Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte mi uz mame 3 dni zubok 🙂 teda taký mikro, ale chvala bohu vysiel aj lepsie spinkáme 🙂 len ta zmena casu no otras malý vstal o 5:30hod po novom 😠
@zoja78 si zlata, dakujem za podrobny opis. Vyskusam to, dnes to bolo lepsie 20.00-1.00-4.30-7.15. Prekvapil ma, lebo aj podla stareho casu vstaval o 7.30. Len si neviem predstavit, ako to vydrzim mu nedat papat pri predstave, ze by hned spal a takto ho mam len pestovat. Ale ked to prinesie vysledky, tak super. Ked si pisala o mnozstve jedal za den, ja ho krmim kazde 3-4 hod, je to velky casovy odstup? Lebo to ho urcite 7x nedojcim, moze byt potom v noci hladny?
K nasmu zaspavaniu ti neviem dat jednoznacne odporucania. Myslim, ze je to individualne od kazdeho dietata. Je pravda, ze ja od malicka ho nosim na rukach minimalne, kedze mam problemy s chrbticou a setrim si ju na dojcenie. Nikdy ho nenechavam plakat v postielke, ked je mrzutejsi, tak len nad nim stojim a pozeram sa nanho (ked ma spinkat, neprihovaram sa mu) a to mu staci. Vecer ma vyslovene rad uz pokoj, zhasnute, byt sam a zaspat, nas nepotrebuje 😉 Cez den sa mi aj osvedcilo, ale musis vystihnut cas ked sa malej chce spinkat, ked lezi v postielke - chytit maleho tvar do mojich dlani a do minuty spi.
Asi som ti velmi nepomohla, prajem vela sil, ved kazda chvilka s nasim drobcami je vynimocna.
@anjelicek26 Vitaj spat, dufam, ze sa Maxovi na Slovensku pacilo.
Ahojte dievcata 🙂
tak sa hlasime po dvoch mesiacoch. Boli sme sa ukazat rodinke na Sk a super sme si oddychli. 🙂 Ani sa nam nechcelo vracat späť. Malu sme pokrstili, aj uska sme prepichli, zahojili sa jej bez problemov a plakala len trosicka, statocna bola zabka moja 🙂
Určite vas nestihnem cele docitat, tak aspon zopar stran dozadu. Pozeram, ze deticky krasne rastu uz aj zubky sa ukazuju. 😀 Neviem, ci sa uz aj u nas nieco nedeje, lebo par poslednych dni je mala akasi mrzuta, aj ked nie cely cas a obcas sa z nicoho nic tak rozplace, ze som mimo z toho ze co jej je. 😒 Tak uvidime v najblizsej dobe.
Teraz sa vie mala super vyhrat na dečke hracej, sa jej to vsetko paci, ked jej to hra a hrka, cela skace od radosti 🙂 ale pretacat sa jej este nechce. Na bok sa da ale na chrbatik este nie.
@ellysa mala je nadherna v tej vode. super jej to ide
ja som tiez nalomena na to babyplavanie, tak obzeram nieco tu v okoli a po novom roku sa asi aj my vyberieme 🙂
Jeeej babulky, ta som nam prave objednala stolicku, uz sa totiz nezmesti do toho FP hojdatka, kde papal doteraz, aj odtial vylieza... zosuva sa... pas mu uz neobopne brusko... takze treba nam ju 🙂
Ahojte velmi dlho som tu nebola 🙂)) chcem sa opytat ako vam vnoci spia krpci??? lebo mne sa poslednu dobu zacal tak budit ze mam pocit ako keby som mala novorodenca doma ....zase chodim nevyspata a podrazdena po byte cez den .
A ako papaju??? kazde 3hodiny??? ci 4hod uz??
@adamala - no co sa tyka spanku, tak nam sa to teraz rozhodilo dovolenkou, inak byval len 1x v noci hore, alebo prespal celu noc... teraz je hore kazdu chvilu 😝 Ale snad sa zasa unormalnime...
