icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

katka512
7. júl 2010

@adamala Ahoj.
Maly je nadherny......a ako poslucha v noci spi dobre?
Povodne si zo Slovenska a aka starostlivost a nemocnice su V Emiratoch??

katka512
7. júl 2010

@fatimuska Nadherny je maly v tom vedierku,,pocula som ze deti ktore placu vo vanicke by sa mali kupat vo vedierku,ze tam by nemali plakat,no neviem co je natom pravdy.....moj maly pri kupani prve dni strasne plakal teraz uz je to lepsie asi si zvykol 🙂 🙂

monky1
7. júl 2010

rekt. rurka - my sme ju nezasuvali az tak hlboko, ze 1 cm trci von - my sme ju zasunuli asi len 4 cm, ale tak my sme mali tu s tymi dierkami a zaberala perfektne - aj teraz mm obehal asi 6 lekarni, kym pozhanal tu s dierkami

a idem sa postazovat 😒
noc sme mali prisernu, som si aj ponadavala na mm - tak on vecer kuka telku, ja som isla lahnut pred deviatou, aby som sa vyspala, Ela sa zobudila o 23.30, jedli sme, prebalili sa,jedli, jedli, ponosili, jedli ..... furt dookola a o pol druhej som uz bola na prasky, tak som ho zobudila, nech ju trochu ponosi on ...... vstal sice, ale ste mali vidiet tie reci okolo toho - ze mam ho zobudit nabuduce skor, nie o polnoci, ze zajtra bude komplet rozbity - CHUDACIK, LEN ON ... JA VOOOOBEC NEBUDEM ROZBITA 😠 😠 😠 😠 ......hovorim mu, ze som hore uz dve hodiny!!!!! a on furt svoje, ze som ho mala zobudit skor - tak som sa ho spytala, ze co by s nou robil, ked bola hladna
potom sme sa o nu natahovali, ale nedal mi ju, mala poplakavala, do toho sa zacala ozyvat starsia, nasatastie sa nezobudila a okolo druhej ju polozil do kolisky a kolisal este asi 10 minut
a o 4h som uz bola aj s Elou hore, zase ten isty kolotoc --- navyse sa aj velmi pucila, zlostila ... ale na prsniku sa len hrala 😠
boli sme hore do siestej, kym mm s hankou neodisili do skolky a do prace

ma dojimaju ti chlapi - deti by chceli, ale raz za cas v noci vstat to nie 😠

anjelicek26
7. júl 2010

@monky1 - jejda drahy je uzasny, nieco mi to pripomina, mam doma tiez taky exemplar, prsnik nema, tak ako mi moze pomoct 😠

Aj ked maly spal uzasne - 20:30 - 01:00 - 05:00 - 08:45 a spi dalej... len o jednej bol pol hodinu hore a chcel sa hrajkat, ku tomu nam doliezla Saska do izby, ze chce to a hento, tak som do pana drgla, nech aspon jedno dieta vezme on 😅

bealondyn
7. júl 2010

monky uuuplne ta chapem! moj mal vcera volno a spal do 2 poobede!!! ja som len kojila a kojila, ani osprchovat som sa nemohla. a potom nechcel ist s malou von, tak som urobila scenu a isiel...no a dnes vstal do prace s tym, ze je unaveny a potrebuje spat, ale to, ze ja spim ledva 5 hodin s 2 prestavkami, tak to nevidi!!!

marcelka123
7. júl 2010

@bealondyn ahojiik, ani nevies ako si mi pomohla :D mala sa casto jedovala pri cicani, ale az neskor a citala som co si vypichla od laktacnej a doslo mi, ze asi ma slaby prud mlieka, lebo som ju nechavala dlhsie na jednom aby slo aj zadne mliecko.. a ona straasne nespokojna..a to bolo asi tym tokom mliecka. Daklujem, uz som pokojnejsia a viem ze o nie je nic vaznejsie :D

bubina1
7. júl 2010

@monky1 @bealondyn @anjelicek26 no muži su hrozní... moj by povedal, že ved cez den si možes pospat ked mala zaspi... on v robote spat nemože....
mne povedal po dvoch preplakaných dnoch, že teda ten treti si malu vezme na starosti (bol víkend) lenže mala bola celkom fajn... slusne aj spala...až poobede zacala byt plačliva...tak som tatkovi povedala, že nech na nu teda da pozor... troch nech ju ponosi... po 10 min ked mu mala este stále plakala na rukach tak bol z toho nervozny, zufalý.... a chcel ju mat na starosti celý den 😀

