icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
18. okt 2010

Dakujem babulky 😵 😵

@niga - u nas tiez väcsinou tak, o tretej, o siestej a potom o pol osmej ho ja budim, aby sme stihli Sasku odviezt do skoly...

@hori - no ked je vyspinkana, tak asi tazko presvedcit, ze to tak nie je... aj ked teda o piatej by aj mna dobre tazko vykopavali z postele 😖 Ked si ju prelozis k sebe do postele rano, nepomoze to? Lebo ja po tom kojeni o siestej necham Maxa u seba a tak zaspi... aj on sa uz budi o siestej vyrehotany... ale doteraz vzdy zaspal zas...

weirdo
18. okt 2010

@hori - nasa je taka ista! Teda ale nie kazdy den sa budi o tej 6:00, ale tak papa ako kedy, niekedy o pol 4, inokedy o 5 a stalo sa parkrat, ze nechcela o tej 5 alebo 6 spat. Tak presne ako Ty, nohy ruky jej lietali, manzel uspaval, presne ako Ty, cumlik, ruky nohy drzal a po dlhom case zaspala. Ale vzdy je o tej 7:00 hore. Pravidelne kazde rano takto vstava. Ako pisem, nie kazdy den ma taky ten vypadok, ze uz nechce zaspat, stalo sa to mozno len 5x, ale celkovo okolo tej 5 - 6:00 uz spi zle, prehadzuje sa, suchoce, mozno ani nespi do tej 7 😀. Ale zrejme ano, ale velmi divoko ... a to kopcovanie vsetkym moznym mava vtedy, ked zaspava vecer bez toho, aby zaspala na prsniku ... postup taky isty, drzat ruky nohy, cumlik a manzel najnovsie pouziva "žížu", co je na vysielacke a pomocou nej sa da uspat ... neviem tiez, ako docielit, aby do tej 7:00 spala "normalne" ... ale uz som to prestala riesit radsej ...

bealondyn
18. okt 2010

@hori u nas rano zaberie len ked si ju vezmem k sebe do postele,dam prsko a ona zaspi. byvalo to tiez o tej 6, potom sa to posunulo na 7 a uz tyzden sa budi o 8. 🙂 hodinku sa hrame a o 9 znova spolu zaspavame a vzdy spi aspon 2 hodky a ja s nou...dospavam noc. 😀 aj dnes sme vstali o 11.30. 😀 potom cez den spinka uz len po tych 30 minut vzdy, ale zvykla som si.

riska
18. okt 2010

@hori, u nas je to velmi podobne....dnes sa zobudila na kojenie 4:45, ale o 6 ešte nespala....musela som sedieť pri nej, davať jej dudel, ona si myslela, že sa hrame.... horko-ťažko som ju uspala 😉

ellysa
18. okt 2010

@hori hej len my teraz o 4.00 takto hodinu zápasíme

ellysa
18. okt 2010

ppotom potiahne do 8.00, tiež neviem, čo je to za obdobie, viem, že niektoré kamošky to mali tiež z deťmi ale až tak okolo 10m, že sa im v noci zobudili a dve hodiny, že haló ideme sa hrať, potom to nejak samé prešlo, ale mňa to nebaví už ani druhú noc

chani
18. okt 2010

my sa kupeme vzdy v case medzi 19tou a 19:45, potom sa napapame a medzi 20-20:30 zaspi, niekedy sam v postielke, niekedy pri kojeni na prsku a potom su veceri ze ho musim hupat 5-10min na rukach a zaspi..po ockovani sa trochu pohorsil ale snad sa to upravi, i ked o5 tyzdnov ideme na druhu davku, takze ratam ze zase bude rozbity. prvy krat vstava okolo polnoci az pol1, a potom je hore zhruba kazde 3 hodiny alebo 2 a pol hodiny alebo 2 hodiny...pred ockovanim sa uz 3 noci po sebe budil len 1x o pol3 ale od ockovania je spat v tych spomenutych intervaloch...no a ked vyjde posledne kojenie na cas ked uz je vonku svetlejsie, tak uz ani nezaspi, ale akonahle je tma tak nie je problem...a cez den spi 3-4x po polhodkac a veeeelmi vynimocne 2 hodiny v kuse, ale to musi byt vonku.

katka512
18. okt 2010

Ahojte baby dnes som bola s malym u DR a tie vyrazky ma nejake virusove ochorenie ako je chripka a prejavilo sa mu to takt....
@zojec nadherny je ten maznak to by ma ani nenapadlo ...si moc sikovna 😵
@mojalili A neskusala si mu dat tu plienocku nech sa snou tak zmoli ci by nezaspal ja niekedy mojemu prikryjem oci a zaspi zachvilu ale niekedy ho to zase rozjedu... 😀 ale to vacsinou cez den vecer snim nemam problem napapa sa a hned do postielky dam mu pusu a uz dalej sa snim nebavim ked mu vypadne cumlik tak mu ho podam a to je vsetko...nevyberam ho ani ked place skusam ho hladkat alebo tlapkat po zadocku a on zaspi.....

