Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@miculienka dakujem 🙂
ahojte,chcem sa spytat ked tak zbezne citam,preco babatka prikrmujete?ci ste na um?ci nestaci vase mliecko?nerozumiem tomu totiz.kojenemu dietatu do polroka staci mm.a ak je na um.tak staci v tom 4-5mes.dakujem za odpovede🙂dufam ze sa neurazite🙂
Ahojte zienky,
Tak sme sa dnes boli dat po 2 mesiacoch prevazit a Eliska ma nesklamala, ma 6,6kg. 🙂 Hned som spokojnejsia. Tak sa zda, ze jej to moje mliecko predsa len staci. 🙂 Dnes ju aj ockovali, jednu nozicku ma riadne zapalenu, aj ju riadne boli. ☹ Ale teplotu nastastie nema. Dala som jej Calpol od bolesti a zabral perfektne, teraz spinka chudiatko moje malicke. Idem sa k nej ulozit aj ja o chvilku.
@deniskateniska - Akurat vcera som sa tu dievcat pytala tu istu otazku, tak si precitaj debatu zo vcera vecera, tam to vysvetluju. 😉
@kivec fuha,ci sa k tomu cez mobil dostanem🙂bo to zlozite🙂davaj obklady studene na vpichy.
@deniskateniska - Tak ti to v skratke zhrniem: bealondyn a anjelicek pisali, ze uz citili, ze ich drobci su na prikrmy ready a preto s nimi aj zacali. Obidve plne koja. A obidvom drobcom velmi chuti. 🙂
A dakujem za radu, s tymi obkladmi. Dam jej,ak este bude plakat. 😉
@zzz - ja som tiez velmi spokojna s maxi cosi, ale v kategorii 15-36 kg sa jej velmi zle sedelo a nedal sa polohovat chrbatik, v cybex sa da, sklopi sa a dieta moze pohodlne spat, to je na nezaplatenie... a aj obstala v teste lepsie... a je ruzovaaa 😅 😅 😅 No nebolo co riesit...
@babulina - no ono su urcite aj sedacky, co sa neuchytia pasom az tak pevne, ale maxi cosi priori fakt sedi skvele, ono je najlepsie v predajni priamo vyskusat - ako sadne do auta a aj ako v nej sedi dieta. My sme sli do obchodu s tym, ze kupime maxi cosi tobi - designovo sa mi pacila viac - ale mala prilis "tuhe" pasy, mala v tom nechcela byt... sla do priori a spokojne sa tam usalasila... tak sme vzali tu.
@kivec - snad to bude len ten opuch, Max skoncil s infuzkou, mal vysoku horucku a nechcel uz nic pit chudatko... jemu dalsie ockovania nateraz neodporucili, lebo na obe tak reagoval ☹ Teraz ma na tom mieste, kde dostal meningitidu, hrcku... ani neviem, ci to nejako riesit...
@anjelicek26 idem kuknut cybe, nech viem co mam v obchode hladat....dik za radu
@deniskateniska - ako pisala kivec, ja mam pocit, ze by uz mal dostat aj nieco ineho, velmi mu chuti, otvara usta ako keby tyzden nejedol, normalne z toho kaka, neboli ho brusko, takze asi je na to pripraveny... mliecka mam dost, o tom to nie je... nedostane prikrm kazdy den, dnes nedostal nic, akosi sme nestihali... ale zajtra asi dostane... je to len take "spestrenie" a postupne zvykanie... nenahradzam ziadne kojenie... len dam par lyziciek mrkvicky po obednom spanku a potom dame mliecko... tot vsio, co sa zatial tyka prikrmov... mas pravdu, ze maju este cas.. nie je to, ze musia... ale babo nad 6 kg moze zacat kedykolvek... a Max ma uz cez 7,5...
@zzz - my mame tuto
http://www.amazon.de/Cybex-50020007-Solution-De...
Kamoska ju zohnala cez slovensky minibazar, za rovnaku cenu 😵
Babulky idem ja spat, som total zabita, @kivec IP som dostala, zajtra odpisem, len sa mi oci zatvaraju sorry 😔 Sme dnes mali este aj rodicko v Saskinej skole, ze o osmej vuaaa, unavena som ako konik, idem zalahnut k Maxovi...