anjelicek26
7. júl 2010

@bubina1 - dobra logika - ked ma clovek jedno dieta,to mozno este funguje, s dvoma uz rozhodne nie 😠

marcelka123
7. júl 2010

@bakatuska ahojik :ň som si vcera citala nazory na to vedierko a nevedela som ktoru znacku kupit, tak som pozrela forum a tam si to pochvalovali 🙂
napr:

mysinka – Kyblík je super! Jak už tady někdo psal, uklidní to i plakající mimčo. Používáme ho moc rádi, sem tam střídáme vaničku, ale vanička poprvé byl příšerný pláč. Usedavý, žalostný: "Mámo, co to se mnou děláš, já se bojím, je mi zima!"
Máme Shantalu a velký je dost. Matýsek večer trpí na bříško, pláče třeba 3 hoďky v kuse, ale kyblík s teplou vodou ho spolehlivě uklidní. I se v něm vyprdí
Mikulka: Není těžké mimčov vyndat, je to stejné, jako z vaničky

mardik, ja som za kyblik z vlastej skusenosti. hlavne ked je miminko malinke je to super na upokojenie a opat si neodpustim...super proti kolike, ktoru sme vobec nemali, aj ked u chlapcekov je to dost bezne.

novako, urcite je to vec nazoru, lebo moja bracho je detsky fyzioterapeut tiez a odporuce urcite kyblik. tak aj pre nedonosene babatka je to super. ale ako na kopec veci ohladom deticiek - kolko ludi tolko nazorov. ja som sa s rozdielnymi nazormi stretla uplne od zaciatku pri vsetkom: kojenie, prebalovanie, kupanie, natieranie malinkeho, spanok, atd.

vlastne: https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/skusenosti-s-kupacimi-vedierkami-tummy-tub-a-shantala/ ak by si chcela 😉

jarus8
7. júl 2010

Jáj chlapi, ja som to už tiež nevydržala a v noci sa rozplakala. mali ste počuť tie reči. Malý nespal celý deň od 9 do 1 v noci teda 16 hodín, neplakal, len oči stále ako sova a ja takto nezaspím. A stále len visel na mne. V noci som už bola celá ubolená a strpnutá, tak som sa rozplakala, aj bradavky už strašne boleli. 😖
Mm skoro vôbec nie je doma a včera nám ešte vylomili dvere na aute, no katastrofa. A mm sa zmohol akurát, neplač, lebo malý to cíti. nech si on skúsi byť s ním 16 hodín a stále len jesť, prebaliť, nosiť, grgať, jesť, prebaliť. A ešte po mne začal kričať, že čo som dnes jedla a koľko pila. 🙄

marcelka123
7. júl 2010

@weirdo , @zojec Vaneska ma tiez najradsej zaspavanie na prsniku, potom jej staci cmulat chvilu a spi a ked ju prelozim tak kukuckuje a chce zas lebo spusti plac.. Zatial to este nie je vzdy ale zaspava tak stale... No pocula som ze to robia vraj skoro vsetky deticky a je to cim dalej tym horsie, lebo chvilu cuckaju a potom spia a o pol hodinu zas.. Je to vraj len akasi zaciatocnicka chyba mamiciek, som pochopila. Robime vsetko pre tie nase deticky, ale ze po istom case takmer vsetky mamy uz bezkompromisne ked sa deti tak skoro zobudia a chcu jes, nechaju ich plakat a daju jest az po hodine a proste v intervaloch, kym si deti neodvyknu.. Ale na to uz treba mat imunitu proti placu..
Ja len ze je to strasne bezne, detom prirodzene a da sa to zvladnut, len treba ist na to systematicky a mat odolnost proti placu...

marcelka123
7. júl 2010

@mojalili mne dr,. vravela, ze asi mesiac po ockovani TBC miesto vpichu zahnisa, ale ze je to normalna reakcia, ze to prejde...

marcelka123
7. júl 2010

@leveretka no tak potom daj vediet co ti poradila 🙂, mna zacinaju bradavky popichavat a svrbiet, myslim ze nic moc znamenie... :( onedlho to budem riesit aj ja... urcite napis co ti odporucili, resp.co pomaha....

anjelicek26
7. júl 2010

Nam TBC tentoraz nastastie neockovali, to je strasne ockovanie 😠 Malej to hnisalo dva mesiace (a to nie je normalna reakcia!!!!), museli jej to rezat a ma tam dodnes jazvicku, v nemecku lekarka nadavala,, ze az... ze to bolo zle pichnute... ze sa to musi pod kozu a nesmie pichnut do tkaniva, inak to takto reaguje.

