Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
Ahojte, nooo ako vas tu citam, tak vam deti krasne spia...Ja Olivera ukladam o 20:00 uz o 23:00 sa budi, dam caj, tak vydrzi este pol hodku, potom dam 150 ml mlieka a budi sa o 3.00, o 4:00, o 5:00 a to len vyhadzuje cumel,place.... A o 6:00 uz davam mlieko.... a ide spat az o 8:00 a ja rozbita, nevyspata, mozem fungovat cely den a este aj v skole... No aj to pospi zase hodku a sme hore.... Jedine kočik a čerstvý vzduch to isti...
@fatimuska Mam pocit, ze aj u nas cumel uz zlyhava a stale ruky a hracky v puse....
@zzz ZEby Dankovia boli taki vymyselnici? NO veru je dost vnimavy, nepomaha ani spievanie uspavaniek, proste nic..
Dobré ránko kočky, tak my sme mali teda uspavaciu noc, NAJHORSIU - mm ho uspal o 21 hod, dal do postielky, do 2 minut rev ako keby ho drali z koze... 😠 Museli sme ho vziat, lebo vedla v izbe (ta ista stena) ma postel LILI....
Kocky, rev, krik, natahovanie sa ....to bolo strasneeeeeeee....pomastila som zubky, dala od bolesti uz Paralen, nic.....namastila brusko....dala ho do stredu postele a on sa prevracal na brusko neustale sa tocil....potom som masirovala brusko, cvicila a este dala na brusko na prebalovacom pulte......pokadil sa......Myslela som si ze bude uz OK......kde???? rev ako tur........nakoniec som ho ponosila na rukach a dala cici este raz a zaspal....spal do 4:15, a potom do 8 hodiny... asi tak 😒
Dnes skusim posit tu babku, uvidim co z toho 🙂
@fatimuska My mame proti bolesti Mundisal gel, aj pri malej sa mi osvedcil. V ziadnom pripade CAlgel .
Veru Danko je stale v pohybe, ruky nohy, otaca sa ako vrtula z chrbta na brucho a naopak, uz som dala na zem deku, aby nespadol z postele, tak lezi na zemi...hrazdicka je nam nanic, lebo sa otoci na brucho a pozera vsade mozne... 🙂
Cumel mi stale tiez vypluva, dole na dsienkach kde su jendotky mame 2 ciarocky v dasienkach, tak stale cakam a nic... 😒
Ahojte babulky 🙂
Našla som zaujímavú stánku a tam je aj kalkulačka na výpočet výšky a hmotnosti dieťatka, v %tách, len keby som tomu rozumela.
Ak niekto si chce vyrátať tu je stránka, kalkulačka je v pravo dole v rohu
http://www.kojeni.cz/
@anjelicek26
my sme v Ruzinove a neviem presne ako casto sa robi uvitanie
nam prisla pozvanka, ked mal drobec asi 3 a pol mesiaca
pozvanku posielaju automaticky, ked je dieta prihlasene na trvaly pobyt
Vaše dítě: chlapec 4 měs. 62.5 cm 7.5 kg
Tělesná délka: mezi 25 a 50 %
Hmotnostně-výškový poměr: mezi 90 a 97 %
Max je proste nesumerny 😝
@takyna my mame take grafy v zdravotnej knizke pre deticky tu v anglicku a znazornuje sa to tam presne tak v percentach ako to vychadza na tej stranke a vysvetlenie k tomu mame, ze napr. moja mala je vahovo na 50% linii, to znamena, ze zo 100 deti rovnakeho veku bude ona niekde v strede, cca 50 deti bude vazit viac. vyskovo sme na 90% linii, takze len 10 dievcatiek jej veku je vyssich. 😉
@ameanda - no idem to obvolat... keby aspon to certica spalo, lebo mi inak kvaka do telefonu 😝
@anjelicek26 v petrzalke sa to robi tak 1-2x v priebehu 2 mesiacov, bol na zaciatku septembra a potom mi teta na miestnom urade vravela, ze najblizsi bude koncom oktobra alebo v novembri, ze mi budu volat tyzden dopredu. to som v technopolu odovzdavala prihlasku a ony volaju tyzden dopredu ci ti ten dany termin vyhovuje a ked nie, tak potom volaju zase pri novom termine az kym ti daky vyhovovat nebude.