No a papanie... ja mu davam kazde 2-3 hodiny... ten interval predlzovat nechcem, lebo potom je tych kojeni malo a musel by to dobiehat v noci, aby sa dostal na svoju "dennu davku" - co je 6-7 kojeni denne... nevychadzalo by nam to s prespatou nocou... on sice tak casto nepyta, ja ho tak prikladam... ked sa zobudi vzdy a aj ked ide spinkat...
@anjelicek26 Ja tiez nezijem na SR a dosla som pred asi 3tyz po 2.5mes dovolenke v Bratslave u nasich,bolo super,hlavne topocasie sa mi ratalo lebo byvam v Dubaii kde je stale teplo. Ten let bol ok do Viedne lebo to bol denny let a naspat bol nocny tak to bola katastrofa,nechcel byt v tej postielke stale mrncal lebo bol mrzuty ,unaveny a nevedel zaspat...tak som chodila po lietadle s malym a chrbat som si necitila od vycerpanosti.
Tak mne spaval doma na SR ze o 8-9 h vecer zaspal a potiahol 4-5hodin,potom kazde 3hodiny...co bolo super,som bola ako tak vyspata..
a ked sme dosli sem spal po lete jak zarezany ,prebral sa len raz ,som sa vyspala.
a teraz robi to ze sa staaaale budi, niekedy aj kazde hodiny a niekedy aj po hodine...nerozumiem tomu a neotvori ani oci len mrnci mrzuto a nic nepomoze ani nosenie ani rozbalenie plienky,len moje mlieko,si cucne a zaspi za 5min
Teraz tu citam,ze maju papat 6-7x tak to moj nie, moj tak 5x....tak preto je hladny vnoci???? a preco mi lekarka povedala ze ma jest kazde 3hodiny>??? ja som ho tak nasilu naprogramovala a asi preto je takyto vysledok ze mu chybaju tie papanie a budi sa mi..no zajtr ato vyskusam dam mu castejsie a uvidim co vnoci...lebo som tak vytazena ze katastrofa fakt.
moj bude mat o tyzden uz 5mes...narodil sa 9juna,tvoj ci tvoja kedy???a kde zijes?
@adamala - Max je 8.juna 😀 No podla mna to moze byt hlavne tou zmenou prostredia a urcite aj klimy... Max ak mu je teplo, tiez nespi... to je snad jedina vec, co fakt neznasa... ked je mu teplo... v com ho davas spinkat? Kolko mate doma teraz stupnov? Ak mate teplo, moze mat smäd - kazdu chvilu len cucnut by tomu nasvedcovalo... My byvame pri Manchestri v Anglicku, ale o dva roky pojdeme zasa naspät do Nemecka...boli sme doma len na 9 dni... tak to ma take rozhodene... no a leteli sme s ryanair - to je fakt katastrofa - horsie ako dobytok a predavaju tam veci ako na trhu... strasne...ale ina moznost fakt neni, je to jediny priamy let do BA...
Neviem, ako vam to vychadza s kojenim, ale ja mu davam castejsie, ako by bolo nutne... vydrzal by hodne dlhsie... ale ako som doma, tak mi to nevadi a pekne spi v noci potom... neni hladny a ukazkovo pribera... vsak skus. Prikrmujete uz? My sme par dni prikrmovali a teraz na dovolenke vobec, neviem, ci znova zacnem, alebo este nejaky ten tyzden pockam... mudra z toho nie som...
@anjelicek26 No my mame klimu takze mam stupnov kolko chcem,ale vnoc je super pocasie tak 25stupnov..a davam mu kratke rukavy a gatky dlhe ,vsetko bavlnene,teplo mu nebude lebo sa nepoti ,ma take akurat ruky ked mu ich chytim,podla mna to je tym ze je hladny.
