Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
mne sa podarilo moju dceru ogrcat.... prislo mi zle od zaludka...ma la zacala revat ako pavian.... ja že vsak nakojim...popritom predýcham.... no nepredýchala som..... ale asi sa nečudujem...v žaludku vinea, dojčaci čaj, caro káva ...2 pečivá, marna keksy a fidorka cokoládová.....
dnes inak moja moca nie a nie spat...dokopy spala od rána asi hodinku... je strasne zase umrnčaná a urevaná
@jarus8 tak my to mame naopak - nasa kycha a obcas jej vatovou tycinkou aj soplik vytiahnem, ale dycha cisto - len ked papa, tak obcas dycha inak 😒
@bubina1 jeeejda, tak to muselo byt ...... mna zase vcera Ela okakala - uz asi 3.x .... utieram jej dupku a len si tak pukla - strelilo to a mala som to vsade - aj na ruke, aj na teplakoch, aj na perinke.... 😀 .... a minule dokonca az na pleci take tri bodky frknute 😀
monky..no teda to bolo aj ked chvalabohu bola v perinke....ale tak už teraz všetko periem...jej veci, svoje oblečko a aj postelnu plachtu.... 🙂)))
monky a ako perieš kakač? mne raz prekakala plienku.... a nejako sa mi to nepodarilo pekne vyprat... ci sa tieto hovienka nedaju pekne vyprat?
Ahojte, prosim Vas ako dlho po porode ste krvacali jasne cervenou krvou? A nevadi, ze maly si neodgrgne na ramene, ale v postielke pri polohe na boku? Dakujem za Vase rady. Pozeram, ze niektore uz mate niekolkotyzdnove skusenosti, my sme doma z nemocnice len par dni.
@monky1 😀 😀 si mi pripomenula ako raz Isabella tiez pukla pri prebalovani na pulte a vystrelilo to tak meter, zasiahlo vsetko v dosahu, vratane mna a vyvesaneho BIELEHO pradla, co sa susilo hned vedla!!! 😀 muz sa rehotal este asi pol hodinu a ja som vsetko musela prat znova! ale hlavne ze mala bola spokojna! 😝
@bubina1 - ono to treba hned namocit, ja mam na to take tuhe mydlo, ako byvala kedysi lanza, daaavno pradaaavno. Len to tym prebehnem, necham namocene a vecer slahnem s vecami do pracky. Tak sa to vyperie.
@niga - ja som krvacala vlastne len 7 dni, cervena krv len prve tri dni, potom bolo spinenie slabe - asi do 13-14. dna. Odvtedy uz nic...
No a hlavne, ze si grgne, ja to robim na ramene - predsalen - keby si pri tom grcol, je lepsie to vidiet... aj ked Max negrcka, no ale keby predsa...
@niga jasnocervenou asi len tyzden, potom to uz bolo take tmavsie a viac dohneda a teraz je to zlte. 🙂 a ja nasu malu nedavam grgat na plece ak uz je po kojeni v polospanku lebo sa mi pri tom samozrejme budila a mohli sme zacat odznova...obcas si grgne v postielke lebo ona rada spi na boku, nastastie sa pogrckala len raz. dojcene deticky vraj nemusia vobec grgat, treba ich dat len ked vidis, ze sa im nieco nepaci, moja sa vtedy jeduje o 106!
no ja som to namocila tiež hned... ale prebehla len detským mydlom... ale supris...lanzu mydlo mam doma....
no ja som krvacala tak 2 týždne... po týždni len niekedy...jeden den ano , druhy nie a tak...hlavne po kojeni... teraz uz len špinim na hnedo
inak musim si zaklopat, ze dnes je ta moja dcerenka dobra ako medik, spinka uz 2 hodinky, co sa nam o takomto case uz daaavno nepodarilo, aj sa rozumne kojila, ziadne natahovacky, snad bude aj zvysok dna fajn. to asi preto, ze vie, ze dnes je s maminkou prvykrat uplne sama, tak poslucha. 🙂
inak uz som sa chcela davnejsie opytat, ze kedy si babatka vedia uz same drzat hlavicku?
@bealondyn - no nas maly to nevie a od Sasky si pamätam ze tak az v tretom mesiaci sme jej ju nemuseli pridrziavat... Maxik uz sem-tam pasie pekne konicky a ked ho mam na rukach, tak aj hlavicku chvilu pekne udrzi... ale stale mam ruku za jeho hlavou, lebo mu niekedy pekne treskne 😖
@anjelicek26 tak az okolo 3.mesiaca? myslela som, ze to moze byt skor lebo tiez si ju vie uz obcas pekne drzat sama, ale stale som v pohotovosti. 🙂
@bealondyn - no Max je larva leniva, stale spinuska, asi by mohol potrenovat 😀 Hlavicku podrzi fakt len chvilku... na brusku mu byt nevadi, nehneva sa, chvilku pozdviha, popasie a potom ostane lezkat a nakoniec tak zaspi 😅
@anjelicek26 nasej sa tiez paci na brusku, uz tak aj spinkala, ked som na nu davala pozor. 🙂 uz som nasla na nete, ze ta hlavicka je okolo toho 3.mesiaca.
