icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

niga
13. okt 2010

@anjelicek26 no ta stolicka Cosatto nema chybu - designova vychytavka, len dufam, ze aj prakticka. Uvazujem nad nou, diky za tip.

gilmorka
13. okt 2010

@miculienka dakujem 🙂

deniskateniska
13. okt 2010

ahojte,chcem sa spytat ked tak zbezne citam,preco babatka prikrmujete?ci ste na um?ci nestaci vase mliecko?nerozumiem tomu totiz.kojenemu dietatu do polroka staci mm.a ak je na um.tak staci v tom 4-5mes.dakujem za odpovede🙂dufam ze sa neurazite🙂

kivec
13. okt 2010

Ahojte zienky,
Tak sme sa dnes boli dat po 2 mesiacoch prevazit a Eliska ma nesklamala, ma 6,6kg. 🙂 Hned som spokojnejsia. Tak sa zda, ze jej to moje mliecko predsa len staci. 🙂 Dnes ju aj ockovali, jednu nozicku ma riadne zapalenu, aj ju riadne boli. ☹ Ale teplotu nastastie nema. Dala som jej Calpol od bolesti a zabral perfektne, teraz spinka chudiatko moje malicke. Idem sa k nej ulozit aj ja o chvilku.

kivec
13. okt 2010

@deniskateniska - Akurat vcera som sa tu dievcat pytala tu istu otazku, tak si precitaj debatu zo vcera vecera, tam to vysvetluju. 😉

deniskateniska
13. okt 2010

@kivec fuha,ci sa k tomu cez mobil dostanem🙂bo to zlozite🙂davaj obklady studene na vpichy.

weirdo
13. okt 2010

@gilmorka - vitaj 🙂

kivec
13. okt 2010

@deniskateniska - Tak ti to v skratke zhrniem: bealondyn a anjelicek pisali, ze uz citili, ze ich drobci su na prikrmy ready a preto s nimi aj zacali. Obidve plne koja. A obidvom drobcom velmi chuti. 🙂
A dakujem za radu, s tymi obkladmi. Dam jej,ak este bude plakat. 😉

anjelicek26
13. okt 2010

@zzz - ja som tiez velmi spokojna s maxi cosi, ale v kategorii 15-36 kg sa jej velmi zle sedelo a nedal sa polohovat chrbatik, v cybex sa da, sklopi sa a dieta moze pohodlne spat, to je na nezaplatenie... a aj obstala v teste lepsie... a je ruzovaaa 😅 😅 😅 No nebolo co riesit...

@babulina - no ono su urcite aj sedacky, co sa neuchytia pasom az tak pevne, ale maxi cosi priori fakt sedi skvele, ono je najlepsie v predajni priamo vyskusat - ako sadne do auta a aj ako v nej sedi dieta. My sme sli do obchodu s tym, ze kupime maxi cosi tobi - designovo sa mi pacila viac - ale mala prilis "tuhe" pasy, mala v tom nechcela byt... sla do priori a spokojne sa tam usalasila... tak sme vzali tu.

anjelicek26
13. okt 2010

@kivec - snad to bude len ten opuch, Max skoncil s infuzkou, mal vysoku horucku a nechcel uz nic pit chudatko... jemu dalsie ockovania nateraz neodporucili, lebo na obe tak reagoval ☹ Teraz ma na tom mieste, kde dostal meningitidu, hrcku... ani neviem, ci to nejako riesit...

zzz
13. okt 2010

@anjelicek26 idem kuknut cybe, nech viem co mam v obchode hladat....dik za radu

anjelicek26
13. okt 2010

@deniskateniska - ako pisala kivec, ja mam pocit, ze by uz mal dostat aj nieco ineho, velmi mu chuti, otvara usta ako keby tyzden nejedol, normalne z toho kaka, neboli ho brusko, takze asi je na to pripraveny... mliecka mam dost, o tom to nie je... nedostane prikrm kazdy den, dnes nedostal nic, akosi sme nestihali... ale zajtra asi dostane... je to len take "spestrenie" a postupne zvykanie... nenahradzam ziadne kojenie... len dam par lyziciek mrkvicky po obednom spanku a potom dame mliecko... tot vsio, co sa zatial tyka prikrmov... mas pravdu, ze maju este cas.. nie je to, ze musia... ale babo nad 6 kg moze zacat kedykolvek... a Max ma uz cez 7,5...

anjelicek26
13. okt 2010

@zzz - my mame tuto

http://www.amazon.de/Cybex-50020007-Solution-De...

Kamoska ju zohnala cez slovensky minibazar, za rovnaku cenu 😵

anjelicek26
13. okt 2010

Babulky idem ja spat, som total zabita, @kivec IP som dostala, zajtra odpisem, len sa mi oci zatvaraju sorry 😔 Sme dnes mali este aj rodicko v Saskinej skole, ze o osmej vuaaa, unavena som ako konik, idem zalahnut k Maxovi...