@ellysa no toto zacal robit aj moj maly len sa vyzderuje rozprava sa ale neplace necham ho tak a on zaspi...

chani
18. okt 2010

a este posledne kojenie nad ranom si ho uz nechavam v posteli pri sebe 😉

fatimuska
18. okt 2010

@anjelicek26 ale keď si vyberám v inej banke tak je to 1-2eur, ale toto je akože cash, či čo...hrôza

zojec
18. okt 2010

@katka512 napad s plienockou bol jarus 😉 ale dakujem 😉

jarus8
18. okt 2010

@hori jáj, viem o čom hovoríš, malý sa budí okolo 6.30, ale niekedy vstane aj pred 6.00, ja si ho beriem do postele a dostaane papť po ležiačky, tajne dúfam, že hneď zaspí, ale už dva týždne sa mi to nedarí, on sa napapá a začne džavotať, kopať nožičkami a vyberať cumlík, po polhodine kopania do mňa ja kapitulujem a vstávam. On zostáva na mojom mieste a po hodine zaspí. no ja už behám po byte.
napr. 7.30 hodín ráno, ja už po sprche, káve a robím raňajky a malý opäť zaspal, no mm sa ani nezobudil 😀 😀 😀

fatimuska
18. okt 2010

@mojalili tak je to okolo 19, ale pred tým okolo 17-18 má takú 40 minutovku šlofíka, kúpem zásadne doobeda, keď má dobrú náladičku, o tej 19 ši už šúcha noštek, tak si ideme ľahnúť, prisaje sa a do hoďky tvrdo zaspí, nenápadne zdrhám, niekedy zaspím už s ním, potom sa zobudú o 1.30, a potom o 3...ale teraz do 1.30 sa min. raz na papkanie zobudí

tintinka1
18. okt 2010

my kúpeme okolo 19.45 , o 20.00 kojíme a o20.05 sme dokojení 😀 Dám ho do postieľky , pustím uspávanky a ešte ho hladkám. Niekedy zaspí do 10 min, niekedy pol hodina , podľa toho ako predtým spal. A prvý krát sa v noci budí o 1.30-2.00 a potom každé 3 hodiny. Pred očkovaním sa mi prvý krát budil o 4.00 a potom až 8.00 ráno. Teraz nás čaká druhé očkovanie , tak dúfam , že sa to už úplne nepokazí. ☹

mojalili
18. okt 2010

@bealondyn KEd vecer kojim,tak sa neprebudi, spi pekne,napapa sa a spi dalej. Vcera co sa obudil a bol hore sa stava malokedy.... Zoberiem ho za tmy z postielky,nakojim a sup spet do postielky,len vcera hop a oci otvorene...a bol vysmiaty... 🙂

Kocky,ja ho okupem, nakojim a on zaspi, len o 10 min je hore a tak vymysla a jeduje sa, skusim ho uspat....

Dnes ho skusim uspat dievcata trochu inak,idem ho okupat a v spalni mu dam papat a uspim ho na prsku,skusim zaviezt nejaky ten rezim za tyzden. Spat bude doobeda a raz poobede,a vecer pojde skor spat... snad to nejako zvladneme ... 😒

Plienku mu davam s uzlikom, celkom zabera,ale urobim to co JARUSKa,usijem mu take......

bzucinka2
18. okt 2010

@mojalili ja uz neporovnavam, lebo starsi jedol v noci raz a od 4 mesiacov prespal celu noc, tento mensi spaval od 19,00 do polnoci, potom o 3 a 6. a od 4 mesiacov od 19,00 kazde 3 hodiny a niekedy aj kazde 2sa naje a spinka dalej 🙂 aspon ze tak 😅
@jarus8 Branko je super spacik a ty ho kojis? ciprikrmujes? 🙂
@ellysa no asi ti hovori, mainka nespinkaj ja sa chcem hrat a skusa, kedy to konecne pochopis 😀
@bealondyn presne ako pises, ani ja nezapalujem svetlo, to by som ho prebrala, vyberiem z postielky nakojim, prebalim a sup naspat, najnovsie este aj kaka v noci, tak ho po tme aj utieram 🙂
@anjelicek26 toje uzasne ako zaspinkal 😀 😀 😀

anjelicek26
18. okt 2010

@bzucinka2 - no to teda je 😀 Inak on o stvrtej zaspal... a spi doteraz... co bude robit v noci 😖 Uz ho ani budit nejdem, on je totalne tuhy... uz bude spat celu noc... vidno, ze nie je uplne fit... aj ked sa mi zda, ze dnes ten soplik nebol taky hrozny...

