Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
monky skusala som ju masirovat nič....a tu rurku musim ist kupit..pomohlo ti to?
sportpark tam mi sme kakali vzdy po rurke.na pohotovostzi na spoucili ako sa dava- dietatko polozit na brusko rek rurku namocit do olivoveho oleja a jemne kruzivimy pohybmi vsutut tak aby rurka trcala len 1cm. a ja som ju davala ani nie do polovice.potom si ja Majka polozim na chrbatik zdvihnem nozicky a zase dam rurku a ani nie do 5 min sa poriadne vykaka a je pokoj. vcera som ale nechecla davt rurku lebo sa bojim ze si na nu zvykne a dnes rano sice s dlhym tlacenim( od 4.00 do 9.00) sa sam vykakal 😵 😵 taka som bola rada ze to vie aj sam.
inak nam na koliku pomaha aspon trosku Sab simplex uz tolko neplackame ako ked to neuzival.a casto cvicime do kriza s nozickmai a masirujeme brusko Flatulinom s lekarne.
@evina0 Aj ja som pocula ze ta fialova vodicka je zastarala......a v lekarni mi povadali ze sa to nepredava dala mi v malej skatulke taky biely prasok stoji to okolo 0,85centa,malemu som po jedle trochu stim potrela cumlik a na druhy den to mal omnoho lepsie teraz to uz nema vobec ale to je normalne to deti mavaju.... 😉 opytaj sa v lekarni urcite ti nieco poradia..
nam velmi, ale pri prvej dcerke - teraz cgvalabohu take veci neriesim
a ked si ju budes kupovat, dohliadni na to, aby mala este take dve dierocky - ako na pistalke, lebo su aj take bez tych dierok, ze len na zaciatku a na konci
musim koncit, by som ti napisalaaj viac, ale utekame do skolky - drzte palce - 6 km pred nami, uf
jaj bojim sa v nej vrtat tou rurkou ze jej ublížim.....radsej ju pomasirujem........a kupim kremik...
@zojec no ja na to jedlo mám svôj názor, je to v podstate asi jedno, pri Vladkovi som jedla všetko aj citrusy a nič, a teraz už 3 deň jem dobre že nie len chleba suchý a je to to isté, podľa najnovších prieskumov len 1% z toho čo matka zje ide do mliečka, teda že to môže ovplyvniť, ale jasné fazulu, šošovicu nejem, včera som jedla kalerábovo brokolicovú polievku a super
@bakatuska Ahoj.
Asi tak,ze som si povedala,ze druhe si adoptujem 🙂 🙂 🙂 v ten den ked si ty rodila akurat som odchadzala ......a vyslo ti to presne na termin alebo kedy si mala ty termin??a ty co ako porod,druhe je uz lepsie??Mna rodil doktor Sipos a teba?
Potom ma este museli cistit takze strasne.................... 😠 😠 😠
@evina0 ???, jejda a ja som si myslela, že tá rúrka sa strká 1 cm, mám ju doma, doteraz som k nej nepristúpila, fakt len ako krajné riešenie, hrôza, veď to má aj 10 cm, malý sa dnes tiež pučil aj 2 hoďky,ale okúpala som ho v kýbliku, pocvičila, pomasírovala bruško, pokočíkovala, ponosila a potom sa krásne vykakal🙂
@katka512 ja som rodila o 2 tyzdne skorej a tiez som ta zahliadla na chodbe uz prezlecenu tak som sa na teba opytala sestricky a ta mi o tebe povedala a aj o tom cisteni. Teda nezavidim ti chudatko ale hlavne ze to mas za sebou. A moj druhy porod bol uplne super keby som mala vsetky take tak aj 10 deti mam. A pritom moj prvy porod bol tiez hrozny som povedala ze uz nikdy v zivote ale zase jedinacika som nechcela. 😉 Takze neboj aj ty budes mat uz druhy dobry. Mna rodil primar
@bakatuska práveže zaberá, keď mu ho dám tých 10 kvapiek pred kojením, tak pekne prdká a nekrúti sa po kojení. Ale občas experimentujem a dám mu len 5-6 kvapiek (lebo sa mi to zdá veľa pri každom jednom kojení) a potom sa mi pučí. Ale asi budem dávať stále 10, lebo potom je mu fajn... aspoň sa tak tvári 😀 a prdí ako starý chlap 😀
@flamenga no ja tiez nie som nejak zastanca toho ze pocas dojcenia nemozme dokopy nic jest.. ja jem tiez skoro vsetko, a tato brokolica ma fakt prekvapila..urcite to bolo z nej, lebo nic ine take som nejedla a prdkala som s malou tiez 😉
mne vinea nechuti.. je prilis sladka.. ja pijem z casu na cas ribezlovy dzus, ale aj ten mi uz je sladky.. alebo odstavenu mrkvu... 😉 len som leniva odstavovat.. ☹
@evina0 a ako casto davas saab simplex? a davkovanie? A ako cvicite do kriza?
