Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@bubina1 podla mna mozes zmiesat.. cerstve sa maju miesat dokopy len do 24 hodin, potom bud zamrazit, alebo vypit.. ale zmrazene podla mna mozes zmiesat, ale hned ich musi vypit.. 😉 ja nemam zmrazene uz vobec nic.. ani neviem kedy by som si odsrekavala.. kedze je na koze v jednom kuse...
@marcelka123 ja mam moju tiež v spacom vaku....a neprikrývam ju dekov...ma na sebe dlhorukávove body a pyžamko s dlhým rukávom.. a spaci vak ma flísový teraz
@bealondyn no vtedy áno, ale druhý krát robila cirkus, že je to tak na dlho. 😝 tak sme museli dať zase z fľaše. ale potrápim ju trošku keď budem mať náladičku sa s ňou vadiť. a bude papať pekne s lyžičkou všetko. ale ona toho zje za troch pomaly, tak pritom strávim mladosť asik. 😅
@marcelka123 pripajam mojho chrusta ako spinka vecer..
ako citam, vy vsetky kocky deticky co spia v spacom vaku este prikryvate dekou? ja nie, ma body s kratkym rukavom, overalcek a spaci vak..a rucicky aj zatylok ma teply..
no prikrývam, ale moja má len ten pyžamkový overal rovno na telíčku,a už rovno váčik. a na to dečku. 😉
ja davam tenku decku len preto, ze v noci tu je 5 stupnov a nekurime, takze tak...anglicko 😀
ozaj baby... vám drobce necestujú po postieľke keď sú vo váčiku? lebo mojej to je jedno. vždy ju nájdem úplne inde než som ju dala. a väčšinou plače že si tlačí hlavu do tyčiek. 🙄
@mici111, ja ninku v spacom vaku už neprikrývam 🙂
@julinka2787, a nemáš hniezdo? lebo moja je total natlačená na tyčky, našťastie to hniezdo ju chráni 😉
Náš malý spí tiež v spacom vaku a zakrývam ho dečkou. Ja som mu musela dať okolo celej postieľky 2 kojace vankúše , lebo niekedy mal nožičky medzi tyčkami. Teraz tam nemá toľko miesta , takže nemôže rotovať.
Babule , poradte mi nejakú autosedačku s isofixom pre kategóriu 9-18kg. Hlavne aby bola čo najbezpečnejšia a aby sa dala polohovať. Pozerala som už rôzne testy ale mám v tom guláš. Jasné , že malého budem stále nosiť vo vajíčku ale Vianoce sa blížia a rodičia nám chcú kúpiť niečo praktické.
@etuska - tiež sme tak dopadli s rozmrazeným mliekom a to som si vegetne odišla na nákupy , dieťa nechala svokre s nachystaným mliekom - rozmrazeným , no a prd, potom som utekala domov a skoro v bráne som už cicky vyťahovala čo bolo malú počuť vrieskať od hladu , to bolo 1. a posledný raz čo som odložila a aj vyskúšala mrazené mlieko 😝
@anjelicek26 no videla som tu prvu, ale nebolo to bohviečo, akurat, že neskor to moze byt aj barova stolicka, že vyuziješ od ležania,az do neviem kedy. 😉 ja budem davat papat v autosedacke zatial, nie že by mi bolo luto kupovat sltolicku na par mesiacov, ale co poom s nou 🙂
@riska mám ale také na tri plné strany. ja som chcela také aby som mohla na ňu vidieť aj z postele.ale ona hučí aj keď sa pretočí na tú stranu hlavinou, kde to hniezdo je. 😅
tak včera sme boli na sono nožičiek a je to ok, tak som šťastná 😵
Ahojte dievčatá. Môžem sa k vám pridať? Drobec mi nenecháva veľa priestoru na surfovanie, ale občas sem nakuknem. Je fajn prečítať si o bábätkách v rovnakom veku ako ten náš.
A som na tom podobne, cez deň spánok nič moc, kočík nula bodov, nevydrží v ňom, zaspí tak na každej druhej prechádzke, momentálne mi v ňom na prechádzke nespal od nedele, len sa jeduje. Ale doma sa mi ho uspať občas v ňom podarí. Od min. týždňa sa pretáča na bruško. Ale po postielke mi necestuje vobec, len čo sa naťahuje a posunie o par cm.
@tintinka1 mi uvazujeme nad Römer Safefix plus
@tinitinka - my sme mali maxi cosi priori a aj maly ju bude mat, len kupim iny potah 😅
http://www.baby-walz.de/Auf-Achse/Maxi-Cosi/Pri...
Je fakt fajn.... pekne sa da napolohovat, celkom lahko sa da ten potah dat dolu, Saska ju mala rada... len treba povedat, ze ona ma 14 kg a 96cm - a uz sa tam nevojde. Ak ma na sebe nieco teplejsieho, tak ju tlacia pasy (bocne, bruskove, co sa nedaju povolit)... ale to akosi vo vsetkych sedackach, deti väcsinou menia uz okolo troch rokov do tej od 15-36kg... tych 18kg sa mi zda prehnane...nesedi to proste...
@etuska @miculienka - prave z tohoto dovodu som ja odsate mlieko hned vylievala... lebo ho clovek aj tak nepouzije... maximalne potom do prikrmov... do kase a podobne... ale do flasky - mne to smrdi, ked sa to rozmrazi, nepomozem si.. a maly nevie pit z flase... odsavat mi ide, odsajem pekne, tak na co to skladovat... do prikrmu si pripravim cerstve... a von ked pojdem ho nakojim predtym a keby mal vrieskat, tak mu drahy moze bachnut mrkvu alebo vodu, no nie?
@tintinka1 - inak testy ukazali, ze isofix nie je v nicom bezpecnejsi, ako bezne sedacky uchytene pasom. Kukala som aj najnovsie crasch testy, bez alebo s isofixom vychadzaju od rovnakych znaciek rovnako bezpecne... Ja mam teraz oboch s isofixom, Saska ma cybex (ta teraz velmi dobre obstala v testoch) a maly je v maxi cosi vajicku, obidve su s isofixom... maxi cosi priori xp mame bez isofixu - lebo tam je to tak na fest tym pasom, ze to sedi ako rit na serbel. Ta sa ani nehne, je uplne pevna...
my mame tiez maxi cosi a danko ma asi 98 cm, 15kg, a teda to je uplne maximum , musim ist uz kupit novu, uz dlhsie nevydrzi....a to teraz chodi iba vo fliske, ak ma vestu tak nezapne a musi sa vyzliect....
mne osobne sa zdaju maxi cosi najlepsie
@anjelicek26 - no presne tak, len škoda , že u nás voda ani mrkva nezaberá keď je hladná , jedine cicík 😝
@gilmorka - vitaj 😉
@tintinka1 - ja mozem za seba odporucit romer safefix plus, mame ju pre ninku, som s nou velmi spokojna
aj ked anjelicek26 ma pravdu ohladom ze isofix nema az take preukazatelne vyhody, mam lepsi pocit istoty, minule som videla u kamaratov chicco sedacku uchytenu len pasom a ta lietala po tom sedadle az hroza

@julinka2787 zlatucka, ako jej to islo! 😉
@marcelka123 nasa tiez dlho nebola v perinke, mozno mesiac a odvtedy je v spacom vaku a prikryta takou tenkou deckou. a v noci pri kojeni ju z toho nemusim vyberat, to by sa len zobudila zbytocne, inak papa v polospanku. a este stale je v spacom kosi, ale uz som jej konecne objednala vcera postielku lebo pomaly sa tam nezmesti! 😀