bzucinka2
18. okt 2010

@anjelicek26 hlavne nech sa vyspinka, ani ja by som ho uz nebudila, potme mu das papat a moze spat dalej 🙂

ameanda
18. okt 2010

kocky, ako sa da zistit, ze maleho boli hrdielko?
posledne dni sa mi odtrha od prsa, papa malo v porovnani s tym, na co som bola zvyknuta
ma aj soplik, ale staci len raz denne vysat
teplotu nema
a este nejake babske recepty na bolave hrdielko ak je to ono, predtym nez by sme sli k dokine
nechcem maleho stale cpat liekmi

riska
18. okt 2010

@mici111, podla mna je sarinka náročné dieťa, ktorá si ťa proste vyžaduje celú a stále..........škoda, že nechce dudel, neskúšala si niektorý iný druh? lebo tušim aj baby tu spomínali, že museli poskúšať viac dudlíkov, kým prišli na ten pravý... ja som zo začiatku dala prso, rýchlo ho vymenila za dudlík...a zvykla si
nič lepšie ma nenapadá, musí to byť náročné 😔

mojalili
18. okt 2010

Tak kočky, ako som sa chystala na pekny priklad uspavania - prd prd cililing
Dala som mu prso, ze po umyti zaspime spolu-......ani za svet, nohy ruky boli v plnom nasadeni - kopance a mavanie rukami....
Potom som ho dala do postielky - zapla kolotoc - no nadaval mu a po case zacal kricat....co nemoze, lebo LILI vedla spi...
Okale velke, hodinu cakal na mna, kym sa na neho pozrem, aby sa zasmial a zacal mi kecat.....a to nespal uz od 17tej, no co mam robit???
Proste to musi prerast a snad s prikrmami to bude lepsie, aj ked sa zacne viac hybat.
Skusim nejako upravit denny rezim....inak, neviete, kolko maju 4.mesacne deti spavat denne???
Prepacte, ze vas otravujem, ale pripadam si ako hrozna matka... 😒

anjelicek26
18. okt 2010

@mojalili - pokial viem, tak nieco okolo 16 hodin dokopi... inak Max sa prave zobudil, parada... tak som zvedava, co my s nim budeme robit, kedze prave 4 hodiny lamal, za cely den 7 hodin 😝

weirdo
18. okt 2010

Baby, ktorych deti Vam tak "skoro" vstavaju rano, ako idete riesit posun casu? Ved to budu vstavat pred 6:00 😲

hori
18. okt 2010

@anjelicek26
@weirdo
@bealondyn
@riska
@ellysa
@jarus8 babenky, utechou mi je, ze v tom nie som sama... jj, do postele si ju obcas rano bravam, ked uz neviem, kam z konopi, po leziacky kojit neviem, ale aspon nemusim vstavat zvlast po kazdy vypadnuty cumlik, iba co ruku naciahnem... 🙂 pomaha to tak ciastocne... aj ked je vedla mna, aj tak jej musim ruky-nohy drzat... 😒

hori
18. okt 2010

@weirdo tak casoveho posunu sa fakt desim...

ameanda
18. okt 2010

@weirdo
no ja postupne budem posuvat cas spanku az kym sa nedostaneme na hodinu
ale zaciatok uz nestihneme ☹
zatial si budem musiet privstavat

weirdo
18. okt 2010

@hori - mi hovor ...
@amaenda - ale ako? Ja mam pocit, ze nasa mala je jednoducho nastavena a hotovo. Moze papat o 6:00 rano a aj tak sa o 7:00 definitivne zobudi. Napriklad dnes sme posunuli kupanie o 15 minut a aj tak zaspinkala ako vzdy, 20:15 cca. Ale ak to budeme posuvat par dni, mozno sa nieco udeje, uvidime ...

anjelicek26
18. okt 2010

@weirdo - postupne... pocas tyzdna to zvladneme... kazdy den nejaka stvrt hodka skorej do postielky a o tyzden uz nebudes vediet, ze sa cas menil... vzdy to tak fungovalo u starsej, nebol s tym problem...

Max uz zasa spi, ani hodinku nebol hore... esteze tak.. unaveny bol ze az... sme ho nechali 20 minut vyblaznit vo vani a stacilo... kupelka vytopena, pan utahany 😅

bealondyn
18. okt 2010

@mojalili urcite nie si hrozna matka a uz vobec nas neotravujes..ved sme tu na to, aby sme si pomahali a vymienali skusenosti. ja ta obdivujem, ze zvladas 2 deti a domacnost, ja si to neviem predstavit. 🙂 Danko potrebuje len cas, to sa urcite upravi, neboj...

a co sa tyka casoveho posunu, hodka hore dole podla mna nenarobi vela neplechy, ja som sa toho bala na Slovensku, kedze rozdiel oproti Anglicku je 1 hodina, ale nejak moc to malu neovplyvnilo, mala nejake polhodinove rozdiely ale ved to nic neni a trvalo to len par dni...ich podla mna dost ovplyvnuje svetlo, co sa tyka zaspavania a vstavania.

joj zajtra mame ockovanie, 3 injekcie...no som zvedava...najhorsie je, ze doteraz tam bol vzdy moj priatel s nami a drzal malu, ako to ja zajtra zvladnem sama, to neviem. ☹