katka ja som vcera bola v lekarni a pytala som si cosi ako prsok ci tabletku dovody ze som to nasla na nete ale povedala mi predavacka ze take nic este nepocula 😒 tak musim zbehnut do inej lekarne. lebo aj mne sa zda zastarala ta vodicka a hlavne ze sa s tym trapim uz cca 2 tyzdne co zmizne ale nie uplne a zase to ma a poriadne.
monky ja mam tu rurku len s dierkou na zaciatku a konci.
sportpark aj ja som sa bala a velmi ale nic ine nezostavalo lebo som mala na vyber bud sa bart alebo ho nehat trapi sa bolestami tak som sa prekonala a pomohla mu.
fatimuska ja tiez len ze trosku zastcit ale snad vedia ti lekari co radia a obzvlast na take male bebnko aj ked en pocit ked sa tam dava je strasny do tych malinkych criev a naotaj je dost dlha ale jemu to pomohlo.tiez sa snazim ju davat len ked je veeelmi zle vcera sme vydrzali prvy den bez nej - mal bolesti ale akosi sme to zvladli .ten kiblik tak pomaha na vetry ci ako??
maminky chcem sa spytat co ste rodili tak ako ja.. od vcera ma bolia vajecniky akokeby som mala bud ovulaciu ci dostat mrchu 😒 divne , viete mi povedat kedy dojde mrcha po porode? nekojim tak asi skoro..alebo sa zase vyziva ta moja endometrioza lebo mam zase nove lozisko ☹ ☹ ach jo nemozem mat cosi ja lahke
marcelka ja ho davam do kadzej davky- na pohotovosti kazali ze 15 kvapiek aj 3x cez den ale moze sa aj viacej tak ja davam do kazdej a za 24 hodim to vychadza ze dostene ich 5x. jeho dokotrka mi kazala len 10 kvapiek ale bolo mu to malo tak davam 15 a je to lepsie ale aj tak sa vie pucit uz presne viem kedy sa len jeduje a kedy ma bolenie bruska.uz budem rada ked tato trojmesacna kolika prejde a bude dobre.
maminka akurat som nasla clanok ze zena ktora uz nekoji tak moze ocakavat mrchu za 4-6 tyzdov po porode takze uz s coho ma bolia vajecniky 😒 som chcela mat este pokoj lebo som si ceź tehu. zodvykla na bolesti co sa niekedy nedali az vydrzat a spoliehala ze endometrioza mi da pokoj .
Katka512- ja so rodila v Spojenych Arabskym Emiratoch, v Abu Dhabi. Mala som porod.lekarku nemku, a pediatra francuza , je to tu pomixovane ako sa len da 🙂))) moj mal 3610g , a 51 cm 🙂 Adamko...mam fotky maleho fotky,pridavam to k odpovedi,neviem ako to tu funguje som tu nove asi len 3dni.
Dobre ranecko babulky,
my sme prave doranajkovali, nejako sme dlho spali, Max spal od 22;00-03:00-07:00-10:15 hehe... a Saska neskutocne spala tiez do pol desiatej, tak sme v straaasnom sklze, ale neriesim 😅
Vidim, ze tu preberate mrchu po porode, mne tak lepi, vcera sme mali pri keksiku nehodu, tak dufam, ze o 9 mesiacov nebudeme mat dalsie babo, ale tak snad nie 😲 Pri Saske bola mrcha 8 mesiacov po porode prva, tak dufam, ze este nemozem otehu. Asi by ma totiz svihlo...
DOBRé RáNKO KOčKY - JEJDA žE RáNKO O 13ťEJ 😕 😕 😕
@katka512 aHOJ Katka, tak to mas za sebou, citala som, ako si dopadla, no teda, nic moc...☹
Kocky, bola som na vysetreniach v nemocnici s mojimi rukami, je to SYNDROM KARPALNEHO TUNELU, ale musim pockat, kym dokojim, ci to prejde same, ked nie v, auguste idem na nejake spec. vyserenia elektrikou....
Musim pochvalit Danka, celkom sa umudril 2 noci ( a teraz som ho prechvalila a bude zly 😕 🙂 A vy co mate nove???
@fatimuska - ja stale spinim po tom krvacani po 4. tyzdni, hrozne...zvycajne sa to rozprudi po kojeni..ale doslova jasno cervena krv...ja uz chcem mat konieeeeec.
@anjelicek26 no teda, zeby si mala do roka dalsie 😉 snad nie, neboj 😉 🙂

aj ja si dávam na bublinky pozor.... ale predsravte si, že malej nealko pivo nerobi zle... pijem ho večer ked mám chut...hlavne v teplách, alebo ked sme u našich....a všetci vínečkujú....
@marcelka123 inak moja posledné 2-3 dni robi podobne kusky s psníkmi jak tvoja.,..hra sa s bradavkou, natahuje ju, pusti...troch pije...zase pusti...na 2 min zaspi..potom chce zase bradavku, kedže sa jej už smýka ani chytit ju nevie.... ako zábava na pol až 3/4 hodku... pritom predtým som ju v spanku odpajala po 15 min...nacucanu