Moj maly mal pred 2tyz 8kg,takze je dobre ziveny tiez, a super vzdy priberal,ale mam pocit ze je hladny aj cez den ale vzdy ho tu pol hodinku zabavim ked mrcni aby sme mali 3hodiny a asi mu to potom chyba k veceru.
Davam ho spat tak o 8-8.30h ...a bud sa mi uz uplne 8h rano vtedy uz nezaspi ,uz brble a spieva .....cize to mam tak pocitat ze den zacina od tej 8h rano??? vacsinou ho krmim potom o 9h rano a pokracujem 3h intervaloch...mam mu dat kratsie intervaly od poobedia k veceru?? aby sa zasytil?? boze uz som z toho zblbnuta fakt,kazdy povie nieco ine.. a prvorodicka tak ja fakt neviem ze co je naj,potom na to akosi sama dojdem
Prikrmila som raz,ked som si myslela ze mu moje mlieko nestaci a preto sa tak budi vnoci a vies co sa nam stalo?? dala som mu S26 Gold stage 1 ( urcite toto umele mlieko poznas z UK) je vyrobene v Irsku, a vypil vnoci okolo 10h asi 90ml polku flasky a tak sa nejak hadil,nerobilo mu to dobre, potom kuknem a do 15min malemu opuchlo viecko na ocku a uska mu opuchli a zcervenali a trosku aj kaslal tak sme utekali na pohotovost,som sa tak zlakla fakt nikomu neprajem toto zazit,som sa zlakla ze ci mu nezacne puchnut hrdlo ....ale nastastie sam odpuchol uz jak sme dosli na pohotovost..tam katastrofa,na Kramaroch..tak tam pani doktorka spala,vsak preco nie,ked nema pripady,...cakali sme 10min kym vstane z postele, dosla rozospata s postavenymi vlasmi a nehovoriac o tom,ze sme pred tym museli vyplnit papiere co trvalo dalsich 10min ...cize dieta sa ti moze kludne udusit ...super co???
a ked som prisla tu k pediatricke tak ona povedala ze to je alergia na bielkovinu kravskeho mlieka ,takze teraz som an diete,no diary products, takze to je dalsia skuska,teraz nevyspata a este ani nemozes jest co chces, no hrozne.
Neprikrmuj ked nemusis,vydrz 6mes a potom zacnu prikrmy a aj tak koj pokial mozes a ak ti to robi radost,ak nie tak to nema ani zmysel kojit,sa trapis potom..Ja tym ze sa mi tak budi uz cakam na prikrmy a plus ta diete,stale budem kojit lebo vraj potom piju menej mlieka po 6mes..tak uvidim ako to budem zvladat,ale som rada ze tych 6mes som zvladla,lebo to bola fuska fakt..on je hrozny papkac totiz.
@adamala - nam tiez uz len trolinka do tych osem kil chyba... a prikrmovat sa moze od 6 kil... tak som chcela skusit... asi aj kvoli tomu, ze vtedy sme zacali aj pri dcerke a znasala to super... ale on sa mi z toho nevie vykakat 😝 Takze asi fakt budeme este cakat, ked to jeho travenie takto bojkotuje 🙄 Strkat mu stale rurku do zadocku nemienim. Lebo s MM kaka v pohode...
