icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
12. okt 2010

@chani - to je velmi podobne 😵 No veru, Maxik bol drobatko, dnes ma uz 7,5 kg, drobatko mu uz nikto nepovie 😅 😅 😅

@fatimuska - diky moc 😵 Ako sa taketo nieco oslavuje s babom? Asi nijak 😝

@mojalili - Danko krasne podrastol 😵 No a s tym spanim, nas zazrak bol od jednej kazdu chvilu hore a tlacil do plienky, uspesny az o siestej rano, skoro ma piclo... lebo on spal, ale tie zvuky 😖

@monky1 - jeeej, to sa vam fakt krasne podarilo, sikulky 😵

My dneska zasa ideme davat mrkvicku, uz sa tesim 🙂 Je strasne zlaty, ked papa, on nahodou vobec nerobi bordel, pekne otvori pusinku, spapa, hotovka...

monky1
12. okt 2010

@weirdo @chani uz ste boli aj na druhom ockovani, ci len na prvom??

monky1
12. okt 2010

@anjelicek26 ze vtipna noc, hej? 😀 ale super, ze spinkal pri tom .... Ela naposledy kakala presne pred tyzdnom v utorok 😕

monky1
12. okt 2010

@julinka2787 tak ako? ako sa mate? nieco nove? 😕

mici111
12. okt 2010

kocky, nieco som zachytila v spravach o tom rodicovskom prispevku, ze ten 190 evri by mali dostavat az mamicky, ktorym sa narodi babatko az v novom roku? cize my by sme mali dostat este tych 256 evri??

zojec
12. okt 2010

babule vy co prikrmujete, myslim ze @anjelicek26 dala si malemu bananik,.... ja som malej vcera dala obliznut ked som jedla ja.. asi 2x.. a dnes mala v hovienku take tmavohnede pasiky... vyzeralo to ako cervicky, ale jedno bolo kratsie, druhe dlhsie, nezilo to samozrejme a neboli to ani cervicky.. aspon dufam pre boha!! ostatna kakanicka bola pekna...ako sa tvarilo tvoje hovienko po banane?

mici111
12. okt 2010

ahaa, tak nie, som si to nasla, tak tych 190 evri dostanu tie mamicky, ktore prechadzaju z materskej na rodicovsky od januara 2011.. ostatne by mali dostavat 256 evri az do 20 mesiacov veku dietata..

riska
12. okt 2010

@mici111, ja som to pochopila tak, že nám ostane tých 256 €, kedže nam ich začnú vyplácať ešte pred januarom....či? 😕

zojec
12. okt 2010

@riska aj mne sa tak zda ako pises...

mici111
12. okt 2010

@riska
@zojec hej, kocky mate pravdu.. malo by to tak byt..

riska
12. okt 2010

no aspon niečo 😝 inak to baby tu z MK to vybavili 🙂 🙂 no chúdence tie, čo rodili neskor 😖
inak neviete, kedy treba požiadať o rodičovský príspevok?

julinka2787
12. okt 2010

@monky1 no dnes sme už bez teplotky. klop klop klop 😅 a aj kakanie sa už ako tak upravuje.len tá smrdľavá kaka z mrkvy. blééé. no ale čo už. teraz zase spinká, len s takým revom sme uspávali, že som plakala s ňou. musela mi ju sestra zobrať, bo som sa až klepala. ☹ neviem čo to. asi si bruško zvyká na inú záťažovú skupinu. takže je to na dobrej ceste. 🙂 pokračujeme v dietke a uvidíme, kedy zase začneme zavádzať mliečko.
a krásne výtvory ste porobili s hankou. teším sa keď budeme takéto veci tvoriť s tatiankou.mňa to strašne baví, aj keď nie som až taká zručná ako ty... a snáď si hanička zvykne na škôlku čo najskôr aj bez scén. držím palčeky! 😉

julinka2787
12. okt 2010

@mici111 mici, takže ja keď mám nárok ako slobodná mamča na dlhšiu materskú, tým pádom až po novom roku začnem brať RP, tak už dostanem ten nižší??

monky1
12. okt 2010

@julinka2787 och, to snad nie .... 😒

chani
12. okt 2010

@monky1 my zatial len na prvom minuly stvrtok a o 6 tyzdnov ideme na druhe

monky1
12. okt 2010

@chani nas 19. caka druhe ... uz sa teraz trasiem, ako ju zase budem musiet drzat, ked ju budu pichat 😢

katka512
12. okt 2010

@julinka2787 Ahoj a ty davas malej mrkvicku cez flasu a kolkinu mas cumlik?

Ja chcem dat malemu vecer tu ryzovu kasu ale este som to nerobila pisu ze sa ma krmit lyzickou myslite ze by som mu to mohla dat do flase???
Tadeasko tiez zmenil spankovy rezim spava od 20:00 do 03:00 a potom do 08:30 ale uz aj o druhej rano sa vrti v postielke ale pritom spi uz je to takto asi tyzden tak neviem ci je to take obdobie alebo co....

chani
12. okt 2010

@monky1 Petka drzal manzel, ja som to dako nezvladala, ako keby som musela, tak to zvladnem,ale kedze tam bol so mnou, tak som nastastie nemusela maleho drzat ja

chani
12. okt 2010

@riska nam bolo povedane na socialnom ze v mesiaci v ktorom pride posledny krat materska, tak na zaciatku toho mesiaca treba ist podat ziadost o RP

mojalili
12. okt 2010

@katka512 Kati, ja som davala kase len flaskou, bud som urobila vacsi otvor, alebo existuje cumel priamo na kase . tam je otvor taka hviezdicka... 😉

