icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

riska
25. okt 2010

ozaj, chcela som vam napísať, že v piatok som bola v socialnej poistovni s tlačivom na RP...potvrdili mi to, povedali, že do týždna mi to pošlú poštou a s tým a aj s tým druhým papierom mám ist na socialny úrad (či ako sa to volá) v mieste trvalého bydliska...takže tak 🙂

bealondyn
25. okt 2010

@zojec Barborka je rozkosna 😵 a vedela v tom uz skakat? lebo Bella sa v tom skor len tocila dokola. 😀

bealondyn
25. okt 2010

@tintinka1 super, nech vam to vydrzi, ja sa kazdy den tiez odhodlavam zacat to praktizovat, ale ona mi vzdy zaspi pri kojeni a uz ju len spiacu prekladam. najnovsie sa snazim nechodit do izby pri kazdom zaplakani zo spanku.

zojec
25. okt 2010

@bealondyn no bola najskor trosku vydesena.. ale potom sa jej to zapacilo.. neskakala este.. ja som jej trosku pomohla.. ale hlavne ze sa jej pacilo 😀

babulina
25. okt 2010

ahojky, ja len tak narychlo pridam foto, a idem si vas docitat krasky 😉

riska
25. okt 2010

@babulina, zlatunkí ste 🙂 🙂 tak už viem ako vyzeráš, budem ťa vyzerať pri ramene 😀

mici111
25. okt 2010

@riska ja sa chystam buduci tyzden 🙂 a kde si bola? tam na zahradnickej oproti justicaku? bolo vela ludi? lebo ja tam idem aj s malou, tak jak sa mam nachystat s nervami..

hori
25. okt 2010

@weirdo je to pravda, ja to mam davno odsledovane na sebe, pocas splnu trpim totalnou nespavostou, obzvlast sa to prejavuje v stresovych situaciach a to teda materstvo u mna je, som unavena, ze nevidim pomaly ani pred seba, ale zaspim ledva-ledva na dve hodinky... a mala bude v tomto asi po mne. Tiez by som na take nieco radsej neverila a ani to nechcem, ale jednoducho to tak je.Esteze uz je po splne, mam za sebou pat nevyspatych noci, tak dufam, ze zase bude lepsie. 😉

hori
25. okt 2010

@riska
@mici111 a treba k tomu RP aj potvrdenie od zamestnavatela?

kuriatko33
25. okt 2010

ahojček babulky idem sa vám postazovat, uz viac krat som pocula ze dieta musi spat cez den niekolko krat aby spalo v noci dobre, rozhodla som sa ze malého vzdy okolo obeda ked uz je unavený dam spinkat vonku prespi aj 3hodinky. ale v nedelu sme chodievali vzdy svokre, takze tuto nedelu som malemu dala napapat a isli sme sa knej prejst, malý spinkal na balkone kým sme sa mi najedli, na 5 minut isla sama k nemu a hned bol hore, mam pocit ze ho zobudila, silný, naschvál aby sa s ním mohli hrat, take nervy som chytila, ze som ho prebalila a isli sme preč, lebo take finty budit mi dieta tak to moze skusat na ineho, jasne ze som jej to nepovedala 😉
a teraz nemam ani chut tam chodit, lebo chcem aby malý spinkal po obede, ako tam spravit? tazko sa mi to hovorý muzovi, že naobed tam chodit nechcem? alebo podla vás by poobede nemali deti spinkat? ako to mate vy??

hori
25. okt 2010

@sportpark tak mame za sebou prvu vecernu kasicku. 🙂 zjedla na prvy raz len 50 g, potom som ju este dokojila , (ale asi len pat minut, potom hned zalomila. 🙂 nebudem sa tu moc usmievat, este neviem, aka bude noc... vsak sa rano ozvem. Inak, podla navodu mi to vyslo pomerne huste... neviem ci by to preslo cez flasu... (davala som tu ryzovu od nutrilonu).

kuriatko33
25. okt 2010

uz su sylne reklam o vianociach, tak som zacala premýslat čo drobcovi dat pod vianocný stromček?? vy co davate detom? myslite ze si uz uziju vianoce??nas bude mat 6mesiacov, chceme mu kupit stolicku, ale tu uz chcem mat pri stole a nie pod stromčekom, tak stale neviem
to hopsadlo nenici klby a chrbatik, ako behák? vyzera to dobre🙂

zoja78
25. okt 2010

@ellysa ahoj, nalistovala som si ten časopis a píšu, že iný biorytmus má bábätko počas dňa a iný v noci, a keď často pije v noci tak to potom vyzerá ako denné zdriemnutie a nie kvalitný nočný spánok, pretože žalúdok začne pracovať a bábätko je hlaadné a nestačí mu vstávať dvakrát za noc ale aj 8x, alebo že je naučené zaspávať iba pri dojčení a zakaždým, keď sa preberie si to vyžaduje, je na tom niečo pravdy treba to vyskúšať, nám to pomohlo, pekný večer

zojec
25. okt 2010

@kuriatko33 ja by som svokre povedala, nech ju nebudi... a aj to ze sa mi nepaci, ze ju zobudila.. a ze ked sa to bude opakovat, ze tam nepridem , s tymto problem nemam.. 😉 deticky maju spinkat urcite cez den vela krat.. moja spava aj 4x skoda len ze po max 20-30min. :( takze daj maleho spat vtedy ked je nauceny, alebo ked sa mu chce.. hadam nebudes menit jeho zvyklosti kvoli tomu aby sa s nim mohla svokra pohrat.. 😕