Co sa tyka kojenia, tak nas den zacina 06:00 - to vstava, kaka, papa... dam ho drahemu, ten ho o siedmej uspi.... 08:20 ho budim, lebo vezieme Sasku do skoly, tak sa este predtym napapa... o 09:30 sme spät, zasa papa a spi okolo desiatej... potom spi do 13:30 a zasa papa... pred tretou ho dokojim (sice nie vzdy chce)a ideme po Sasku do skoly.... potom papa o piatej a hodinku spi... potom vstane, kupka sa a o siedmej ma nocne kojenie... tak a idem to spocitat, kolko krat to za den je 😅 No sedem krat... niekedy prespi celu noc, niekedy je o tretej hore a papa... takze za cely den a noc 7-8x... ani mi to neprislo, ze je to tak dost 😕
Jejda a alergia na kravske mlieko je velmi zla, mlieko pchaju vsade, ale je pravda, ze velmi vela deti z toho vyrastie, netreba sa toho bat... len prve tri roky urcite davat len umele mliecko a najlepsie hypoalergenne... potom sa to uz moze stratit a dat normalne kravske... i ked podla mna mlieko k zivotu tak nutne netreba, ako sa nam to snazia predavat 😝 Ste sa urcite museli poriadne zlaknut 😲
@anjelicek26 No tak to toho mojho Adama pekne trapim,lebo on by urcite papal castejsie, tak to vyskusam...cize ty ratas aj s tymi nocnymi kojeniami,ci mu mozem dat 6-7cez den do tej cca 8h ... 6-7x sa ma jest ano???uz som z toho jelen.
od 6kilo sa moze prikrmovat?? ako umele mlieko myslis??? ci jak prikrmovat, ty davas uz normalne tvrdu stravu??? to je blbost asi som to zle pochopila....to neviem ze od 6kg sa moze prikrmovat, ja viem ze od 6mes..
Inak chlapcekovia maju horsie travenie ako dievcata,tak aj preto,a skusala si zmenit mlieko???mozno preto zle kaka....to je dost mozne, vyskusam ine,niektore su tazko stravitelne...vraj lahko stravitelne je bebelac , alebo novolac ( maju ze anticolic,znacka AC.
Ani hypoalergenne nam nestaci,dali nam neocate, co je dost drahy a tu ho nepreplaca poistovna ale co narobis, ale neni ta alergia potvrdena krvou az v 6mes nam idu brat krv,stale inak tomu nerozumiem,lebo nemal nijake priznaky,ako hnacky,ci bolenie brucha,vyrazky alebo atopicky ekzem..
Mas pravdu,kravske mlieko vobec nie je dobre ani pre dospelych,uz som si o tom co to precitala a dokonca aj tvrdia ze sposobuje rakovinu, a zahlienuje organizmus a vela dospelakov ho tazko stravi... je kopec potravin z ktorych nacerpas calcium a v tom dnesnom mlieko ani tolko calcia nie je vraj. Ale ked som na to zvyknuta tazko sa odvykava ale pre maleho to urobim.Snad z toho vyrastie ako vacsina deti.
idem skusat to s tym krmenim a uvidim co to spravi,dam tomu 3dni ..potom sa ozvem
dakujem za rady
drzte sa 🙂 papa
@anjelicek26 Novalac nie novolac 🙂))) Novalac AC tusim ruzova krabica to je
@adamala - no my sa este kojime, takze mlieko asi nebudeme menit 😀 No a od 6 kil je mozny prikrm dietata...najskor od 4 mesiacov... inak od 6 mesiacov... ale vtedy by sa uz malo, aby si dietatko na to zvykalo... aj kojene dieta moze zacat tvrdu stravu v 4 mesiacoch... ak to dobre znasa... no Max z toho nevie dobre kakat, strasne mu to zahustuje stolicu, hlavne vyzivky kde je banan, mrkva, zemiak, bez pomoci by sa snad ani nevykakal 🙄 Prikrm pre kojene dieta do 6 mesiacov nie je potrebny... ale ak mas pocit, ze mas hladne dieta, je lepsie prikrm, ako umele mlieko a skoncit s kojenim... lebo ak budes mat "stastie", tak ani umele mlieko ho nezasyti, ako by ho zasytil prikrm...