@fatimuska ja som sa tiez dnes toho mojho pytala, ci nechce zase spat v druhej izbe ako ked tu bola moja mamina (ta spala so mnou a v noci mi pomahala s malou) a on ze nie, tak nech potom nepinda ze je nevyspaty. 😠
Náš Maximko už bez pridŕžania hlavičky vydrží aj 5 inút, a keď pasie koníčky, tak ju len drží, drží.....po 2 minútach mravčí, nechce na brušku nič riešiť, len na chvíľočku 🙂
Ahojte kočky, tak sme doma od očnej lekarky, DANKO ma očičká V PORIADKUUUUUU. NEpotrvrdili sa tie dva nalezy, tak som rada....takze bude pekne vidie 😵 😵 😵 😵 😵 😵
Celkom sa nam upravuje cyklus spanku, viacej je hore.Dnes som ho musela nakojit v cakarni, teda resp. na predchodbe do wc, dala som si tam stolicku z cakarne a nakojila maleho, inak by sme nevydrzali domov (sukr. ambulancia,vsetko krasne vygruntovane, tak som sa nebala v umyvarke kojit 😉 )
To spinenie aj mne vcera ci dnes preslo, ale sila, ze 5 tyzdnov po porode a ja som mala spinenie jasno cervenou krvou ☹
@anjelicek26 co znamena ze Maxik uz sem tam pasie pekne konicky??? 😉
marcelka123 - no ze na brusku drzi tak vzpriamene hlavicku hore a kuka okolo seba... takto volako, neni to sice nase dieta, ale ako ukazka to staci 😎 Max to zvlada tiez tak nejako...
https://www.youtube.com/watch?v=CJjp6wwYKwU@marcelka123 no ked deti ležia na bruchu, tak si zdvihaju hlavičku a nasledne si pusinku buchaju o matrac.... (hladaju cicik)
@mojalili - gratulujem k zdravym ocickam, paradicka!!!!
@anjelicek26 Dakujem moc, sme velmi stastni, cela moja rodina 😵 😵 😵
@bubina1 aj my pasieme konicky a velmi sa mu to paci🙂 Taky moj cecok je to ten moj maly Danko, uz to vidim, ze bude na mne zaveseny... 😉
Teraz krasne spinka uz 3.5hod, stihla som navarit, poprat, umyt riady, supeeeer 🙂
Kedy vám vypadli stehy? Ja som 3 týždne po pôrode a nevypadol zatiaľ ani jeden. 😠
@jarus8 je mozne ze si si to nevsimla, oni sa tak uplne rozdrobia ze si si ich naozaj mohla nevsimnut, aj mne dlho nevychadzali a potom som zistila ze asi po troske pri sprchovani a na zachode, a este ked sa zmiesaju s krvou tak to uz vobec nevidis
Alenku strasne boli brusko z antibiotik, uz ich neberie ale uplne jej rozhadzali travenie, zase sme na rurke a ma take prdiky akoby som sud kapusty zjedla 😖
@aktak - a nejake probiotika preventivne na tu crevnu mikrofloru babatka nemozu?
my sme doma z poradne - uz mame slecnu s dvomi nausnicami, teraz pre zmenu je dierka pichnuta trosku vyssie, ale este som si to nestihla ani poriadne vsimnut, lebo malinku zaliala krv a teraz spi a nechcela som jej otacat hlavicku ... co uz, asi sa s tym budem musiet zmierit, ze to nebude tip-top
a to hlavne - ani nie za mesiac nam nasa sojka pribrala 1180g ...... doktorka ze wow, tak to je vela, ze je prejedena - inak krasna, zdrava, ruzova 😀 ... a vlasataaaaa 😀 😀 😀
a aj vyrastla 4 cm 😉
probio mozu - nam kazala infants dophilus na brusko http://www.dophilus.sk/?id=17
@monky1 - jej pichanie nausniciek, z toho mam ja uplne zle spomienky, ale my sme jej ich davali pichat, ked bola väcsia... som si vtedy prisahala, ze take nieco uz svojmu dietatku neurobim... esteze mame teraz chlapceka 😵
Krasne ste pribrali 😎

@monky1 - tak ste sikovnice 😵