@hori citala som, ze kasicky by sa nemali davat na noc detom, lebo mozu velmi zatazit zaludok a moze ich boliet bruska.. hlavne ak to bola prva kasicka a brusko nie je naucene... ☹ ale drzim palec aby nebolelo

zojec
25. okt 2010

@kuriatko33 v tom hopsadle dietatko dlho nevydrzi.. moja tam bola cca 5 minut.. takze nemyslim ze sa stihne nieco poskodit..ale urcite to nie je extra prospesne... ale je to zabava 😀 to je ako ked drzis uz take vacsie dietatko na rukach a a ono si tak poskakuje..

hori
25. okt 2010

@kuriatko33 no to by ma tiez nastvalo... riesila by som natvrdo, vybavila by som si aj s manzelom aj so svokrou, ze pokial by sa mi u nich dieta budilo, tak tam nebudem chodit... alebo az ked sa dieta zobudi. Ja viem, dobre sa mi radi, ked mam svokrovcov 500 km. Ale aj moji rodicia maju taku tendenciu, malu mi rozblaznia a potom sa cuduju, ze place, vsak oni sa jej len pekne prihovarali... 😒

ellysa
25. okt 2010

@kuriatko33 určite by sa malo dieťaťko nechať spať, mne to tiež svokra už pár krát urobila a nestačilo ani naznačenie že si to neprajem 😠 urobila to minule znova, a ešte netuším čo na vianoce, darčeky si určite neužijú, takže asi kúpime niečo potrebné, ale svetielka a stromček to budú isto vnímať 😉
@hori ja som jej tiež včera dala kašičku, ale ja som dala namiesto olvrantu-okolo tej šiestej, robím redšiu ako je na krabici, aby sa dala dať do fľašky, ale dávam na to už trojku cumel, včera spala lepšie, uvidíme čo dnes a dala som jej hami na dobrú noc banánovú, spapá asi 50-60 ml
@zoja78 no možno to bude tým jedením, väčšinou zaspí na fľaške, aj som chcela skúšať to čo baby, že nechať v postieľke a odísť ale ona spustí rev ako tur, tak ju musím šúchať po ritke a porozprávať rozprávku, no ale budem sa pokúšať znova

kuriatko33
25. okt 2010

@zojec ja som prisla na balkon strieška dole a oznamovala mi ze je malý hore 😠

kuriatko33
25. okt 2010

@ellysa ona to spravila nadrzo pred tebou?

hori
25. okt 2010

@zojec ja som zasa citala, ze aj vecernou kasou sa da zacat s prikrmami... a ja som uz musela nejako zacat, lebo mi mala uz pat dni vrieska od hladu a flasku chcem co najmenej... aj tak neviem ci sa mi to kojenie podari zachranit. ☹

riska
25. okt 2010

@mici111 ano, oproti justičaku..neboj, pri tom našom okienku "od štátu" býva málo ludí, ked som tam ja bola, nebol tam nikto...ona mi tam aj tak dala len pečiatku a ešte som to odniesla do podateľne

@hori, nie, potvrdenie netreba...aspon ja som nič také nemala

ellysa
25. okt 2010

@kuriatko33 ano anie raz, už som jej to aj povedal aj muž a teraz naposledy keď som bola u našich malá zaspala a z ničoho nič sa u nich objavili svokrovci, že chcú malú pozrieť, tak im hovorím, že už spí hodinu a pol nech si sadnú do obyvačky, že ona sa isto za pol hoďku-hoďku zobudí a svokra ako keby ani nepočula vbehla do izby a začala tam okolo nej skákať a rozplývať sa aká je zlatá a chytať ju za ručičku a bozkávať, no samo že sa zobudila

kuriatko33
25. okt 2010

@ellysa ja neviem čo mu tam zbalým oblečeni 🙂 rozmýsalm nad nejakou paradnou hrackou ale co take by ho potešilo? alebo zabavilo? čo je dobre pre deti od pol roka, nepoznate niečo?

weirdo
25. okt 2010

@hori
@deina79
@bealondyn
Diky baby, tak veru budem to sledovat a zrejme sa s tym neda nic robit, ci?

kuriatko33
25. okt 2010

@ellysa a ked hovorís o tom bozkavani, tak tebe nevadi že ti ju bozkava? ja som svokru zbadala ako ho slinta a take nervy do mna dosli, ale co jej poviem, ona nevedela že stojim uz za nou 😠

zojec
25. okt 2010

@kuriatko33 moju malu by urcite potesili dve rozbalene prska pod stromcekom 😀 😀 😀 inak sa z nicoho nevie tak dlho tesit ako z tohto 😀 myslim ze pol rocne dieta este vobec nevnima taketo veci, tak sa nad tym vobec nemusis trapit..

kuriatko33
25. okt 2010

@zojec 🙂

mishulienka
25. okt 2010

@monky1 chlapceka Olivera. inak, dnes to celkom islo, zaspal o 21:00. Sice jedol od siedmej na trikra,t ale ked konecne zapal po poslednom papani, uz bol klud. Tak snad potiahne aspon do stvrtej.

monky1
25. okt 2010

kde je moj prispevok?????? 😠 😠 😠 😠 to teda potesi, ked pisem ako blazon a nikde nic 😠 😠 😠

bealondyn
25. okt 2010

@kuriatko33 ty nedovolis nikomu aby dal pusu malemu?? 😕