Inak si si ista, ze je to bielkovina kravskeho mlieka, z coho ti tak opuchol? Ako pises, to by sa prejavovalo skor bolestami bruska, hnackami, neprospievanim, bledostou, vyrazkami... Lebo vela deti tak reaguje na skrob, ktory v roznej miere primiesavaju aj do umeleho mlieka. To by si si musela davat pozor aj na detske vyzivy, tam je skrob tiez... skoda, ze vam nespravili alergo testy... aj ked je pravda, ze to nema velku vypovednu hodnotu, este sa to velmi meni...
No a k tym kojeniam - 6-7 za cely den... s tym ze v noci sa spi... teoreticky 😅 😅 😅 😅 Nam to tak vychadza 6-8, väcsinou tych sedem kojeni... hlavne, ze v noci spi... nieco po siedmej je tuhy a spi do siestej do rana... niekedy je o tretej hore, niekedy nie... neviem, cim sa riadi...
Daj vediet urcite, ako ste dopadli s tym krmenim... lebo ak je hladny castejsie, urcite by som to "nenatahovala", nech caka na papanie... v noci to ma vyznam oddalovat, klamat cumlikom, nech si zaludok odvykne od papania v noci... ale cez den pekne ako maju hlad...
baby, ako pokračujete s darčekmi na vianoce pre drobcov? ja nejak neviem nič vymyslieť 😒 , dajte nejaké nápady, všetko čo vymyslím zruší mm 🙄
páči sa mi aj toto, ale to skôr na budúci rok asi http://www.hypernakup.biznisweb.sk/product/skak...
@fatimuska u nas je to tiez tak nejak.. 🙂
@ellysa u nas to bude sedacka na papanie, ciapka, leginy z merino vlny, k tomu rukavicky.. a este pokukam nejake oblecenie.. a asi aj nejaku hracku, ale nebudem to prehanat.. od svokrovcov chcem sanky a ovciu kozusinku do kocika.. a od nasich asi nejake prve topanocky.. 😉
@ellysa - vecer ti to poslem, teraz mi tu lietaju deti, sorry 😵
No a darceky... Max podla mna nedostane nic... alebo nejaku symbolicku traposinu... ved stale nieco dostava a polrocnemu je to jedno...a este to trepat do nemecka a odtial spät do anglicka, eee, ani nahodou... ale v HM-ku maju detsky smoking ako keby, ale je to mäkkucky overal s cvokmi, je to len naznacene, pohodlny, idem objednavat, bude v tom zlatunkyyyy 😵
No a Rodiho mame doma, Saska sa na nom sem-tam vyblbne aj teraz, ale fakt, tak najskor od roka... skor od 1,5...
@fatimuska - presne, ked je hladny, tak papa... u nas to vychadza vzdy pred a po spani 😀 A on spi celkom dost 😅
takyto, snad to ukaze rovno
@anjelicek26 aha ano to mas pravdu,tie kase su uz od 4mes ak mas hladove dieta a ja som mu dala sprosta to umele mlieko ,lebo som si myslela ze mu moje nestaci , co bola sprostost,lebo len som mu nemala davat kazde 3hod a klamat ho cumlami a hocicim cez den.... fak som rada ze ma napadlo sa vas tu opytat lebo mate vlastne tak stare babatka ako ja.
Ze do 6h do rana...ja odpaaaadnem,ty musis byt jedna krasavica 🙂)) ziadne kruhy pod ocami jak ja ,ja mam haloween kazdy den som akurat hovorila muzovi,ze ked sa rano pozriem do zrkadla tak som total znicena z noci ked sa 5x budis...prerusovany spanok uz pomaly 5mes tak to sa ani necudujem.
