmit kacky, boli tam aj 4 labute, tak Saska nadsenaaa, krmila o dusu, esteze mame zasoby stareho chleba... robim prave tortu, tak este hladam inspiraciu, ako to ma vyzerat... korpus je hotovy, uz len chladne, budem davat fondant na to, len este neviem, aky vzor si vymyslim...
@anjelicek26 - My mame intervaly medzi krmeniami stale kratke, nikdy nevydrzi viac ako 2 hodinky. Skusali sme jej dat UM a ju to strasne vytocilo. Plakala az bola fialova, ked to ochutnala. Tak neviem, ako ju prinutime. 😒 Ale myslim si, ze jej moje mliecko nemoze stacit, kedze ja ledva daco cez den jem a ona je ozaj velka baba. No uz mam konecne appointment u health visitorky v stredu, tak sa s nou poradim.A hlavne som zvedava na vahu. Kolko ti vazi Max teraz?
@kivec - urcite sa opytaj, prikrmovat vy este nemozete, tak o mesiac mozno...som zvedava, co ti odporuci... Max mal
narodenie - 45cm a 2550g
mesiac - 53 cm a 3900g
dva mesiace - 57cm a 5420g
tri mesiace - 60 cm a 6520 g
styri mesiace - 63 cm a 7400g
@anjelicek26 - Ja urcite s prikrmami nechcem zacat skor ako po ukoncenom 6 mesiaci. Strasne dufam, ze malinka pribera ako ma, lebo najradsej by som ju plne kojila az dovtedy. No uvidime. Mozno by som sa radsej mala zacat viac starat o seba, aby som sa mohla potom lepsie postarat o nu. Ale je to tazke s dvomi malymi detickami. Ten cas mi tak cez den leti, ze jednoducho zabudnem, ze treba aj jest. Ale tvoj Max ti krasne rastie.
@desmodka tak to je super, ze ste spokojni. Nasej malej sa zase trochu pohorsila ta reakcia po TBC. Dala som jej tam framykoin masticku na gaze a prilepila a ked sme to davali dole, tak jej to tam zostalo pricapene na ranke a zacalo jej to krvacat, cize zase sme neni na tom moc dobre ☹ strasne ako nas to trapi 😢
@zojec Barborka je zlatunka, vidim, ze lezka v cocoone. Ako sa jej paci, je tam spokojna?
@zoja78 vitaj, uz som myslela, ze sem nezavitas, ked si pisala IP 😉
@leveretka cocon je super... ked bola malicka mavala som ju na sedacke vedla seba.. potom som ho dala do kolisky co mam v kuchyni, aby lepsie videla.. a teraz som uz vylozila z neho tu palicku a davam ho tak do polosedu.. nevypadne z neho, lebo je dost hlboky 😉 ale uz jej bude o chvilu maly.. ale nevadi, posluzil, posunieme dalej.. ale kebyze ho mam kupit, tak by sa mi na tie 4 mesiace zdalo vela dat 100€.. takto uz bude sluzit 3tiemu babatku a to sa uz potom aj oplati 😀
@kivec ani moja nema take dlhe intervaly, ale ja si myslim, ze to nie je tym ze je dieta hladne.. ked si tak nastavi rezim, tak aj pije tolko aby vydrzalo tie 2 hodiny. 😉 aj moja tak pije. a uz zacala aj v noci byt casto hore.. ☹ a ja sa teda najem. . nic mi nechyba 😀 neboj mliecka mas dost, ved uvidis na poradni, ze vsetko je ok 😉
@anjelicek26 ja si tiez myslim ze mu mlieko stacii len neviem co s tym grckanim.ci ked mu dam nejaku zeleninku tak mu to trosku zatazi a mal by menej grckat neviem nchcela som este dokrmovat ked sa koji ale skusim aspon mrkvicku trosku .UM to neriesi skusala so a grckal rovnako ako z mojho este aj viac by som povedala.
dievcata, neviete, kde sa daju kupit cievky na dokrmovanie??? 😕

ahojte baby, čítam, že už preberáte príkrmy drobcov, my sme sa za posledný týždeň pokazili a papali sme cez deň každú hodinku, tak som volala lekárke ta mi doporučila dokrmovať UM 😒 no takí sme hladoši teraz večer okrem prsa mi ešte vypil 170 ml, a na obed sme začali už mrkvičkou joooj ale nam chutila 🙂