@marcelka123 - no netreba bezat pri prvom pipnuti hned k dietatu, nenosit stale na rukach, neprikladat na prsnik ako "zachranu" pred placom - ale fakt iba na jedlo (inak sa zaludok neroztiahne, stale je zvyknuty na male caste porcie a to je potom bludny kruh)... No ale ono sa to lahsie povie, ako urobi... pri prvej som tiez skakala... a asi by som aj pri druhom, ale nastastie je Max v tomto uzasne dietko 😝 Polozim ho po napapani, uz sa mu ocicka zatvaraju na posteli, a o par minut spi... tichucko este kuka, potom zaspi sam...

marcelka123
7. júl 2010

@monky1 😎 tak si mi dala naplast na moje nacate nervy... ked je tazsi den tak mi tecu, lebo sa "durdim", ze chlapom najlepsie... Ja v noci vstavam, kojim a on normalne spi a chrapka si a ked nevladzem tak ma to straasne drazdi.. Si vravim ze 9 mesiacov obmedzit vsetko nezdrave, potom porod, vylizat sa z ran po porode a starat sa o deticky a stale dodrziavat prisny rezim co jest a nejest a chlap pride, pohra sa, pocicika ale prsia mame my...
Ale zeny su silnejsie, na to vybavene to zvladnut asi ako porod.. chlapi by to vo vacsine nezvladli si myslim, preto je matka matkou a nie otec... Mame aj lepsie citenie vacsinou a viac sa venujeme vychove a dietatku...
Ale vie to nahnevat.. A riadne niekedy..

marcelka123
7. júl 2010

@anjelicek26 maly spal naaadherne... noze pozicaj nech ukaze aj malej ako sa da pekne spat ked sa chce 😀 😀 😀

monky1
7. júl 2010

@bubina1 hej, mozeme si pospat, ked prave nevarime, neumyvame riad, neupratujeme neporiadok, nezehlime, nejeme a ja este navyse neslapem 6 kilakov do skolky 😠 , potom nesupem jablcka, nehram sa s dcerou, nevarim puding ... a ani nepokracujem ....... ja sa s nim rada vymenim 😀
...ved ja som chcela od neho, len nech ju ponosi, kym nezaspi, lebo prsnik nezaberal a ja som ju na rukach prechadzkovym krokom neuspala - uz som nevladala ju drzat
a pred tym, ked sa zobudila a mrncala - pocul ju plakat sa pytal, ci treba nieco pomoct, ja ze nie, ze idem kojit a ked ho neskor poprosim, tak koniec sveta
darmo .... CHLAP 😀

marcelka123
7. júl 2010

@jarus8 uuuf, viem o com hovoris a sme na tom asi vsetky rovnako.. da to zabrat neustala starostlivost a malo pochopenia. Kto sa postara o nas? Ja si vravim, sak ked bude papat z flase alebo normalnu stravu, uz nebude vyhovorka ze ja mam mliecko.. ale potom mi dojde ze taky cas uz bude aj v noci lepsie spat a aj tak sa chlapi budu vyhovarat ze do prace chodia...

hori
7. júl 2010

@monky1
@anjelicek26
@bealondyn tak ja sa na manzela stazovat nemozem, priznavam, ze on ma vacsiu trpezlivost ako ja... berie ju pri kazdom zaplakani, lebo vraj nema to srdce pocuvat ten plac... 😒 az na to, ze teraz je tri dni na skoleni, tak baba trap sa... 😠
a pikoska z dnesneho predpoludnia:
Susedka: Aaaaa, dobry den, pocujem, ze uz mate dieta (po mesiaci), blahozeláááám! Ale teda ako velmi place... az mi je tej malej luto... (lebo mne nie...) to bude iste od hladu... (jedla pred pol hodinou) mozno mate riedke mlieko... (stara skola) musite si od doktorky dat predpisat umele, lebo inak vam takto bude plakat stale, no ved uznajte, kto to tu ma pocuvat???
No nenas*alo by vas to?

bealondyn
7. júl 2010

marcelka tak to som rada, ze som pomohla 😉

marcelka123
7. júl 2010

@anjelicek26 ja viem, ja len tazko znasam ten plac, ona startuje a potom to silnie a ja ju tazko tisim potom lebo som z jej placu mimo a asi to citi... Este par pokusov a bude imunita 🙂 Verim tomu a mas stastie ze maly je taky dobrucky... mna nenapadlo ze deti takto spia a dokazu kyvat s mamkami... ale je to asi prirodzene... pre ne, pre nas uz nie..