tusila som ze nieco musim robit zle,lebo je dobre dieta, spinka cez den dobre a je stale vysmiaty ,neboli ani brusko ani nic...jedine co som si vsimla ze mi prestal tak ublinkavat ked si odgrgne ale to odislo podla mna aj vekom,ze sa ta chopna na zaludku uzavrela. A drzim tu dietu uz 2tyz a jedine to som si vsimla ze to mu prechadza, ale vobec to nemusi byt kravskym mliekom
Neviem ci je na to alergicky,muz mi stale tvrdi ze to je hlupost,ze pribera pekne a nevracal ani nic take ze by to neznasal ked jem kravske vyrobky....naozaj ukazkovo pribera a kazdy ze jak zdravo vyzera,som bola prekvapena ked mi takto zareagoval na to mlieko,ale vraj ta S26gold je velmi tazka na travenie,vela deti ju neznasa...a uz som mala v ruke v obchode aj HA hypoalergene mlieko,ale lekarka ze by to neriskovala ked mi opuchol hned pri podani UM prvy krat, a zase vela ludi mi povedalo ako lajkov mamiciek ze to mu nemusela sadnut mlieko,neznamena ze je alergicky na kravsku bielkovinu...tak neviem, rozmyslam,ze kupim HA a dam mu ho az po 6mes a to len tak trosku cucnut a v nemocnici 🙂)) aby som rychlo dobehla na pohotovost ak by opuchol.
ale s tym skrobom ma to nenapadlo, a moze aj takto silne reagovat na to??? a tie krvne testy vraj v 6mes lepsie,lepsie sa vycita z krvi aj ked sa to nemusi ukazat lebo krv sa meni u babatiek ako ty vravis,cize to bude asi na mne,ze ho budem testovat ako kralika ...prikrmy postupne a pomalicky .
fuuu som sa rozpisala.
a si stastna v UK?? ja som zila v Londyne 2roky a lubilo sa mi,ale jedine to pocasie a je to nebezpecne mesto, vysoka kriminalita, ta mladez tam tak to je nieco , otrasne ,vyrastkovia,deti maju deti asi tak. Ale shopping dobry ;D
Manchester je asi uplne iny,to mi je jasne. Mas muza slovaka?? ci anglicana??
@fatimuska ahoj,teba si pamatam,sme prehodili zopar riadkov,ked som riesila to plakanie pri kupani ked bol novorodeniatko,a teraz inak keby si ho videla ,odkedy zacal vidiet ,to bolo asi tak 2mes uz pekne videl,tak vodu miluje a ide sa roztrhat za nou 🙂)))
Mas takeho papkaca ako ja mam,to si tiez pamatam,tak asi som teda bola zla mama k nemu ze som ho trapila, niekedy netreba pocuvat lekarku, budem mu davat kedy sa mi bude zdat ze si ziada...zase keby som mu dala hocikedy tak to by jedol kazdu hodinu,lebo on urcite by neodmietol 🙂)) jak ho poznam.
dakujem za odpoved,idem ho teda vykrmovat a mozno ma necha za to vyspat ,buntos maly.
kolko uz ma maly kilo????
@anjelicek26 no jasné ja počkám, však aby si ty bola spokojná 😉 , krásny overalček
inak baby už mám jedno negatívum v spojitosti s plávaním, malá si myslí, že tak ako vo vode sa posunie aj na suchu a tak leží na brušku a keď sa chce dostať k nejakej hračke zdvihne ruky na nohy a kope s nimi o život,a potom zúri, lebo sa samozrejme nepohne, je to aj smiešne, ale na druhej strane sa bojím, kedy jej dôjde, že vo vode a nasuchu je to rozdiel, ona sa už pred pár týždňami plazila a teraz len toto robí, už som sa vedľa nej aj plazila, že aha ako sa to robí, ale mala ma v paži
@ellysa ja som dnes bola v draciku, kupila som mu hracky od fischcer price hovoriacu knizku, vkladaci hrncek, veselý hovoriaci fotoaparat a CD prehravac, su to hracky od 6 mesiacov, tak si myslim že budu fajn na vianoce, ale chcem mu este nakupit nieco čo ma zaujme, babka mi skoro všetky hracky teraz zaplatila, tak este niečo vymyslim rozmyslala som nad dinom s gulickami, mate niekdo skusenost???