Kocky co plne kojite, davate uz prikrmy? Neviem preco, ale ja som stale v tom, ze zacnem od 6. mesiaca 😕

chani
12. okt 2010

@riska hej tie mamicky co mali narok pred januarom tym zostane 256 evry podla toho co Radicova povedala, lebo ten zakon by mal zacat platit januara, takze by to asi retrospektivne bolo protiustavne...ale jeden nikdy nevie co vymyslia...

monky1
12. okt 2010

@mojalili sme dve 😉

julinka2787
12. okt 2010

@katka512 no my máme LOVI fľaše. a dávam jej to cez cumeľ na kašu. cross - cut sa volá. inak jej dávam z cumľa od 3mes. skús ju spraviť takú redšiu a môžeš mu to dať aj z fľašky.

mňa z toho môjho dieťaťa asi trafí. po novom už nechce čajík. buď vodičku čistú, alebo som jej tú mrkvu zriedila až tak, že to pila normál z cumlíka na mlieko. 🙄

bubina1
12. okt 2010

@monky1 ak je problem poobednajsi spanok, tak sa dohodni s učitelkou... ved je známe, že nie všetky deti chcu poobede spat... a hanke treba povedat, že nemusi spat, stači ak bude odyychovat, alebo niečo v tom duchu...alebo nejakú činnost, ktorou by ine deti nerušila... napriklad ked idu deti spat, nepočuvaju napriklad rozpravku? nech ona počuva a ostatne deti ktoré to potrebuju nech spia...a ked si aj hanka pospi tak to bude pre nu dobrovolný spanok a nie natlakový... treba to každopádne riešit s učitelkou... ani to nie je dobre ak ti v noci kriči, že do skolky nechce...potom je to naozaj pre nu dost stresujuce...

mojalili
12. okt 2010

@monky1 je to vsetko o ucitelke, porozpravat sa, aby ste rovnako vplyvali na nu. Mozno casom by sa jej pacilo lahnut si a nenazdajky zaspat.....U predskolakov sa to da riesit tak, ze sa to dieta pojde hrat vedla, teda ak mama vyslovene chce, aby nespalo.....ale podla mna u Hanky je to o zvyku, len bohuzial na to treba pekny pristup ucitelky...a to nikdy nevies, ako ona jej prezentuje spanok.....poznam to, lebo sama som vystudovana "materinka" - uč. MŠ a učila som zopar rockov v MŠ...naozaj sa s učitelkou proozpravaj. Len nedovol Hanke tak, ze ju budes pred spankom bravat, ak to zbada ze aj tak sa da, tak to bude vyuzivat... (vid moja dcera) 😉

monky1
12. okt 2010

@bubina1 ved to je ten problem, ze kazdy vsetko vie - aj ucitelky, aj Hanka 😒 ... p. ucitelky boli upozornene, ze moze byt kovli tomu uplakana, lebo nie je zvyknuta spinkat a aj Hanka vie, ze NEMUSI spat, ze ona LEN oddychuje, aj sme chodili asi 3 dni do skolky s tym, ze mam to povedat pani ucitelkam, ze ona spat nebude, ze bude len oddychovat ... 3 dni som robila zo seba truhlika - pre jej spokojnost a opakovala som ucitelke to iste (vysvetlila som im, o co ide, nech si nemyslia, ze som nenormalna, ale Hana to potrebovala ranio pocut) ....vsetky tri sme sa dohodli, ze nemusi spat, len lezat, ale nezabera, aj tak place
... pred spanim pocuvaju aj uspavanky, aj rozpravky, aj im citaju ... aj som im nejake CD dala na kluci
..a ona zaspi vraj medzi prvymi .... zaujimave je, ze pocas dna tam tam je vsetko ok, nema ziaden problem (len raz bola smutna a to si ju ta druha pani ucitelka vzala na ruky, pomojkala, postiskala, porozpravali sa ... proste sa trochu povenovala len jej) a bolo dobre

....a tie nocne vykriky zo spanku ... to sme zazivali pred rokom, ked chodila do inej skolky, s tym som ratala, len vtedy to bolo este horsie

a zajtra, ked by ju tam odviedol manzel, to by bol uplny zabijak, lebo by tam stravila 11 hodin a to by bolo aj na mna vela, takze zase pojeme spolu neskor 😒

monky1
12. okt 2010

@mojalili to nehrozi, v tomto som neoblomna
minuly rok sme to urobili so zdravotnych dovodov, ale teraz to nemam v plane 😉

weirdo
12. okt 2010

@chani - presne! 😒 . Snad ich to coskoro prejde 🙂

weirdo
12. okt 2010

@monky1 - my uz na dvoch + 2x Rotarix ...

anjelicek26
12. okt 2010

@zojec - to boli vlasocnice z bananu, to je ok, to tam mal aj Max... ale on tam mal aj take normalne zlte nestravene kusky bananu a zelene kako, divneeee....

My sme dnes mali zasa mrkvicku, 65 g len taky fukot... teraz pred chvilou sme papali po jeho velkom spanku.. po tych 4 hodinach ma hlad az strach... o hodinku dostane prso a pojdeme po Sasku...

Kedy davate prikrm vy? Lebo nas na obed aj tak spi a vecer nechcem, chcem aby siel spat len s mlieckom v brusku... Kedy po tom dokojite? Priamo po prikrme? To Max nechce, on je napapany, na prsnik ani kuk 😖