monky1
7. júl 2010

@hori odistila by som granat a hodila po nej 😀

monky1
7. júl 2010

este som vam chcela napisat, ze asi predvcerom isiel v telke dokument o tom, ze chlap mal kontrakcie - nevidela som zaciatok - ani koniec (vdaka mm, kt. sa na to nevedel pozerat, lebo sak chlap trpel, nie, hehe), ale tak som si to vychutnavala, lebo on sa uz takmer po stene skriabal a por. asistentka mu vravi, len dychajte, uz len 9 hodin to potrva 😀 😀 😀 😀 😀 ... ale teda krutilo ho riadne - potom mu poradili, ze obcas pomoze zmena polohy - napr. na styri, tak sa otocil a mm to uz prepol, ze blbost .. a ja som s usmevom na tvari podotkla, ze to by mali s kazdym chclapom urobit, aby vedeli, ake to je ... len na mna tak krivo pozrel a bol radsej ticho

monky1
7. júl 2010

a dnes nam drzte palce, poobede ideme prvykrat s Elou do poradne ... najviac som zvedava na vahu .. este sme v poradni neboli, bola len dokina u nas

anjelicek26
7. júl 2010

@marcelka123 - no mne tak maly spi odkedy sa narodil - 4-5 hodin v kuse, v porodnici potiahol dokonca 6 hodin 😝 Ale kudne poziciam 😵

Je to fakt veliky rozdiel aka bola mala a aky je Max. On place - teda zaplace sekundicku - len ked ho nieco boli. Ani som neverila, ze take deti su. Si to normalne uzivam, vyspata som viacej, ako v tehu

😎 @hori - susedka geniaaalna 😅 Na to sa neda ani nic povedat 🙄

@monky1 - drzim palce na poradnu, my sme kupili vahu domov, predsalen, tu vazia len v 6 tyzdnoch a potom v 7,5 mesiacoch, to mi je malo.

weirdo
7. júl 2010

@bakatuska - ta mykoza je take palenie, svrbenie, pichanie, proste infekcia a prenasa sa to cez babatko z jedneho prsnika na druhy a treba to liecit. Pri prisavani ukrutna bolest a dost aj mimo toho ...
@hori - tak to je krava 😀 . Prepac, ze sa rehlim, ale to je sila, aky je kazdy mudry, ked uz ma velke deti ... a nerob toto a tamto a iste to robili ...
@monky1 - a ako dopadla cesta pre Hanku? Tych 6 km si si "vychutnala"? Ela posluchala v kociku?

weirdo
7. júl 2010

@monky1 - to so zaregistrovala! Jemu umelo vyvovalii bolesti ako kontrakcie a po skonceni povedal, ze sa inac pozera na zeny a rodit by nechcel 😀 . Drz sa na poradni a daj vediet vahu! Ja idem 19.7., som zvedava, ze odkedy uz len kojime z prsnikov, tak ako je na tom, na poseldnej poradni sme este flaskovali ... tak vela stastia! 🙂

bealondyn
7. júl 2010

@hori tak zabit ju je malo, taku zensku...my sme vcera tiez stretli novu susedu a ta ze ani nevedela ze mame dieta, ze ju este nepocula a to byva pod nami! 🙂
inak ten moj chlap je vacsinou fajn, on to s malou vie a vcera mi potom priniesol kyticu, tak si asi uvedomil, ze to neni pre mna lahke momentalne.

monky1
7. júl 2010

@weirdo Hanka isla len jednu cestu - cestu spät a v pohode - ona to ma uz natrenovane z novembra, ked sme takto chodievali zo skolky domov
Ela zaspala asi po 20-tich minutach a spala cely cas, este aj doma v kociku asi hodinku - ukazkova bola

dnes ide po nu mm, lebo to by uz bolo na mna vela - este aj poradna - ani nie tak na mna ako na Elu - nechcem si predstavit ten plac, keby ze ju u dokt. zobudim a ona je hladna

jarus8
7. júl 2010

Nemá niektorá z vás skúsenosti s nádchou? Branko má asi nádchu, alebo len stále plný noštek. Skúšame stále odsávať ale nič nejde. stále čistíme noštek aj tyčinkou, aj tá je úplne čistá, len keď dýcha, tak niekedy až krochká. Stále mám pocit, že má plný noštek, ale nič nejde von. Už neviem čo mám robiť. Inak nekýcha ani nekašle. 😢