niekto tu chvalil zmenu casu
tak ja naopak sa musim postazovat, maly je hore uz o 5tej, prip. este potiahne polhodku
a vecer o siestej je umrncany, lebo chce spat... ach jo, mala som ho privykat na zmenu
ale dnes celkovo bol uplakany,umrncany, nervozny, chcel spat a nevedel... dufam, ze podobne dni nas budu obchadzat
Ahojte, baby ja som vacsiemu kupila dvd ze mazane kocky, ja som to este nevidela, kupili sme dnes rano, ale on sa na tom strasne rehoce 🙂
ked stiahnem fotky z fotaku, tak vam ukazem surodenecku lasku, Alexko isiel spat ku mne do spalne a on zaspava sam, tak tam pekne lezal, ani nebehal a ked som isla spat ja skoro ma trafilo, oni spali obaja v maelj postielke a to Tomi ani nemukol, este super, ze ho neprilahol 🙂ale bol to odhliadnuc od rizika krasny pohlad 🙂
co sa darcekov tyka uz som sem asi linky davala 🙂 Rodyho ma kamoska a zda sa mi dost nestabilny, my mame ineho somarika na skakanie, ci kravicku z MMA a ta je stabilnejsia 🙂 ale ako pisete, to im bude stacit ked uz budu vediet chodit 🙂
@niga ďakujem pekne, všetko nové, čo sa dozviem mi pomože, ja som moju drobuľu dosť kolísala a mojkala, lebo to bol pre mňa taký malý zázrak a možno si na to zvykla, podľa nového času sme dnes vstali už o piatej a spanie sa už nekonalo, uvidím, čo zajtra, večer sme to posunuli o polhodinku nekôr no asi to zatiaľ nemá žiaden účinok
k tomu pestovaniu a nie papaniu, ak ti bude stále palkať a nebude sa vedieť uspokojiť tak ho podľa mňa treba nakrmiť no ak zaspí pri mojkaní, to znamená že až taký hladný nebol, ja som to testovala takto, ak zaspala tak ok, ak sa aj napriek kolísaniu mrvila a neuspokojila sa tak som vedela, že nič iné neostáva
tak prajem veľa úspechov a daj vedieť ako ste dopadli, ahoj 🙂
@kuriatko33 no moji rodičia jej tiež kúpia toho hovoriaceho psíka, alebo knižku riekaniek od FP, ešte neviem, ktoré im poviem
@ellysa 😀 😀 😀 to by som chcela vidiet, ako ukazujes Oliv, ze ako sa ma plazit 😝 hehe 😀
my sme dostali od kamosky, co bola na navsteve v piatok tu knihu riekaniek aj mobil od FP a kopec inych hraciek, plysaky tiny love a tak 😀 tak sa vytesujem 🙂
baby, otazka, moja mala sa dost casto len tak strasie..zima jej nemoze byt..neviet z coho to moze mat??? uz sa normalne bojim o nu..proste z nicoho nic..lezi a strasie ju, za tento vecer to bolo aj viac ako 5x..moze to mat zo zubov???
ahojte maminky prosim Vas tie ktore mate skusenosti s vyvarom s ovsennych vlociek koli kakaniu drobca poradte mi ako sa to vari? kolko sa dava vody a kolko vlociek a kolko cca varit? lebo odkedy som malemu zacala davat prikrmy tak ma problem sa sam vykakat a ide to len po rurke - no som sa rozhodla ze ho par dni necham ci si sam poradi ale rada by som mu pomohla s tym vyvarom lebo som pocula ze dobre zabera. terazm mu davam slivkovu stavu ale ziaden ucinok zatial.
viem ze ovsenne vlocky obsahuju lepok tak mu to nebudem stale davat ale podla mna ked mu to dam par krat tak sa nic nestane, alebo sa mylim?
dakujem za rady

@bubina1 och jo, tak to si ešte dlho počkám