@gilmorka ahoj a vitaj
@zzz super, ze ste sa zabavili 😉
@etuska ahooooj, uz som ta minule spomminala, ze si sa davno neukazala 😉
Elinke chuti vsetko - aj rozmrazene mliecko - mala sice len 2x, ale ne,ala ziadny problem - a este sa trapila tahanim cez cievku 😖
@julinka2787 Ela necestuje, toto jej nejde ... ona sa len pretaca - kazdu chvilku je na brusku - kazdym dnom viac a viac
@bubina1 ja som zvykla odsate mlieko priliat do flasticky uz k zmrazenemu, lebo nema vyznam mrazit mlieko po 10 - 20 ml - znie to smiesne, ale kedze som na zaciatku viac nedokazala odsat ani po polhodine, bola som vdacna aj za to malo a takym odsavanim a dolievanim do tej istej flasticky som si ju postupne naplnila - potom som ju dokazala naplnit na dve odsavania ....... rozmrazene z viacerych flias som nemiesala, ale myslim, ze by to nemal byt problem
dakujem za odpovede.🙂my mame 9,5 kg a zatial nam staci:D
@kivec daj hned teraz.neviem preco ti to nepovedali hned.nam to aj doky dala.na klasicku vreckovku latkovu abo vatu a studenu vodu.nech to ma v chlade,pomaha to a poriadne,nema to take zapalene,horuce.🙂a nemas za co.ja som to davala plne 3 dni
baby prave pozeram na jednom anglickom kanali program o dojceni a jedna pani koji svoju 7-rocnu dceru!!!!!!!!!!!!!!!! 😲 😲 😲 😲 😲
@kivec
@deniskateniska
nas Šimonko ma cca 7,5kg a tiez ho plne kojim-niekedy a kazde 2 hodky(nejak sa nesustredim na to ako casto)-ale po kojeni je spokojny,takze nemam pocit,ze by prikrmy potreboval.Uvidime ci nam to takto vydrzi do 6.mes.-ale hadam ano.
@deniskateniska
panecku-tak ty mas doma Macka 😉
No Max sa koji... tak este sukundu... Max sa koji kazde 3-4 hodky iba a spi celu noc... s prikrmom aj bez... jemu to staci... dnes len spi uz od piatej poobede... tak si dava veceru 😝 Ma to chudatko rozhodene, lebo som ho tahala zo sebou do mesta...
@bealondyn - ja som to videla, dost des... aj ked treba povedat, ze moja 4 rocna sa mi tiez driape na prsnik, odkedy mame Maxa 🤐 Zavidi, ze on moze a ona nie... a ze je to pre neho moc, ze staci aj pre nu.. no a podobne hlasky... je pravda, ze som jej 3-4x povolila, ked som mala zapaleny prsnik, nech to odsaje (pri upchatom mliekovode mi odsavacka vobec nepomohla), tak som jej za to bola vdacna...pri tej bolesti mi bolo vsetko jedno... a jej to potvorke chuti... neviem, co s nou, sa mi vzdy rozreve, ked jej poviem, ze nesmie... nechapem, ze jej to chuti...
@anjelicek26
tak mas "domacu odsavacku" 😅
@anjelicek26 no hej, bol to des 😖 chuda Saska, asi ziarli na braceka, ze on moze ☹ no neviem ako jej to najlepsie vysvetlit, ze uz je na to velka...
@bealondyn - ja jej vravim, ze pre oboch nestaci, a ze predsa nechce, aby bol bracek hladny... ze nema zubky a ze ona uz moze papat take uzasne veci ako zmrzlinu, jogurtik, chlebik... väcsinou to pochopi, ale ta scena je dost zla, lebo princezna vie revat ukazkove slzicky 😝
@etuska - to hej, ale ja dufam, ze zo zapalmi sme uz skoncili, 6 ich stacilo... pri Saske ich bolo 7... ja som strasne nachylna na to ☹ Viem, ze teta bola tiez a do toho prsniku potom na tom mieste nasli rakovinu, toho sa dost bojim :(
@anjelicek26
no ale pokial viem,tak dojcenie dost znizuje sancu tu "pliagu" dostat 😉 tak hlavne mysliet pozitivne a prip. sa pytat na preventivky ak ste mali v rodine takuto diagnozu 😔
@etuska - ja chodim pravidelne na mamografiu, aj mi doky prehmatava prsniky, toto mam fakt pod dozorom... teta ju mala v 39 rokoch... co sa mi zda dost skoro... a dojcila obe deti... dostala to prave na mieste, kde mavala zapaly... mozno je to "unikatny" pripad, ale ked to vidis priamo v rodine... cloveka to dost vyplasi...
@anjelicek26 hej to ma napadlo, ze tak jej to treba vysvetlit, ze ona uz moze ovela lepsie dobroty a Max ma len mliecko a sem tam nudnu mrkvicku. 😀
joj nemysli na take veci, ved prave kojenie by nas pred tym malo chranit.
baby nebavme sa tu o rakovine prsnika... je to dost deprimujuca tema... mama ju mala tiež...
tak ja som dnes znova psychicky pripravená na očkovanie....už aby to bolo za nami 🤐

@anjelicek26 no ta stolicka Cosatto nema chybu - designova vychytavka, len dufam, ze aj prakticka. Uvazujem nad nou, diky za tip.