monky1
13. okt 2010

@gilmorka ahoj a vitaj

@zzz super, ze ste sa zabavili 😉
@etuska ahooooj, uz som ta minule spomminala, ze si sa davno neukazala 😉
Elinke chuti vsetko - aj rozmrazene mliecko - mala sice len 2x, ale ne,ala ziadny problem - a este sa trapila tahanim cez cievku 😖
@julinka2787 Ela necestuje, toto jej nejde ... ona sa len pretaca - kazdu chvilku je na brusku - kazdym dnom viac a viac
@bubina1 ja som zvykla odsate mlieko priliat do flasticky uz k zmrazenemu, lebo nema vyznam mrazit mlieko po 10 - 20 ml - znie to smiesne, ale kedze som na zaciatku viac nedokazala odsat ani po polhodine, bola som vdacna aj za to malo a takym odsavanim a dolievanim do tej istej flasticky som si ju postupne naplnila - potom som ju dokazala naplnit na dve odsavania ....... rozmrazene z viacerych flias som nemiesala, ale myslim, ze by to nemal byt problem

deniskateniska
13. okt 2010

dakujem za odpovede.🙂my mame 9,5 kg a zatial nam staci:D

deniskateniska
13. okt 2010

@kivec daj hned teraz.neviem preco ti to nepovedali hned.nam to aj doky dala.na klasicku vreckovku latkovu abo vatu a studenu vodu.nech to ma v chlade,pomaha to a poriadne,nema to take zapalene,horuce.🙂a nemas za co.ja som to davala plne 3 dni

bealondyn
13. okt 2010

baby prave pozeram na jednom anglickom kanali program o dojceni a jedna pani koji svoju 7-rocnu dceru!!!!!!!!!!!!!!!! 😲 😲 😲 😲 😲

etuska
13. okt 2010

@kivec
@deniskateniska
nas Šimonko ma cca 7,5kg a tiez ho plne kojim-niekedy a kazde 2 hodky(nejak sa nesustredim na to ako casto)-ale po kojeni je spokojny,takze nemam pocit,ze by prikrmy potreboval.Uvidime ci nam to takto vydrzi do 6.mes.-ale hadam ano.
@deniskateniska
panecku-tak ty mas doma Macka 😉

anjelicek26
13. okt 2010

No Max sa koji... tak este sukundu... Max sa koji kazde 3-4 hodky iba a spi celu noc... s prikrmom aj bez... jemu to staci... dnes len spi uz od piatej poobede... tak si dava veceru 😝 Ma to chudatko rozhodene, lebo som ho tahala zo sebou do mesta...

@bealondyn - ja som to videla, dost des... aj ked treba povedat, ze moja 4 rocna sa mi tiez driape na prsnik, odkedy mame Maxa 🤐 Zavidi, ze on moze a ona nie... a ze je to pre neho moc, ze staci aj pre nu.. no a podobne hlasky... je pravda, ze som jej 3-4x povolila, ked som mala zapaleny prsnik, nech to odsaje (pri upchatom mliekovode mi odsavacka vobec nepomohla), tak som jej za to bola vdacna...pri tej bolesti mi bolo vsetko jedno... a jej to potvorke chuti... neviem, co s nou, sa mi vzdy rozreve, ked jej poviem, ze nesmie... nechapem, ze jej to chuti...

etuska
13. okt 2010

@monky1
no co ti poviem-nestihacka 😝 😖
pri dvoch detoch,domacnosti a inych veciach uz nestiham ako volakedy 😝 len obcas mrknem ako sa mate 😉

etuska
13. okt 2010

@anjelicek26
tak mas "domacu odsavacku" 😅

bealondyn
13. okt 2010

@anjelicek26 no hej, bol to des 😖 chuda Saska, asi ziarli na braceka, ze on moze ☹ no neviem ako jej to najlepsie vysvetlit, ze uz je na to velka...

anjelicek26
13. okt 2010

@bealondyn - ja jej vravim, ze pre oboch nestaci, a ze predsa nechce, aby bol bracek hladny... ze nema zubky a ze ona uz moze papat take uzasne veci ako zmrzlinu, jogurtik, chlebik... väcsinou to pochopi, ale ta scena je dost zla, lebo princezna vie revat ukazkove slzicky 😝

@etuska - to hej, ale ja dufam, ze zo zapalmi sme uz skoncili, 6 ich stacilo... pri Saske ich bolo 7... ja som strasne nachylna na to ☹ Viem, ze teta bola tiez a do toho prsniku potom na tom mieste nasli rakovinu, toho sa dost bojim :(

etuska
13. okt 2010

@anjelicek26
no ale pokial viem,tak dojcenie dost znizuje sancu tu "pliagu" dostat 😉 tak hlavne mysliet pozitivne a prip. sa pytat na preventivky ak ste mali v rodine takuto diagnozu 😔

anjelicek26
13. okt 2010

@etuska - ja chodim pravidelne na mamografiu, aj mi doky prehmatava prsniky, toto mam fakt pod dozorom... teta ju mala v 39 rokoch... co sa mi zda dost skoro... a dojcila obe deti... dostala to prave na mieste, kde mavala zapaly... mozno je to "unikatny" pripad, ale ked to vidis priamo v rodine... cloveka to dost vyplasi...

bealondyn
13. okt 2010

@anjelicek26 hej to ma napadlo, ze tak jej to treba vysvetlit, ze ona uz moze ovela lepsie dobroty a Max ma len mliecko a sem tam nudnu mrkvicku. 😀
joj nemysli na take veci, ved prave kojenie by nas pred tym malo chranit.

bubina1
14. okt 2010

baby nebavme sa tu o rakovine prsnika... je to dost deprimujuca tema... mama ju mala tiež...

riska
14. okt 2010

tak ja som dnes znova psychicky pripravená na očkovanie....už aby to bolo za nami 🤐