@anjelicek26 nesumerny ale aj tak rozkosny 😀
my sme: dlzka medzi 75-90%, hmotnostno-vyskovy pomer: 50-75% 🙂
@bealondyn
@anjelicek26
@takyna
a my sme takto: Tělesná délka: mezi 97 a 100 %
Hmotnostně-výškový poměr: mezi 50 a 75 %
@chani - nemas cislo na tu pani? Mozno by sme mali stastie, ved bude teraz koniec oktobra...
kocky ja som robila malej BMI a vysla mi podvaha.. :(
a my :
Vaše dítě: dívka 4 měs. 62 cm 6.5 kg
Tělesná délka: mezi 50 a 75 %
Hmotnostně-výškový poměr: mezi 50 a 75 %
tymto cislam presne nerozumiem... 😠
@bealondyn - a to som nezadala, ze ma pan uz dost nad tych 7,5 kg 🤐
Inak babulkyyyy, v Seredi nam v sobotu spravia uvitanie do zivota, sa tesiiiim!!!
ja nemam sancu kolko moje dieta vazi a ani meria.. 🙂 nosi veci 62-74 ako co... a podla vahy, ked sa vazi so mnou ma od 6do 6,5 kg.. 😉
@anjelicek26 😉 fiiiiiiiiha a to si ako vybavila?
@anjelicek26
tesime sa s tebou 🙂
@zojec
tiez nemam doma vahu pre babatka, ale rano maly po prevazeni so mnou mal 8.7kg, celkom dost 🙂
inak kocky, nemate skusenost s kozmetikou Saloos alebo Weleda pre babatka?
ja ju mam odskusanu len na sebe a som spokojna
pripadne, aku kozmetiku pouzivate pre svoje deticky?
dakujem
hlapec 4 měs. 62.5 cm 6 kg
Tělesná délka: mezi 25 a 50 %
Hmotnostně-výškový poměr: mezi 25 a 50 %
@anjelicek26 super, tak budete mat velky den .-)
inak ja na zubky davam aj homeopatika chamomila vulgaris 9ch a potom nanervozitu a tak su dobre cipky vibrucol 🙂
@zojec - hihi, ze oni to robia na poziadanie 😵 😵
babule a my sme takto to čo s toho vyplýva?
Vaše dítě: dívka 4 měs. 65 cm 5.5 kg
Tělesná délka: mezi 75 a 90 %
Hmotnostně-výškový poměr: mezi 0 a 3 %
@zojec aj ja pouzivam weledu ale neviem ako dlho to moze byt otvorene 😉 teda na obale je ale citala som, že prírodná kozmetika dlho nevydrzi a mi sme za 4 mesiace minuly minimum 😉
@ameanda my tiez pouzivame weledu a do pismenka suhlasim s tym co napisala zojec, na ritku sudokrem 😉
@marcelka123 6,5kg na 4m dievcatko neni ziadna podvaha, neboj. 🙂
@marcelka123 ale ved to je iba orientacne 😉 ja som zadala miery malej, ked som ich vedela v 4 mes. a vyslo mi menej ako tebe a pritom doktorka povedala, ze pekne pribera...zavisi aj od porodnej vahy a my sme mali dlho zltacku, tak sme na zaciatku priberali menej a vraj je vsetko uplne ok 😉
Vaše dítě: dívka 4 měs. 62 cm 5.5 kg
Tělesná délka: mezi 50 a 75 %
Hmotnostně-výškový poměr: mezi 10 a 25 %
BMI = 13 — podváha

@fatimuska no moja Sarka podobne, za den da tak max. 1,5 az 2 hodky spanku..
dnes ideme na poradnu a budu nas ockovat ☹ dufam, ze nebudeme mat teplotku..prvykrat sme nemali..
a predvcerom sa prvykrat sama bez pomoci otocila na bruskooo 🙂